Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumi, felni kérdések

GABBE

Recommended Posts

ha szeretnék 16-os alufelni felrakni a kocsira, akkor milyen ET számú felnit lehet még felrakni anélkül, hogy beleverne a kasztniba?

azt tudom, hogy ET49 a gyári méret és ha ET35-t rakok fel pl akkor 1.4cm-el kintebb kerül a felni széle a gyárihoz képest, de vajon az még elfér-e???

és nem lesz-e baja a futóműnek emiatt???

Megosztás:

ha szeretnék 16-os alufelni felrakni a kocsira, akkor milyen ET számú felnit lehet még felrakni anélkül, hogy beleverne a kasztniba?

azt tudom, hogy ET49 a gyári méret és ha ET35-t rakok fel pl akkor 1.4cm-el kintebb kerül a felni széle a gyárihoz képest, de vajon az még elfér-e???

Mármint beljebb kerül. És nem is biztos, hogy 1,4-el, mert a nem gyári felnik általában szélesebbek.

Megosztás:

Nekem ET 38 és 205/50-es guma és semmi gond vele

Megosztás:

és milyen széles felnivel? 7-7,5"? van esetleg képed róla? kíváncsi lennék hogy néz ki...

vagy bárkitől szívesen látok képet olyan G astra-ról amin 7-7.5"x16"-os alufelni van nem gyári ET számmal (<49)

mert félek, hogy nem fér be és nem akarok kasztnitszélesíttetni

köszi!

Megosztás:

Sziasztok,

Hallottatok, láttatok már olyat, hogy a gépi autómosó szétszúrkálja a gumikat?

Az összes gumim belső oldalán 6-8db 2cm-es bevágás lett szövetig, egymáshoz mértani pontossággal.

Mosó előtt pár nappal fékolajat cseréltünk,ezért le lettek szerelve a kerek, észrevettem volna ha már akkor van valami bajuk, ezért csak arra tudok gondolni,hogy a sín vágta szét őket, ami behúzza az autót :excl:

Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy bebuktam, mivel nem vettem ott azonnal észre,utólag meg nehezen bizonyítható?

Megosztás:

Sziasztok,

Hallottatok, láttatok már olyat, hogy a gépi autómosó szétszúrkálja a gumikat?

Az összes gumim belső oldalán 6-8db 2cm-es bevágás lett szövetig, egymáshoz mértani pontossággal.

Mosó előtt pár nappal fékolajat cseréltünk,ezért le lettek szerelve a kerek, észrevettem volna ha már akkor van valami bajuk, ezért csak arra tudok gondolni,hogy a sín vágta szét őket, ami behúzza az autót :(

Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy bebuktam, mivel nem vettem ott azonnal észre,utólag meg nehezen bizonyítható?

na ne!

nem tudsz újra elmenni mosatni? :excl:

mellesleg kétlem, hogy amiatt lenne

Megosztás:

Én még ilyet nem hallottam, viszont azt biztosan tudom, hogy az autómosóknak van az ilyenekre biztosításuk, és ha azonnal észreveszed megírják a papírokat és kifizetik. Utólag nem hiszem, hogy tudod bizonyítani, hacsak mással nem történt meg és tudnak róla esetleg :\

Megosztás:

A nyári gumi lett szétbarmolva, amikor fel lett rakva a téli, akkor lett észrevéve.

Vissza lehetne rakni és elmenni el lehetne mégegyszer, de én ezekkel a gumikkal 1m-t nem megyek.

Egy vászonig szakadás is életveszélyes, nem 6-8 db minden gumin,az a mázlim, hogy pont cseréltem, mert tutira elszálltam volna valahol, ráadásul pont előtte voltam egy 500km-es autópályás utazáson.

Így elsőre én sem gondoltam volna a mosóra, de utólag csak erre tudok gondolni.

Lehetne az is, hogy kiszúrkálták, na de a belső oldalon, egymástól halál pontos távolságra,ráadásul az összes gumin?!

na ne!

nem tudsz újra elmenni mosatni? :excl:

mellesleg kétlem, hogy amiatt lenne

Megosztás:

Ez nem hangzik rosszul, legalábbis egy kérdést megér, szerencsére a blokkom megvan még róla, hátha...

Végülis nekik nem fáj ha a biztosító fizet.

Én még ilyet nem hallottam, viszont azt biztosan tudom, hogy az autómosóknak van az ilyenekre biztosításuk, és ha azonnal észreveszed megírják a papírokat és kifizetik. Utólag nem hiszem, hogy tudod bizonyítani, hacsak mással nem történt meg és tudnak róla esetleg :\
Megosztás:

beállsz mégegyszer és azt mondod, hogy most történt...

vagy ez nem müxik?

Hát nem tudom, te meg szoktad nézni a gumik belső oldalát autómosás után? Ez tipikusan olyan hely ami csak akkor látszik ha felemelik az autót. Én olyanról tudok, hogy a felnimosó az ajtó közepén "talált" kereket aztán szétkarcolta a fényezést szépen, ezt azonnal észrevették aztán kifizették. Ha télleg az autómosónál volt a bibi biztos nem csak vele történt meg.

Megosztás:

Visszamentem a mosóhoz, de benézve egyből láttam, hogy csak egy sín húzza be az autót, szóval akkor tényleg nem az ette meg mind négy gumit, halvány gőzöm sincs, mi okozhat ilyen sérüléseket, de ha valaki rájön, fizetek egy sört...

Azon túl, hogy zsebbenyúlós lesz a sztori, a gumit azért is sajnálom, mert jó kis Nokianok voltak, nekem nagyon jól beváltak és még 6-7 mm profil volt rajtuk :excl:

beállsz mégegyszer és azt mondod, hogy most történt...

vagy ez nem müxik?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.