Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumi, felni kérdések

GABBE

Recommended Posts

Az ET szám a besajtolás mélységét jelenti, a 49mm a felni kerékagyhoz érő síkjának a szélesség-középvonalától mért távolsága. Azaz ha ET49-es felnit raksz fel oda, ahol gyárilag ET43 volt, az azt jelenti, hogy a kerék 6mm-rel beljebb lesz mint eddig, tehát kevésbé fog kilógni a sárvédő alól. Viszont ha a gyári felni (az ET43-as) is 6" széles, akkor a belső fele is éppen ennyivel kerül beljebb, tehát ha ott nem akad el akkor elvileg jó lehet. Próba szerencse, bár szvsz elég bután fog kinézni a keskenyebb nyomtáv.

Fontos, hogy a Zafira 5x110-es, bár Astra felniben is volt ilyen.

Ezt jól benéztem! Hozzászóltam egy 2005-ös kérdéshez. Még szoknom kell ezt az új formátumot! :omg:

Megosztás:

Sziasztok!

Nyárigumit vennék a 2004es g astrámra! 195 60 15

Jó párat nézegetek, tudnátok segíteni a választásban?

Hankook kinergy eco k425

Barum Bravuris 2

Uniroyal Rainexpert

Semperit Speed-Life

Köszi előre is a tippeket!

Nekem az Uni bevált, bár elöl kissé gyorsan kopik... :)

2011-es, de azért látható a lényeg.

http://www.reifentrends.de/adac-sommerreifentest-2011.html

Megosztás:

Fontos, hogy a Zafira 5x110-es, bár Astra felniben is volt ilyen.

Ezt jól benéztem! Hozzászóltam egy 2005-ös kérdéshez. Még szoknom kell ezt az új formátumot! :omg:

Én is majdnem beleestem ebbe a hibába. jól megnyomtam a csillagot a topic elején, aztán ugrottam az első oldalra. :))

Megosztás:

Uniroyal Rainexpert is jó választás lehet...

Tavaly előtt vettem ilyen gumit. Nincs vele gond. Az első fél évben tök jó volt. Tavaly mikor felkerült, 1-2 hónap és hangosabb lett. A szezon végére vagy megszoktam, vagy a kopástól lecsendesedett. Sajnos mivel forgásirányos hanogsabb kicsit mint az átlag gumi. Cserébe esőben atom stabil. Mikor 80-90-el mentek előttem szakadó esőben én vígan előztem őket 100-110-el. Csak ajánlani tudom!!!!

Megosztás:

• 3 weeks later...

Nekem is uniroyal rainexpert van (volt fent nyáron) és nagyon bevállt. Nincsenek egy évesek se. Idén is azt tenném fel csak hát felnit cserélek és azon már van. Úgyhogy eladó sorba került. Ha érdekel.

Sziasztok!

Nyárigumit vennék a 2004es g astrámra! 195 60 15

Jó párat nézegetek, tudnátok segíteni a választásban?

Hankook kinergy eco k425

Barum Bravuris 2

Uniroyal Rainexpert

Semperit Speed-Life

Köszi előre is a tippeket!

Megosztás:

Üdv !

Új vagyok, úgyhogy a napi 5 hozzászólás lehetőségének figyelembevételével igyekszem valahogy összefoglalni a kérdéseimet.

Egy 2006-os 1,4-es G Astra tulajdonosa vagyok és felnivásárlás előtt állok. Gyári méretű gumikkal szeretném használni 195/60 R15...

Kb 80 oldal végigolvasása után úgy döntöttem, hogy inkább regisztrálok és kérdezek. :)

Azzal már tisztában vagyok, hogy 6x15 4x100 et 49 a gyári acélfelni. De néhány dolog nekem kínai.

Pl 4x100nál a 4 elvileg a "lyukak számát" hivatott jelezni, ennek ellenére bármelyik felnikeresőnél 4 csavaros felnire keresek, akkor 5 csavaros képek jelennek meg az adott típusok mellett. Sejtem, hogy valószínűleg csak a kép hiánya miatt tesznek fel ilyet és létezik a 4 csavaros verzió is, csak ugye jobb szereti látni az ember konkrétan azt, amit választana (tudom 1 lyukkal több vagy kevesebb ahhoz nem kell nagy fantázia, hogy az ember elképzelje, de azért mégis). Azt is észrevettem, hogy a gyári acélfelni méretét kb kilőhetem, mert olyat aluban nem fogok találni. Legalábbis ha az ET értékét figyelem. Márpedig a hozzászólások közt böngészve úgy vettem észre, hogy nagyon nem mindegy. Még a menettulajdonságok tekintetében sem.

Az árakat nem ecsetelném, mert úgy gondolom, hogy horror... én igazából 20 fölé nem igazán szeretnék menni.

Automaxnál szűrőből láttam, hogy ami ebbe a kategóriába "beleférős" az a Silverline, de bárhogy próbáltam utánajárni, hogy mik a tapasztalatok, nem találtam semmit. (arról nem is beszélve, hogy az adott Tokyo - et35ös, ami sokak szerint beleférős, én azért mégsem akarnék ennyire eltérni a gyáritól).

Az olvasgatás alatt láttam, hogy valaki már beruházott Silverline felnire... bár az szerintem inkább a miami volt ! Tapasztalat van ?

A másik típus, amit többen közületek "dícsértek" az a Harry Hausen felni volt és még tetszett is a feltett képek alapján.

Gondoltam rákeresek. Norauto... hm http://www.norauto.h...lufelnik-331803

Mind a külső, mind az ára nagyon tetszetős, csak ugye 1-2 hozzászóláson kívül senki nem írt tapasztalatot róla (nem csak itt, máshol sem) és az oldalon sem említik egy szóval sem, hogy ez ET 38 ?! Vagy mennyi ?

Az utolsó amit néztem az a rial volt. http://www.felniakci...=410015ET42OSLO

Árra, méretre, külsőre szintén elfogadható kategória lehet, de nem ismerem mondhatni egyik márkát sem jobban.

Esetleg van más, amit inkább ajánlanátok ?

Akkor rátérnék a gumira. Árak szintén horrorisztikusak, főleg a 195/60 r15 méretben, de azt vettem észre, hogyha ügyes az ember, akkor kifoghat néhány jó akciót. (Pl. nemrég a Semperit Speed Life, ami az adac teszten egész jól szerepelt 18900 Ft volt kb 1 hónapja). Jövőre tervezem az ősrégi dunlop gyári gumik cseréjét. Legközelebb szerintem idejében lépek és beruházok valami hasonlóra. (Bár itt többen a Uniroyal Rainexpertet ajánlottátok, csak több hozzászólás alapján azt szűrtem le, hogy elég gyorsan kopik). Van esetleg valami jó beszerzési forrás ? :)

És végül a csavarok és védelem. Az alufelnihez mindig adják a csavarokat vagy azt külön kell intézni ?! Van aki azt írta, hogy adják míg mások szerint nem (mondjuk furcsa lenne, ha egy gumis mondjuk bajba lenne egy ilyen kérdésnél), csak ugye ezek is mind tuningolják az amúgy is borsos végösszeget. És itt jön a következő téma a kerékőr. hm Már mindent olvastam, hallottam a dologról. Van aki feleslegesnek tartja, van aki szerint nincs olyan felni amit ne tudnának leszedni. De én úgy vagyok vele, hogy ha már valamit meg tudok tenni a kerék védelmében, amivel kicsit megtornáztatom az eltulajdonításához szükséges időt és még nem hagyom ott a gatyám is a cél érdekében, akkor azt megteszem. (Bár ez nem tartozik szorosan a kérdéseimhez, de kb megvan a véleményem azokról is, akik árulják is a "kerékőr leszedő szetteket"....)

Van olyan, ami 10e Ft alatt van és ér is valamit ? Mcgard-ot néhány éve még jónak találták egyes fórumokon. Még mindig kiállja az idők próbáját vagy azóta vannak újabb / jobb megoldások ?!

Előre is köszönöm a válaszokat és elnézést, ha kicsit többet írtam a kelleténél :) és ha néhány kérdés túl "amatőr" volt. Tapasztalatok híján igyekszem összegyűjteni az információkat, hogy ne b...k át nagyon a fejem, ha a vásárláshoz érek.

Üdv,

Tamás

Megosztás:

Üdv ! .... Üdv, Tamás

Hello,

1. szerintem nézegess gyári alufelniket is. Vatera, stb. Ezek jó minőségűek és használtam nem is drágák.

2. csavarokat nem adnak felnihez, de nekem pl a gyári alufelni simán felmegy a gyári lemezfelni csavarjával.

3. kerékőrből szerintem jó az mcgard (leginkább a forgós), bár én végül sima ócsó kerékőrt vettem, mert olyan a felnim hogy nem lehet ráfogni kívülről

Plusz nekem meg van UV-jelölve a felni is...

Megosztás:

Hello,

1. szerintem nézegess gyári alufelniket is. Vatera, stb. Ezek jó minőségűek és használtam nem is drágák.

2. csavarokat nem adnak felnihez, de nekem pl a gyári alufelni simán felmegy a gyári lemezfelni csavarjával.

3. kerékőrből szerintem jó az mcgard (leginkább a forgós), bár én végül sima ócsó kerékőrt vettem, mert olyan a felnim hogy nem lehet ráfogni kívülről

Plusz nekem meg van UV-jelölve a felni is...

Én csak annyit fűznék hozzá, hogy a legtöbb alufelnihez adnak csavart. pont azért, mert sokhoz rövid a gyári. u.így adnak tehermentesítő gyűrűt is. de ezt a forgalmazó megmondja.

Kerékőr témához. Én legutóbb 6500ért vettem szettet. De ez is olyan, h aki célzottan felnit megy lopni, az tuti le tudja szedni a kerékőrt is. Ezek szerintem arra jók, h akik nem profik, azok ne tudják elvinni. Nekem van mondjuk olyan ismerősöm, aki 5 különböző szettet vett és minden csavarja kerékőr. :) nem nagyon szeretik őt a gumisnál.

Megosztás:

Én csak annyit fűznék hozzá, hogy a legtöbb alufelnihez adnak csavart. pont azért, mert sokhoz rövid a gyári. u.így adnak tehermentesítő gyűrűt is. de ezt a forgalmazó megmondja.

Kerékőr témához. Én legutóbb 6500ért vettem szettet. De ez is olyan, h aki célzottan felnit megy lopni, az tuti le tudja szedni a kerékőrt is. Ezek szerintem arra jók, h akik nem profik, azok ne tudják elvinni. Nekem van mondjuk olyan ismerősöm, aki 5 különböző szettet vett és minden csavarja kerékőr. :) nem nagyon szeretik őt a gumisnál.

Hát nemtom, én azért nem vagyok ebben biztos, mert az hogy mekkora csavar kell az autónként változik... nem?

Megosztás:

Üdv !

Akkor rátérnék a gumira. Árak szintén horrorisztikusak, főleg a 195/60 r15 méretben, de azt vettem észre, hogyha ügyes az ember, akkor kifoghat néhány jó akciót. (Pl. nemrég a Semperit Speed Life, ami az adac teszten egész jól szerepelt 18900 Ft volt kb 1 hónapja). Jövőre tervezem az ősrégi dunlop gyári gumik cseréjét. Legközelebb szerintem idejében lépek és beruházok valami hasonlóra. (Bár itt többen a Uniroyal Rainexpertet ajánlottátok, csak több hozzászólás alapján azt szűrtem le, hogy elég gyorsan kopik). Van esetleg valami jó beszerzési forrás ? :)

Én is éppen gumi témában "utazom". Az Uniroyal Rainexpertet néztem ki. A gumis barátomat is megkértem, hogy nézzen körül az érdekemben. Sajnos nem tudott jó árakat mondani. Így "maradt" a www.autogumibolt.hu Náluk most akció van. Ingyenesen házhoz szállítják a gumikat ha jól emlékszem március 15-ig. Én ma rendeltem meg a gumikat és pénteken hozzák.

Megosztás:

Én is éppen gumi témában "utazom". Az Uniroyal Rainexpertet néztem ki. A gumis barátomat is megkértem, hogy nézzen körül az érdekemben. Sajnos nem tudott jó árakat mondani. Így "maradt" a www.autogumibolt.hu Náluk most akció van. Ingyenesen házhoz szállítják a gumikat ha jól emlékszem március 15-ig. Én ma rendeltem meg a gumikat és pénteken hozzák.

Szia! Itt is akciós.

http://www.szilagyigumi.hu/advanced_search_result.php?atmero=195&per=60&coll=15&ideny=ny%E1ri&search_in_description=0&inc_subcat=1&sort=4a&&page=2

Megosztás:

Hát nemtom, én azért nem vagyok ebben biztos, mert az hogy mekkora csavar kell az autónként változik... nem?

Így van, más az ET szám, lehet más az anyák menetemelkedése stb. Ezért van az, hogy ha felnit vesz az ember, akkor kérik az autó pontos típusát és így az ahhoz megfelelő csavarokat szállítják a felnivel együtt illetve ettől függően van a csomagban tehermentesítő gyűrű is.

Megosztás:

Nézegetnék én (mert egyik másik fajta tényleg még tetszik is), de használtba eddig csak "összevertet" láttam.

Kicsit tartok a használt cumóktól. :)

Megosztás:

Nekem is uniroyal rainexpert van (volt fent nyáron) és nagyon bevállt. Nincsenek egy évesek se. Idén is azt tenném fel csak hát felnit cserélek és azon már van. Úgyhogy eladó sorba került. Ha érdekel.

Köszi szépen! Közben már Németországból sikerült beszereznem Kumho KH19 Ecowing gumikat (55 Euro darabja), remélem szerencsém lesz velük!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.