Zachi Elküldve Február25, 2011 Megoszt Elküldve Február25, 2011 egyébként a gyári mérethez nemtudom viszonyítani,ugyanis ahogy a kocsit megvettük most 2hónapja, 14colos lemezfelnik+ valami nagyon ocsmány futózott téli gumik voltak/vannak alatta,kb egy kisebb traktorgumihoz tudnám hasonlítani :C A legtöbb G-n a gyári méret: gumi: Nyári 195/60 R15, ajánlott téli 185/65 R15 felni: 6J 15 4x100 56,5 ET49 Ezen kívül még a váltóméretek használatosak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve Február25, 2011 Megoszt Elküldve Február25, 2011 Sziasztok! Valakinek van ötlete, hogy alufelnihez hol lehetne porvédő kupakot szerezni? Silverline márkájú felnihez szeretnék Opel emblémásat. De nem találok boltot, forgalmazót. Csak használt felniknél látom, hogy valahogy Opel embléma került a közepükre. Arra már rájöttem, hogy felni márkához kell kupakot választani, mert mindegyiknek más a mérete. Színben pedig fekete alapon lévő embléma lenne az ideális. Szia! Az embléma az ragasztós és gumisnál lehet venni. (Kalocsán a Svebo-nál) A kupakot nem tudom. Kérdezd meg. Hátha tudnak segíteni. Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Február25, 2011 Megoszt Elküldve Február25, 2011 Szia! Az embléma az ragasztós és gumisnál lehet venni. (Kalocsán a Svebo-nál) A kupakot nem tudom. Kérdezd meg. Hátha tudnak segíteni. Üdv. Köszi!A kupakról már le is tettem, jó lesz a matrica is. Jövő héten úgyis megyek műszakira, akkor elugrok oda is megnézni mit kínálnak! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Joe82 Elküldve Február25, 2011 Megoszt Elküldve Február25, 2011 Sziasztok! Valakinek van ötlete, hogy alufelnihez hol lehetne porvédő kupakot szerezni? Silverline márkájú felnihez szeretnék Opel emblémásat. De nem találok boltot, forgalmazót. Csak használt felniknél látom, hogy valahogy Opel embléma került a közepükre. Arra már rájöttem, hogy felni márkához kell kupakot választani, mert mindegyiknek más a mérete. Színben pedig fekete alapon lévő embléma lenne az ideális. Én is csak azt tudom mondani,hogy vatera. Én is ott vattam mindent a kerékhez,és 2-3méret van,de ha megméred akkor tudod pontosan. Aztán teszel rá opel matricát..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Joe82 Elküldve Február25, 2011 Megoszt Elküldve Február25, 2011 A legtöbb G-n a gyári méret: gumi: Nyári 195/60 R15, ajánlott téli 185/65 R15 felni: 6J 15 4x100 56,5 ET49 Ezen kívül még a váltóméretek használatosak. És az osztókör,és csavarok száma is változik.. <_< 4x100 vagy 5x110 1,8 benzin g astra már 5 csavaros Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február25, 2011 Megoszt Elküldve Február25, 2011 És az osztókör,és csavarok száma is változik.. <_< 4x100 vagy 5x110 1,8 benzin g astra már 5 csavaros Így igaz! Kösz a kiegészítést! Ám azt mondtam, hogy a legtöbb. És a legtöbb G 1.8 alatt van. Statisztikai adatok ismerete nélkül is merem állítani, hogy annak is 1.4 a zöme. Persze Battyo eltitkolta milyen van neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Február25, 2011 Megoszt Elküldve Február25, 2011 Így igaz! Kösz a kiegészítést! Ám azt mondtam, hogy a legtöbb. És a legtöbb G 1.8 alatt van. Statisztikai adatok ismerete nélkül is merem állítani, hogy annak is 1.4 a zöme. Persze Battyo eltitkolta milyen van neki. Ahogy kinéztem,1.8 automat Corsit meg eszi a fene... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február25, 2011 Megoszt Elküldve Február25, 2011 Ahogy kinéztem,1.8 automat Corsit meg eszi a fene... :D Az automatások külön kaszt,a megvilágosodottak <_< ,nem bántják egymást! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Február25, 2011 Megoszt Elküldve Február25, 2011 Az automatások külön kaszt,a megvilágosodottak <_< ,nem bántják egymást! A manuálisok(a sötét oldal) sem bántanak senkit,főleg nem téged :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Február25, 2011 Megoszt Elküldve Február25, 2011 ET 33. ezeket az eltéréseket hogy érted? nem lesz jó valami? (nagyon nem értek ezekhez,sry a hülye kérdésért <_< ) Ezért vannak a hasonló fórumok, hogy aki laikus, itt utánanézhet a dolgoknak. Persze ezt vásárlás előtt kellett volna. Valóban nem lesz jó valami. A motor áttételesen hajtja meg a kerekeket. Az áttétel elemei, a váltó, a difi, és végül maga a kerék. Ezzel a mérettel ezt az áttételt erősen módosítottad a gyárihoz képest. Ennek a következményei: kisebb végsebesség, ugyanazon sebességnél azonos fokozatban magasabb fordulatszám tartozik-magasabb fogyasztás, a km. óra rossz értéket mutat. Itt összegyűjtöttem néhány fontos dolgot, érdemes elolvasni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február26, 2011 Megoszt Elküldve Február26, 2011 Nem használ a futómű elemeinek. Hamarabb fáradnak elállítódnak, torzulnak ami által a stabilitás is csökken. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Hétvégén nagy levegő vétellel beszereztem életem első alufelnijeit! <_< Sajnos a leszakadó hó és hőmérséklet miatt a tervezett felrakásra még várni kell 2-3 hetet. :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Hétvégén nagy levegő vétellel beszereztem életem első alufelnijeit! <_< Sajnos a leszakadó hó és hőmérséklet miatt a tervezett felrakásra még várni kell 2-3 hetet. :S Gratula! :D Nálam is ezek a vékonyabb küllős felnik a bejövősebbek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi7711 Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Sziasztok! Tudja valaki esetleg, hogy ennek a fajta alufelninek milyen átmérőjű a kupakja? Jó lenne a GM száma is. Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 első ránézésre nincs kupakja <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 első ránézésre nincs kupakja <_< a középső kell neki... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Sziasztok! Tudja valaki esetleg, hogy ennek a fajta alufelninek milyen átmérőjű a kupakja? Jó lenne a GM száma is. Köszönöm Nekem van 3 db,igaz nem gyári,de belevaló <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 4-6 cm -l lesz kisebb,mint a gyári méret,csalni fog az órád.Nagyon kicsi a /50-. Dehogy kicsi... most vertem szét a /35-ös gumijaim...na az kicsi... <_< :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Dehogy kicsi... most vertem szét a /35-ös gumijaim...na az kicsi... :D :D <_< Az az,vagyis az volt :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Dehogy kicsi... most vertem szét a /35-ös gumijaim...na az kicsi... <_< :D az avon??? az durva volt... de jól mutatott rajta :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 az avon??? az durva volt... de jól mutatott rajta :D Jah...de nem is szétvertem igazából, mert én már megszoktam ezeket a nagyon peres gumikat, de az egyikbe sikeresen benyaltam egy szöget... ez még nem is lenne gond, javítható... viszont a másikat szépen 30cm hosszan valamivel elvágtam egészen szövetig... na az már kuka... mivel 1 db használtat nem fogok kapni az biztos (persze kerestem) így jöhet 4 új megint... kiroáááá... viszont most FK452 lesz 225/40-18 meglátjuk... kanyarokban is kell a 215 helyett ez azért pikk pakk kiderült... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Jah...de nem is szétvertem igazából, mert én már megszoktam ezeket a nagyon peres gumikat, de az egyikbe sikeresen benyaltam egy szöget... ez még nem is lenne gond, javítható... viszont a másikat szépen 30cm hosszan valamivel elvágtam egészen szövetig... na az már kuka... mivel 1 db használtat nem fogok kapni az biztos (persze kerestem) így jöhet 4 új megint... kiroáááá... viszont most FK452 lesz 225/40-18 meglátjuk... kanyarokban is kell a 215 helyett ez azért pikk pakk kiderült... <_< lehet 0,1 bar nyomáson nem szerette a 3km-re lévő benzinkutat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 lehet 0,1 bar nyomáson nem szerette a 3km-re lévő benzinkutat... Nem az volt a gond... mert utána ugye voltam az F1 Pistiéknél, ahol átnéztük tüzetesen mind a négy gumit... akkor még ez a vágás nem volt rajta... ráadásul a laposság miatt az oldalperemnél lett volna repedezés, de ez a futófelületen minthe pengével lenne bevágva...azt mondták sín csinál ilyet... de nem megyek sehol sínen... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Február27, 2011 Megoszt Elküldve Február27, 2011 Itt a friss ADAC nyárigumi teszt. 195/65 R15 175/65 R14 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Február28, 2011 Megoszt Elküldve Február28, 2011 Van ötletetek, hogy ez mennyivel lehet ültetve? Vagy hogy tudom ezt megmérni? eleje hatulja nincs senkinek ötlete? vagy esetleg vki meg tudja mérni, pl a kerékjárati ív magasságát a talajhoz képest, már az is előrelépés lehetne <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts