PGA Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 nem biztonságos? A lekopott futófelület helyére utólag vulkanizálnak fel egy újabb kopóréteget, mintázatot. Lehet, hogy változik közben a forgásirány is, meg az eredeti és a pótolt rész anyaga is különböző, ez már sosem lesz gyári kihozatalú. Egy satufékezésnél pl. előjöhetnek ezek a gondok. Ha kicsi a keret, akkor is inkább valami olcsóbb, de normálisabb, európai gumit érdemes keresni, pl. Dayton, Barum, Sava. Szerintem. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 nem biztonságos? Láttam én már balesetnél,hogy levált róla a futófelület,mint a rétestészta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Láttam én már balesetnél,hogy levált róla a futófelület,mint a rétestészta. Húú vazze! :D Na akkor felejtendő inkább! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Attól, hogy 1.2-es, azért csak Astra G az... :D (feltéve ha z12xe, mert a régebbi moci csak 65 ló) Mint az "aláírásban" is benne van,az!A pörgetésről még annyit,hogy az biztos hogy jobban gyorsul 110-ről 150-re mint 50-ről 90-re,de egyenlőre nem fogjuk a halálba pörgetni szegényt!Csak szépen,nyugdíjasan :D 1.2 gcc!Neked mekkora nyári gumik vannak fent és milyen felnin? Lipi-G,nem ám felajánlod neki a Caravant a Ladáért cserébe!Esetleg rá is fizetsz még... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 1.2 gcc!Neked mekkora nyári gumik vannak fent és milyen felnin? a nyári 195/65 R 15 continental amiket le akarok cserélni 195/60 vagy 205/60 R 15-re. A téli 185/65 R 15 nokian. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Lipi-G,nem ám felajánlod neki a Caravant a Ladáért cserébe!Esetleg rá is fizetsz még... :lol: Erősen gondolkodom,ha mást nem,megveszem paca autónak :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 A lekopott futófelület helyére utólag vulkanizálnak fel egy újabb kopóréteget, mintázatot. Lehet, hogy változik közben a forgásirány is, meg az eredeti és a pótolt rész anyaga is különböző, ez már sosem lesz gyári kihozatalú. Egy satufékezésnél pl. előjöhetnek ezek a gondok. Szerintem. :D Ezek csak feltételezések az "Ahogyan azt Móricka elképzeli" kategóriából. Egyébként a teher/haszon/munkagép kategóriában terjedt el az újrafutózott abroncs használata. Ugyanis ott éri meg foglalkozni vele, ahol egy szett vadi új gumi több százezres, milliós tételt jelent. Láttam én már balesetnél,hogy levált róla a futófelület,mint a rétestészta. Ne általánosíts! Biztos van ilyen is, de sem biztos, hogy a gumi tehetett róla. Talán láttál olyat is amikor a nem újrafutózott gumi önállósította magát (vált le a felniről). Mindegyik igényli a figyelmet. Ha azt mondják, hogy x km v. üzemóra után csere, akkor nem kéne halogatni. Akár a vezérműszíjaknál. Van úgy, hogy pár ezer km után megadja magát, pedig nem készül felújított vez.műszíj. Ha eléri a km v. idő korlátot cserélni kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 a nyári 195/65 R 15 continental amiket le akarok cserélni 195/60 vagy 205/60 R 15-re. A téli 185/65 R 15 nokian. Nem 205/55 R15-öt akartál írni? Közelebb van váltóméretben a 195/60 R15-höz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 a nyári 195/65 R 15 continental amiket le akarok cserélni 195/60 vagy 205/60 R 15-re. A téli 185/65 R 15 nokian. Köszönöm :D A 195/65 vagy 60 jól hangzik és szerintem annál szélesebb nekem nem kell! Lipi-G!Paca???Nem peca? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Köszönöm :lol: A 195/65 vagy 60-as jól hangzik és szerintem annál szélesebb nekem nem kell! Ez az, ami "jól hangzik" R15-ben gondolkodva! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Ez az, ami "jól hangzik" R15-ben gondolkodva! :lol: 195/60R15 ,ok Zachi,jegyzeteltem! :D A /50-es már nagyon eltérő váltóméret ahogy látom...Na mindegy,az lett volna otthon! Még felnit sem találtam,nem tudom mit aggódok ennyire a gumikon :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Nem 205/55 R15-öt akartál írni? Közelebb van váltóméretben a 195/60 R15-höz. igen 205/55 R 15 öt akartam írni:) Szerintem 195/60 R15 mellett maradok Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Ezek csak feltételezések az "Ahogyan azt Móricka elképzeli" kategóriából. Egyébként a teher/haszon/munkagép kategóriában terjedt el az újrafutózott abroncs használata. Ugyanis ott éri meg foglalkozni vele, ahol egy szett vadi új gumi több százezres, milliós tételt jelent. Mármint mi a feltételezés? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Köszönöm :lol: A 195/65 vagy 60 jól hangzik és szerintem annál szélesebb nekem nem kell! Lipi-G!Paca???Nem peca? De peca :D csak sajnálnám gyentolni a ganéba a gépet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Ne általánosíts! Biztos van ilyen is, de sem biztos, hogy a gumi tehetett róla. Talán láttál olyat is amikor a nem újrafutózott gumi önállósította magát (vált le a felniről). Mindegyik igényli a figyelmet. Ha azt mondják, hogy x km v. üzemóra után csere, akkor nem kéne halogatni. Akár a vezérműszíjaknál. Van úgy, hogy pár ezer km után megadja magát, pedig nem készül felújított vez.műszíj. Ha eléri a km v. idő korlátot cserélni kell. Nem általánosítottam,leírtam amit láttam,és nem azt,hogy mindegyik így jár,járt! Ő dolga mit vesz,de szerintem nem sokan ajánljuk neki ezt a megoldást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Mármint mi a feltételezés? A lekopott futófelület helyére utólag vulkanizálnak fel egy újabb kopóréteget, mintázatot. Lehet, hogy változik közben a forgásirány is, meg az eredeti és a pótolt rész anyaga is különböző, ez már sosem lesz gyári kihozatalú. Egy satufékezésnél pl. előjöhetnek ezek a gondok. Ha kicsi a keret, akkor is inkább valami olcsóbb, de normálisabb, európai gumit érdemes keresni, pl. Dayton, Barum, Sava. Szerintem. :D Ez akkora szarvas hiba lenne, mintha a kötött forgásirányú gumit fordítva tennék föl. Az egész tüzetes átvizsgálással kezdődik, hogy egyáltalán alkalmas-e újrafutózásra. Majd lemarják (horzsolják) a régi futófelületet, amit újabb átvizsgálás követ. Úgy tudom sokkal szigorúbb követelményei vannak, mint az új abroncs gyártásnak. Míg az újaknál szúrópróba szerűen vizsgálnak, addig a futózottak minden egyes darabját vizsgálni kell a technológia minden lépésében egészen a kész áruig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Ez akkora szarvas hiba lenne, mintha a kötött forgásirányú gumit fordítva tennék föl. Az egész tüzetes átvizsgálással kezdődik, hogy egyáltalán alkalmas-e újrafutózásra. Majd lemarják a régi futófelületet, amit újabb átvizsgálás követ. Úgy tudom sokkal szigorúbb követelményei vannak, mint az új abroncs gyártásnak. Míg az újaknál szúrópróba szerűen vizsgálnak, addig a futózottak minden egyes darabját vizsgálni kell a technológia minden lépésében egészen a kész áruig. akkor merjem megvásárolni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Nem általánosítottam,leírtam amit láttam,és nem azt,hogy mindegyik így jár,járt! Ő dolga mit vesz,de szerintem nem sokan ajánljuk neki ezt a megoldást. Azt is meg lehet nézni mely piacokon jeletek meg az újrafutózott szgk. abroncsok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Ez akkora szarvas hiba lenne, mintha a kötött forgásirányú gumit fordítva tennék föl. Az egész tüzetes átvizsgálással kezdődik, hogy egyáltalán alkalmas-e újrafutózásra. Majd lemarják a régi futófelületet, amit újabb átvizsgálás követ. Úgy tudom sokkal szigorúbb követelményei vannak, mint az új abroncs gyártásnak. Míg az újaknál szúrópróba szerűen vizsgálnak, addig a futózottak minden egyes darabját vizsgálni kell a technológia minden lépésében egészen a kész áruig. Maradjunk annyiban, hogy egyikünk sem ismeri ennek a pontos technológiáját... Mindenesetre a karkasz azért elfárad, akárhogy is nézzük. Mondjuk pl. egy német technológiával újrafutózott gumit a teherautós világban be lehet vállalni, de ugye, ez itt nem egy ZIL-fórum. A hazai újrafutózott kínálatban viszont erősen jelen van a kínai gagyi. A kis ferdeszeműt meg nem nagyon érdekli se a technológia, se a forgásirány, se a tapadás, se semmi. Innentől én max. utánfutóra tennék fel ilyet. Ha meg 2-3 ezer forintokon múlik egy alsóbb kategóriás, de új, vagy biztos előéletű használt gumi vs. egy bizonytalan eredetű futózott megvétele, akkor - szerintem - sürgősen el kell adni az autót, mert nagy baj van. Különben a Csing-Csüng újrafutózott gumi kategóriája alatt is van élet: Ez a (Fa)Tuskó-gazdaságos megoldás, garantált tapadással. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 akkor merjem megvásárolni? Személyautóra én nem tennék. Annyival nem olcsóbb, mint amennyivel jobb az új. Nagy hirtelen téli gumira ezt találtam. Valahol mindig van akció. Egy új Fulda, Uniroyal, Vredestein szerencsére nem kerül annyival többe, mint amennyivel jobb. És ez igaz a nyári gumikra is. Szóval szerintem személyautóra egyértelműen nem. Inkább autózz 1-2 tankkal kevesebbet új gumikon, de azt nyugodtan. Futózottat csak teher/haszon/munkagépekre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Én nem ajánlom senkinek az újragumit! Inkább legyen egy kevéssé feltuningolt-extrázott autóm,de a gumi az bika legyen rajta! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Március5, 2011 Megoszt Elküldve Március5, 2011 sziasztok, van valakinek kölcsönbe 2db 205/50R16 és/vagy 205/45R16 bármilyen gumija egy "kerékjárati ív" teszthez? :D ja és ne legyen nagyon messze :lol: köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Joe82 Elküldve Március5, 2011 Megoszt Elküldve Március5, 2011 Szevasztok... Lenne 4Db gyári opel alufelnim 6"x15" 5x110 lyukusztással, van rajta gumi is 195/60x15-ös,de kopottak. amit eladnék vagy elcserélnék.Szinte sérülésmentes,esetleg apróbb kacokkal. http://www.vatera.hu/opel_alufelni_5x110_15_1445732459.html Továbbá lemezfelni is 13-15"-os, téli-nyári gumival. Érdeklődj... Szólj,hogy opel fórumos... :-) danyi82@citromail.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
Joe82 Elküldve Március5, 2011 Megoszt Elküldve Március5, 2011 sziasztok, van valakinek kölcsönbe 2db 205/50R16 és/vagy 205/45R16 bármilyen gumija egy "kerékjárati ív" teszthez? :D ja és ne legyen nagyon messze :lol: köszi Nekem 205/55R16-om van,de 5 lyukas,és Tápiószecsőn..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Március5, 2011 Megoszt Elküldve Március5, 2011 Nekem 205/55R16-om van,de 5 lyukas,és Tápiószecsőn..... köszi, de felnim van és nekem csak gumi. az is csak kölcsönbe egy félnapra kb Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts