Kram Elküldve Május30, 2011 Megoszt Elküldve Május30, 2011 Sziasztok! Segítséget kérnék: keresek G Astrámhoz gyári alufelnit R15 méretben. Gumi van, csak felnit keresek 4 db-ot. Akinek van eladó kérném jelezze itt vagy e-mailben a kram84@freemail.hu címen. Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Május30, 2011 Megoszt Elküldve Május30, 2011 Sziasztok! Segítséget kérnék: keresek G Astrámhoz gyári alufelnit R15 méretben. Gumi van, csak felnit keresek 4 db-ot. Akinek van eladó kérném jelezze itt vagy e-mailben a kram84@freemail.hu címen. Köszönöm. nézd meg itt is az eladós topikot, hátha, meg guglizzál keményen, csak találsz valami jó vételt :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
palicska Elküldve Május30, 2011 Megoszt Elküldve Május30, 2011 Gumit kell vennem, a kérdésem is ezzel kapcsolatos. 185/65/15 vagy 195/60/15? Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Május30, 2011 Megoszt Elküldve Május30, 2011 Gumit kell vennem, a kérdésem is ezzel kapcsolatos. 185/65/15 vagy 195/60/15? Mindkettő gyári méret, ha nyárit akarsz akkor a szélesebb jobb, télire meg a keskenyebb javallott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Május31, 2011 Megoszt Elküldve Május31, 2011 Gumit kell vennem, a kérdésem is ezzel kapcsolatos. 185/65/15 vagy 195/60/15? Simán jó a 185-ös is, gyárilag is azzal hozzák, nem? Látványban ekkora különbség nem sokat számít, fogyasztásban sem jelentős az eltérés... Melyik méretet kapod olcsóbban? Bár itt sem lehet nagy differencia... Sokat segítettem? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Május31, 2011 Megoszt Elküldve Május31, 2011 Simán jó a 185-ös is, gyárilag is azzal hozzák, nem? Látványban ekkora különbség nem sokat számít, fogyasztásban sem jelentős az eltérés... Melyik méretet kapod olcsóbban? Bár itt sem lehet nagy differencia... Sokat segítettem? :D A Kezelési utasítás végén erről is van egy nem rövid táblázat. Motortípustól függően található ott minden a Y17DT(ECO) Sedan-ra való 165/80 R14 84 Q M+S -től a Z20LET Coupe-ra való 215/40 R17 83 W -ig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Május31, 2011 Megoszt Elküldve Május31, 2011 téves informácio... normális körülmények között tárolt gumit, 12 éves korig forgalomba lehet állitani. azaz 12 éves gumit vehetsz a gumisnál! Újat. De ez az autóval együtt 11 éves! 65e km-t futott az autó, gondolom annak is nagy részét nyárival. Ne mondja senki, hogy nem látszik rajta! Max. nem azt nézi, amit kell! Az a gumis lehúzhatja a rolót! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
palicska Elküldve Május31, 2011 Megoszt Elküldve Május31, 2011 Simán jó a 185-ös is, gyárilag is azzal hozzák, nem? Látványban ekkora különbség nem sokat számít, fogyasztásban sem jelentős az eltérés... Melyik méretet kapod olcsóbban? Bár itt sem lehet nagy differencia... Sokat segítettem? :D Ezzel nem sokat. De most voltam gumit nézni és azt mondta a tulaj, hogy most tettek astrára 195/65/15-ös méretben. De gondolom akkor az órám csalni fog valahová. Na ebben segíts. Miért jó ez a méret? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Endy Elküldve Május31, 2011 Megoszt Elküldve Május31, 2011 Ezzel nem sokat. De most voltam gumit nézni és azt mondta a tulaj, hogy most tettek astrára 195/65/15-ös méretben. De gondolom akkor az órám csalni fog valahová. Na ebben segíts. Miért jó ez a méret? Sokkal gyakoribb, ergo olcsóbb mint a 60-as. Ballonosabb, így gondolom kanyarban rosszabbak a tulajdonságai. Amúgy meg nem erre az autóra való. Egyébként bármilyen gumit fel lehet tenni bármire. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május31, 2011 Megoszt Elküldve Május31, 2011 Ezzel nem sokat. De most voltam gumit nézni és azt mondta a tulaj, hogy most tettek astrára 195/65/15-ös méretben. De gondolom akkor az órám csalni fog valahová. Na ebben segíts. Miért jó ez a méret? igen az csalni fog. az vectra B - Zafira A felni. azzal kevesebbet fog mutatni a km órád. (és dolgozó lány ronda az autón :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
palicska Elküldve Május31, 2011 Megoszt Elküldve Május31, 2011 igen az csalni fog. az vectra B - Zafira A felni. azzal kevesebbet fog mutatni a km órád. (és dolgozó lány ronda az autón :D ) És valami márkát tudtok javasolni amit érdemes venni és nem olyan drága? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Május31, 2011 Megoszt Elküldve Május31, 2011 És valami márkát tudtok javasolni amit érdemes venni és nem olyan drága? Kínain kívül jószerivel bármelyiket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
palicska Elküldve Május31, 2011 Megoszt Elküldve Május31, 2011 Kínain kívül jószerivel bármelyiket. Michelin. pirelli, vredestein szereléssel 18000-20000-ig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Május31, 2011 Megoszt Elküldve Május31, 2011 Michelin. pirelli, vredestein szereléssel 18000-20000-ig. Fulda is remek választás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Június1, 2011 Megoszt Elküldve Június1, 2011 Ezzel nem sokat. De most voltam gumit nézni és azt mondta a tulaj, hogy most tettek astrára 195/65/15-ös méretben. De gondolom akkor az órám csalni fog valahová. Na ebben segíts. Miért jó ez a méret? Így van. A Fulda jó is, olcsó(bb) is. Esetleg még Uniroyal Rainexpert is jó választás lehet ebben az árkategóriában. Gumiteszt 2011 Segítségként pedig csak neked, csak most egy váltóméret-kalkulátor. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Június1, 2011 Megoszt Elküldve Június1, 2011 Simán jó a 185-ös is, gyárilag is azzal hozzák, nem? ... Az én cl2-m már 195/60R15-tel jött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krisz19 Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 Michelin. pirelli, vredestein szereléssel 18000-20000-ig. Én tavaly vettem Hankokot 64000 volt a garnitúra szeleppel szereléssel 195/60 R15 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Június6, 2011 Megoszt Elküldve Június6, 2011 Sziasztok, Mi a váltóméret 17-es felnire? 205/45 vagy 215/40? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június6, 2011 Megoszt Elküldve Június6, 2011 Érdekes hogy gyárilag 215/40-et szerelnek a 17"-es felnire, szóval mondanám hogy az, de átmérőben a 205/45 közelebb áll az eredeti 195/60 R15-höz. Innentől kezdve sztem az lesz a jó amelyik neked szimpatikusabb vagy amelyiket olcsóbban tudsz szerezni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Június6, 2011 Megoszt Elküldve Június6, 2011 Érdekes hogy gyárilag 215/40-et szerelnek a 17"-es felnire, szóval mondanám hogy az, de átmérőben a 205/45 közelebb áll az eredeti 195/60 R15-höz. Innentől kezdve sztem az lesz a jó amelyik neked szimpatikusabb vagy amelyiket olcsóbban tudsz szerezni :D Bizony! Gyárilag: Coupe Z20LET 215/40 R17 83W (Dunlop SP 9000) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Június7, 2011 Megoszt Elküldve Június7, 2011 Érdekes hogy gyárilag 215/40-et szerelnek a 17"-es felnire, szóval mondanám hogy az, de átmérőben a 205/45 közelebb áll az eredeti 195/60 R15-höz. Innentől kezdve sztem az lesz a jó amelyik neked szimpatikusabb vagy amelyiket olcsóbban tudsz szerezni :D egyszóval mindegy, azaz mindkettő :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hradam Elküldve Június8, 2011 Megoszt Elküldve Június8, 2011 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a következő ügyben: visszaolvasva pár oldalt láttam , hogy több embernek is gondja volt kormányrázással kapcsolatban. Hát a jelenség nálam is fenáll és egyre rosszabbodik a helyzet. Tavaly tavasszal vettem egy zsír új 15-ös enzo felni garnitúrát, amire a gyári (egyébként hulladék) Dunlop gumik kerültek, amikben akkor kb.15e km volt.Már akkor is jelentkezett autópálya tempónál a rázás, sokszori ,több helyen elvégzett centrírozás után sem tünt el a hiba. Idén mikor felkerültek ismát az alufelnik elvittem centríroztatni, kb 100-120gr. súly kellett mind a négy kerékre, így lettek nullásak, viszont a rázás nemhogy megszünt volna, de még jobban felerősödött.Ma két és fél órán keresztül küzdött velük a gumis, elforgattuk a felnin a gumit, így már elég volt rá kb. 50-60gr. súly is, nullára ki lett centrírozva az összes kerék, próbaút: 120 és 140km/h között kormányrázás ismét. A gumikon nem látszik semmi hiba, a felnik nem voltak megütve, bár érdekes, hogy a felnik üresen gumi nélkül megpörgetve is 40-45 gr. súlyt kérnek. Mi lehet még a hiba oka, lehet ezzel valamit kezdeni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Június8, 2011 Megoszt Elküldve Június8, 2011 ... A gumikon nem látszik semmi hiba, a felnik nem voltak megütve, bár érdekes, hogy a felnik üresen gumi nélkül megpörgetve is 40-45 gr. súlyt kérnek... Mondjuk azon én is meglepődtem, hogy az új autó lemez felnijén is találtam alapból súlyokat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Június8, 2011 Megoszt Elküldve Június8, 2011 Mondjuk azon én is meglepődtem, hogy az új autó lemez felnijén is találtam alapból súlyokat... Súlyok szinte mindig kellenek.Új felni új gumi esetében is!!! Ezerből egy nem kéri... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Június8, 2011 Megoszt Elküldve Június8, 2011 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a következő ügyben: visszaolvasva pár oldalt láttam , hogy több embernek is gondja volt kormányrázással kapcsolatban. Mi lehet még a hiba oka, lehet ezzel valamit kezdeni? Féktárcsa? Tized milliméteres ütése is erős rázást generál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts