patrick1503 Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Sziazstok!! Olyan kérdésem lenne hogy a 17' os felnivel el megy a G astra?? meg hogy esetleg nincs-e valakinek R16 4x100 as felnije? mert érdekelne! Köszi előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Sziazstok!! Olyan kérdésem lenne hogy a 17' os felnivel el megy a G astra?? meg hogy esetleg nincs-e valakinek R16 4x100 as felnije? mert érdekelne! Köszi előre is! Ha megfelelő az ET, illetve elég "peres" (pl.205/45R17), akkor igen. De 17-es felnivel szinte már használni sem tudod ezeken a sz@r utakon... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Konkesz Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Ha megfelelő az ET, illetve elég "peres" (pl.205/45R17), akkor igen. De 17-es felnivel szinte már használni sem tudod ezeken a sz@r utakon... Mit akarsz kezdeni 17-essel? Csak nemtán' valami feltűnési mániában szenvedel? :lol: G Astrára ez felejtős. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Ha megfelelő az ET, illetve elég "peres" (pl.205/45R17), akkor igen. De 17-es felnivel szinte már használni sem tudod ezeken a sz@r utakon... Két laikus kérdés: Mit jelent az, hogy egy gumi "peres"? Már többször hallottam, olvastam, de nem tudom hova tenni. Miért rosszabb a nagyobb felni a rossz utakon? Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Végül is találtam egy szerintem szép felnit 26-ért. http://kepfeltoltes.hu/view/111121/7326627...ltoltes.hu_.jpg Infinity INF-40 nevezetü gumiról mi a véleményetek? Vectra C-nken volt INF-50 hetente centríroztatni jártam, mert rázott a gumi. Vegyél szép lemez felnit és rá rendes (méretben és márkában) gumikat. Az alufelnit felejtsd el, ha csak ennyi rá a keret. Az autód nem fog többet érni, max. a szemedet kényeztetni. Nem akarnék egy lánglovagos cikket olvasni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gery Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Sziazstok!! Olyan kérdésem lenne hogy a 17' os felnivel el megy a G astra?? meg hogy esetleg nincs-e valakinek R16 4x100 as felnije? mert érdekelne! Köszi előre is! Én lebeszéllek róla. Bár nagyot mutat, de nehéz vele a közlekedés. A comfort =0, bár én 40-es ültetéssel együtt használtam 205/45R17-es gumikat. Soha többet, bár mikor megváltam a Mam Nuvo-tól, háát nem voltak könnyű percek. Szerintem max. 16" 205/50-es gumikkal, bár én 205/55-öt használok. Simán elfér, mert gyári opel felnin vannak, 6x16 ET49 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gery Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Két laikus kérdés: Mit jelent az, hogy egy gumi "peres"? Már többször hallottam, olvastam, de nem tudom hova tenni. Miért rosszabb a nagyobb felni a rossz utakon? Mert a ballonos gumi elég sokat csillapít az ütéseken, ellenben egy "peres" gumival. Minden apró úthibát érzel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gery Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Mert a ballonos gumi elég sokat csillapít az ütéseken, ellenben egy "peres" gumival. Minden apró úthibát érzel. A nagyobb felni pedig eleve nehezebb, nem szerencsés növelni a rugózatlan tömeget. Egy példa: a téli kerekem 195/65-ös gumival gyári acél felnin nincs egészen 16kg, a 17-es alu 205/45-ös gumikkal 22,5kg volt!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Mert a ballonos gumi elég sokat csillapít az ütéseken, ellenben egy "peres" gumival. Minden apró úthibát érzel. Tehát ez gyakorlatilag az oldalfal magasságát jelenti? Minél "peresebb" egy gumi, annál alacsonyabb az oldalfal (a ballonos meg ennek ellentéte)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Vectra C-nken volt INF-50 hetente centríroztatni jártam, mert rázott a gumi. Vegyél szép lemez felnit és rá rendes (méretben és márkában) gumikat. Az alufelnit felejtsd el, ha csak ennyi rá a keret. Az autód nem fog többet érni, max. a szemedet kényeztetni. Nem akarnék egy lánglovagos cikket olvasni. Dehát ez a felni eredeti opel felni.Csak nem szar. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gery Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Dehát ez a felni eredeti opel felni.Csak nem szar. Nem szar ez a felni, nekem is volt ilyen. Ronal. Viszont szerintem azért ennyi, mert újra kell festeni a kép alapján, mintha meg lenne marva a fényezés. Gumiban pedig ne spórolj, kínait nem szabad venni! Inkább barum és társai, ha alacsony a keret. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gery Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Tehát ez gyakorlatilag az oldalfal magasságát jelenti? Minél "peresebb" egy gumi, annál alacsonyabb az oldalfal (a ballonos meg ennek ellentéte)? Így van :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Így van :lol: Megvilágosodtam, köszi ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Dehát ez a felni eredeti opel felni.Csak nem szar. A felni tuti én a gumit sz@roztam le. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 A felni tuti én a gumit sz@roztam le. Én is a felnire értettem,mert felületesen olvastam amit írtál! :lol: Már épp kérdezni akartam,hogy miért rossz az a felni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
patrick1503 Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 És valakinek esetleg R16 4x100 as osztással eladó felni?? Vagy esetleg csere egy R15 4x108 asra? vagy ha valakit érdekel irjon! Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 És valakinek esetleg R16 4x100 as osztással eladó felni?? Vagy esetleg csere egy R15 4x108 asra? vagy ha valakit érdekel irjon! Itt vannak: http://racing-bazar.hu/?r16+4x108 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Én lebeszéllek róla. Bár nagyot mutat, de nehéz vele a közlekedés. A comfort =0, bár én 40-es ültetéssel együtt használtam 205/45R17-es gumikat. Soha többet, bár mikor megváltam a Mam Nuvo-tól, háát nem voltak könnyű percek. Szerintem max. 16" 205/50-es gumikkal, bár én 205/55-öt használok. Simán elfér, mert gyári opel felnin vannak, 6x16 ET49 Nekem ugyanez... A /55 kicsit nagyobb, mint a szabvány átmérő, de legalább pontos az óra... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Mit akarsz kezdeni 17-essel? G Astrára ez felejtős. Olyan negatívak vagytok... A Coupé Turbónak pl. a gyári felnije is 17"-es... sőt, odafigyelve sztem még 18-as kerékkel is lehet közlekedni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstraGé Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Sziazstok!! Olyan kérdésem lenne hogy a 17' os felnivel el megy a G astra?? meg hogy esetleg nincs-e valakinek R16 4x100 as felnije? mert érdekelne! Köszi előre is! Persze, hogy elmegy a 17"-ossal. Idén 17x7.5"-os felniket tettem fel 205/45R17 gumikkal. Ezek azért még nem az iszonyat peres gumik, amik kiállításokra valók, hétköznap is használható. Tavasszal próbaként egyik haverom 18"-osait is felpróbáltuk. Nyilván jobban oda kell figyelni a kátyúkra, mert könnyebben sérül, mint a 15-ös acél, de az odafigyelés, azoknál se árt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Kinéztem most egy Barum Bravuris 2 nyári gumit (195/60R15) 16075Ft-ért.Azt írják hogy akciós ár.Szerintetek télen szoktak nagyobb akciók lenni a nyári gumikra, vagy ennél olcsóbb már úgysem lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Endy Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Kinéztem most egy Barum Bravuris 2 nyári gumit (195/60R15) 16075Ft-ért.Azt írják hogy akciós ár.Szerintetek télen szoktak nagyobb akciók lenni a nyári gumikra, vagy ennél olcsóbb már úgysem lesz. Szia! Ez nagyon jó ár érte. De könyörgöm: ha egy kicsit is igényes vagy, G-re ne tegyél budget kategóriás gumit! Legalább középkategóriást. 1-2 ezressel drágábban van Hankook,Firestone,Kléber,BfGoodrich,vagy 3ezerrel többért prémiumot:Semperit,Goodyear. Bár legutóbb a gumisnál láttam 17-es Borbet alufelnin 4 évszakos kínai gumit. Kérdésemre, hogy milyen autóé, ezt a választ kaptam: BMW. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Szia! Ez nagyon jó ár érte. De könyörgöm: ha egy kicsit is igényes vagy, G-re ne tegyél budget kategóriás gumit! Legalább középkategóriást. 1-2 ezressel drágábban van Hankook,Firestone,Kléber,BfGoodrich,vagy 3ezerrel többért prémiumot:Semperit,Goodyear. Bár legutóbb a gumisnál láttam 17-es Borbet alufelnin 4 évszakos kínai gumit. Kérdésemre, hogy milyen autóé, ezt a választ kaptam: BMW. Mi az a budget? Azért választottam ezt a gumit, mert mindnhol nagyon jókat írtak róla.A másik amit néztem az a Kumho KH17 volt. Utánanéztem mi ez a budget kategória.Lemondtam a rendeklést és egy Hankook K415-öt rendeltem.Erről is jókat olvastam, viszont azt nem találtam róla hogy gyorsan kopik-e vagy nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Endy Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Mi az a budget? Azért választottam ezt a gumit, mert mindnhol nagyon jókat írtak róla.A másik amit néztem az a Kumho KH17 volt. Olcsó, jó ár-érték arányú. Majd a többiek is elmondják a véleményüket, ha van.(a gumiválasztásról) Nem akarom az észt tovább osztani, de sajnos elég szókimondó vagyok. Bele szoktam olvasni az F fórumba is, hozzám egy kicsit az közelebb áll. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Kinéztem most egy Barum Bravuris 2 nyári gumit (195/60R15) 16075Ft-ért.Azt írják hogy akciós ár.Szerintetek télen szoktak nagyobb akciók lenni a nyári gumikra, vagy ennél olcsóbb már úgysem lesz. Gumit szerintem a szezonkezdetkor érdemes venni, akkor vannak rá a legjobb árak, tehát télit október-novemberben, nyárit március-áprilisban. Nem beszélve arról, hogy a lehető legfrissebb DOT-számúakat is ilyenkor lehet kapni. Gondolj bele: ha most megveszed a nyáridat, feltételezem nem fogod télre felrakni, tavaszig csak áll magában. Míg ha tavasszal veszed, kaphatsz friss-ropogós, néhány hetes gyártású gumit. A mostani árak a gyenge forint miatt is elszálltak kicsit, hátha tavaszra lenyugszanak a kedélyek ezen a téren. Különben, ahogy Endy is írja, általában kerülendők a kínai, meg a Tesco-gazdaságos "ócsó" darabok. Több szezonra kivetítve pláne nem érdemes pár ezresen vacakolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts