DM101 Elküldve November8, 2013 Megoszt Elküldve November8, 2013 A héten voltam a gumisnál, hogy centírozza ki a kereket.Ma néztem, hogy az első két keréken nincsen súly. A kormány nem ráz 120-as tempónál sem, de nekem ez furcsa.Arra gondoltam, hogy véletlenül kihagyhatták az első két kereket.Szerintetek van olyan hogy egy felnire nem kell súly? Nem tudom, hogy visszamenjek-e reklamálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve November8, 2013 Megoszt Elküldve November8, 2013 A héten voltam a gumisnál, hogy centírozza ki a kereket.Ma néztem, hogy az első két keréken nincsen súly. A kormány nem ráz 120-as tempónál sem, de nekem ez furcsa.Arra gondoltam, hogy véletlenül kihagyhatták az első két kereket.Szerintetek van olyan hogy egy felnire nem kell súly? Nem tudom, hogy visszamenjek-e reklamálni. Belül sincs? Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve November8, 2013 Megoszt Elküldve November8, 2013 Különben meg sose búsulj, mert az enyémen van súly, mégis ráz! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve November8, 2013 Megoszt Elküldve November8, 2013 Belül sincs? Nincsen belül sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve November8, 2013 Megoszt Elküldve November8, 2013 Nincsen belül sem. Azért nekem ez furcsa... Ez azt jelentené, hogy a felni, valamint a gumi anyaga is annyira homogénen oszlik el, ráadásul úgy is van egymásra szerelve, hogy nem üt... Ez elvileg lehetséges, de szerintem gyakorlatilag nem... Mondjuk, ha nem ráz... A gumist azért meginterjúvolnám, hogy oké-e így. Nekem is ma kerültek fel a téligumijaim, 5-ös, 20-as súlyokkal. (Régen Ladánknál, Victoria guminál volt olyan súlyozás, hogy majdnem félig körbeért a felni peremén... ^_^ ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November8, 2013 Megoszt Elküldve November8, 2013 Nekem 215/35r18 al sikerult sulyok nelkul 0-0ra kiporgetni. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve November8, 2013 Megoszt Elküldve November8, 2013 Nekem 215/35r18 al sikerult sulyok nelkul 0-0ra kiporgetni. :) Az már malomkerék, ott más szabályok vannak... :) Lehet, hogy a durva 'peresség' miatt könnyebb elérni ezt az ilyen guminál. Meg persze segítség lehet, ha conti, michelin, bridgestone... Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November9, 2013 Megoszt Elküldve November9, 2013 Az már malomkerék, ott más szabályok vannak... :) Lehet, hogy a durva 'peresség' miatt könnyebb elérni ezt az ilyen guminál. Meg persze segítség lehet, ha conti, michelin, bridgestone... Csak probabol lett felteve, mert a gumi mar meglehetosen rossz volt...kb mindenhogy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve November9, 2013 Megoszt Elküldve November9, 2013 Megnéztem és az egyik első keréken belül van egy kicsike súly.A másik keréken viszont sehol sincs.Ma mentem egy 130-as tempót és nem rázott. Addig fogok kísérletezgetni, amíg gyorshajtásért kapok egy csekket.. Szóval nem megyek vissza a gumishoz, mert még hülyének fog tartani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November9, 2013 Megoszt Elküldve November9, 2013 Megnéztem és az egyik első keréken belül van egy kicsike súly.A másik keréken viszont sehol sincs.Ma mentem egy 130-as tempót és nem rázott. Addig fogok kísérletezgetni, amíg gyorshajtásért kapok egy csekket.. Szóval nem megyek vissza a gumishoz, mert még hülyének fog tartani. Nem biztos, hogy kell rá súly, csak esélyes a minimum 1db. ;) Amikor nincs kicentírozva, akkor ráz. Nekem pályán 120 körül kezdte el, de akkor rendesen... Eddig csak egyszer kellett a nyárikat ez miatt gumishoz vinni. :) Csak akkor lát, ha defektem van, vagy ha centirozni kell. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astramilan Elküldve November9, 2013 Megoszt Elküldve November9, 2013 Sziasztok ! kinek van tapasztalata 7.5x17 felni 215 40 17 es gumival mennyire fogná vissza az 1.4 es astra-t ?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve November9, 2013 Megoszt Elküldve November9, 2013 Sziasztok ! kinek van tapasztalata 7.5x17 felni 215 40 17 es gumival mennyire fogná vissza az 1.4 es astra-t ?? Érezhetően. A súlya is jóval nagyobb, mint a 15-ös lemezfelnisnek, a futófelület is 20%-kal szélesebb, mint amit gyárilag megálmodtak rá, ezt valamennyire kompenzálja, hogy átmérőben viszont 1,5cm-rel kisebb. Az enyémen is érezhető valamennyire, hogy felkerült a 185/65r15-ös téli a 205/55r16 nyári helyett, pedig kb 1,5-szer erősebb, mint az 1.4... 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve November9, 2013 Megoszt Elküldve November9, 2013 Sziasztok ! kinek van tapasztalata 7.5x17 felni 215 40 17 es gumival mennyire fogná vissza az 1.4 es astra-t ?? Tegyél rá 195/45-öst. A 215/40 nagy is, széles is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve November9, 2013 Megoszt Elküldve November9, 2013 Bár én ekkora kereket soha nem fogok felrakni a kocsimra, de azért tetszetős felni... Hátha valakinek érdekes... http://www.jofogas.hu/fejer/Opel_gyari_felni_12567435.htm Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve November10, 2013 Megoszt Elküldve November10, 2013 7,5j széles felnire felrakható 195mm széles gumi?nem túl keskeny rá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve November10, 2013 Megoszt Elküldve November10, 2013 7,5j széles felnire felrakható 195mm széles gumi?nem túl keskeny rá? Nekem az van fent. http://img.carstyling.hu/usercars/00/05/09/62/50962_1377707921.jpg http://img.carstyling.hu/usercars/00/05/09/62/50962_1377707891.jpg Viszonylag könnyen felrakták. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve November10, 2013 Megoszt Elküldve November10, 2013 Nekem az van fent. http://img.carstyling.hu/usercars/00/05/09/62/50962_1377707921.jpg http://img.carstyling.hu/usercars/00/05/09/62/50962_1377707891.jpg Viszonylag könnyen felrakták. Milyen fék van rajta? Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve November10, 2013 Megoszt Elküldve November10, 2013 Milyen fék van rajta? EBC Turbo Groove tárcsa, Greenstuff betétekkel. http://img.carstyling.hu/usercars/00/05/09/62/50962_1366404875.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November10, 2013 Megoszt Elküldve November10, 2013 En is feldobtam ma a teliket, meg akkor mar a 308as fekeket is. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
beghyn Elküldve November11, 2013 Megoszt Elküldve November11, 2013 Friss meleg téligumiteszt. http://totalcar.hu/magazin/technika/2013/11/11/adac_teligumi_teszt_2013/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Probert Elküldve November12, 2013 Megoszt Elküldve November12, 2013 Sziasztok! Lenne egy furcsa kérdésem! Jár hozzám masszőr és vettem régebben masszázs olajat, egy litert. Oliva-ból készült és sajnos megromlott. Kenhetem én ezt vajon az autóm gumijának oldalfalára gumiápolás címén? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve November12, 2013 Megoszt Elküldve November12, 2013 Sziasztok! Lenne egy furcsa kérdésem! Jár hozzám masszőr és vettem régebben masszázs olajat, egy litert. Oliva-ból készült és sajnos megromlott. Kenhetem én ezt vajon az autóm gumijának oldalfalára gumiápolás címén? :D Szevasz! Még véletlenül se kend a gumira!!! Arra tökéletesen alkalmatlan+ Azonban az 5w30-at (5w40-et nem!) tökéletesen kiegészíti, így a motorba öntsd inkább! Az olajlehúzó gyűrűnek jót fog tenni egy kis kényeztető masszázs, legalább lazíthat egy kicsit... Ha oda nem tudod betölteni mert már nem fér bele, akkor a szervó kormányműnek is jó, selymesebb lesz a hangja... A gumira egyértelműen a Nivea a jó választás, de a Lactacyd-től lesz igazán selymes a tapintása... ;-) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve November12, 2013 Megoszt Elküldve November12, 2013 Szevasz! Még véletlenül se kend a gumira!!! Arra tökéletesen alkalmatlan+ Azonban az 5w30-at (5w40-et nem!) tökéletesen kiegészíti, így a motorba öntsd inkább! Az olajlehúzó gyűrűnek jót fog tenni egy kis kényeztető masszázs, legalább lazíthat egy kicsit... Ha oda nem tudod betölteni mert már nem fér bele, akkor a szervó kormányműnek is jó, selymesebb lesz a hangja... A gumira egyértelműen a Nivea a jó választás, de a Lactacyd-től lesz igazán selymes a tapintása... ;-) Hát ez jó!Előszőr csak néztem, aztán leesett.... :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
beghyn Elküldve November12, 2013 Megoszt Elküldve November12, 2013 Sziasztok! Lenne egy furcsa kérdésem! Jár hozzám masszőr és vettem régebben masszázs olajat, egy litert. Oliva-ból készült és sajnos megromlott. Kenhetem én ezt vajon az autóm gumijának oldalfalára gumiápolás címén? :D Aaaaaaz igen :) Ezt ugye viccnek szántad? Még a mezei szilikonból sem mindegy milyent használsz, mert van amelyik többet árt, mint használ. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Probert Elküldve November12, 2013 Megoszt Elküldve November12, 2013 Szevasz! Még véletlenül se kend a gumira!!! Arra tökéletesen alkalmatlan+ Azonban az 5w30-at (5w40-et nem!) tökéletesen kiegészíti, így a motorba öntsd inkább! Az olajlehúzó gyűrűnek jót fog tenni egy kis kényeztető masszázs, legalább lazíthat egy kicsit... Ha oda nem tudod betölteni mert már nem fér bele, akkor a szervó kormányműnek is jó, selymesebb lesz a hangja... A gumira egyértelműen a Nivea a jó választás, de a Lactacyd-től lesz igazán selymes a tapintása... ;-) Köszönöm a humoros eszmefuttatást, megértettem! :D Aaaaaaz igen :) Ezt ugye viccnek szántad? Még a mezei szilikonból sem mindegy milyent használsz, mert van amelyik többet árt, mint használ. Gumiápolót használok, amit csak az oldalára kenek. Nem volt olcsó a masszázsolaj és természetes alapanyagból van. Ezért gondoltam, hogy esetleg ápolásra jó. De nem ajánljátok, így megy a kukába. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts