Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumi, felni kérdések

GABBE

Recommended Posts

Igazából tök lényegtelen mit írtok a fékkel kapcsolatban. Nem erről van most vita. Az az elszomorító, hogy mögöttes tudás, vagy tapasztalat nélkül, egy kalap alá veszi az ember az infinity és a yokohama gumit. Holott a yoko a contival van egy kategóriában... Ezek után még meg is magyarázza, hogy mind1, sárga-sárga....

Megosztás:

Az az elszomorító, hogy mögöttes tudás, vagy tapasztalat nélkül, egy kalap alá veszi az ember az infinity és a yokohama gumit. Holott a yoko a contival van egy kategóriában... Ezek után még meg is magyarázza, hogy mind1, sárga-sárga....

Jaja! Maximálisan igazad van :)

Ég és föld a noname nyári és a Yoko A520 közötti különbség, pedig a Yoko már 7 éves (tehát utolsó évét járja).

Megosztás:

Lekínaiztam a Yokohamát..... lehet nem vagyok szakértő. Azért járok a fórumokra, hogy okosodjam......

Azért bátorkodtam írni, hogy nem csak a gumin múlik 100% a történet. De már csak a topik címe is ide kanyarít vissza.

Szal sorry....

Most voltam helyi gumisnál.

Matador - 14 000 / db

Nokian - 17 000 / db

valószínű a Pesti gumibeszerzés.........

1. Öntsed bele amire van pénzed. ( aztán ne sírj ha a dugattyúk besülnek) ;):):P

2. Egyértelmű Caravan, abból is a dízel, hogy tuggyad mivel hazahordani a csencselt olajat. ;):);):)

3. Ma már mindent a Sárgák gyártanak....... pár cucocn meg is láccik

BEFEJEZTEM!

PEACE

Nem a második, hanem a harmadik:

1. Mit öntsek bele?

2. kombi vagy Caravan?

3. Sz@r e a sárgák gumija?

:) :D ;)

Megosztás:

Akinek van gyári dunlop gumija vagy volt!!

Lehet ,hogy nekem nagy a talpam...

Ma reggel 1 kerék pörög,2 még mindig pörög ,óra 80-90et mutat ,hoppáá :)

Tehát másnak van ,volt ilyen hogy vízen ennyire csúszik??

Nekem a következő nyárim szerintem bridgestone,vagy uniroyal lesz.

Megosztás:

Akinek van gyári dunlop gumija vagy volt!!

Lehet ,hogy nekem nagy a talpam...

Ma reggel 1 kerék pörög,2 még mindig pörög ,óra 80-90et mutat ,hoppáá :D

Tehát másnak van ,volt ilyen hogy vízen ennyire csúszik??

Nekem a következő nyárim szerintem bridgestone,vagy uniroyal lesz.

Engem az zavar kicsit hogy hangos(abb mint az átlag)

Amúgy nincs vele bajom...

(Nekem sztem Fulda Carat Progresso lesz, jövőre :) )

Megosztás:

Engem az zavar kicsit hogy hangos(abb mint az átlag)

Amúgy nincs vele bajom...

(Nekem sztem Fulda Carat Progresso lesz, jövőre :) )

Na akkor örülök, hogy nem csak én érzem hangosnak a Dunlop SP Sport 2020E-t... :D

Összehasonlítva a téli Barum Polaris 2-vel, sokkal hangosabb a nyári (gyári) Dunlop! Pedig én pont fordítva gondoltam volna, igaz a Dunlop 2007-es a Barum meg 2009-es. De nem hiszem, hogy az öregedés ennyit számít! Vagy mégis?

Megosztás:

Sziasztok!

Köszönöm a véleményeket,nekem is jobban bejött a MAK corsa,igy azt vettem 4 csavarosban.A boltos tag szerint,és a katalógus szerint is jó az ET35 6,5x15" méretben.

De van bennem egy kis aggodalom,hisz az már 7.5mm-el kijjebb kerül a gyári felnihez képest,ha a felni belső peremét nézzük,kívül pedig 2cm-el.Nem gond ez?

Igy szélesebb lesz a nyomtáv összesen kb 1.5cm-el...

Köszönöm!

Üdv.

Megosztás:

Tallózgatok tallózgatok, és ezeket az alternatívákat látom:

PIRELLI CINTURATO P4

SAVA Perfecta

FALKEN SN 828

BFGOODRICH Profiler 2

YOKOHAMA A drive

Kinek van ilyen gumija?

Nekünk az F astránkon Pirelli P4 van,csak jót tudok mondani róla.Alig kopik és nagyon jót tett a gépnek.Elég gyorsan veszem a kanyarokat :) eddig még nem csúsztam meg ,pedig csak 185-ös méretről beszélünk...Minden tekintetben ajánlani tudom :D

Én a többit nem ajánlom annyira,esetleg a yokohama még,bár azt nem próbáltam...

Viszont én meg ezen az Et-számon parázok eléggé..valaki nyugtasson meg ;)

Megosztás:

Én utáltam a gyári Dunlop-okat, elviselhetetlen volt a hangjuk,le is cseréltem őket gyorsan a fent említett típusra:) Aztán jött a Nankang. Made in Taiwan. 17" méretben már elég nagyok az árbeli eltérések. Nagyon sokan használják ezt a gumit nagyobb, vagy extrém méretekben. Az olcsóbb árfekvésben egyértelműen ezt a típust ajánlották többen. Csak új gumi jöhetett számításba, mert 205/45R17-ből a használt olyan, mint a fehér holló.

Csak hogy én is hozzászóljak a kínai gumis témához...pedig nem is kínai gumim van, hanem taiwani :)

Megosztás:

FALKEN SN 828

Nekem volt ilyenem az F-en, én ezt nagyon szerettem! Eddigi legjobb gumi amit valaha használtam.

Semmi hangja nem volt, és nagyon jól tapadt. Pedig 175/70r13-ban volt tehát gyári virsliméret.

G-re való méret viszont nincs belőle tudtommal (vagyigen?)

Megosztás:

Viszont én meg ezen az Et-számon parázok eléggé..valaki nyugtasson meg :)

Olyan ET számút sosem fogsz kapni, mint amit a GM gyárt, ez összefüggésben van azzal, hogy azok 6" szélesek, a nem gyári meg 7" alatt nincs is. Ha katalógusból nézte ki a G Astrádhoz, akkor jó is lesz.

Megosztás:

Most csak 1 gumira van pénzem.. 4 szóba se jöhet. Szerintem bal első kerékre rakom majd fel.. úgyis az van hozzám a legközelebb. :)

Milyen autót nézel meg ma?

WagonR / Honda / Opel Astra J?

Akkor inkább NE vegyél. Gumit minimum párban cserélünk. Ahogy féktárcsából se veszel csak bal oldalra, mert az van hozzád a legközelebb....lol.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.