Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumi, felni kérdések

GABBE

Recommended Posts

Készen lettek a felnik.Fogjuk rá.....A hátsó rész már nem fért bele normálisan a 11.000Ft/felni árba.Szerintetek csiszoljam meg és fújjam le, vagy sza@jak rá.

Ha érdekel valakit fényképezőgéppel is csinálhatok képet, mert ez csak mobilos.

Kép:

http://kepfeltoltes.hu/view/111205/IMG_201...ltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Készen lettek a felnik.Fogjuk rá.....A hátsó rész már nem fért bele normálisan a 11.000Ft/felni árba.Szerintetek csiszoljam meg és fújjam le, vagy sza@jak rá.

Ha érdekel valakit fényképezőgéppel is csinálhatok képet, mert ez csak mobilos.

Kép:

Ha nem sérült a lakkréteg, akkor felesleges, látszani úgysem fog. Ha sérült, akkor legalább azokat a részeket érdemes lekezelni, ne korrodálja a sós víz. Bár, ha nyári lesz...

Megosztás:

Ha nem sérült a lakkréteg, akkor felesleges, látszani úgysem fog. Ha sérült, akkor legalább azokat a részeket érdemes lekezelni, ne korrodálja a sós víz. Bár, ha nyári lesz...

Hátul nincsen lakk réteg.Azt mondta a srác hogy szerinte felesleges.Gondoltam rá én is hogy csak le kéne fújni lakkal.

Megosztás:

Azért kérdeztem ezt a centírozást, mert most hogy vettem egy plusz felni garnitúrát, hogy külön felnin legyen a nyári meg a téli, mindenki azt mondja hogy fölösleges volt mert úgy is cseréltetni kell a gumikat átlósan minden szezonban.Én direkt azért vettem a + felnit hogy elkerüljem a gumist egy ideig.A körülöttem lévő nagyokosok azt mondják, hogy nem elég csak az első kereket hátra rakni a hátsót meg előre.De ha így van, akkor meg nincsen érteleme a plusz felninek.Ugyanakkor azt is olvastam valahol, hogy a guminak meg nem tesz jót az állandó le és felszerelés.Most akkor mi van? :lol:

Megosztás:

Azért kérdeztem ezt a centírozást, mert most hogy vettem egy plusz felni garnitúrát, hogy külön felnin legyen a nyári meg a téli, mindenki azt mondja hogy fölösleges volt mert úgy is cseréltetni kell a gumikat átlósan minden szezonban.Én direkt azért vettem a + felnit hogy elkerüljem a gumist egy ideig.A körülöttem lévő nagyokosok azt mondják, hogy nem elég csak az első kereket hátra rakni a hátsót meg előre.De ha így van, akkor meg nincsen érteleme a plusz felninek.Ugyanakkor azt is olvastam valahol, hogy a guminak meg nem tesz jót az állandó le és felszerelés.Most akkor mi van? :lol:

ÁTLÓSAN TILOS CSERÉLNI!!!

A KERÉK FORGÁSIRÁNYA NEM VÁLTOZHAT!!!!

Ha pedig leszedve akarod forgásirányt tartva átlósan annak nem sok értelmét látom. Futóművesnél be kell állítatni a művet és ennyi...

A külön felni nagyon jó döntés, kíméli a gumit és a felnit. Gyakori használat mellett a télit célszerű évente a nyárit kétévente centírozni.

Természetesen futásmennyiségtől ez eltérhet nagymértékben.

Ha valaki lassan megy keveset akkor elég 3-4 évente is...

Átlósan soha ne rakj gumit!

Megosztás:

Ha visszaolvasol nem is olyan régen volt ez itt téma. Én úgy tudom, hogy ez a csereberélgetés régen volt divat, mai gumiknál már nem szokták és nem is ajánlják, és a többiek is leginkább ezt erősítették meg. Magam részéről nekem is külön felnin van a téli és nyári garnitúra, nem hordom gumishoz minden cserénél, csak ha szükséges és mindet oda teszem vissza ahol volt, esetleg elsőt-hátsót cserélek kopástól függően.

Megosztás:

Ha visszaolvasol nem is olyan régen volt ez itt téma. Én úgy tudom, hogy ez a csereberélgetés régen volt divat, mai gumiknál már nem szokták és nem is ajánlják, és a többiek is leginkább ezt erősítették meg. Magam részéről nekem is külön felnin van a téli és nyári garnitúra, nem hordom gumishoz minden cserénél, csak ha szükséges és mindet oda teszem vissza ahol volt, esetleg elsőt-hátsót cserélek kopástól függően.

Teljesen egyetértek, én is így csinálom.

Megosztás:

ÁTLÓSAN TILOS CSERÉLNI!!!

A KERÉK FORGÁSIRÁNYA NEM VÁLTOZHAT!!!!

Ha pedig leszedve akarod forgásirányt tartva átlósan annak nem sok értelmét látom. Futóművesnél be kell állítatni a művet és ennyi...

A külön felni nagyon jó döntés, kíméli a gumit és a felnit. Gyakori használat mellett a télit célszerű évente a nyárit kétévente centírozni.

Természetesen futásmennyiségtől ez eltérhet nagymértékben.

Ha valaki lassan megy keveset akkor elég 3-4 évente is...

Átlósan soha ne rakj gumit!

nem is tud átlósan cserélni hisz a gumira rá van írva az "inside/outside" (legalábbis nekem)

amúgy max első-hátsó tengely csere szokott lenni ha az első kopottabb megy hátra.

Megosztás:

nem is tud átlósan cserélni hisz a gumira rá van írva az "inside/outside" (legalábbis nekem)

amúgy max első-hátsó tengely csere szokott lenni ha az első kopottabb megy hátra.

Nem a jobb gumit kell hátrarakni?Mivel a hátulja könnyebb,így a előbb megcsúszhat

A gumis nekem így mondta és így is rakta fel

Megosztás:

Nem a jobb gumit kell hátrarakni?Mivel a hátulja könnyebb,így a előbb megcsúszhat

Általában a jobb gumit kell(ene) a hátsó tengelyre szerelni, mivel a hátulját nehezebb megfogni, ha esetleg megindul. Az eleje max alulkormányzott(abb)á válik...

Megosztás:

Azért szokták a gumisok évről évre cserélni az elsőt a hátsóval, hogy egyformán kopjanak a gumik.

Így az ideális. Az első kerekeknél nagyon nagy szerepe van a guminak fékezésnél, arra jut a terhelés, tapadás. Hátsóra pedig fékerőelosztó....

Tehát akkor a legbiztonságosabb az autó, ha mind a 4 gumi egyforma minőségű. Lehetőleg jó állapotú...

Megosztás:

sziasztok !

szertintetek 5x110-es osztókörre mozgókúpos csavarral milyen osztókörök mennek még fel???

agyméretet természetesen tehermentsítővel kompenzálva

mozgókúpossal természetesen 108 és 112. 2mm-t tud mozogni.

Gumi: én ezt így hallottam, illetve télen a hajtott kerékre ajánlják a jobb gumit és a hóláncot is. (meg a fék miatt is, nem hallottam még annyira erős elsőkerekes gyári autóról, aminek csak úgy megindul a fara :lol: )

Megosztás:

• 2 weeks later...
mozgókúpossal természetesen 108 és 112. 2mm-t tud mozogni.

Gumi: én ezt így hallottam, illetve télen a hajtott kerékre ajánlják a jobb gumit és a hóláncot is. (meg a fék miatt is, nem hallottam még annyira erős elsőkerekes gyári autóról, aminek csak úgy megindul a fara :lol: )

Nem induláskor megy ki a fara hanem fékezéskor,mert a súlypont előre kerűl,előre bólint az autó a hátulja könnyűvé válik így a tapadás csökken,könnyeben megcsúszhat

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.