Geopake Elküldve Október30, 2013 Elküldve Október30, 2013 Én régen a Trabanthoz autósboltban vettem kupakot a csavarra.Volt krómozott meg fekete.Gondolom azóta is tartanak ilyesmit.
demura Elküldve Október31, 2013 Elküldve Október31, 2013 Egyelőre nincs még az autón, hétvégén kerül rá a friss téli Conti garnitúra, majd lövök egy-két képet, ha rajta lesz a kocsin. Nekem teljesen alufelni-fílingje van. :icon1: Vastag, kemény a bevonat. Most ilyen: Csak kupakot kell szereznem a csavarokra... Valami ötlet, forrás valakinek? Nagyon jó lett.
PGA Elküldve Október31, 2013 Elküldve Október31, 2013 Én régen a Trabanthoz autósboltban vettem kupakot a csavarra.Volt krómozott meg fekete.Gondolom azóta is tartanak ilyesmit. Szintén zenész voltál? ;) Régen Trabikán :wub: kalapácslakkal fújt felnim volt, krómozott kupakokkal... Ej, régi szép idők...
kukori Elküldve Október31, 2013 Elküldve Október31, 2013 A hétvégén felkerültek az új Firestone W3-ak. Elsőre nagyon jónak tűnnek, igaz, még jobb idő volt a napokban, mint néha nyáron:) Majd az első komolyabb esőnél és hónál leszek rá kíváncsi, hogy milyen. Akartam kérdezni, Ti milyen guminyomást szoktatok beállítani téli és nyári esetén? Én nyáron tartom magam a benzinsapka mögötti táblázathoz, vagyis két személyre elöl 2.2 bar, hátul 1.9 bar, gyári 185/65/15 Hankook abroncsoknál. Most a W3 (ami szintén 185/65/15) ugyanennyire van beállítva. Ha több csomagot vagy utast viszek (ritkán), akkor hátul megemelem 2.2-2.3-ra, de alapból 1.9.
retfirD Elküldve Október31, 2013 Elküldve Október31, 2013 Én a nyárit általában a gyári értékre fújom. Most a téli elöl-hátul 2.3-mal került fel, de a hőmérséklettel csökken a nyomás is, amikor feltettem, még vagy 15 fok volt. Ha hidegebb lesz ellenőrzöm, korrigálom (bár pár tized plusz nagyobb gondot nem okoz.
Geopake Elküldve Október31, 2013 Elküldve Október31, 2013 Szintén zenész voltál? ;) Régen Trabikán :wub: kalapácslakkal fújt felnim volt, krómozott kupakokkal... Ej, régi szép idők... Mikor vettem a Trabit(1995) nem volt rajta kupak.Se a közepén se a csavarokon.Akkoriban bármelyik autósboltban lehetett kapni hozzá mindent.Lökhárítógumi sem volt rajta meg a felíratok sem.
imy Elküldve November1, 2013 Elküldve November1, 2013 Én a nyárit általában a gyári értékre fújom. Most a téli elöl-hátul 2.3-mal került fel, de a hőmérséklettel csökken a nyomás is, amikor feltettem, még vagy 15 fok volt. Ha hidegebb lesz ellenőrzöm, korrigálom (bár pár tized plusz nagyobb gondot nem okoz. Én mindig mind a 4 kereket 2.5-re. Az a hátsó kerekeknél 50%-os. Elöl 100%-os terhelésnél írja. DE 2-3 tizeddel kevesebb már meg látszik a fogyasztáson, jópár dl-t jelent.
Mc-elek Elküldve November2, 2013 Elküldve November2, 2013 "off astra :) " felkerültek az új nyári gumik :) "on"
szkszaby Elküldve November2, 2013 Elküldve November2, 2013 "off astra :) " felkerültek az új nyári gumik :) "on" Ha tavaszra megunod szivessen átveszem ezeket a felniket.... :)
kukori Elküldve November2, 2013 Elküldve November2, 2013 Én mindig mind a 4 kereket 2.5-re. Az a hátsó kerekeknél 50%-os. Elöl 100%-os terhelésnél írja. DE 2-3 tizeddel kevesebb már meg látszik a fogyasztáson, jópár dl-t jelent. Nem sok egy kicsit a 2.5? Vagy ennyire alacsonyra vették a gyári adatot, miszerint 1-2 személlyel, csomag nélkül, elöl 2.2 és hátul 1.9? Itt szerinted megnő a fogyasztás ennél a gyári értékeknél és nem optimális? Mennyi lenne akkor az ideális nyomás, téli gumiknál, gyári méretnél, egy-két személyhez, súly nélkül?
imy Elküldve November2, 2013 Elküldve November2, 2013 Nem sok egy kicsit a 2.5? Vagy ennyire alacsonyra vették a gyári adatot, miszerint 1-2 személlyel, csomag nélkül, elöl 2.2 és hátul 1.9? Itt szerinted megnő a fogyasztás ennél a gyári értékeknél és nem optimális? Mennyi lenne akkor az ideális nyomás, téli gumiknál, gyári méretnél, egy-két személyhez, súly nélkül? Én ennyivel használom már lassan 6 éve. Amúgy télen is ezt használom, akkor biztos nem gond, mert ott alapból minimum 0.2-vel többre kell fújni.
tgabika76 Elküldve November2, 2013 Elküldve November2, 2013 "off astra :) " felkerültek az új nyári gumik :) "on" Az megvan hogy november van? Ilyenkor rakatsz fel nyári gumit? :huh: (Mondjuk én is most fogok, de velem ellentétben te használod is az autót télen ha jól sejtem)
Mc-elek Elküldve November2, 2013 Elküldve November2, 2013 Az megvan hogy november van? Ilyenkor rakatsz fel nyári gumit? :huh: (Mondjuk én is most fogok, de velem ellentétben te használod is az autót télen ha jól sejtem) múlt hét csütörtökön lett felrakva :) (okt.24 ) a régi nyári nagyon kuka volt , az újat meg kicsit beakartam koptatni :) egy 500km beleraktam már :) még korai felrakni a télit , talán jövő hétvége vagy utána majd az idő megmondja :)
tgabika76 Elküldve November2, 2013 Elküldve November2, 2013 Én tegnap felraktam a téli autóra... épp ráértem, meg aztán még 2 hétig tuti nem fog gurulni az az autó, utána meg ki tudja hogy lesz rá időm...
PGA Elküldve November2, 2013 Elküldve November2, 2013 Nem sok egy kicsit a 2.5? Vagy ennyire alacsonyra vették a gyári adatot, miszerint 1-2 személlyel, csomag nélkül, elöl 2.2 és hátul 1.9? Itt szerinted megnő a fogyasztás ennél a gyári értékeknél és nem optimális? Mennyi lenne akkor az ideális nyomás, téli gumiknál, gyári méretnél, egy-két személyhez, súly nélkül? Nyilván a gyári érték az ideális, mivel a gyári mérnök bácsik a tengelyterhelést, egyebeket figyelembe véve hoztak döntést róla, hogy mennyi legyen... Ettől függetlenül én is nagyobb nyomást szoktam beállítani, a zömében 1-2 személyes súly nélküli közlekedésemhez: elöl 2.4, hátul 2.1 (mindkét érték +0.2 bar-ral nagyobb, mint a gyár által javasolt). Közel 230.000 km-t mentem már így, és rendellenes gumikopásom nem volt (középső rész kopna jobban a túl nagy nyomástól), valamint szerintem a fogyasztás, a kormányzás agilitása is jobb. Tapadásban én nem vettem észre káros hatást. Annál is inkább szerencsés a magasabb érték, mivel azért folyamatosan szökik a levegő az abroncsból, és így hosszabb ideig van a gumi az ideális nyomástartományban. Nem beszélve arról, hogy azért jómagam nem nézegetem minden indulás előtt a guminyomást... Továbbá a gumit, főleg az oldalfalat, inkább az alacsonyabb nyomás terheli, a kedvezőtlenebb fogyasztásról nem is beszélve...
gezoli Elküldve November3, 2013 Elküldve November3, 2013 Hátha valakit érdekel! http://aprod.hu/hirdetes/opel-atra-g-eredeti-gm-acelfelni-6jx15-teli-gumival-elado-185-65-r15-ID1yiB3.html#b0518c8ee8
tgabika76 Elküldve November3, 2013 Elküldve November3, 2013 Ez nem drága egy kicsit? Ennyiért már 16"-os alufelnit is kapsz, gumival együtt!
gezoli Elküldve November3, 2013 Elküldve November3, 2013 Ez nem drága egy kicsit? Ennyiért már 16"-os alufelnit is kapsz, gumival együtt! Nem tudom a mostani árakat, csak a hirdetések böngészése közben akadtam rá! :) Mondjuk most újra megnéztem a hirdetést és valóban egy kicsit túlárazta!
grofbandi Elküldve November3, 2013 Elküldve November3, 2013 Ez nem drága egy kicsit? Ennyiért már 16"-os alufelnit is kapsz, gumival együtt! Ráadásul valami jó gagyi gumi...Életemben nem hallottam róla.
VZoli Elküldve November3, 2013 Elküldve November3, 2013 Nem tudom a mostani árakat, csak a hirdetések böngészése közben akadtam rá! :) Mondjuk most újra megnéztem a hirdetést és valóban egy kicsit túlárazta! Nem kicsit árazta túl. Nekem most 4000el többe volt a 4 lemezfelni meg a 4 új winter contact ts850.
demura Elküldve November3, 2013 Elküldve November3, 2013 Sziasztok ! Érdeklődnék, hogy 2007-es Z14XEP Astra Caravanra fel lehet-e tenni 14 "-os acélfelnit, és ha lehet, arra milyen gumiméret passzolna?
PGA Elküldve November3, 2013 Elküldve November3, 2013 A 14 collos felni elvileg felfér a kerékagytól. 185/70 R14 gumival tartható a gyári kerékátmérő. Mi az oka a kisebbre váltásnak? A ballonosabb keréktől kicsit nyúlósabb lesz szerintem.
demura Elküldve November3, 2013 Elküldve November3, 2013 A 14 collos felni elvileg felfér a kerékagytól. 185/70 R14 gumival tartható a gyári kerékátmérő. Mi az oka a kisebbre váltásnak? A ballonosabb keréktől kicsit nyúlósabb lesz szerintem. Az ár miatt gondolkodtam. Az off Peugeot 307-emen 16"-ról 15"-ra váltva jóval olcsóbb lett a gumi. Itt ahogy nézem még drágább is a 14"-os téma. Marad a 15"
psych0 Elküldve November3, 2013 Elküldve November3, 2013 A legutóbb vásárolt 3 ajtós G Astrához 14 collos téligumikat kaptam. A felnik mérete: 5 1/2J x 14 ET39 A rajta levő gumik adatai: 175/70R14 84T A nyáriak 15"-ösön vannak (6J x 15, ET49; 195/60R15 88H) De megtaláltam a német törzskönyvben is ezeket az adatokat. PS: Illik ekkora méretben képet beilleszteni? 1
grofbandi Elküldve November4, 2013 Elküldve November4, 2013 Sziasztok ! Érdeklődnék, hogy 2007-es Z14XEP Astra Caravanra fel lehet-e tenni 14 "-os acélfelnit, és ha lehet, arra milyen gumiméret passzolna? 1,6-os motorig biztos fel lehet rakni. Az ötcsavaros agyra már szerintem nem megy fel 14-es felni, (1,8-tól), mert nagyobb az első fék. 1
Recommended Posts