Lipi-G Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 Khhhrrrr...:-) Az az idióta a nem opelosokra szólt:-) Más. 5,5 col széles acélfelnire milyen gumi rakható ? A 195-höz nem túl keskeny ez ? 195 is jó rá,de már egy kicsit összehúzza.Ideális a 185-s. Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 195 is jó rá,de már egy kicsit összehúzza.Ideális a 185-s. Háát.. Akkor inkább 6 cols. Noo. Meglesem az 1 éves Barumokat. Szerintem jobb vétel, mint a 6 éves Dunlop. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 5,5 col széles acélfelnire milyen gumi rakható ? A 195-höz nem túl keskeny ez ? Ez nem ilyen egyszerű. /60, /65 és /70-es oldalfal-arányú 195-ös gumikat még felrakhatsz 5.5" széles keréktárcsára, de ennél alacsonyabb profilúakat (pl 195/55 vagy 195/50) már nem. Itt találsz egy táblázatot amiből kikeresve a gumiméretedet, láthatod hogy mekkora felnikre szerelheted rá azokat: http://taylorgumi.hu/gumimeret-felnimeret.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 Sziasztok, Köszi az eddigi válaszokat :-) Az alábbi párosításra esett a választásom sok-sok számolás után, a tőletek kapott infókat, az igényeimet és a lehetőségeimet összevetve. Megerősítést szeretnék kapni, hogy akkor biztosan rendben lesz-e a G astrára /Z14xep/. Momo black knight 7X16 4X100 ET40 (a 6.5coll/ET49hez /asszem ez a gyári méret/ képest a kerék belső szélének helyzete 3mm-rel KINTEBB LESZ az erdetihez képest és a kerék külső szélének helyzete KINTEBB LESZ 15mm-rel az erdetihez képest Pirelli cinturato P7 205/55 R16 (~2km/h eltérés 100-nál mínuszba) Jó lesz ez így, semmivel nem lehet problémám? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Long74 Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 Sziasztok! Ha a téli és a nyári gumi is felnire van feltéve, akkor nem kell elvinni a gumishoz minden szezonban hogy kiegyensúlyozza stb... hanem csak leszerelem felszerelem aztán kész?Max a hátsókat cserélem az elsőkkel átlóban? Elnézést a kérdésért, de csak sejtésem van a dologról. Szia!!! Mindig kell centiroztatni,mert bárhogyan is tárolod..... Átlóban?? Mindig azonos oldalon kell cserélni!!! Bal hátsó a bal elsővel,és így tovább..... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Long74 Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 Háát.. Akkor inkább 6 cols. Noo. Meglesem az 1 éves Barumokat. Szerintem jobb vétel, mint a 6 éves Dunlop. Inkább a fiatalabbat válaszd!!! Átlag 5 év egy gumi élettartama!! Gondold át,mert lehetnek problémák akár néhány hét után az öreg abroncsokkal.. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 (...) Jó lesz ez így, semmivel nem lehet problémám? Jó lesz. A gumi ugyan nem váltóméret (a 205/50 R16 lenne az) hanem kicsit nagyobb, de ez még nem okoz problémát. A 15mm kilógás sem, az én felnim 33mm-rel lóg kijjebb a gyárinál, és még így is elfér a sárvédő alatt. Ha nincsen ültetve (vagy nem több mint 30-40mm-t) az autód, akkor nem lehet gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 Sziasztok, Köszi az eddigi válaszokat :-) Az alábbi párosításra esett a választásom sok-sok számolás után, a tőletek kapott infókat, az igényeimet és a lehetőségeimet összevetve. Megerősítést szeretnék kapni, hogy akkor biztosan rendben lesz-e a G astrára /Z14xep/. Momo black knight 7X16 4X100 ET40 (a 6.5coll/ET49hez /asszem ez a gyári méret/ képest a kerék belső szélének helyzete 3mm-rel KINTEBB LESZ az erdetihez képest és a kerék külső szélének helyzete KINTEBB LESZ 15mm-rel az erdetihez képest Pirelli cinturato P7 205/55 R16 (~2km/h eltérés 100-nál mínuszba) Jó lesz ez így, semmivel nem lehet problémám? Jól fog kinézni, tegyél fel majd képet. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 Inkább a fiatalabbat válaszd!!! Átlag 5 év egy gumi élettartama!! Gondold át,mert lehetnek problémák akár néhány hét után az öreg abroncsokkal.. <_< Megvettem az 1 éves Barum gumikat. Gyakorlatilag kopás mentesek, tök újak.:-) A fazon azt mondta, nem ment vele 1000 km-t sem, amit a gumit látva el is hiszem.:-) És ez 43-ért.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Long74 Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 195 is jó rá,de már egy kicsit összehúzza.Ideális a 185-s. Ezt nem értem. A 195-ös az szélesebb mint a 185 nem? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Folytatódik a :"milyen felnit vegyek az Astrára " sorozat. Alig találtam meg a felnit <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Alig találtam meg a felnit :angry: Mér' volt felni is? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Sziasztok! Volna egy olyan kérdésem hozzátok, hogy a kocsimon még a gyári Dunlop gumi van.A gumisnál most rakattam fel a nyári gumit (Dunlop) és szerintem rossz a forgásirány.Nem értek hozzá, csak mint laikus gondolom. Itt van egy kép: http://kepfeltoltes.hu/view/110329/P1349_2...s.hu_.jpg"] Szoval az egyik kép a hátsókerékről készűlt a másik meg a túloldali elsöről.A Dunlop jel miatt gondlom hogy fordítva van mert az egyik nyíl alaku jel a forgásirány felé néz, a másik meg ellenkező irányba. Vagy ennél a guminál mindegy a forgásirány? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Az nem a forgásirányjelző nyilacska, hanem a Dunlop logója. Mivel márkajel, ebből kifolyólag akárhogy teszed fel a gumit, mindig ugyanarra fog nézni. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Az nem a forgásirányjelző nyilacska, hanem a Dunlop logója. Mivel márkajel, ebből kifolyólag akárhogy teszed fel a gumit, mindig ugyanarra fog nézni. <_< Pont az a bajom, hogy nem ugyanarra néz.A bal hátsó a kocsi háta felé néz, a jobb hátsó meg a kocsi elej felé.Az alsó kép az pont a bal hátsó kerék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Livi Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Helósztók ti meddig szóktátok fel punpálni a kerekeket ?Én 2.4 -et elöre hátra meg 2.1-et sokkal jobban megéri gazdaságosabb bár itt már egy kicsitt pattog?Várom a véleményeteket? <_< :angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Helósztók ti meddig szóktátok fel punpálni a kerekeket ?Én 2.4 -et elöre hátra meg 2.1-et sokkal jobban megéri gazdaságosabb bár itt már egy kicsitt pattog?Várom a véleményeteket? <_< :angry: Helló. benne van a tanksapkában,az adat.Pumpálni,amennyire akarod,de ne sokra,hogy kicsit se pattogjon.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Helósztók ti meddig szóktátok fel punpálni a kerekeket ?Én 2.4 -et elöre hátra meg 2.1-et sokkal jobban megéri gazdaságosabb bár itt már egy kicsitt pattog?Várom a véleményeteket? <_< :P Te Livi!! Ha már írsz a fórumra legalább javítsd ki a helyes írás ellenőrzővel, ha helyesen nem is tudsz írni! / a hibás szavakat aláhúzza a program, a jobb egér gombbal rákattintasz ...!!! / :angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Te Livi!! Ha már írsz a fórumra legalább javítsd ki a helyes írás ellenőrzővel, ha helyesen nem is tudsz írni! / a hibás szavakat aláhúzza a program, a jobb egér gombbal rákattintasz ...!!! / <_< áááá,az magas neki :angry: off. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 áááá,az magas neki :angry: off. 3 általánossal nekem is az lenne <_< off Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Nem tudtok segíteni abban a kérdésben amit fent leírtam?Amivel vettem a kocsit Dunlop Sport 2020E annak van forgásiránya, vagy tök mindegy hogy hogyan rakod fel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Nem tudtok segíteni abban a kérdésben amit fent leírtam?Amivel vettem a kocsit Dunlop Sport 2020E annak van forgásiránya, vagy tök mindegy hogy hogyan rakod fel? Megpróbáltam utánanézni ennek a guminak,de sajnos nem találtam róla olyan leírást amiben említenék a forgásirányt! A képen meg nem nagyon tudom kivenni a nyomatokat,az első kép linkje nem jó nálam! Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Megpróbáltam utánanézni ennek a guminak,de sajnos nem találtam róla olyan leírást amiben említenék a forgásirányt! A képen meg nem nagyon tudom kivenni a nyomatokat,az első kép linkje nem jó nálam! Köszi hogy foglalkoztál a kérdéssel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Nem tudtok segíteni abban a kérdésben amit fent leírtam?Amivel vettem a kocsit Dunlop Sport 2020E annak van forgásiránya, vagy tök mindegy hogy hogyan rakod fel? Én is kerestem, de már nem gyártják, és én sem találtam róla érdemleges infót. Az biztos hogy nem olyan mint az enyém, mert egy képet találtam, és más a mintázata. Az enyém asszimmetrikus, nem lehet rosszul feltenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Pont az a bajom, hogy nem ugyanarra néz.A bal hátsó a kocsi háta felé néz, a jobb hátsó meg a kocsi elej felé.Az alsó kép az pont a bal hátsó kerék. :P Épp ezért néz ugyanarra. A Dunlop logója ilyen: Ha szemből nézed (és nem fejjel lefelé), a nyíl hegye mindig a jobb kezed felé néz, akármelyik oldalon legyen is a gumi felszerelve, és akármerre legyen is a kocsi eleje a gumihoz képest. Nyisd ki a csomagtartót, a pótkeréken (ha ugyanilyen gumi az is) meg jobbra fog nézni. <_< :angry: :P (Még egyszer, hogy érthető legyen: a viszonyítási alap a gumi saját maga, nem az autó.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts