csicsó Elküldve Április10, 2013 Megoszt Elküldve Április10, 2013 195/60R15 is gyári méret!!!! :smartass: Ez igaz,de én nem erre mondtam,hogy nem gyári hanem az idézetben vastaggal kijelölt méretre :smartass: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pajzs89 Elküldve Április10, 2013 Megoszt Elküldve Április10, 2013 tudom,hogy nem gyári, azért is fogalmaztam úgy,ahogy a gumis "szakember",hogy gyárinak mondható,de amúgy jó rá a 185/60 R15? sokat számít az a külömbség? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Április11, 2013 Megoszt Elküldve Április11, 2013 tudom,hogy nem gyári, azért is fogalmaztam úgy,ahogy a gumis "szakember",hogy gyárinak mondható,de amúgy jó rá a 185/60 R15? sokat számít az a külömbség? Majd 2cm a különbség átmérőre. Baja tuti nem lesz tőle, talán még gyorshajtásért is kisebb eséllyel fognak büntetni... ;) kalkulátor Link to comment Megosztás: More sharing options...
falabu Elküldve Április11, 2013 Megoszt Elküldve Április11, 2013 olvastam, hogy a 205/50 R16 érezhetően visszafogja a kocsit, akkor én meg se próbálom a kis 1.2 16v-re, pedig jó lett volna. Ennek tudatában megpróbálom a gyárinak mondható 185/60 R15-öt. (most 195/60 R15 van rajta). Én csak kanyar közben tapadásban érzek feltünő különbséget, szinte észrevehetetlen a teljesítmény csökkenés. Viszont az biztos, hogy viszi a nyomvájú, illetve a legkissebb hibát is érzem az úton. De a látvány mindenért kárpótol. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nemeth_laca Elküldve Április11, 2013 Megoszt Elküldve Április11, 2013 Sziasztok! Ez a felni jó lenne az enyém alá? Azt tudom, hogy az osztókör az okés, de a többi adattal nem vagyok tisztában!http://www.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_bereg/BMW_e30_Alufelni_15__4x100_9146172.htm Ha jó, akkor szerintetek jól állna alatta? Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Probert Elküldve Április11, 2013 Megoszt Elküldve Április11, 2013 Sziasztok! Ez a felni jó lenne az enyém alá? Azt tudom, hogy az osztókör az okés, de a többi adattal nem vagyok tisztában!http://www.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_bereg/BMW_e30_Alufelni_15__4x100_9146172.htm Ha jó, akkor szerintetek jól állna alatta? Üdv! Szerintem nem! A gyári 49-es ET-hez képes a 13 az nagyon kicsi. Szóval nagyon ki fog oldalra állni. De majd a többiek megerősítik vagy cáfolják. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kacsa7 Elküldve Április11, 2013 Megoszt Elküldve Április11, 2013 Sziasztok! Ez a felni jó lenne az enyém alá? Azt tudom, hogy az osztókör az okés, de a többi adattal nem vagyok tisztában!http://www.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_bereg/BMW_e30_Alufelni_15__4x100_9146172.htm Ha jó, akkor szerintetek jól állna alatta? Üdv! Az ET is kicsi, de a legnagyobb gond, hogy nem stimmel az agyméret. 56,5 az Astráé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Április11, 2013 Megoszt Elküldve Április11, 2013 Sziasztok! Ez a felni jó lenne az enyém alá? Azt tudom, hogy az osztókör az okés, de a többi adattal nem vagyok tisztában!http://www.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_bereg/BMW_e30_Alufelni_15__4x100_9146172.htm Ha jó, akkor szerintetek jól állna alatta? Üdv! felejtős!az ET sem jó és az agyátmérő is kicsi(Astra 56,5mm) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nemeth_laca Elküldve Április11, 2013 Megoszt Elküldve Április11, 2013 Rendben, köszönöm a segítséget! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
helkis Elküldve Április11, 2013 Megoszt Elküldve Április11, 2013 195/60R15 is gyári méret!!!! :smartass: nem teljesen jó amit írsz, ugyanis x12xe-n "185/65 R15" a gyári méret.. ettől felfelé már a 195/60R16 a gyári, lehet a km-órában ez korrigálva is van.. bár nem hiszem hogy érezhető különbség lenne a kettő között.. Pajzs89: én úgy gondolkodtam, hogy mindegyik paraméter megszeghető egy kicsit, így lett 195/50 R16-os felnim+gumim.. már 7éve így megy a verda a szezonban, tavaly voltam egy futóműellenőrzésen, de azt monták marso-nál hogy csak rontani tudnának rajta.. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Április12, 2013 Megoszt Elküldve Április12, 2013 nem teljesen jó amit írsz, ugyanis x12xe-n "185/65 R15" a gyári méret.. ettől felfelé már a 195/60R16 a gyári, lehet a km-órában ez korrigálva is van.. bár nem hiszem hogy érezhető különbség lenne a kettő között.. Pajzs89: én úgy gondolkodtam, hogy mindegyik paraméter megszeghető egy kicsit, így lett 195/50 R16-os felnim+gumim.. már 7éve így megy a verda a szezonban, tavaly voltam egy futóműellenőrzésen, de azt monták marso-nál hogy csak rontani tudnának rajta.. ;) Azt nem mondtam,hogy a 185/65R15 nem gyári méret!!!!!! De ezt már annyiszor kitárgyaltuk!!!!!! Volt széria ami 185-ös volt ami 195-ös gumival jött ki! Tök mindegy az egyik váltómérete a másiknak, tehát gond nélkül fölrakható! 195-ös futófelülete 10mm-rel szélesebb! Az enyém is 185/65R15 Firestone gumikkal jött ki újonnan. Azóta váltottam 195-ösre, de téliben maradt a 185-ös. R15-ben szerintem ez a legideálisabb megoldás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Április12, 2013 Megoszt Elküldve Április12, 2013 nem teljesen jó amit írsz, ugyanis x12xe-n "185/65 R15" a gyári méret.. ettől felfelé már a 195/60R16 a gyári, lehet a km-órában ez korrigálva is van.. bár nem hiszem hogy érezhető különbség lenne a kettő között.. 195/60R15 a gyári váltómérete. 16"-ban inkább a 195/55 v. 205/50,de valamennyi eltérés nem okoz gondot. Nekem is 205/55 van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
helkis Elküldve Április12, 2013 Megoszt Elküldve Április12, 2013 Azt nem mondtam,hogy a 185/65R15 nem gyári méret!!!!!! De ezt már annyiszor kitárgyaltuk!!!!!! Volt széria ami 185-ös volt ami 195-ös gumival jött ki! Tök mindegy az egyik váltómérete a másiknak, tehát gond nélkül fölrakható! 195-ös futófelülete 10mm-rel szélesebb! Az enyém is 185/65R15 Firestone gumikkal jött ki újonnan. Azóta váltottam 195-ösre, de téliben maradt a 185-ös. R15-ben szerintem ez a legideálisabb megoldás. Én sem azt mondtam, hogy a 195/60 R15 nem gyári, hanem, hogy ahhoz a típushoz nem az! illetve vannak a km-órákban is különbségek, ahol "össze van kalibrálva" a gumiméret a pontossággal (bár így is csal ugyebár), de ha órát is cserélsz a gumi mellé, akkor tuti a váltóméret szvsz (úgy marad ugyanolyan pontos, mint gyári kiépítésben), így is váltóméretnek hívjuk, de nem 0% a különbség a két gumi közt (bár meg van engedve 3% tűrés), ami akkor lehet gond, ha a gyári órával használod, de nem a gyári méretet veszed alapul, hanem pl a 3%-al csökkentetett még csökkented 3%-al egy gumicserénél, ekkor már elég kusza képlet alakulhat ki, hogy mennyire pontos az órád.. Alex75: hopp ezt benéztem, valóban R15 akart lenni.. +igen a mostani gumin nem váltóméret, de így jobban is néz ki.. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április12, 2013 Megoszt Elküldve Április12, 2013 Ma lecseréltem a téli gumikat. 4 felniből 3-at allig bírtam levenni, csak úgy ment, hogy csavarok fellazít, és megfékeztem a kocsit, hogy a kerék az agyon kicsit mozduljon meg. Így egy kis csavarlazító segítségével, és kerekenként minimum 5 perc feszegetéssel lejött... Eddig 5 év alatt így nem jártam.... Extra rozsdás volt az agy. Igaz most nem tettem fel a dísztárcsát. Más is járt így? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április12, 2013 Megoszt Elküldve Április12, 2013 Ma lecseréltem a téli gumikat. 4 felniből 3-at allig bírtam levenni, csak úgy ment, hogy csavarok fellazít, és megfékeztem a kocsit, hogy a kerék az agyon kicsit mozduljon meg. Így egy kis csavarlazító segítségével, és kerekenként minimum 5 perc feszegetéssel lejött... Eddig 5 év alatt így nem jártam.... Extra rozsdás volt az agy. Igaz most nem tettem fel a dísztárcsát. Más is járt így? nem a dísztárcsa miatt van :) én bekenem vékonyan ahová ráül , és akkor nincs gond jártam én is így .. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Április12, 2013 Megoszt Elküldve Április12, 2013 Ma lecseréltem a téli gumikat. 4 felniből 3-at allig bírtam levenni, csak úgy ment, hogy csavarok fellazít, és megfékeztem a kocsit, hogy a kerék az agyon kicsit mozduljon meg. Így egy kis csavarlazító segítségével, és kerekenként minimum 5 perc feszegetéssel lejött... Eddig 5 év alatt így nem jártam.... Extra rozsdás volt az agy. Igaz most nem tettem fel a dísztárcsát. Más is járt így? Én is jártam már így, rézpasztával kend meg ott ahol felül. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április12, 2013 Megoszt Elküldve Április12, 2013 nem a dísztárcsa miatt van :) én bekenem vékonyan ahová ráül , és akkor nincs gond jártam én is így .. Gondolom csak télen gond. :) Most befújtam zsírsprayvel igaz felrakás után, de biztos beszivárog. :) Ősszel majd kap rézspray-t. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 ...én bekenem vékonyan ahová ráül...Sárral?(Elfelejtetted írni hogy milyen csodaszert kensz rá :) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Én is jártam már így, rézpasztával kend meg ott ahol felül. Én is lecseréltem ma, hasonló tapasztalatokkal. Gondolkodtam is hogy bekenjem-e a csavarokat, de aztán nem tettem. Legalább biztos nem hagyom el a kereket, cső meg van itthon jó hosszú, a levételhez. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Én is lecseréltem ma, hasonló tapasztalatokkal. Gondolkodtam is hogy bekenjem-e a csavarokat, de aztán nem tettem. Legalább biztos nem hagyom el a kereket, cső meg van itthon jó hosszú, a levételhez. :D Csak akkor szívás, ha az út szélén kellene megtenni, egy defekt okán :D Én holnapra tervezem ezt az akciót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Csak akkor szívás, ha az út szélén kellene megtenni, egy defekt okán :D Én holnapra tervezem ezt az akciót. Defekttűrő gumikkal járok. :icon10: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 hamár gumi :) még mindig van eladó 215/55/R17 nyári használt bridgestone ER300 gumim 4db :) (kb7mm) Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 hamár gumi :) még mindig van eladó 215/55/R17 nyári használt bridgestone ER300 gumim 4db :) (kb7mm) Aligha fogják elvinni G Astrára... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Aligha fogják elvinni G Astrára... sose lehet tudni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április14, 2013 Megoszt Elküldve Április14, 2013 Én is lecseréltem ma, hasonló tapasztalatokkal. Gondolkodtam is hogy bekenjem-e a csavarokat, de aztán nem tettem. Legalább biztos nem hagyom el a kereket, cső meg van itthon jó hosszú, a levételhez. :D Nekem nem acsavarok voltak berohadva, hanem a felni az agyra. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts