Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumi, felni kérdések

GABBE

Recommended Posts

Sziasztok!

Irtátok, hogy az 1.2-es mocihoz nem ajánlatos a 205/55R16-os gumit.

Vásárlás előtt állok, lenne 1 garnitura 205/45R16-os méretekkel 1.4-es mocira.

Véleményetek?

Vagy a felni marad és új gumi : 195/55R16

Szép estét Mindenkinek!

Kicserélted a motort közben a kocsiban? :D

A 205-ös az felnivel együtt van?

Már most is 16-os felni van a kocsin?

Én nem igazán értem. :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Irtátok, hogy az 1.2-es mocihoz nem ajánlatos a 205/55R16-os gumit.

Vásárlás előtt állok, lenne 1 garnitura 205/45R16-os méretekkel 1.4-es mocira.

Véleményetek?

Vagy a felni marad és új gumi : 195/55R16

Szép estét Mindenkinek!

Szia!

Szerintem felrakhatod a 205/45r16-ot. Amit mi nem ajánlottunk, az a205/55r16-os méret. Nem csak a szélességet kell figyelembe venni, hanem az átmérőt is.

Szóval, szerintem nyugodtan rakd fel az 1.4-esre. :lol:

Megosztás:

Szia!

Szerintem felrakhatod a 205/45r16-ot. Amit mi nem ajánlottunk, az a205/55r16-os méret. Nem csak a szélességet kell figyelembe venni, hanem az átmérőt is.

Szóval, szerintem nyugodtan rakd fel az 1.4-esre. :lol:

nekem most 205/55R16 van fent télinek.1 cm-l magasabb a gyárinál,bőven benne van a tűrésben,és az óra sem sokat csal(100-nál 98-t mutat),És még jól is néz ki.Semmi baj ezzel a mérettel,legalábbis nekem. :D

Megosztás:

Kicserélted a motort közben a kocsiban? B)

Szerintem érthető. Neki 1.4-es Astrája van. Lenne egy garnitúra 16-os eladó felni 205/45-ös gumival. Azt kérdezi, hogy megvegye gumistól, vagy csak a felnit vegye meg, és tegyen rá 195/55-ös gumikat.

Én így értelmezem... :D

Megosztás:

nekem most 205/55R16 van fent télinek.1 cm-l magasabb a gyárinál,bőven benne van a tűrésben,és az óra sem sokat csal(100-nál 98-t mutat),És még jól is néz ki.Semmi baj ezzel a mérettel,legalábbis nekem. :lol:

Mert ezt szoktad meg. De ha kipróbálnád 205/50r16-tal, meglepődnél mennyit számít. Én ezért cseréltem le annak idején az előző autómon a majdnem új 205/50R16-ot 205/45R16-ra. Észrevehetően fürgébb lett az autó. Szóval én mindenkinek a kisebb átmérőt ajánlom.

Megosztás:

Mert ezt szoktad meg. De ha kipróbálnád 205/50r16-tal, meglepődnél mennyit számít. Én ezért cseréltem le annak idején az előző autómon a majdnem új 205/50R16-ot 205/45R16-ra. Észrevehetően fürgébb lett az autó. Szóval én mindenkinek a kisebb átmérőt ajánlom.

Hát nem tudom, ezzel a /45-tel már necces a váltóméret is (kb. 3 cm-rel kisebb) és durva úthibákon azért ez jobban felütöget. Szerintem mindennapi használatra nem jó ennyire "peresíteni", bár kétségtelen, hogy a kisebb átmérőnek köszönhetően meg "jobban harap".

Megosztás:

Hát nem tudom, ezzel a /45-tel már necces a váltóméret is (kb. 3 cm-rel kisebb) és durva úthibákon azért ez jobban felütöget. Szerintem mindennapi használatra nem jó ennyire "peresíteni", bár kétségtelen, hogy a kisebb átmérőnek köszönhetően meg "jobban harap".

Igaz, ha /50-es lenne, jobb lenne...

Megosztás:

Kicserélted a motort közben a kocsiban? B)

Grofbandi jól látja a helyzetet,1.4-es mocim van, 15" lemezf.vel és amit most készülök venni az a 16"-os aluf. gumival.

Köszönöm a válaszokat, sokat segitettetek! :D

Szép napot!

Megosztás:

Grofbandi jól látja a helyzetet,1.4-es mocim van, 15" lemezf.vel és amit most készülök venni az a 16"-os aluf. gumival.

Köszönöm a válaszokat, sokat segitettetek! :lol:

Szép napot!

Jogos én néztem el.Valaki akinek 1,2 -es motorja volt az érdeklődött a szélesebb

gumiról ,te pedig arra reagáltál,csak én nem olvastam vissza!

Én személy szerint amúgy sokallom a 205-ös gumit ,bár kétségtelen, hogy

jól néz ki vele az autó!

Megosztás:

De miért tetszik???Nem is 5 csavar,meg télire minek dísztárcsa.

ha már dísztárcsa,akkor gyári.Enyém lehajítva padláson.

Hát igazából azért mert szerintem sokat dob az autón télen is, ha ilyen felnihez hasonló dísztárcsa vigyorog le a kerekekről! :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.