DarthVödör Elküldve Január19, 2013 Megoszt Elküldve Január19, 2013 (edited) On 2013. 01. 17. at 16:23, ampervadasz írta: On 2013. 01. 18. at 5:33, KMiki írta: Módosítva Április6, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pajzs89 Elküldve Február2, 2013 Megoszt Elküldve Február2, 2013 Hali! 99-es astra g-re szeretnék felnit venni de nem tudom pontosan mekkora a lyukosztó stb. azt tudom hogy 15" és 4 lyukú! előre is köszönöm a segítséget :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
killermedve Elküldve Február2, 2013 Megoszt Elküldve Február2, 2013 Hali! 99-es astra g-re szeretnék felnit venni de nem tudom pontosan mekkora a lyukosztó stb. azt tudom hogy 15" és 4 lyukú! előre is köszönöm a segítséget :-) szia 4x100 az osztokör, agyméret 56,5 mm, 6.5-7 j széles , et kb 35-tol fölfele Link to comment Megosztás: More sharing options...
nemeth_laca Elküldve Február2, 2013 Megoszt Elküldve Február2, 2013 Hali! 99-es astra g-re szeretnék felnit venni de nem tudom pontosan mekkora a lyukosztó stb. azt tudom hogy 15" és 4 lyukú! előre is köszönöm a segítséget :-) Hali! 4*100 az osztókör! Tehermentesítő, "központosító" gyűrűket is venni kell majd ha jól tudom! Plusz ha már ott vagy akkor ruházz be egy szett kerékőrre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
rozsav Elküldve Február2, 2013 Megoszt Elküldve Február2, 2013 Üdv! Mintha olvastam volna valahol, hogy a jármű computerében át lehet írni a gumiabroncs méretet. Nem vagyok benne biztos, hogy G Astrával kapcsolatban írták, vagy más tipusnál. Erről tudtok valamit? Nekem is nagyobb (195/65R15 - tudom, tudom, nem a gyári méret...) abroncsok vannak fennt, és pl. nálam a sebességmérő a GPS szerinti értékhez -2km/h-t mutat. Tehát 90 km/h műszer szerinti sebességnél a GPS sebesség 88 km/h. A középkonzol kijelző sebesség adatára nem emlékszem, ha hazamegyek megnézem. ugyanezzel a téli gumimérettel nálam is pont ennyi az eltérés. azért az érdekes, hogy ennyi eltérés van a valós sebesség (a gps gondolom az) és a mutatott sebesség között, még nagyobb méretnű abroncsnál is. a gyári mérettel meg pláne sok... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gedikart Elküldve Február2, 2013 Megoszt Elküldve Február2, 2013 Tehát 90 km/h műszer szerinti sebességnél a GPS sebesség 88 km/h. A középkonzol kijelző sebesség adatára nem emlékszem, ha hazamegyek megnézem. Az összes autóban (gyári felni, gyári gumi, megfelelő abroncsnyomás) csal a km-óra, ez direkt van. 50 Km/h -ig jó a műszer kalibrálása, de felette már csal. Nem sokat, de inkább úgy kalibrálták a műszert, hogy többet mutasson, ne pedig kevesebbet. Így (szemre) nagyobb sebességet is érzel. Pl GPS szerinti 120 km/h-nál műszer szerint 123-124 km/h-val mész. Amúgy van eltérés gps és gps között is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGabor Elküldve Február3, 2013 Megoszt Elküldve Február3, 2013 Hello! Olyan kérdésem lenne, hogy van most 4 kerekem amin elkoptak a nyári gumik. 195/60 R15-ös gumi van rajta. Arra a felnire rámegy a 195/65 R15-ös gumi. Illetve, hogy G Astra-n az nem fog semmihez sem hozzáérni, ha pl kanyarodok? Lehet naiv kérdés, de nem akarok ugy kiadni pénzt, hogy aztán ne legyen jó. Még egy kérdés. Fulda EcoControl gumit, vagy egyáltalán Fuldát használ valaki? Vélemény? Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Február3, 2013 Megoszt Elküldve Február3, 2013 Hello! Olyan kérdésem lenne, hogy van most 4 kerekem amin elkoptak a nyári gumik. 195/60 R15-ös gumi van rajta. Arra a felnire rámegy a 195/65 R15-ös gumi. Illetve, hogy G Astra-n az nem fog semmihez sem hozzáérni, ha pl kanyarodok? Lehet naiv kérdés, de nem akarok ugy kiadni pénzt, hogy aztán ne legyen jó. Még egy kérdés. Fulda EcoControl gumit, vagy egyáltalán Fuldát használ valaki? Vélemény? Köszönöm Hozzáérni nem fog semmihez max. teljes terhelésnél,de nem váltóméret,azt a méretet vedd ami rajta van vagy 185/65 R15 Link to comment Megosztás: More sharing options...
KGabor Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Hozzáérni nem fog semmihez max. teljes terhelésnél,de nem váltóméret,azt a méretet vedd ami rajta van vagy 185/65 R15 Még egy olyan kérdés, hogy fogyasztásban, kopásban, sebességben mi a különbség a 185/65 R15 és a 195/60 R15-ös gumiban? Miért jobb egyik vagy másik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Még egy olyan kérdés, hogy fogyasztásban, kopásban, sebességben mi a különbség a 185/65 R15 és a 195/60 R15-ös gumiban? Miért jobb egyik vagy másik? Nem a méret miatt van különbség a kopásban vagy esetleg a fogyasztásban hanem,hogy milyen minőséget veszel A két méret közűl válassz,a minőséget pedig attól függően,hogy milyen körűlmények között,mennyit és milyen utakon használod az autót(na meg mit enged a pénztárcád) Ha átlagos használó vagy(évi 10-15 ezer km,város-országút vegyes) akkor megfelelő egy középkategóriás gumi is(Kleber,Fulda,Semperit,Vredestein stb.) Én télre használom a keskenyebbet,nyáron a szélesebb méretet úgy,mint sokan itt a fórumon Link to comment Megosztás: More sharing options...
camaron Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Még egy olyan kérdés, hogy fogyasztásban, kopásban, sebességben mi a különbség a 185/65 R15 és a 195/60 R15-ös gumiban? Miért jobb egyik vagy másik? http://www.wheelmachine2000.de/ itt van ez a német oldal. Nem kell nagy tudás hozzá Reifen a gumi, kiválasztod hogy épp nyárit vagy télit keresel. Aztán leszűkíted méretre és már ki is ad egy csomó gyártót. A labelinfo oszlopban meg tudod nézni az új EU-s rendelet szerint a gumi mennyire takarékos, mennyire jó esőben és mennyire hangos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Február7, 2013 Megoszt Elküldve Február7, 2013 Sziasztok! Dayton D320-as nyári gummáról van valakinek infója,tapasztalat?Egyik ismerősöm ilyen fajtát akar venni. Én személy szerint a Barum Bravuris 2-vel szemezek,de ez még nem végleges.Eléggé távlati a dolog még. Erről esetleg valamilyen infó? Ha van esetleg más márkáról tapasztalat,ami árban kb. meg egyezik evvel a 2 gumival (esetleg minimálisan több),de minőségre többet tud,szívesen fogadom. 195/60 R15-ben gondolkodom/gondolkodunk. Évente 7000-10000 km-ert megyek az autóval. Köszönöm előre is az infót! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Airnorbee Elküldve Február8, 2013 Megoszt Elküldve Február8, 2013 Sziasztok! G-Astára szeretnék 15-ös alufelnit, a gumi 195/60-as (azt hiszem a gyári méret).Tudnátok segíteni hogy milyen méretű felni jó tutira? Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Február8, 2013 Megoszt Elküldve Február8, 2013 Sziasztok! G-Astára szeretnék 15-ös alufelnit, a gumi 195/60-as (azt hiszem a gyári méret).Tudnátok segíteni hogy milyen méretű felni jó tutira? Köszönöm. Szélesség lehet:6J,6,5J vagy 7J ET 37-től 49-ig Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve Február11, 2013 Megoszt Elküldve Február11, 2013 Sziasztok! Dayton D320-as nyári gummáról van valakinek infója,tapasztalat?Egyik ismerősöm ilyen fajtát akar venni. Én személy szerint a Barum Bravuris 2-vel szemezek,de ez még nem végleges.Eléggé távlati a dolog még. Erről esetleg valamilyen infó? Ha van esetleg más márkáról tapasztalat,ami árban kb. meg egyezik evvel a 2 gumival (esetleg minimálisan több),de minőségre többet tud,szívesen fogadom. 195/60 R15-ben gondolkodom/gondolkodunk. Évente 7000-10000 km-ert megyek az autóval. Köszönöm előre is az infót! Én FULDA 195/60R15 88H Carat Progresso vennék. Nekem volt és bevált. A Barum nállam három évesen "megöregedett" és cserélnem kellett. :icon7: Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Február11, 2013 Megoszt Elküldve Február11, 2013 Én FULDA 195/60R15 88H Carat Progresso vennék. Nekem volt és bevált. A Barum nállam három évesen "megöregedett" és cserélnem kellett. :icon7: Üdv Szia! Köszönöm az infót és a segítséget! Üdv.: Robi Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaszabi79 Elküldve Február11, 2013 Megoszt Elküldve Február11, 2013 Üdv Mindenkinek! Cserére érettek a nyári abroncsaim. Tanácsot szeretnék kérni milyen fajtát válasszak. Nem kell hogy über######a és drága legyen álltalános felhasználásra, évi kb. 10000km-re város autópálya vegyesen. Jelenleg BF-Goodrich g-grip van meg vegyok vele elégedve! Válaszokat előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gedikart Elküldve Február11, 2013 Megoszt Elküldve Február11, 2013 Üdv Mindenkinek! Cserére érettek a nyári abroncsaim. Tanácsot szeretnék kérni milyen fajtát válasszak. Nem kell hogy über######a és drága legyen álltalános felhasználásra, évi kb. 10000km-re város autópálya vegyesen. Jelenleg BF-Goodrich g-grip van meg vegyok vele elégedve! Válaszokat előre is köszi! Esetleg Nokian I3 ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szürkeastra Elküldve Február11, 2013 Megoszt Elküldve Február11, 2013 Üdv Mindenkinek! Cserére érettek a nyári abroncsaim. Tanácsot szeretnék kérni milyen fajtát válasszak. Nem kell hogy über######a és drága legyen álltalános felhasználásra, évi kb. 10000km-re város autópálya vegyesen. Jelenleg BF-Goodrich g-grip van meg vegyok vele elégedve! Válaszokat előre is köszi! Esetleg Hankook, Semperit, Fulda? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pupak78 Elküldve Február14, 2013 Megoszt Elküldve Február14, 2013 Sziasztok szerintetek ez a felni jól nézne ki a fehér astrámon :) http://www.alufelniakcio.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/gtr_evo_matt_fekete.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február14, 2013 Megoszt Elküldve Február14, 2013 Sztem igen (ha elég nagy...), de neked kell hogy tetsszen... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pupak78 Elküldve Február14, 2013 Megoszt Elküldve Február14, 2013 Sztem igen (ha elég nagy...), de neked kell hogy tetsszen... 17collban gondolkodok,csak ne lenne olyan huzos az ára,de baromira tetszik! Használtan nincs egy normális,hiába lesem...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február14, 2013 Megoszt Elküldve Február14, 2013 van rá gumim eladó :) bridgestone turanza er300 215/55 r17 40e/4db Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Február14, 2013 Megoszt Elküldve Február14, 2013 van rá gumim eladó :) bridgestone turanza er300 215/55 r17 40e/4db Jóféle gumik. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február15, 2013 Megoszt Elküldve Február15, 2013 Azért a 215/55 "kicsit" nagy lenne az Astrára... Arra 215/40 a váltóméret 17"-ban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts