Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Eddig nem ért bele, csak a betét csere után? :blink:

Simán lehet.

Mivel úszónyerges a fék, ezért új betéttel összerakva kijjebb áll a féknyereg mint kopottal. (ahogy kopik, úgy megy egyre beljebb)

Vagy használt fékbetéttel kell járni, ha a köszörülés amit fentebb írtam, nem jönne be. :D

Elküldve

Ma megtörtént az első fékbetét csere. (Szervíz 4+)

Elindulásnál meglepődve tapasztaltuk, hogy nem megy az auto. Kiderült, hogy a felni beleér a féknyeregbe. :angry:

Tehát nem jó az ET35-ös felni új fékbetéteknél!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Keresek Gyári alufelnit ET 49-el. :)

Nekem ET 35 van 15 coll új betétekkel,semmi gond
Elküldve

Nekem ET 35 van 15 coll új betétekkel,semmi gond

Ezért mondom hogy függ a felni kialakításástól is. Hiába ugyanazok a felni méretei és a felfekvő felület besajtolási mélysége, attól még a küllők kialakítása lehet olyan hogy nem fér el (vagy nem minden esetben fér el - lásd új fékbetétek pl.) tőlük a féknyereg. 100% biztos eredményt csak próbával lehet kapni.

Elküldve

Elindulásnál meglepődve tapasztaltuk, hogy nem megy az auto. Kiderült, hogy a felni beleér a féknyeregbe. :angry:

Megoldódott a probléma!

Ma reggel csiszolak (itt-ott) és megoldották! :-)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Elküldve

Hogyé cserélték a betétet? :D

Elküldve

Érdeklődni szeretnék gyári alu felnin vannak sérülések főleg a csavarok körül és elég mélyek. Mivel lehet eltávolítani,vagy érdemes-e políroztatni?

Elküldve

csak nem lessz elore szeles a gumi? meg atmeroben nagy?

Milyen méretű van hátul?

Gyári méret 195/60 R15 vagy 185/65 R15 ezeknek nem váltója az általad írt méret kb.20mm-el nagyobb átmérőben de elfér

• 2 weeks later...
Elküldve

Én is épp téli gumi vásárlás előtt állok, sajna amivel vettem már egyidős a kocsival, és nem vizsgázott jól a múlt télen. Négy jelöltem van, ár szerint növekvő sorrendben:

First Stop Winter 2 185/65 R15T

Kleber KRISALP HP2, 185/65R15 88T

Matador MP59 Nordicca, 185/65R15 88T

Vredestein SNOWTRAC 3, 185/65R15 88T

Ti melyiket javasolnátok?

Elküldve

Én is épp téli gumi vásárlás előtt állok, sajna amivel vettem már egyidős a kocsival, és nem vizsgázott jól a múlt télen. Négy jelöltem van, ár szerint növekvő sorrendben:

First Stop Winter 2 185/65 R15T

Kleber KRISALP HP2, 185/65R15 88T

Matador MP59 Nordicca, 185/65R15 88T

Vredestein SNOWTRAC 3, 185/65R15 88T

Az első (nekem) nem tűnik túl ismerősnek...

A Kleber általában vállalható gumikat szokott kiadni. Bár nem írod, hogy melyik mennyibe kerül, lehet, hogy a Vredestein árkategóriájában már meg lehet csípni pl. egy Conti TS850-et, vagy egy Goodyear UG8-at is.

Elküldve

Én is épp téli gumi vásárlás előtt állok, sajna amivel vettem már egyidős a kocsival, és nem vizsgázott jól a múlt télen. Négy jelöltem van...

Szerintem a Vredestein SNOWTRAC 3 a legjobb választás a felsoroltak között. Nem egy mai fejlesztés, de jó. Én tavaly vettem egy garnitúrát haverom közbenjárásával 18 000-ért szereléssel együtt/db ugyan ebben a méretben és nagyon meg vagyok elégedve vele. Még jeges úton is jól harap, kiválóan kormányozható és jól is fékezhető, pedig automata váltós a gépsárkányom. És nem utolsó sorban tetszetős a mintája és nagyon halk gumi. Mikor először megjelent(2008) és az azt követő évben is az év gumija volt, igaz nem pont ebben a méretben.

Elküldve

Az első (nekem) nem tűnik túl ismerősnek...

A Kleber általában vállalható gumikat szokott kiadni. Bár nem írod, hogy melyik mennyibe kerül, lehet, hogy a Vredestein árkategóriájában már meg lehet csípni pl. egy Conti TS850-et, vagy egy Goodyear UG8-at is.

Árat azért nem írtam, mert az változó, hol mennyiért adják, de ahol én néztem, ott az árak a következők:

First Stop Winter 2 185/65 R15T - 13400 Ft

Kleber KRISALP HP2, 185/65R15 88T - 14724 Ft

Matador MP59 Nordicca, 185/65R15 88T - 14210 Ft

Vredestein SNOWTRAC 3, 185/65R15 88T - 17192 Ft

Az általad említett Conti TS850-est 19000 Ft-ért, a Goodyear UG8 19914 Ft-ért találtam. A First Stop nem egy ismert márka, a Bridgestone másod márkája. A nyári gumim ilyen volt, nem volt bajom vele, de azért télen több veszélye van egy rossz választásnak.

Elküldve

Árat azért nem írtam, mert az változó, hol mennyiért adják, de ahol én néztem, ott az árak a következők:

First Stop Winter 2 185/65 R15T - 13400 Ft

Kleber KRISALP HP2, 185/65R15 88T - 14724 Ft

Matador MP59 Nordicca, 185/65R15 88T - 14210 Ft

Vredestein SNOWTRAC 3, 185/65R15 88T - 17192 Ft

Az általad említett Conti TS850-est 19000 Ft-ért, a Goodyear UG8 19914 Ft-ért találtam. A First Stop nem egy ismert márka, a Bridgestone másod márkája. A nyári gumim ilyen volt, nem volt bajom vele, de azért télen több veszélye van egy rossz választásnak.

Estleg jó alternatíva lehet a Barum Polaris 3 is. A Michelin másodmárkája, ha jól tudom.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.