tgabika76 Elküldve November13, 2013 Megoszt Elküldve November13, 2013 Aaaaaaz igen :) Ezt ugye viccnek szántad? Még a mezei szilikonból sem mindegy milyent használsz, mert van amelyik többet árt, mint használ. "A szomszéd kutyája levizelte a kerekemet. Túléli ezt a Bridgestone, vagy készítsem a csúzlit meg az ásót?" :D (Ezzel csak arra akartam utalni hogy a funkciójából adódóan a masszázsolajnál sokkal károsabb anyagokkal is érintkezik az a gumiabroncs (a kutyaürüléktől a fáradt olajon át a savas esőig), szóval sztem nem kell ennyire vészmadárnak lenni) Link to comment Megosztás: More sharing options...
beghyn Elküldve November13, 2013 Megoszt Elküldve November13, 2013 "A szomszéd kutyája levizelte a kerekemet. Túléli ezt a Bridgestone, vagy készítsem a csúzlit meg az ásót?" :D (Ezzel csak arra akartam utalni hogy a funkciójából adódóan a masszázsolajnál sokkal károsabb anyagokkal is érintkezik az a gumiabroncs (a kutyaürüléktől a fáradt olajon át a savas esőig), szóval sztem nem kell ennyire vészmadárnak lenni) Nem egyszeri, hanem kúraszerű használatra gondoltam. De tudja a fene, mennyi ilyen masszázsolaj van otthon :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mihalyvig Elküldve November13, 2013 Megoszt Elküldve November13, 2013 üdv nektek a segítségeteket szeretném kérni opel astra g 1,7 caravanon 14"os kerekek vannak a jelenlegi abroncs: 175/70 R14 T http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_11_13_15fvg50hnr.jpg és amit télinek kaptam hozzá: 185/65 R14 http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_11_13_7ekutecxw7.jpg de az utóbbin nincs hó jel, így valószínű az a nyári méretek alapján is jó úgy hogy a fentlévő a téli (vagy 4 évszakos) és a "tartalék" az nyári? köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Árpiska Elküldve November13, 2013 Megoszt Elküldve November13, 2013 Nyári időszakban a gyárilag felszerelt Dunlop abroncsokat használom immár 5 éve. Nem szeretem ezeket, olyan mintha nem is igazi gumiból készültek volna. Nem kopik, hangos, talán el is deformálódott valamelyik (nem ütéstől), mert wu-wu-wu hangot ad kisebb sebességeknél. A téli Michelin Alpin A4-el nincs ilyen problémám, 3. éve használom! Szeretném kérdezni bajtársaimat, hogy mikor cserélték le őket és milyenek a tapasztalatok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve November13, 2013 Megoszt Elküldve November13, 2013 Nyári időszakban a gyárilag felszerelt Dunlop abroncsokat használom immár 5 éve. Nem szeretem ezeket, olyan mintha nem is igazi gumiból készültek volna. Nem kopik, hangos, talán el is deformálódott valamelyik (nem ütéstől), mert wu-wu-wu hangot ad kisebb sebességeknél. A téli Michelin Alpin A4-el nincs ilyen problémám, 3. éve használom! Szeretném kérdezni bajtársaimat, hogy mikor cserélték le őket és milyenek a tapasztalatok? Négy évesen cseréltem le őket, mert kirepedezett a futófelületük.Nagyon gagyi volt az a gyári gumi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szürkeastra Elküldve November13, 2013 Megoszt Elküldve November13, 2013 Szia, elméletileg a 175/70 R14 gyári méret, a másik meg elmegy a váltóméret kalkulátor szerint A téli gumi a 175-ös, a fényképen látszik is a hópihe rajta. üdv nektek a segítségeteket szeretném kérni opel astra g 1,7 caravanon 14"os kerekek vannak a jelenlegi abroncs: 175/70 R14 T http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_11_13_15fvg50hnr.jpg és amit télinek kaptam hozzá: 185/65 R14 http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_11_13_7ekutecxw7.jpg de az utóbbin nincs hó jel, így valószínű az a nyári méretek alapján is jó úgy hogy a fentlévő a téli (vagy 4 évszakos) és a "tartalék" az nyári? köszi 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve November13, 2013 Megoszt Elküldve November13, 2013 Én mikor megvettem a kocsit egyből ráraktam a másikról az alufelnit.Az a gyári Dunlop eléggé zúgott nekem is.Megvan a garázsban,ha kell valakinek odaadom,ha nem akkor kidobom.Pont most van mifelénk lomtalanítás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November13, 2013 Megoszt Elküldve November13, 2013 Nyári időszakban a gyárilag felszerelt Dunlop abroncsokat használom immár 5 éve. Nem szeretem ezeket, olyan mintha nem is igazi gumiból készültek volna. Nem kopik, hangos, talán el is deformálódott valamelyik (nem ütéstől), mert wu-wu-wu hangot ad kisebb sebességeknél. A téli Michelin Alpin A4-el nincs ilyen problémám, 3. éve használom! Szeretném kérdezni bajtársaimat, hogy mikor cserélték le őket és milyenek a tapasztalatok? Én is azt várom, hogy kopjon le. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
psych0 Elküldve November14, 2013 Megoszt Elküldve November14, 2013 Én mikor megvettem a kocsit egyből ráraktam a másikról az alufelnit.Az a gyári Dunlop eléggé zúgott nekem is.Megvan a garázsban,ha kell valakinek odaadom,ha nem akkor kidobom.Pont most van mifelénk lomtalanítás. Azt hiszem, hogy lomtalanításkor hivatalosan nem tehetsz ki autógumit, úgyhogy a biztonság kedvéért inkább elvinném, ha más még nem kérte. :) A mostani nyári-téli gumicserénél biztossá vált, hogy 2db-ot a kopás miatt már nem lehet többször felrakatnom. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
psych0 Elküldve November14, 2013 Megoszt Elküldve November14, 2013 Apropó! Szeretnék venni egy digitális tolómérőt, amit leginkább a "családi autópark" gumijainak profilmélységének mérésére használnék. Van valami, amire odafigyeljek a vásárláskor? A néhány ezer forintosok is megfelelnek erre a célra? Thx! Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve November14, 2013 Megoszt Elküldve November14, 2013 Fölösleges több ezret kiadni : http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=841333 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
BéCsé Elküldve November14, 2013 Megoszt Elküldve November14, 2013 Apropó! Szeretnék venni egy digitális tolómérőt, amit leginkább a "családi autópark" gumijainak profilmélységének mérésére használnék. Van valami, amire odafigyeljek a vásárláskor? A néhány ezer forintosok is megfelelnek erre a célra? Thx! Szia! Szerintem ez megfelel, bár igaz, hogy ha csak gumihoz kell akkor a Conrados is jó. http://www.ebay.com/itm/6-inch-150-mm-Carbon-Fiber-Composite-Vernier-Digital-Electronic-Caliper-Ruler-D9-/231086884692?pt=US_Measuring_Layout_Tools&hash=item35cdda0754 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve November14, 2013 Megoszt Elküldve November14, 2013 Azt hiszem, hogy lomtalanításkor hivatalosan nem tehetsz ki autógumit, úgyhogy a biztonság kedvéért inkább elvinném, ha más még nem kérte. :) A mostani nyári-téli gumicserénél biztossá vált, hogy 2db-ot a kopás miatt már nem lehet többször felrakatnom. :( Nálunk olyan lomtalanítás van,ahol kijelölt helyeken kilehet rakni autógumit,festéket,műanyag alkatrészeket.Odaadom ha kell,de csodákat ne várj tőle :) 2005-ös gyártású. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mihalyvig Elküldve November15, 2013 Megoszt Elküldve November15, 2013 Szia, elméletileg a 175/70 R14 gyári méret, a másik meg elmegy a váltóméret kalkulátor szerint A téli gumi a 175-ös, a fényképen látszik is a hópihe rajta. oksa köszi tehát ha veszek új abroncsokat akkor ezek a jó méretek? téli: 175/70 R14 nyári: 185/65 R14 ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November15, 2013 Megoszt Elküldve November15, 2013 Fölösleges több ezret kiadni : http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=841333 Ha kinyitod a tansapkát, van benne egy szelepsapka levételére alkalmas eszköz. A másik fele gumi profilmélység tesztelő. ;) 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve November15, 2013 Megoszt Elküldve November15, 2013 Ha kinyitod a tansapkát, van benne egy szelepsapka levételére alkalmas eszköz. A másik fele gumi profilmélység tesztelő. ;) Bakker mennyit gondolkodtam rajta, hogy mi célt szolgálhat. Odáig tiszta volt, hogy az egyik fele a szelepsapka levételére szolgál, de a másik vége eszembe sem jutott! :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
psych0 Elküldve November15, 2013 Megoszt Elküldve November15, 2013 Fölösleges több ezret kiadni :http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=841333 Szia! Szerintem ez megfelel, bár igaz, hogy ha csak gumihoz kell akkor a Conrados is jó.http://www.ebay.com/itm/6-inch-150-mm-Carbon-Fiber-Composite-Vernier-Digital-Electronic-Caliper-Ruler-D9-/231086884692?pt=US_Measuring_Layout_Tools&hash=item35cdda0754 Köszönöm a tippeket! A Conradost azért nem éri meg megrendelni, mert hiába 595Ft a cucc ára, de erre még rájön az 1100Ft-os postaköltség is. Egy "valódi" tolómérőt pedig megkapok az eBay-en 2000Ft körül postaköltséggel együtt. Megrendeltem egyet Kínából és egyet Hongkongból is, de nagyon örülnék, ha még az idén megérkeznének, ugyanis a karácsonyi bolondokháza miatt nagyon belassulnak ezek a távol-keletről jövő, a legolcsóbb postázási móddal küldött cuccok. Ha kinyitod a tansapkát, van benne egy szelepsapka levételére alkalmas eszköz. A másik fele gumi profilmélység tesztelő. ;) Köszönöm, nem tudtam. De én tizedmilliméterre pontosan szeretném tudni a mélységet! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November15, 2013 Megoszt Elküldve November15, 2013 Bakker mennyit gondolkodtam rajta, hogy mi célt szolgálhat. Odáig tiszta volt, hogy az egyik fele a szelepsapka levételére szolgál, de a másik vége eszembe sem jutott! :icon13: :) Látod, mi mindenre jó a fórum. Ma ez az utolsó hozzászólásom, mert el is fogyasztottam. :( Köszönöm a tippeket! A Conradost azért nem éri meg megrendelni, mert hiába 595Ft a cucc ára, de erre még rájön az 1100Ft-os postaköltség is. Egy "valódi" tolómérőt pedig megkapok az eBay-en 2000Ft körül postaköltséggel együtt. Megrendeltem egyet Kínából és egyet Hongkongból is, de nagyon örülnék, ha még az idén megérkeznének, ugyanis a karácsonyi bolondokháza miatt nagyon belassulnak ezek a távol-keletről jövő, a legolcsóbb postázási móddal küldött cuccok. Köszönöm, nem tudtam. De én tizedmilliméterre pontosan szeretném tudni a mélységet! ;) Igen, tized mm pontosan nem tudod, de valamire biztos jó. Habár én sosem használtam. Azért van a tolómérő. Vegyél azt, mert sokszor kell. E-bay: nekem elég rosszak a megérkezési statisztikáim, és lassú. valami itt van 2 hét alatt, de van ami 2 hónap alatt, de van ami sosem jön meg. Ami nem jön meg, én 35 nap múlva írok, hogy fizessék vissza... ennyi benne a biztonság. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve November15, 2013 Megoszt Elküldve November15, 2013 Köszönöm a tippeket! A Conradost azért nem éri meg megrendelni, mert hiába 595Ft a cucc ára, de erre még rájön az 1100Ft-os postaköltség is. Egy "valódi" tolómérőt pedig megkapok az eBay-en 2000Ft körül postaköltséggel együtt. Megrendeltem egyet Kínából és egyet Hongkongból is, de nagyon örülnék, ha még az idén megérkeznének, ugyanis a karácsonyi bolondokháza miatt nagyon belassulnak ezek a távol-keletről jövő, a legolcsóbb postázási móddal küldött cuccok. Köszönöm, nem tudtam. De én tizedmilliméterre pontosan szeretném tudni a mélységet! ;) Szia! A gumikon gyárilag meg van jelölve a megengedett kopás. Gondolom kopásjelző bütyök a neve. Ha azt eléri a futófelület akkor kuka. Persze ezt csak úgy.... Mérni a legjobb. Gyári Dunlop SP Sport. (195/60R15): Szülők 2005-ös Astráján volt 6 évig, 60e Km-ig. Keveset kopott, hangos volt, és esőben nagyon csúszott. Apu veszélyesnek érezte, teljesen jogosan, szerintem is az volt. Szólt hogy cseréljük le. Gumisnál lettek kidobva. Fulda Carrat Progresso lett helyére. Fantasztikus a Dunlop után. A gumis mondjuk szidja a Fuldakat..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szürkeastra Elküldve November15, 2013 Megoszt Elküldve November15, 2013 oksa köszi tehát ha veszek új abroncsokat akkor ezek a jó méretek? téli: 175/70 R14 nyári: 185/65 R14 ? Ez nem egészen így van. A z enyémen 195/60 R15 a nyári is meg a téli is. Ez is gyári méret. Amúgy a gyári méreteket itt tudod megnézni: http://opel.gumi.hu/ 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve November16, 2013 Megoszt Elküldve November16, 2013 Az ajtóknál lévő gumikat, amik körbefutnak azokat mivel szoktátok lekenni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve November16, 2013 Megoszt Elküldve November16, 2013 Az ajtóknál lévő gumikat, amik körbefutnak azokat mivel szoktátok lekenni? Lehet kapni kimondottan kédergumi ápolót, olyasmi, mint a szivacsos végű cipőápoló. De bármilyen szilikon megteszi... 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve November16, 2013 Megoszt Elküldve November16, 2013 Az ajtóknál lévő gumikat, amik körbefutnak azokat mivel szoktátok lekenni? Én így tél előtt sima gumiápolóval lekenem,nehogy befagyjon az ajtó.Bár garázsban állok ott meg télen is van 8-10 fok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szürkeastra Elküldve November16, 2013 Megoszt Elküldve November16, 2013 Lehet kapni kimondottan kédergumi ápolót, olyasmi, mint a szivacsos végű cipőápoló. De bármilyen szilikon megteszi... Szilikont ne használjatok gumira, többet árt mint amennyit használ. Bármilyen gumiápoló megteszi, de bekenheted glicerinnel is, pár száz forint a gyógyszertárban. Igen, lehet kapni speciális kéder ápoló stiftet is. (pl. Motip) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November17, 2013 Megoszt Elküldve November17, 2013 Szia! A gumikon gyárilag meg van jelölve a megengedett kopás. Gondolom kopásjelző bütyök a neve. Ha azt eléri a futófelület akkor kuka. Persze ezt csak úgy.... Mérni a legjobb. Gyári Dunlop SP Sport. (195/60R15): Szülők 2005-ös Astráján volt 6 évig, 60e Km-ig. Keveset kopott, hangos volt, és esőben nagyon csúszott. Apu veszélyesnek érezte, teljesen jogosan, szerintem is az volt. Szólt hogy cseréljük le. Gumisnál lettek kidobva. Fulda Carrat Progresso lett helyére. Fantasztikus a Dunlop után. A gumis mondjuk szidja a Fuldakat..... Én is azt várom, hogy kopjon le a gyári Dunlop, de nem akar. :D Amire lekopik lehet a kocsi már nem is nálam lesz. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts