Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumi, felni kérdések

GABBE

Recommended Posts

Beszéltem telefonon az egyik bolttal és azt mondta a hapsi, hogy januárban ÁFA emelés is lesz, nem csak áremelés .Most végül is megrendeltem egy Hankook Optimo K415-öt 17057Ft-ért 33476Ft helyett.A Barum gumit az egyik fórumos kolléga javaslatára elfelejtettem.Remélem ez a Hankook beválik.

Megosztás:

Jobb elsõ lassù defekt.Kerèkcsere utàn iràny a gumis. 8cm hosszù facsavar kiszedèse utàn felfùjja, berakja a kàd vìzbe ès miutàn nem ereszt a kezembe nyomja hogy kèsz van.

Kèrdezem hogy nem kell ragasztani,vulkanizàlni vagy ilyesmi?

A vàlasz: nem, ez a hadsereg àltal fejlesztett sajàt magàt vulkanizàlò gumi,jò lesz ìgy.Egyelôre pòtkerèkkel közlekedek, nem raktam vissza...

2000ft volt a mûvelet egyèbkènt...

Ja ès 2009-es Kleber krisalp hp2

Kèrdèsem hogy igaz lehet ez? Felrakhatom nyugodtan?Vagy legalàbb cserèljem meg a hàtsòval hogy ne kormànyzott kerèken legyen?

9 hònapos fiamat is szoktam vinni, kicsit paràzok!!

Megosztás:

Ha valaki festett már alu felnit, az megosztaná a tapasztalatait?Vettem most egy felnit, de le kéne csiszolni, és le kéne festeni.Van néhány pici bemélyedés rajta, minta ráesett volna egy csavarhúzó vagy valami kis tárgy.Gondolom ezt a festés eltakarja.Azt nem tudom, hogy csiszoljam le a festéket, vagy marassam le valamivel.Festékből mi a jó?Valami keményebb strapabíró lakkot tudtok ajánlani?

Megosztás:

Jobb elsõ lassù defekt.Kerèkcsere utàn iràny a gumis. 8cm hosszù facsavar kiszedèse utàn felfùjja, berakja a kàd vìzbe ès miutàn nem ereszt a kezembe nyomja hogy kèsz van.

A vàlasz: nem, ez a hadsereg àltal fejlesztett sajàt magàt vulkanizàlò gumi,jò lesz ìgy.Egyelôre pòtkerèkkel közlekedek, nem raktam vissza...

Kèrdèsem hogy igaz lehet ez? Felrakhatom nyugodtan?Vagy legalàbb cserèljem meg a hàtsòval hogy ne kormànyzott kerèken legyen?

Ha jól értem, a gumis nem rakott semmit a lyukba, csak kihúzta a csavart, aztán annyi. Hát, nekem nem egy stabil megoldás ez...

Nekem is volt már 2 lassú defektem két-három szezonnal ezelőtt, de nálam valami szálat húzott a lyukba a gumis, mindkét végét meggyújtotta, aztán szépen eldolgozta a csonkokat. Annyit mondott, hogy ez stabil megoldás, de a gumi sebességindexét érdemes visszább sorolni, azaz az én esetemben a T-s index "visszaminősült" Q-ra. Azóta is tökéletes, és én merem így használni.

Elvileg egy csavar nem rongálja meg annyira a drótvázat, hogy az meggyengüljön és esetleg durrdefektet okozzon.

Nálad szerintem inkább az az aggályos, hogy a szabadon hagyott lyuk újra lassú defektet fog okozni.

Az önmagát vulkanizáló gumi témáról még nem hallottam, de szerintem nettó mókusvakítás... (bár hasznos lenne, meg az önmagát begyógyító horpadás, meg az üvegtörés után kisimuló szélvédő...)

Megosztás:

Ha jól értem, a gumis nem rakott semmit a lyukba, csak kihúzta a csavart, aztán annyi. Hát, nekem nem egy stabil megoldás ez...

Nekem is volt már 2 lassú defektem két-három szezonnal ezelőtt, de nálam valami szálat húzott a lyukba a gumis, mindkét végét meggyújtotta, aztán szépen eldolgozta a csonkokat. Annyit mondott, hogy ez stabil megoldás, de a gumi sebességindexét érdemes visszább sorolni, azaz az én esetemben a T-s index "visszaminősült" Q-ra. Azóta is tökéletes, és én merem így használni.

Elvileg egy csavar nem rongálja meg annyira a drótvázat, hogy az meggyengüljön és esetleg durrdefektet okozzon.

Nálad szerintem inkább az az aggályos, hogy a szabadon hagyott lyuk újra lassú defektet fog okozni.

Az önmagát vulkanizáló gumi témáról még nem hallottam, de szerintem nettó mókusvakítás... (bár hasznos lenne, meg az önmagát begyógyító horpadás, meg az üvegtörés után kisimuló szélvédő...)

Nem értek hozzá, de ilyenről még én se hallottam, és elég hihetetlennek tűnik. Lehet megkérdeznék egy másik gumist.

Megosztás:

Gumit szerintem a szezonkezdetkor érdemes venni, akkor vannak rá a legjobb árak, tehát télit október-novemberben, nyárit március-áprilisban. Nem beszélve arról, hogy a lehető legfrissebb DOT-számúakat is ilyenkor lehet kapni. Gondolj bele: ha most megveszed a nyáridat, feltételezem nem fogod télre felrakni, tavaszig csak áll magában. Míg ha tavasszal veszed, kaphatsz friss-ropogós, néhány hetes gyártású gumit.

A mostani árak a gyenge forint miatt is elszálltak kicsit, hátha tavaszra lenyugszanak a kedélyek ezen a téren.

Különben, ahogy Endy is írja, általában kerülendők a kínai, meg a Tesco-gazdaságos "ócsó" darabok. Több szezonra kivetítve pláne nem érdemes pár ezresen vacakolni.

A gumigyárak fordítva vannak bekötve: most télen a jövő évi nyári gumikat gyártják, nyáron pedig a téli lesz a sláger. Miután a piaci eladásokat nem tudják előre kalkulálni, előfordulhat, hogy hiánycikk lesz egy bizonyos típus. Ez akkor gáz, ha a 2. szezon közepén kapsz javíthatatlan sérülést, és nincs az országban sehol a megfelelő gumi. A 3 jó gumiból 1 önkéntes száműzetésbe megy, és rögtön 2 kell még!

Egyébként a Hankook dolgozói kapnak valami "juttatást", ha ismersz ott dolgozót, a méretedben beszerzi! :lol:

Megosztás:

Ééééérdekes!

Úgy vettem ki, hogy a teljes műveletet végig nézted, és a csavar kiszedése után már fújta is az abroncsot levegővel!

Ha így van, akkor ne kockáztass, az a gumi még nem kóser!

Javaslatom: vagy egy másik gumisnál (felniről való leszerelés után) foltoztatod/vulkanizáltatod/ragaszttatod

vagy

bolti defektjavító anyagot nyomatsz bele a használati utasítás szerint.

Ez egy folyadék, és akkor fog gumisodni, megkötni, ha a lyukon át szivárogni kezd. Elméletileg.

És a kerékben lévő folyadék miatt a centírozás elmehet...

Azt meg a gumisnál tudod megoldani.

Ha pedig úgyis gumishoz kell menni, akkor inkább az első verzió.

Azt az önvulkanizáló gumit pedig óvszereknél kellene alkalmazni, sajnos egyre több a kotonszökevény!! :lol:

Megosztás:

Köszi sràcok a vèlemènyeket.

Èn is valahogy ìgy gondoltam a dolgot, megerôsìtèst akartam. Gumist is (màsikat) meg akartam kèrdezni csak a melòm miatt mèg nem sikerült.

De ez, ahol csinàltàk egy nonstop gumis, sok alkalmazottal aki közül az egyik ezt megcsinàlta, ràadàsul pofàtlanul zsebre is dolgozott ès lehùzott.Visszamegyek ès elmondom a fônökènek a sztorit , kivi vagyok mit fog mondani...

Megosztás:

Èn is valahogy ìgy gondoltam a dolgot, megerôsìtèst akartam. Gumist is (màsikat) meg akartam kèrdezni csak a melòm miatt mèg nem sikerült.

De ez, ahol csinàltàk egy nonstop gumis, sok alkalmazottal aki közül az egyik ezt megcsinàlta, ràadàsul pofàtlanul zsebre is dolgozott ès lehùzott.Visszamegyek ès elmondom a fônökènek a sztorit , kivi vagyok mit fog mondani...

Ezért javasoltam, hogy keress másik gumist. Gondolom számla, nyugta nincs az elvégzett munkáról. Tehát panaszod sem lehet, így igazad sem.

Ha mégis van, akkor keményen, heavy metal brutálban kérj garanciális javítást (kicsit leengeded a szelepet, és máris szemmel látható a hibás teljesítés) :lol:

Megosztás:

Engedd le teljesen majd vidd vissza és keresd a főnököt. Mond el mikor voltál ott, mit csináltak vele és mennyiért. Ha hisz neked akkor nyertél, ha nem akkor buktad a kétezret. Ha elhiszi, akkor nehogy fizess!!!

Megosztás:

Egész jól elbeszélgetek itt magamban.

Valaki vett már a Norautónál kínai alufelnit? Most néztem, hogy 15"-ös méretben már 13-ért lehet kapni elég pofás darabot, csak az rémíszt egy kicsit hogy kínai gyártmány.

Kínaiból maximum egy bambuszos csirkét pirított rizzsel érdemes bevállalni... Szerintem... :lol:

Megosztás:

Már vettem egy gyári felnit, csak az cseszi a csőrömet, hogy elvittem egy műhelybe hogy pofozzák ki egy kicsit, és 44.000Ft-ba fog kerülni.Ezért már új felniket lehet kapni.A 44 úgy néz ki hogy felújítás+fényezés, de hozzáteszem, hogy nincsen durvább hibája a felninek, csak karcok meg egy két horzsolás minden felnin.Ja, és ez csak a felni eleje.Ha azt akarom hogy mindehol lefújják akkor 13/felni.Mióta leadtam a felniket azóta anyázok magamban hogy miért nem elégedtem meg az otthoni sprayvel való sufnituningal.

Azt a hírdetést én is láttam amit a fórumtárs linkelt be a 30-as felniről, csak idegesebb lettem, mert az jobban tetszik mint amit 26-ért megvettem.

Én ilyen felnit vettem:

http://www.cleaned.it/forum/index.php?topic=5127.0

Megosztás:

Már vettem egy gyári felnit, csak az cseszi a csőrömet, hogy elvittem egy műhelybe hogy pofozzák ki egy kicsit, és 44.000Ft-ba fog kerülni.Ezért már új felniket lehet kapni.A 44 úgy néz ki hogy felújítás+fényezés, de hozzáteszem, hogy nincsen durvább hibája a felninek, csak karcok meg egy két horzsolás minden felnin.Ja, és ez csak a felni eleje.Ha azt akarom hogy mindehol lefújják akkor 13/felni.Mióta leadtam a felniket azóta anyázok magamban hogy miért nem elégedtem meg az otthoni sprayvel való sufnituningal.

Azt a hírdetést én is láttam amit a fórumtárs linkelt be a 30-as felniről, csak idegesebb lettem, mert az jobban tetszik mint amit 26-ért megvettem.

Én ilyen felnit vettem:

http://www.cleaned.it/forum/index.php?topic=5127.0

Én ilyen felnivel vettem a kocsit. Ez olyan nem is szép, nem is csúnya kategória. Ha szép munka lesz rajta, feldobja a kocsit ez is. ;) Spray-vel maximum az utánfutó kerekét festjük. :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.