joe Elküldve November25, 2009 Megoszt Elküldve November25, 2009 Jómagam is ilyen gumival gurultam ki a sajátommal a szalonból, azóta se "szélesítettem", jó ez így. Bár érdekes, hogy egyes gyártók 185-ös gumijai drágábbak, mint az ugyanolyan mintázatú 195-ös. Mondjuk a 195/60 R15 azért populárisabb méret... Amiről most levettem a gumikat azon is 185 széles volt. 2003-as évjárat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve November25, 2009 Megoszt Elküldve November25, 2009 Ja! Hát van akinek a csacsifogat is úgy fekszi az utat, mint egy pályaautó! :huh: Ne kóstolgass cartárs...ebben 101 csacsi van...vagy mija szösz :lol: :lol: én egyszer 195/60-assal forgattam meg egy gépet rendesen...szóval hidd el ha akkor azon nem 8-9 éves, kb 3.5mm-es gumik vannak nincs gond... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve November25, 2009 Megoszt Elküldve November25, 2009 Ne kóstolgass cartárs...ebben 101 csacsi van...vagy mija szösz :lol: :lol: én egyszer 195/60-assal forgattam meg egy gépet rendesen...szóval hidd el ha akkor azon nem 8-9 éves, kb 3.5mm-es gumik vannak nincs gond... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve December3, 2009 Megoszt Elküldve December3, 2009 Megvettem ma az új gummákat. :lol: Kleber HP2 Krisalp 185/65 R15 +dobtam rá céép dísztárcsákat is. Kábelkötegelővel 2helyen rögzítettem biztos ami fix. Nem olyan faja, mint az alufelnivel, de azért nem mutat rosszul :huh: Valakinek közületek van ilyen gumija? Vélemény róla? Link to comment Megosztás: More sharing options...
starchild83 Elküldve December3, 2009 Megoszt Elküldve December3, 2009 Na akkor itt az ideje, hogy én is váltsak télire, 2 versenyző közül: - Hankook W440 KATT 12.390/db - BFGoodrich G-Force Winter KATT 11.900Ft/db Melyik legyen? UP: Hankook elfogyott, de van helyette Vredestein Snowtrac 3 KATT, igaz ez már 16.790 /db és a 4 használt acélfelni 5 ezer/db... szóval szereléssel együtt kerek 92 ezer Ft-ba fájna a dolog.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve December3, 2009 Megoszt Elküldve December3, 2009 Na akkor itt az ideje, hogy én is váltsak télire, 2 versenyző közül: - Hankook W440 KATT 12.390/db - BFGoodrich G-Force Winter KATT 11.900Ft/db Melyik legyen? UP: Hankook elfogyott, de van helyette Vredestein Snowtrac 3 KATT, igaz ez már 16.790 /db és a 4 használt acélfelni 5 ezer/db... szóval szereléssel együtt kerek 92 ezer Ft-ba fájna a dolog.... Nekem 87.800FT volt az egész+5.200ft a dísztárcsa summa:93.000pénz A kleber 14.000ft/db volt, viszont én csak 6950ft/db-ért találtam lemezfelnit használtan :huh: Neked akkor maradt a BFGoodrich és a Vredestein dilemma. Pénztárcafüggő a dolog. De szerintem jó választás lenne bármelyik :lol: Vagy ezek sem rosszak szvsz: http://automax.hu/goodyear/ug7_/ http://automax.hu/pirelli/w190_snowcontrol/ http://automax.hu/bridgestone/lm30/ http://automax.hu/pirelli/winter_carving/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
starchild83 Elküldve December3, 2009 Megoszt Elküldve December3, 2009 Most egy ismerős mondta tud Kleber HP2-t 13.500-ért/db, ehhez 4 felni 20 ropi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve December4, 2009 Megoszt Elküldve December4, 2009 Most egy ismerős mondta tud Kleber HP2-t 13.500-ért/db, ehhez 4 felni 20 ropi. Az DRÁGA!!! Itt óccsóbb: :huh: http://automax.hu/tyresearch.php?w=185&...&b=30&t[]=1&s[]=2 De ha Hankook-ot szeretnél nézd csak meg itt: :lol: http://www.norauto.hu/termekek/aru/hankook-w440-222088 vagy 195/60 R15-ben: http://www.norauto.hu/termekek/aru/hankook-w440-198112 Érdemes körülnézni a többi között is: http://www.norauto.hu/termekek/csoport/teli-gumi Link to comment Megosztás: More sharing options...
oggy Elküldve December4, 2009 Megoszt Elküldve December4, 2009 De jó nektek, h meg tudjátok venni az új téli gumit! ..én még 3éve bizniszeltem el F Astráról maradt komplett kerekeimet 4db használt de jó áll. Semperit téli gumira, de ezekkel szegényekkel már a harmadik szezonomat húzom, úgyhogy ez után a tél után mindenképpen váltanom kell.. Most az ősszel láttam egy tuti haszn. garnitúrát (20é) a itteni gumisnál, de sajna nem tudtam rámenni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve December4, 2009 Megoszt Elküldve December4, 2009 De jó nektek, h meg tudjátok venni az új téli gumit! ..én még 3éve bizniszeltem el F Astráról maradt komplett kerekeimet 4db használt de jó áll. Semperit téli gumira, de ezekkel szegényekkel már a harmadik szezonomat húzom, úgyhogy ez után a tél után mindenképpen váltanom kell.. Most az ősszel láttam egy tuti haszn. garnitúrát (20é) a itteni gumisnál, de sajna nem tudtam rámenni! A kocsit meg múlt héten vettem :lol: :huh: Használt gumit soha nem vennék, ezen nem szabad spórolni...szerintem. Nem akarom más fa**ával verni a csalánt, de 50-60ezer forintot össze lehet rá spórolni egy év alatt, ha valakinek nem megy jól a szekere, akkor is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve December4, 2009 Megoszt Elküldve December4, 2009 Hátha vkit érdekli http://racing-bazar.hu/alkatresz/felni-gum...umi_elado_40000 Link to comment Megosztás: More sharing options...
starchild83 Elküldve December4, 2009 Megoszt Elküldve December4, 2009 Hátha vkit érdekli http://racing-bazar.hu/alkatresz/felni-gum...umi_elado_40000 Meg is vettem :huh: Remélem nem bánom meg, és ténylég jó állapotban van, mind a gumi, mind a felni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve December4, 2009 Megoszt Elküldve December4, 2009 Meg is vettem :lol: Remélem nem bánom meg, és ténylég jó állapotban van, mind a gumi, mind a felni. Nem azért, de jó nagy visszaesés az új hankook vagy kleber vagy vredestein gumikhoz képest a használt semperites választásod :huh: Mindazonáltal remélem nem lesz vele gondod, sok szerencsét hozzá !!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
starchild83 Elküldve December4, 2009 Megoszt Elküldve December4, 2009 Nem azért, de jó nagy visszaesés az új hankook vagy kleber vagy vredestein gumikhoz képest a használt semperites választásod :huh: Mindazonáltal remélem nem lesz vele gondod, sok szerencsét hozzá !!! igen csak konkrétan kevesebb mint a fele ennek az ára, mint bármelyik másik megoldásnak (gumi+felni...) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve December4, 2009 Megoszt Elküldve December4, 2009 igen csak konkrétan kevesebb mint a fele ennek az ára, mint bármelyik másik megoldásnak (gumi+felni...) :lol: Hát az biztos. De ezt tudhattad előre, hogy használt alsó kategóriás gumit találhatsz ennyiért... Mégis az újakat nézegetted, aminek az árával szintén tisztában kellett lenned. Ezért nem értem a hirtelen változást. Én újat akartam, tudtam, hogy kb: 2x annyiba fáj, de újat is vettem. A hirtelen pálfordulást nem értem csak :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
oggy Elküldve December4, 2009 Megoszt Elküldve December4, 2009 Meg is vettem :lol: Remélem nem bánom meg, és ténylég jó állapotban van, mind a gumi, mind a felni. A gumi nemrossz, nekem is ien van csak sajna már sokkal kopottabb.. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
starchild83 Elküldve December5, 2009 Megoszt Elküldve December5, 2009 A gumi nemrossz, nekem is ien van csak sajna már sokkal kopottabb.. :lol: Közben változott a helyzet, a szettet nem vittem el, ellenben ma felkerült Suzukira (automaxban) a Vredestein Snowpro 2 gumi, jövőhét kedden délután pedig Astra is megkapja a Kleber HP2-t... :huh: Anyagiak miatt csak felni átszereléses módszerrel, de nem baj, jó az úgy is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve December5, 2009 Megoszt Elküldve December5, 2009 Közben változott a helyzet, a szettet nem vittem el, ellenben ma felkerült Suzukira (automaxban) a Vredestein Snowpro 2 gumi, jövőhét kedden délután pedig Astra is megkapja a Kleber HP2-t... :lol: Anyagiak miatt csak felni átszereléses módszerrel, de nem baj, jó az úgy is. Apám Te nem semmi vagy. Mint az időjárás. Majd azt írd meg, amikor már rajta van a kocsidon, hogy mi lett végül, mert én az eddigiek alapján már nem vennék rá mérget, hogy ez lesz amit legutóbb írtál. Konkrétan már azt is írtad, hogy megvetted (így múlt időben) a semperit használt gumikat lemezfelnistől 40.000-ért. :lol: Valahol a használt szar és a premium kategóriás új között hezitálsz, pedig a kettő fényévekre van egymástól, nem csak egy árnyalatnyi a különbség közöttük. Sem árban, sem minőségben. Kíváncsi vagyok mi lesz végül... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
starchild83 Elküldve December5, 2009 Megoszt Elküldve December5, 2009 Apám Te nem semmi vagy. Mint az időjárás. Majd azt írd meg, amikor már rajta van a kocsidon, hogy mi lett végül, mert én az eddigiek alapján már nem vennék rá mérget. Konkrétan már azt is írtad, hogy megvetted (így múlt időben) a semperit használt gumikat lemezfelnistől 40.000-ért. :huh: Igen, fel is hívtam fickót, úgy volt találkozunk délután Érden, de írták, hogy semperit használt gumi nem túl jó, hamár eddig hankookban meg kleberben gondolkoztam :lol: Meg ugye ez volt a dilemmám, hogy acélfelnit vegyek-e vagy sem, végül nem lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve December5, 2009 Megoszt Elküldve December5, 2009 Igen, fel is hívtam fickót, úgy volt találkozunk délután Érden, de írták, hogy semperit használt gumi nem túl jó, hamár eddig hankookban meg kleberben gondolkoztam :huh: Meg ugye ez volt a dilemmám, hogy acélfelnit vegyek-e vagy sem, végül nem lesz. kicsit kibővitettem, szerkesztettem az előbbi hozzászólásomat, miközben te válaszoltál rá Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve December5, 2009 Megoszt Elküldve December5, 2009 Anyagiak miatt csak felni átszereléses módszerrel, de nem baj, jó az úgy is A felni átszereléses módszer egyébként hosszabb távon nem túl kifizetődő. Számolj. Induljunk ki abból, hogy a kerekeket Te magad is le tudod cserélni gondolom, tehát ingyen van. Egy évben kétszer, azaz tavaszal, ősszel kell átszereltetned , ez kb:4-6 ezer ft/alkalom. Legyen 5ezer*2/év= 10ezer ft egy évben , 2 évben 20ezer forintot fizetsz ki a gumisnak, hogy átszereljen neked+centírozzon, ennyi pénzből pedig megvehetted volna a használt lemezfelniket. Ergo 2 év alatt megtérül a lemezfelnibe fektetett összeg, ráadásul nem az alufelnijeidet cseszed össze a sós, latyakos utakon, kisebb megccsúszásnál nem azt padkázod meg stb... Így gondolkodj :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imiderecske Elküldve December5, 2009 Megoszt Elküldve December5, 2009 Sziasztok! Jelenleg a G Astra Caravanunkon lemezfelnin téli gumi van fent, majd tavaszra akarunk 4alufelnit a kocsira, és az lenne a kérdésem, hogy 17"-os felnit,felgumizva merjek feltenni, vagy elég a 16"-os? A magyar utakat figyelembe véve... Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve December5, 2009 Megoszt Elküldve December5, 2009 Sziasztok! Jelenleg a G Astra Caravanunkon lemezfelnin téli gumi van fent, majd tavaszra akarunk 4alufelnit a kocsira, és az lenne a kérdésem, hogy 17"-os felnit,felgumizva merjek feltenni, vagy elég a 16"-os? A magyar utakat figyelembe véve... szerintem elég a 16collos. A 15-ös a gyári méret, a 16-os már szépen mutat rajta, annál nagyobb nem kell. Árban sem mindegy, a 17-estől kezd baromi drága lenni a felni és a rá való gumi is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imiderecske Elküldve December5, 2009 Megoszt Elküldve December5, 2009 szerintem elég a 16collos Árban sem mindegy, a 17-estől kezd baromi drága lenni a felni és a rá való gumi is... kösz a tanácsot! Link to comment Megosztás: More sharing options...
starchild83 Elküldve December5, 2009 Megoszt Elküldve December5, 2009 Nincs is alufelnim :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts