Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
nekem michelin alpin pilot van és imádom. hóban sárban vízben nagyon jó.

A tesztek alapján a Semperit vizes úton, ill. hóban jobb, jégen hasonló, mint a Michelin... Kíváncsi leszek.

• 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!

Szükségem lenne 4db 4 lyukas 15"-os acélfelnire G Astrára. Cserébe lenne 4db 5 lyukas lemezfelnim. Ha valakit érdekelne a csere, jelezze légyszi. Köszi.

Elküldve

Szerintetek milyen ez a gumi?

http://www.norauto.hu/termekek/aru/prevensys-2-19565r15-91h

Négy év után megadta magát a gyári gumi a kocsin.Tele volt repedésekkel.Elég lehangoló dolog hogy csak 4 évet bírt meg 45.000Km-t.

Volna egy olyan kérdésem, hogy ha veszek plusz felniket a nyári gumiknak, akkor azokkal nem kell minden szezonban elmenni a gumishoz, hanem csak átlósan kell cserélgetnem őket nem?

Elküldve
Szerintetek milyen ez a gumi?

http://www.norauto.hu/termekek/aru/prevensys-2-19565r15-91h

Négy év után megadta magát a gyári gumi a kocsin.Tele volt repedésekkel.Elég lehangoló dolog hogy csak 4 évet bírt meg 45.000Km-t.

Volna egy olyan kérdésem, hogy ha veszek plusz felniket a nyári gumiknak, akkor azokkal nem kell minden szezonban elmenni a gumishoz, hanem csak átlósan kell cserélgetnem őket nem?

Elősegíti a CO2 kibocsátás csökkentését. -Na ezt magyarázza meg nekem valaki!

Másik kérdés: Miért kellene átlósan cserélgetni?

Elküldve

A kopás miatt nem kell?

Elküldve

Max üzemanyag takarékos....

Elküldve
A kopás miatt nem kell?

Sőt, ha forgásiránykötött akkor szigorúan tilos is!

Amúgy sem ajánlott mert a gumi falca "hozzászokik" az egyik irányba forgáshoz, és ha felteszed fordítva, akkor ezzel eléggé megnöveled a szálszakadás kockázatát.

Elküldve

A kisebb gördülési ellenállás miatt elvileg csökken a fogyasztás is, úgyhogy itt jelentkezik a CO2-spórolás. (Bár ez szerintem csak laborkörülmények között mutatható ki számottevően, úgyhogy ez inkább a "mókusvakítási faktor"-kategória.)

Elküldve
A kopás miatt nem kell?

Én úgy tudom, hogy ez régen volt szokás (van itthon egy ezer éves kreszkönyv, az még említi), de a mai gumiknál ez már nem szokás, nem ajánlják. Nekem is külön felnin vannak a téligumik, és mindig ugyanoda szoktam visszarakni a kerekeket.

Elküldve
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata Hankook téli gumival? Kíváncsi lennék minden észrevételre! Köszönöm!

Állítólag a w440 nagyon jó,és megállja a helyét a nagyok közt is sőt nem egy alkalommal maga mögé utasította őket.De az új fejlesztésre(w442-re) én is kíváncsi lennék,hogy milyen lett,mert még nem hallottam róla és én is Hankook téligumin gondolkodom.Valaki tud okosat hozzáfűzni?

Elküldve
Valaki már feltette a téli gumit? Én hétvégén tervezem a felrakást, mert már hidegeket ígérnek.

Én még szeptember végén. De jövőre újat kell már vennem, addig még van időm kigondolnom, milyet.

Elküldve
Valaki már feltette a téli gumit? Én hétvégén tervezem a felrakást, mert már hidegeket ígérnek.

én pont tegnap tetettem fel és majdnem rosszul lettem mikor megláttam, hogy miylen állapotban vannak a lemezfelnik. de már nincs kapacitásom megcsinálni. majd jövőre.

Elküldve
Én még szeptember végén. De jövőre újat kell már vennem, addig még van időm kigondolnom, milyet.

Szeptemberben még majdnem nyár volt, igazából kb 1 hete van olyan idő, hogy elkelne már...

Elküldve
Szeptemberben még majdnem nyár volt, igazából kb 1 hete van olyan idő, hogy elkelne már...

viszont nem kellett sorban állnia a gumisnál. ;) (mondjuk nekem sem.. meglepően kevesen voltak) én viszont remekül fennakadtam az emelőn. vagyis csóri koptató "kopott de nagyon". mondtam is, hogy jövőre krokodillal nyomjuk.

viszont reggel erős minuszok vannak ám. kedden pl. nagyed7kor -2volt itt. este sincs melegebb. de szeptemberben is reggel/este ha nem is minusz de 7alatt volt. és aki akkor közlekedik annak szerintem elkél. még akkor is ha nem tartósan volt 7alatt.

Elküldve
A kisebb gördülési ellenállás miatt elvileg csökken a fogyasztás is, úgyhogy itt jelentkezik a CO2-spórolás. (Bár ez szerintem csak laborkörülmények között mutatható ki számottevően, úgyhogy ez inkább a "mókusvakítási faktor"-kategória.)

Na most komolyan!

Ez nevetséges...

Elküldve

Én is 7 végén akarom felrakni.

Elküldve
viszont nem kellett sorban állnia a gumisnál. ;) (mondjuk nekem sem.. meglepően kevesen voltak) én viszont remekül fennakadtam az emelőn. vagyis csóri koptató "kopott de nagyon". mondtam is, hogy jövőre krokodillal nyomjuk.

viszont reggel erős minuszok vannak ám. kedden pl. nagyed7kor -2volt itt. este sincs melegebb. de szeptemberben is reggel/este ha nem is minusz de 7alatt volt. és aki akkor közlekedik annak szerintem elkél. még akkor is ha nem tartósan volt 7alatt.

Szeptemberben még azért bőven voltak 25 fokok. Igazából azért rakattam fel, mert a nyárin úgy éreztem, hogy kicsit csúszik, és ez volt a legolcsóbb módja annak, hogy egyértelműen eldöntsem, a futómű a hibás, vagy a gumi. Persze később kiderült, hogy egyik sem.

De ha már fent volt, nem akartam levenni.

Ez a hét fok amúgy nem a napi átlaghőmérsékletre vonatkozik?

Elküldve
Szeptemberben még azért bőven voltak 25 fokok. Igazából azért rakattam fel, mert a nyárin úgy éreztem, hogy kicsit csúszik, és ez volt a legolcsóbb módja annak, hogy egyértelműen eldöntsem, a futómű a hibás, vagy a gumi. Persze később kiderült, hogy egyik sem.

De ha már fent volt, nem akartam levenni.

Ez a hét fok amúgy nem a napi átlaghőmérsékletre vonatkozik?

De napi átlagot szoktak mondani, igen. De csak azért mert az emberek egy része nem tudja eldönteni mikor kell neki cserélni.

Aki hajnalban jár dolgozni, és hidegebb környéken él, annak jóval hamarabb kell cserélni.

Elküldve
Sziasztok!

Mekkora méretű téligumit érdemes felrakni a 15-ös felnire?

Az is érdekelne milyen tipusút?Mi a tapasztalat?

THX

185/65 R15-öst vagy 195/60 R15-öst, de inkább az előbbit.

Típust illetően nagy a választék, de ne elsősorban az ár döntsön, annál is inkább, mivel gumit több szezonra vesz az ember, és hosszabb távon a márkásabb, nevesebb gyártmányok jobb minősége megtérülhet.

Kínai "Csing-Csüng gumik" felejtősek. Ha visszaolvasol itt a topikban, volt itt nemrég linkelve ADAC téligumiteszt, az is támpont lehet.

Elküldve
185/65 R15-öst vagy 195/60 R15-öst, de inkább az előbbit.

Típust illetően nagy a választék, de ne elsősorban az ár döntsön, annál is inkább, mivel gumit több szezonra vesz az ember, és hosszabb távon a márkásabb, nevesebb gyártmányok jobb minősége megtérülhet.

Kínai "Csing-Csüng gumik" felejtősek. Ha visszaolvasol itt a topikban, volt itt nemrég linkelve ADAC téligumiteszt, az is támpont lehet.

Thx a választ

Még nem vettem télre felnit.Jelenleg a nyári 15-re van szerelve.

Szoktak olyat hogy kisebb felnit raknak fel télre?Vagy ennek így semmi értelme ;)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.