jaygab Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Hy Lenne egy olyan kérdésem, hogy a G felnije felmegy F re? Egy kollégámnak láttam, hogy a lemeze 15ös, és 4 csavaros is, de a méreteket nem tudtam megmérni. Felnicsere nem volt megoldható, mert az én kocsim több 100kmre volt. Tehermentesítő, és osztókör lenne érdekes, hogy egyezik e az F el. kössz üdv osztókör nem egyezik Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 osztókör nem egyezik hát ez kár kössz üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 osztókör nem egyezik Te miről beszélsz?? 4x100 56.6 az összes 4csavaros gyári opel felni.... Ha nem tudsz valamit NE adj tanácsot!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Te miről beszélsz?? 4x100 56.6 az összes 4csavaros gyári opel felni.... Ha nem tudsz valamit NE adj tanácsot!! :lol: :) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 :lol: :) ;) kövezzetek meg, na ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 kövezzetek meg, na :) Mert megérdemled :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március14, 2010 Megoszt Elküldve Március14, 2010 Mennyi a guminak a futásteljesítménye? 20e-25e-30e???? A különböző autogumik élettartamai/futásteljesítményei szvsz eléggé szórnak (nem beszélve arról hogy erősen függ a vezetési stílustól is), van amelyik valóban csak 25-30e km-t fut el kopáshatárig, de az viszont cserébe jól is tapad (pl. Yokohama Parada), viszont én már találkoztam olyannal is, amelyik ésszel használva (nem ütve-vágva) simán elfutott 100e km-t, ráadásul ez asszem pont valami Michelin volt. Csak ez azért olyan hihetetlen az átlagembernek, mert általában sokkal előbb eldobják a gumikat azon egyszerű oknál fogva hogy elöregednek, mintsem hogy elkopnának. Mindettől függetlenül nem tudom hogy a 80l üzemanyagmegtakarítás mennyire reális, mindezt csak azért írtam mert nem minden gumi kopik el 25e km alatt. (Mondjuk ha a Michelin komolyan gondolja a fenti marketingszöveget, akkor miért nem ad 320 liter üzemanyagutalványt egy garnitúra gumi mellé? (4x80 liter, vagy nem kerekenként takarít meg ennyit az egész élettartama alatt?) Talán mert akkor ingyen lenne a gumi?) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pepe46 Elküldve Március14, 2010 Megoszt Elküldve Március14, 2010 Na azt hiszem eldöntöttem :lol: ! Uniroyal Rainexpert lessz majd! Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Március14, 2010 Megoszt Elküldve Március14, 2010 Na azt hiszem eldöntöttem :lol: ! Uniroyal Rainexpert lessz majd! Ma de. láttam, televan vele a teszkó. Jó guminak tartod? Ez az egyfajta gumi volt náluk újpesten... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március14, 2010 Megoszt Elküldve Március14, 2010 Na azt hiszem eldöntöttem :lol: ! Uniroyal Rainexpert lessz majd! én ha most gumit vennék megpróbálnék értelmes, minőségi gumit venni. valami neves márkát: good year, michlein, kléber, contnentál satöbbi.... a teszkós gumik gyártási évét érdemes megnézni, mert olcsó, de sokszor öreg, túltárolt gumit adnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március14, 2010 Megoszt Elküldve Március14, 2010 én ha most gumit vennék megpróbálnék értelmes, minőségi gumit venni. valami neves márkát: good year, michlein, kléber, contnentál satöbbi.... a teszkós gumik gyártási évét érdemes megnézni, mert olcsó, de sokszor öreg, túltárolt gumit adnak. Jaja, DOT-szám sokat elárul. Egyébként meg cipőt a cipőboltból... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Március14, 2010 Megoszt Elküldve Március14, 2010 Tényleg érdemesebb valami prémium márkát választani, nekünk korábban ami nem igazán jött be az a Dunlop dehát kinek mi Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március14, 2010 Megoszt Elküldve Március14, 2010 egy jó ismerősöm mondta egyszer hogy csak egyszer kelljen nagyot féketni, és 5 cm rel korábban megállni. gagyi gumival nincs eleje az autódnak. nem éri meg az a párezer forint különbség... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március14, 2010 Megoszt Elküldve Március14, 2010 Tényleg érdemesebb valami prémium márkát választani, nekünk korábban ami nem igazán jött be az a Dunlop dehát kinek mi Az az igazság ,hogy valójában csak egymás tapasztalatára tudunk támaszkodni. Vagy kipróbálunk sokféle gumit ,ugyan azok körülmények között :lol: ,erre esély sincs. Nekem a nyári és gyári dunlop és tetszik,de a téli hankook is tök jó. :) A corsán elöl matador téli,hátul dayton (így vettem,így adtam el) Azok is jók,ja és nyáron téli volt elől,és nem fogyott el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gery Elküldve Március14, 2010 Megoszt Elküldve Március14, 2010 Nekem ez a 3. gumigarnitúrám a mostani Astrán. 1. Dunlop 195/60R15 gyári gumik: az autót 24.000 km-rel vettem, ugye ezek a gumik voltak fennt. Iszonyat hangos volt, dübörgött, ráadásul szélességre és átmérőben is kisebb volt, mint kellett volna lennie. El is adtam őket rögtön. 2. Fulda Carat Progresso 205/60R15: tudom, nem tökéletes váltóméret. Szerintem nagyon jó gumik, csendes, jól tapad, esőben is nagyon jó. Maximálisan meg voltam elégedve vele, csak hát kicsi lett a 15" kerék, váltottam 17"-ra. 3. Nankang NS-II 205/45R17: a legjobb váltómérete 17"-ban a 195/60R15-nek. Eddig kevés a tapasztalat vele, az biztos hogy szárazon jól tapad, hangja ennek is van. Majd kiderül. Csodát nem várok tőle, 17"-ban a márkás gumi méregdrága. Ez van. Viszont hepe-hupás úton vannak gondjaim (35mm ültetés, 205/45R17 8" széles felnin, ET35-tel): Elöl kicsit súrolja a gumi széle a műa. dobbetétet, hátul pedig a lökős felső csavarja körül van egy kis lemezkihajtás szerűség, aminek nagy huppanónal nekiér a gumi. Az előző autómon volt Falken ZE512 is: iszonyúan kopott, viszont nagyon jól tapadt az is. Annak az autónak a gyári gumija 185/65R15-ös Conti EcoContact EP volt. A futófelülete nagyon kemény, alig kopott: 50e futott km-nél még a minta fele simán rajta volt. Cserébe nem is tapadt úgy, kanyarba sokszor csikorgott is. Bocsi ha hosszúra sikeredett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pepe46 Elküldve Március15, 2010 Megoszt Elküldve Március15, 2010 én ha most gumit vennék megpróbálnék értelmes, minőségi gumit venni. valami neves márkát: good year, michlein, kléber, contnentál satöbbi.... a teszkós gumik gyártási évét érdemes megnézni, mert olcsó, de sokszor öreg, túltárolt gumit adnak. Szia uhuhu! Azért döntöttem Rainexpert mellett mert ADAC 2010-es tesztjén különösen ajánlott minősítést kapott és árban is jó! Én 13.000/db ennyit tudok rá szánni! És ha jól olvastam a net-en akkor uniroyal-t is continental gyártja! Az egyik prémium kat. a másik meg közép, biztos hogy minőség különbség is van 2 között de olyan órdítóan nagy szerintem nincs! Ja dsteel-nek is ez a válaszom! Link to comment Megosztás: More sharing options...
pepe46 Elküldve Március15, 2010 Megoszt Elküldve Március15, 2010 Nekem ez a 3. gumigarnitúrám a mostani Astrán. 1. Dunlop 195/60R15 gyári gumik: az autót 24.000 km-rel vettem, ugye ezek a gumik voltak fennt. Iszonyat hangos volt, dübörgött, ráadásul szélességre és átmérőben is kisebb volt, mint kellett volna lennie. El is adtam őket rögtön. 2. Fulda Carat Progresso 205/60R15: tudom, nem tökéletes váltóméret. Szerintem nagyon jó gumik, csendes, jól tapad, esőben is nagyon jó. Maximálisan meg voltam elégedve vele, csak hát kicsi lett a 15" kerék, váltottam 17"-ra. 3. Nankang NS-II 205/45R17: a legjobb váltómérete 17"-ban a 195/60R15-nek. Eddig kevés a tapasztalat vele, az biztos hogy szárazon jól tapad, hangja ennek is van. Majd kiderül. Csodát nem várok tőle, 17"-ban a márkás gumi méregdrága. Ez van. Viszont hepe-hupás úton vannak gondjaim (35mm ültetés, 205/45R17 8" széles felnin, ET35-tel): Elöl kicsit súrolja a gumi széle a műa. dobbetétet, hátul pedig a lökős felső csavarja körül van egy kis lemezkihajtás szerűség, aminek nagy huppanónal nekiér a gumi. Az előző autómon volt Falken ZE512 is: iszonyúan kopott, viszont nagyon jól tapadt az is. Annak az autónak a gyári gumija 185/65R15-ös Conti EcoContact EP volt. A futófelülete nagyon kemény, alig kopott: 50e futott km-nél még a minta fele simán rajta volt. Cserébe nem is tapadt úgy, kanyarba sokszor csikorgott is. Bocsi ha hosszúra sikeredett. Szia Gery! A Fulda-val mennyit futott az autó mert egyik ismerősőm azt mondta hogy nagyon gyorsan kopott neki! Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Március15, 2010 Megoszt Elküldve Március15, 2010 Szia uhuhu! Azért döntöttem Rainexpert mellett mert ADAC 2010-es tesztjén különösen ajánlott minősítést kapott és árban is jó! Én 13.000/db ennyit tudok rá szánni! És ha jól olvastam a net-en akkor uniroyal-t is continental gyártja! Az egyik prémium kat. a másik meg közép, biztos hogy minőség különbség is van 2 között de olyan órdítóan nagy szerintem nincs! Ja dsteel-nek is ez a válaszom! Oks, kösz, ezért kérdeztem én is, mert viszonylag jó árban van és sok volt belőle... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pepe46 Elküldve Március15, 2010 Megoszt Elküldve Március15, 2010 Oks, kösz, ezért kérdeztem én is, mert viszonylag jó árban van és sok volt belőle... Egyébként a tesco-ba mennyi volt az ára? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Március15, 2010 Megoszt Elküldve Március15, 2010 Egyébként a tesco-ba mennyi volt az ára? Pontosan nem emléxem, olyan tizenegy-kétezer körül... Rámentem a tesco honlapjára, hogy pontosan megnézzem, de nem találtam... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gery Elküldve Március15, 2010 Megoszt Elküldve Március15, 2010 Szia Gery! A Fulda-val mennyit futott az autó mert egyik ismerősőm azt mondta hogy nagyon gyorsan kopott neki! Szia! kb. 22-23e km-t futottak (2 nyári szezont), és 6,5-6,8mm minta volt rajtuk. Újonnan 8mm volt rajta. Nálam ez kopásállóságból jeles osztályzat:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pepe46 Elküldve Március15, 2010 Megoszt Elküldve Március15, 2010 Szia! kb. 22-23e km-t futottak (2 nyári szezont), és 6,5-6,8mm minta volt rajtuk. Újonnan 8mm volt rajta. Nálam ez kopásállóságból jeles osztályzat:) Az tényleg nem rossz kópás állóság szempontból! Köszi a választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gery Elküldve Március15, 2010 Megoszt Elküldve Március15, 2010 Az tényleg nem rossz kópás állóság szempontból! Köszi a választ! De nem ám! Persze normális vezetési stílus mellett. Nincs mit! Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Március19, 2010 Megoszt Elküldve Március19, 2010 Nem a motor füstöl :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március20, 2010 Megoszt Elküldve Március20, 2010 Azt hiszem, én nem várom tovább a jobb időt, ezek a délutáni 18 C-ok már nem tesznek jót a téliguminak, holnap csere nyárira... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts