Servitor Elküldve November30, 2012 Megoszt Elküldve November30, 2012 Mindenképp megvárom a tavaszt, mert nem is futja rá :) most lett véve télére nokian wr d3, de jónak tűnik ez az i3 is, lehet maradok a nokiannál :) Ja és még valami jó lesz nekem ez a 185/65 R15 méret a nyári gumiba is? Ne legyen inkább szélesebb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
retfirD Elküldve November30, 2012 Megoszt Elküldve November30, 2012 Szerintem bőven elég a 185/65 is, lehet legközelebb nyárra én is ilyen méretet veszek, csak vásárlás után nem nagyon jártam utána, a rajta levő 195/60-as méretet vettem, így egy ideig ez marad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve November30, 2012 Megoszt Elküldve November30, 2012 Mindenképp megvárom a tavaszt, mert nem is futja rá :) most lett véve télére nokian wr d3, de jónak tűnik ez az i3 is, lehet maradok a nokiannál :) Ja és még valami jó lesz nekem ez a 185/65 R15 méret a nyári gumiba is? Ne legyen inkább szélesebb? Jó az is, de valóban inkább a 195/60 R15 a szokásosabb nyáriban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve December1, 2012 Megoszt Elküldve December1, 2012 Mindenképp megvárom a tavaszt, mert nem is futja rá :) most lett véve télére nokian wr d3, de jónak tűnik ez az i3 is, lehet maradok a nokiannál :) Ja és még valami jó lesz nekem ez a 185/65 R15 méret a nyári gumiba is? Ne legyen inkább szélesebb? Az enyém pl. gyárilag 185-tel jött ki, úgyhogy azóta is mindig ilyen méretet kapott téliben és nyáriban is. Minimálisan a fogyasztásnak is jobb a keskenyebb gumi, mondjuk a megtakarítás kevésbé kézzelfogható mértékű... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve December1, 2012 Megoszt Elküldve December1, 2012 Jó az is, de valóban inkább a 195/60 R15 a szokásosabb nyáriban. Az első 8 szelepes G Astrakon 175-ös, 14"-os gumik voltak gyárilag. Utána az alap modelleken lett a 185-ös 15". A Cl2-től kezdve adták az 1.4-est is 195-el szériában. Ezek nyári méretre értendők. Valószínűleg a gyár nem tesz különbséget téli nyári között. Amúgy valóban télre a "vékonyabb" gumi ajánlott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve December1, 2012 Megoszt Elküldve December1, 2012 Az első 8 szelepes G Astrakon 175-ös, 14"-os gumik voltak gyárilag. Utána az alap modelleken lett a 185-ös 15". A Cl2-től kezdve adták az 1.4-est is 195-el szériában. Ezek nyári méretre értendők. Valószínűleg a gyár nem tesz különbséget téli nyári között. Amúgy valóban télre a "vékonyabb" gumi ajánlott. A méretváltozás evolúcója nem a fent ismertetett kronológikus, inkább piacfüggő volt, de ennek nincs jelentősége. (98-asok is jöttek ki 195/60 R15-tel, és a felszereltségnek sincs köze a méretekhez.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve December1, 2012 Megoszt Elküldve December1, 2012 Az első 8 szelepes G Astrakon 175-ös, 14"-os gumik voltak gyárilag. Utána az alap modelleken lett a 185-ös 15". A Cl2-től kezdve adták az 1.4-est is 195-el szériában. Ezek nyári méretre értendők. Valószínűleg a gyár nem tesz különbséget téli nyári között. Amúgy valóban télre a "vékonyabb" gumi ajánlott. "Az első 8 szelepes G Astrakon 175-ös, 14"-os gumik voltak gyárilag." Ez így teljesen nem igaz,az enyém '99 2.havi 8 szelepes és 15" gyári alufelni 195/60 gumikkal,bár lehet azért mert Elegance felszereltség De lehet a kevésbé felszerelteken a lemezfelni akkor 14" volt Link to comment Megosztás: More sharing options...
MaXiMkA Elküldve December1, 2012 Megoszt Elküldve December1, 2012 Igaz még csak most kezdődött a téligumis időszak, de a nyári gumiktól sikerült megválnom, és tervezgetek tavaszra, eddig 4 gumit néztem ki (185/65 R15 méretbe): http://www.autogumib...-518011-details 17e http://www.autogumib...1012263-details 17,5e http://www.autogumib...1913000-details 18e http://www.autogumib...1-F5470-details 18,3e Igaz nem nagyon néztem máshol szét csak ezen az oldalon, mert kb 3km-re van az üzletük tőlünk! Vajon melyik lenne a jobb? Esetleg más típus is szóba jöhet, hasonló árkategóriában persze. Én igazából a 4 közül leginkább a Dunlop-ra mennék. Vagyis attól függ. Az én emberem azt mondta, hogy a Dunlop nagyon stabil, jól tapad és jól fekszik az úton, de nem tart sokat (viszonylag hamar kopik). Pl egy Michlen-hez hasonlítva jobban tapad és stabilabb, de hamarabb is kopik. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
MaXiMkA Elküldve December1, 2012 Megoszt Elküldve December1, 2012 Jó az is, de valóban inkább a 195/60 R15 a szokásosabb nyáriban. Nekem is ekkorám van és sztem tökéletesen megfelel. Az, hogy a téli gumik keskenyebbek, egy természetes dolog, ha nem lebegni akarsz a hórétegen :)) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve December4, 2012 Megoszt Elküldve December4, 2012 "Az első 8 szelepes G Astrakon 175-ös, 14"-os gumik voltak gyárilag." Ez így teljesen nem igaz,az enyém '99 2.havi 8 szelepes és 15" gyári alufelni 195/60 gumikkal,bár lehet azért mert Elegance felszereltség De lehet a kevésbé felszerelteken a lemezfelni akkor 14" volt Igen. Felszereltség függő volt. Amikor szüleim vették a Cl2 Astrát akkor néztünk meg sok prospektust stb. Az volt a furcsa helyzet 2004 végén, hogy a szalonokban még volt G Astra, Astra Cl2, és Cl2 twinport. Tehát 3 1.4-esből lehetett választani. Ami még érdekes, hogy 2011 nyarán is voltak új Cl2-esek némely szalonban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Yuri Elküldve December6, 2012 Megoszt Elküldve December6, 2012 http://www.autoalkat..._astra_g-617909 Ismeri valaki ezt a márkájú abroncsot? Megbízható? Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve December7, 2012 Megoszt Elküldve December7, 2012 http://www.autoalkat..._astra_g-617909 Ismeri valaki ezt a márkájú abroncsot? Megbízható? Több szezonban használtam ilyen gumit,elégedett voltam vele. Elsősorban vízzel, latyakkal teli úton volt nagyon jó. Kopása is jónak mondható. Ami ebben a konkrét hirdetésben elsősorban zavar, az a méret. Ez 185/65 R15-ben, vagy 195/60 R15-ben passzolna a G Astrára. A másik "gond", hogy két guminál is 4-5 mm között van az árokmélység, amiben már nincs túl sok (téligumit illik 4 mm profilmélységig használni). Azután a kor kérdése is felmerül. Ezt a gumit pár éve már nem lehet kapni, úgyhogy nem mai darab, ha pl. 5-6 éves, akkor szerintem nem érdemes beleruházni. A felnik és a dísztárcsák megkíméltnek tűnnek, de az árukat nem figyeltem mostanában... Szóval, a gumik miatt fenntartásos lenne részemről a dolog... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December7, 2012 Megoszt Elküldve December7, 2012 Több szezonban használtam ilyen gumit,elégedett voltam vele. Elsősorban vízzel, latyakkal teli úton volt nagyon jó. Kopása is jónak mondható. Ami ebben a konkrét hirdetésben elsősorban zavar, az a méret. Ez 185/65 R15-ben, vagy 195/60 R15-ben passzolna a G Astrára. A másik "gond", hogy két guminál is 4-5 mm között van az árokmélység, amiben már nincs túl sok (téligumit illik 4 mm profilmélységig használni). Azután a kor kérdése is felmerül. Ezt a gumit pár éve már nem lehet kapni, úgyhogy nem mai darab, ha pl. 5-6 éves, akkor szerintem nem érdemes beleruházni. A felnik és a dísztárcsák megkíméltnek tűnnek, de az árukat nem figyeltem mostanában... Szóval, a gumik miatt fenntartásos lenne részemről a dolog... Hát igen, a felnik oké, de a téligumik amik 4mm-esek, azok majdnem kuka, 6 év körül meg amúgy is érdemes kidobni őket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
retfirD Elküldve December7, 2012 Megoszt Elküldve December7, 2012 Gyári felnit már lehet kapni 12 ezer körül újat, és az tutira jó. Ha a gumi kuka, akkor a felni+dísztárcsa kombinációért én nem adnék ki ennyit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Yuri Elküldve December7, 2012 Megoszt Elküldve December7, 2012 Úgy döntöttem nem kínlódok a használt gumikkal. 1db gyári felnit szerzek valahonnan és a hajtott kerekekre felrakatok új abroncsokat, 13 ezerért már van új kormoran. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve December7, 2012 Megoszt Elküldve December7, 2012 nekem 2001-es caravan g-astrám van 4 évig használtam telente BRIDGESTON lehet hogy nem jo ahogy irtam de a gumi tuti volt . nekem 14"kerekeim vannak fenn 4 lukas ezzel vettem 2006-ban ,hátul is tárcsafék ,ausztriábol került hozzánk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
killermedve Elküldve December7, 2012 Megoszt Elküldve December7, 2012 Úgy döntöttem nem kínlódok a használt gumikkal. 1db gyári felnit szerzek valahonnan és a hajtott kerekekre felrakatok új abroncsokat, 13 ezerért már van új kormoran. hello én vettem kormoran gumit újat ,5000km és szálszakadásos az oldala!én igy jártam ezzel a gumival:(( anno a fiat stilomon, Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December7, 2012 Megoszt Elküldve December7, 2012 idáig hibátlanul teljesít az uniroyal :) a hankook hozzá képest egy vicc :) legalább is ez az én tapasztalatom vagy ennyivel más a futómű .... Link to comment Megosztás: More sharing options...
MaXiMkA Elküldve December7, 2012 Megoszt Elküldve December7, 2012 idáig hibátlanul teljesít az uniroyal :) a hankook hozzá képest egy vicc :) legalább is ez az én tapasztalatom vagy ennyivel más a futómű .... Nekem is mondta a szervizes fiú, hogy a Hankook semmi komolyat nem tud, főleg ha télen használod és már van egy kis sebességed, míg az Uniroyal vizes, havas, latyakos terepel kiváló. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December7, 2012 Megoszt Elküldve December7, 2012 Nekem is mondta a szervizes fiú, hogy a Hankook semmi komolyat nem tud, főleg ha télen használod és már van egy kis sebességed, míg az Uniroyal vizes, havas, latyakos terepel kiváló. :) nem volt vele gondom ,nem erről van szó.. csak meglepő mennyire fogja a kocsit , igaz a tegnapi jégen ez se tapadt :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve December7, 2012 Megoszt Elküldve December7, 2012 Én életemben egyszer vettem használt gumikat a Jettára.Soha többet nem teszem.Inkább spórolok és veszek újat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Yuri Elküldve December8, 2012 Megoszt Elküldve December8, 2012 hello én vettem kormoran gumit újat ,5000km és szálszakadásos az oldala!én igy jártam ezzel a gumival:(( anno a fiat stilomon, Nem ütötted meg valahol az oldalát? Tény, hogy a kormorannak elég vékony az oldala, mikor a Barum gumikat cseréltem erre kicsit féltem is, hogy ez nem fog-e kiszakadni, de nem lett neki semmi baja, pedig asszonynak sikerült egyszer meggyalulnia az útszegélynél... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szürkeastra Elküldve December9, 2012 Megoszt Elküldve December9, 2012 Sziasztok, tudom, volt már róla szó, de nem találom sehol, hogy milyen nyomatékkal kell meghúzni a kerékcsavarokat. Megköszönném, ha valaki leirná. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December9, 2012 Megoszt Elküldve December9, 2012 Sziasztok, tudom, volt már róla szó, de nem találom sehol, hogy milyen nyomatékkal kell meghúzni a kerékcsavarokat. Megköszönném, ha valaki leirná. 110Nm Link to comment Megosztás: More sharing options...
kacsa7 Elküldve December9, 2012 Megoszt Elküldve December9, 2012 Sziasztok! Tavasszal alufelni vásárláson gondolkozom, viszont normális állapotú gyári felnit, gumi nélkül nem nagyon találok, így marad a másik megoldás. Veszek 4 nem gyári 15"-os alufelnit. Ami miatt hezitálok, ugye a gyári felni 6x15 ET49, amiket találok azok viszont rendre ET35-38. Ettől mennyire kell tartanom? Lehet belőle bármilyen probléma, akár a futóművel akár bármi mással? Illetve ha nem 6 col, hanem 6.5 col szélesben gondolkodok, akkor mekkora ET számú kellene? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts