tgabika76 Elküldve Június20, 2011 Megoszt Elküldve Június20, 2011 van valakinek képe 17-es felniről G astrán? Emez meg az AOC fórum felnis topikja, itt nem csak képeket találsz mindenféle felnikről G Astrán, hanem adatokat is róluk, illetve hogy beleér-e vagy sem... A cím: http://www.astraownersclub.com/vb/showthread.php?t=74115 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 Emez meg az AOC fórum felnis topikja, itt nem csak képeket találsz mindenféle felnikről G Astrán, hanem adatokat is róluk, illetve hogy beleér-e vagy sem... A cím: http://www.astraownersclub.com/vb/showthread.php?t=74115 köszi, innen lehet csipegetni :D tyre size: 225/35/18 pfffff :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 köszi, innen lehet csipegetni :D tyre size: 225/35/18 pfffff :D Ha venni akarsz probald fel ra nezd meg alaposan, nekem a 16 coll 205/50 beleért a muanyag doblemezbe rendesen.Vissza kellett cserelnem a 15coll 195/60ra Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 Ha venni akarsz probald fel ra nezd meg alaposan, nekem a 16 coll 205/50 beleért a muanyag doblemezbe rendesen.Vissza kellett cserelnem a 15coll 195/60ra nekem is beleér (de csak fordulásnál vagy egy nagyobb huplinál), de nekem 205/55R16 van ami a gyári mérethez képest 2cm-el nagyobb... most nézegetek 195/55R16-os gumit ár, az talán jobban elfér Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 nekem is beleér (de csak fordulásnál vagy egy nagyobb huplinál), de nekem 205/55R16 van ami a gyári mérethez képest 2cm-el nagyobb... most nézegetek 195/55R16-os gumit ár, az talán jobban elfér A per55 egyik szélességnél sem váltóméret :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 köszi, innen lehet csipegetni :D tyre size: 225/35/18 pfffff :D Van ott 19 is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 nekem is beleér (de csak fordulásnál vagy egy nagyobb huplinál), de nekem 205/55R16 van ami a gyári mérethez képest 2cm-el nagyobb... most nézegetek 195/55R16-os gumit ár, az talán jobban elfér Nekem is ugyanez a méret(205/55R16) volt és nem ért bele sohasem értsd.: megrakott utánfutóval és tetőig pakolt csomival sem!! Mondjuk sportrugóim voltak 40mmes ültetéssel... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 Nekem is ugyanez a méret(205/55R16) volt és nem ért bele sohasem értsd.: megrakott utánfutóval és tetőig pakolt csomival sem!! Mondjuk sportrugóim voltak 40mmes ültetéssel... Az azért sokat javít a helyzeten... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 Az azért sokat javít a helyzeten... :D Jó is volt!! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 Nekem is ugyanez a méret(205/55R16) volt és nem ért bele sohasem értsd.: megrakott utánfutóval és tetőig pakolt csomival sem!! Mondjuk sportrugóim voltak 40mmes ültetéssel... nekem is csak elöl ér bele néha... és ültetve is van, hogy pontosan mennyit azt sajna nem tudom... gumma1 gumma2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 Amit vettem mankókereket, az 55-55,5mm (nem tudtam pontossan megmérni). A gyári 56.5mm. Fel lehet csiszolni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 Amit vettem mankókereket, az 55-55,5mm (nem tudtam pontossan megmérni). A gyári 56.5mm. Fel lehet csiszolni? Már bocs, de ha újra elolvasod, akkor te is rájössz, hogy ez egy hüle kérdés. :D Mert hát mihez képest is? Csiszolni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 Amit vettem mankókereket, az 55-55,5mm (nem tudtam pontossan megmérni). A gyári 56.5mm. Fel lehet csiszolni? Az már a kókányolás kategória! Meg is vetted, anélkül, hogy felpróbáltad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 Az már a kókányolás kategória! Meg is vetted, anélkül, hogy felpróbáltad? Nem próbáltam fel... Amúgy sem tartósan használja az ember a mankókereket, ha kicsivel kisebb az nem baj, de ha nagyobb lenne az lenne a gond. De ahogy olvastam a 4*100asoknak általában 56.5-ös. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 Nem próbáltam fel... Amúgy sem tartósan használja az ember a mankókereket, ha kicsivel kisebb az nem baj, de ha nagyobb lenne az lenne a gond. De ahogy olvastam a 4*100asoknak általában 56.5-ös. Várjál, várjál, elvesztettem a fonalat. Ha a mankókerék furata 55, akkor azt hogy dugod rá az 56.5 ös agyra? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 Várjál, várjál, elvesztettem a fonalat. Ha a mankókerék furata 55, akkor azt hogy dugod rá az 56.5 ös agyra? Hát én annó a Corrado-mra felraktam az Astra téli feniket hát kb. 1napom ráment mire leszedtem, mert a VW-nak nagyobb kb. 1mm-el a közepe és úgy rászorult, hogy ihaj! Szerintem rá tudná erőszakolni, de akkor nem nagyon fogja leszedni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 Várjál, várjál, elvesztettem a fonalat. Ha a mankókerék furata 55, akkor azt hogy dugod rá az 56.5 ös agyra? Ki kell tágítani a furatot. :D Vagyis felcsiszolni, vagy felreszelni... Csak akkor lenne gond, ha nagyobb lenne az agyátmérő, mert akkor nem látná el a tehermentesítő szerepet. :D Tudom kicsit gányolás, de jónak kell lennie. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 Ki kell tágítani a furatot. :D Vagyis felcsiszolni, vagy felreszelni... Csak akkor lenne gond, ha nagyobb lenne az agyátmérő, mert akkor nem látná el a tehermentesítő szerepet. :D Tudom kicsit gányolás, de jónak kell lennie. ne má.... add el, és vegyél egy jót. milyen autora való felni ez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 Ki kell tágítani a furatot. :D Vagyis felcsiszolni, vagy felreszelni... Csak akkor lenne gond, ha nagyobb lenne az agyátmérő, mert akkor nem látná el a tehermentesítő szerepet. :D Tudom kicsit gányolás, de jónak kell lennie. Uhunak van igaza, így üt, ráz. De végül is csak mankókerék. Ahogy cimbi mondaná:tűzoltásra moslék is jó! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 ne má.... add el, és vegyél egy jót. milyen autora való felni ez? Nem tudom, de nem tudtam pontosan megmérni, nem volt nálam tolómérő, csak egy vonalzó. Már jó ideje keresgélem, de nem találni sehol sem. :D De a 4*100-asnak 56.5-ösnek kell lennie elvileg. agyátmérő A következő, már kevésbé "bukta", az agyátmérő, vagyis a felni közepén a nagy lyuk átmérője. Ha ez nagyobb mint az előírásos, az baj, mert azt tudni kell, hogy a felnit a csavarok csak rögzítik, de nem ezek tartják! Az agyfuratnak fel kell feküdnie a kerékagyra! Ezt nevezik tehermentesítésnek, ugyanis a csavarok helyett ez a kontaktus viseli a terhet. Ha a furat kisebb, akkor ezt föl lehet esztergáltatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 Van ott 19 is :D na azzal végigmehetnék a thököly-n :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 Nem tudom, de nem tudtam pontosan megmérni, nem volt nálam tolómérő, csak egy vonalzó. Már jó ideje keresgélem, de nem találni sehol sem. :D De a 4*100-asnak 56.5-ösnek kell lennie elvileg. agyátmérő A következő, már kevésbé "bukta", az agyátmérő, vagyis a felni közepén a nagy lyuk átmérője. Ha ez nagyobb mint az előírásos, az baj, mert azt tudni kell, hogy a felnit a csavarok csak rögzítik, de nem ezek tartják! Az agyfuratnak fel kell feküdnie a kerékagyra! Ezt nevezik tehermentesítésnek, ugyanis a csavarok helyett ez a kontaktus viseli a terhet. Ha a furat kisebb, akkor ezt föl lehet esztergáltatni. Apa kezdődik! :D :D :P :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 Apa kezdődik! :D :D :P :lol: a tehermentesítés vs. központosítás? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Június21, 2011 Megoszt Elküldve Június21, 2011 a tehermentesítés vs. központosítás? :D Bocs tényleg, de nem bírtam ki.... javaslom ejtsük is a témát, aki akar visszakeres a topicban! :D Peace!!!! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Június22, 2011 Megoszt Elküldve Június22, 2011 nekem is beleér (de csak fordulásnál vagy egy nagyobb huplinál), de nekem 205/55R16 van ami a gyári mérethez képest 2cm-el nagyobb... most nézegetek 195/55R16-os gumit ár, az talán jobban elfér a 205/45R16 meg sokkal kisebb, ugye?? Vagy az még belefér? bár ahogy a külföldi tulajok autóját néztem, volt ott összevissza minden méret Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts