Zachi Elküldve December7, 2010 Megoszt Elküldve December7, 2010 Egy időbe jöttek ki 14-es kerekekkel, úgyhogy az alap autókra biztosan felmegy. Még a szervizkönyvben is van említés erről a kerékméretről. E tekintetben a szervizkönyv nem mértékadó, amúgy is a kezelési könyvre gondoltál (gondolom én :lol: ). Inkább EPC-ben kéne megnézni, hogy hányféle féktárcsa átmérő létezik és mely felniméretekhez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve December7, 2010 Megoszt Elküldve December7, 2010 Ez nem semmi gumi!Az autó is szép! Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve December7, 2010 Megoszt Elküldve December7, 2010 Egy időbe jöttek ki 14-es kerekekkel, úgyhogy az alap autókra biztosan felmegy. Még a szervizkönyvben is van említés erről a kerékméretről. Én az A Vectrámról-leszedett 14-es felnikkel jártam végig az első telet és nem lett semmi baja. Illetve itt egy cikk:http://totalcar.hu/tanacsok/gumidoktor/200..._gyari_meretek/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve December8, 2010 Megoszt Elküldve December8, 2010 E tekintetben a szervizkönyv nem mértékadó, amúgy is a kezelési könyvre gondoltál (gondolom én :lol: ). Inkább EPC-ben kéne megnézni, hogy hányféle féktárcsa átmérő létezik és mely felniméretekhez. Ja, arra gondoltam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
xXxGáborxXx Elküldve December9, 2010 Megoszt Elküldve December9, 2010 Mivel a 195/60R15 a gyári méret és kb ugyan annyiba kerül a gumi, mint az említett 14-es. Én nem váltanék, már csak azért sem, mert akkor felni is kell. Az általad említett gumit persze nem tudom mennyiért tudod megszerezni, de hosszú távon nem is biztos, hogy megéri, mert azon kívül, hogy mást mutat az órád a kocsi menetstabilitása, fékútja is változhat. Ahogyan előttem is írták nem ajánlott az általad mondott méret. Lemezfelnivel együtt adják 80%-os Michelin gumikkal 12e ft a garnitúra. Elég kihagyhatatlannak tűnik. Beszéltem is az emberrel és hétvégén mennék érte... De most már nem tudom mi legyen. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve December9, 2010 Megoszt Elküldve December9, 2010 Lemezfelnivel együtt adják 80%-os Michelin gumikkal 12e ft a garnitúra. Elég kihagyhatatlannak tűnik. Beszéltem is az emberrel és hétvégén mennék érte... De most már nem tudom mi legyen. :lol: Valószínűleg azért annyi, mert a kutyának sem kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve December9, 2010 Megoszt Elküldve December9, 2010 Valószínűleg azért annyi, mert a kutyának sem kell. ..........vagy 10 éves a gumi rajta Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve December9, 2010 Megoszt Elküldve December9, 2010 Lemezfelnivel együtt adják 80%-os Michelin gumikkal 12e ft a garnitúra. Elég kihagyhatatlannak tűnik. Beszéltem is az emberrel és hétvégén mennék érte... De most már nem tudom mi legyen. :lol: Az előttem szólók már elvették a kedvedet, én is csatlakozom: eléggé hihetetlen, hogy kevesebb, mint egy tank benzin áráért az ember 4 jó gumit, meg 4 jó felnit kapjon... Aztán Te tudod. DOT-számra legalább kérdezz rá, abból már jobban látod, hogy mivel állsz szemben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
xXxGáborxXx Elküldve December9, 2010 Megoszt Elküldve December9, 2010 Az előttem szólók már elvették a kedvedet, én is csatlakozom: eléggé hihetetlen, hogy kevesebb, mint egy tank benzin áráért az ember 4 jó gumit, meg 4 jó felnit kapjon... Aztán Te tudod. DOT-számra legalább kérdezz rá, abból már jobban látod, hogy mivel állsz szemben. Megvolt már: 2004-es a gumi. Azt mondta 1 nyarat használta azóta állt a pincében. De mindegy... Eldöntöttem, hogy nem veszem meg. Már kinéztem másikat. Csak hirtelen olyan jónak tűnt. Túl naív vagyok :lol: Legalább amit most néztem az tényleg az én autómra való. Köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve December10, 2010 Megoszt Elküldve December10, 2010 ha csak 2 gumit kell vennem, akkor az lehet bármilyen mintázatú, vagy célszerű hasonlót venni, mint ami fent van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve December10, 2010 Megoszt Elküldve December10, 2010 Nekem 2002 a téligumim, de szerintem nincs benne 10 000 km sem. :lol: Jövőre cserélem, jófajta Pirelli addig csak had kopjon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve December10, 2010 Megoszt Elküldve December10, 2010 ha csak 2 gumit kell vennem, akkor az lehet bármilyen mintázatú, vagy célszerű hasonlót venni, mint ami fent van? Egy tengelyen csak azonos felépítésű és azonos mintázatú gumi lehet. Kivéve amikor pótkerék használata válik szükségessé. Ha csak hasonlót teszel, akkor a két oldal tapadása óhatatlanul különbözni fog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
-seez- Elküldve December10, 2010 Megoszt Elküldve December10, 2010 Sziasztok újfent. Van egy AstraG tütűm, amiről levettem a gyári 15-ös alut+gumit és felraktam a téli acélt. Most hogy néztem a nyári gumit, kb ennyi volt. Mindig is akartam újitani rá egy 17es tappancsot, és most lenne egy jó vétel, ezt szeretném veletek megbeszélni hogy jólesz-e nekem. A gyári méreteket remélem tudjátok mert én nem vágom, az új papucsok pedig ilyen adottságokkal rendelkeznének: Felni: 17x7 4x100 ET44 Gumi: 215/45R17 DOT: 3909 Kérlek segitsetek :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 A 215/45 sok lesz, a G Astra váltómérete 17"-ban 215/40. Hátránya hogy sajna ez a méret ritkább és így drágább is mint a 215/45... Link to comment Megosztás: More sharing options...
-seez- Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 A 215/45 sok lesz, a G Astra váltómérete 17"-ban 215/40. Hátránya hogy sajna ez a méret ritkább és így drágább is mint a 215/45... Múltkor még aztmondtátok a /40-es kisebb lesz mint a /45 és igaázból a /45 a váltóméret, de a /40 sem gáz max. csal az óra.. Most akkor melyik a jó /40 vagy /45 ? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bopeti11 Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Sziasztok! Omega 15" gyári dísztárcsa lásd link: Omega Felpattintható a gyári acélfelnimre? Köszi előre is a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 A 215/45 sok lesz, a G Astra váltómérete 17"-ban 215/40. Hátránya hogy sajna ez a méret ritkább és így drágább is mint a 215/45... ET számát nem is nézted! ET 44 és 215/45 R17 gumi! Nem lesz ez jó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
-seez- Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 ET számát nem is nézted! ET 44 és 215/45 R17 gumi! Nem lesz ez jó! De miért nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 ET számát nem is nézted! ET 44 és 215/45 R17 gumi! Nem lesz ez jó! Hát a gyári felni ET-je ha minden igaz 49. Ez alapján ez 5mm-rel kijjebb lesz (+ugye még valamennyivel a felni szélessége miatt), ami még nem annyira gáz, sztem 215/40-nel ha nincs ültetve az autó, nem fog beleérni a sárvédőívbe. A nagyobbik (215/45-ös) gumival, illetve ha ültetve van az autó, elképzelhető hogy kanyarban beleér a sárvédőívbe... de mivel puding próbája az evés, a legegyszerűbb vétel előtt felpróbálni a kereket és menni vele egy próbakört. Ha nem ér bele akkor jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bopeti11 Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 Sziasztok! Omega 15" gyári dísztárcsa lásd link: Omega Felpattintható a gyári acélfelnimre? Köszi előre is a segítséget! Valakinek ötlete? Nekem gyanús a dolog, azért nem veszem még meg a cuccot, de lejár a licit... Ami miatt gyanús, az az, hogy az acélfelnim (gyári G astra) közepe szinte egy síkban van a peremével, kép alapján pedig az Omega dísztárcsa "negatívos", saccra 1-2 centivel beljebb van a felülete, mint a perem így lehet nem fekszik fel... Sajnos rápróbálni nem tudom, mivel nem pesti az eladó cucc. Sajnos úgy érzem nem lesz rá jó, mivel G Astrán még nem láttam ilyen dísztárcsát, pedig elég jól mutathat rajta a többi tárcsához viszonyítva. És tuti nem csak nekem jutott eszembe ez a lehetőség.. Egy kis brainstorming? Annyira jól megoldjátok a problémás kérdéseket, talán erre is összehoztok valamit. :lol: Előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bopeti11 Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 Valakinek ötlete? Nekem gyanús a dolog, azért nem veszem még meg a cuccot, de lejár a licit... Ami miatt gyanús, az az, hogy az acélfelnim (gyári G astra) közepe szinte egy síkban van a peremével, kép alapján pedig az Omega dísztárcsa "negatívos", saccra 1-2 centivel beljebb van a felülete, mint a perem így lehet nem fekszik fel... Sajnos rápróbálni nem tudom, mivel nem pesti az eladó cucc. Sajnos úgy érzem nem lesz rá jó, mivel G Astrán még nem láttam ilyen dísztárcsát, pedig elég jól mutathat rajta a többi tárcsához viszonyítva. És tuti nem csak nekem jutott eszembe ez a lehetőség.. Egy kis brainstorming? Annyira jól megoldjátok a problémás kérdéseket, talán erre is összehoztok valamit. :lol: Előre is köszi! Megoldódott, tárgytalan a kérdés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
xXxGáborxXx Elküldve December14, 2010 Megoszt Elküldve December14, 2010 Sziasztok! Megint segítség kellene... Mit jelent a 6x14 4X100 Et35?? Na ebből csak a 6x14-et nem értem mit jelent :lol: A többi adat alapján jónak tünik az Astrára nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
xXxGáborxXx Elküldve December14, 2010 Megoszt Elküldve December14, 2010 Sziasztok! Megint segítség kellene... Mit jelent a 6x14 4X100 Et35?? Na ebből csak a 6x14-et nem értem mit jelent :lol: A többi adat alapján jónak tünik az Astrára nem? Köszönöm de már megtudtam! Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve December14, 2010 Megoszt Elküldve December14, 2010 Sziasztok! Megint segítség kellene... Mit jelent a 6x14 4X100 Et35?? Na ebből csak a 6x14-et nem értem mit jelent :lol: A többi adat alapján jónak tünik az Astrára nem? Pl.: Az felni jelölésekrül Az gumi jelölésekrül Link to comment Megosztás: More sharing options...
Filewalker Elküldve December19, 2010 Megoszt Elküldve December19, 2010 Sziasztok! Miután tavaly ellopták az Astrámat és nem lett meg, gondoltam eladom a téligumi garnitúrámat, szeretném ha segítenétek beárazni: 4 db Continental Winter Contact 195/60 R15-ös gumi gyári acélfelnire szerelve. Miután a kocsihoz ajándékba kaptam (a kocsit használtan vettem a Schillernél) a korát nem tudom. Szerintem kifogástalan állapotban van, nyugodtan feltenném, ha lenne mire.... Képek: Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts