Kess Elküldve Június9, 2011 Megoszt Elküldve Június9, 2011 Féktárcsa? Tized milliméteres ütése is erős rázást generál. de az inkább csak fékezésnél ráz (nekem már volt ilyen) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június9, 2011 Megoszt Elküldve Június9, 2011 Féktárcsa? Tized milliméteres ütése is erős rázást generál. Ha téli gumival nem csinálja neki, akkor szerintem ez az opció kilőve :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Június9, 2011 Megoszt Elküldve Június9, 2011 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a következő ügyben: visszaolvasva pár oldalt láttam , hogy több embernek is gondja volt kormányrázással kapcsolatban. Hát a jelenség nálam is fenáll és egyre rosszabbodik a helyzet. Tavaly tavasszal vettem egy zsír új 15-ös enzo felni garnitúrát, amire a gyári (egyébként hulladék) Dunlop gumik kerültek, amikben akkor kb.15e km volt.Már akkor is jelentkezett autópálya tempónál a rázás, sokszori ,több helyen elvégzett centrírozás után sem tünt el a hiba. Idén mikor felkerültek ismát az alufelnik elvittem centríroztatni, kb 100-120gr. súly kellett mind a négy kerékre, így lettek nullásak, viszont a rázás nemhogy megszünt volna, de még jobban felerősödött.Ma két és fél órán keresztül küzdött velük a gumis, elforgattuk a felnin a gumit, így már elég volt rá kb. 50-60gr. súly is, nullára ki lett centrírozva az összes kerék, próbaút: 120 és 140km/h között kormányrázás ismét. A gumikon nem látszik semmi hiba, a felnik nem voltak megütve, bár érdekes, hogy a felnik üresen gumi nélkül megpörgetve is 40-45 gr. súlyt kérnek. Mi lehet még a hiba oka, lehet ezzel valamit kezdeni? Hát ha télivel nem csinálja akkor valószínű a gumi a hunyó... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hradam Elküldve Június9, 2011 Megoszt Elküldve Június9, 2011 Ma voltam futómű ellenőrzésen is, minden érték bőven tűréshatáron belül volt, szinte gyári értékeken. Igazából nem tudtak nagyon hozzászólni a dologhoz, talán a gumi lehet problémás szerintük is, kezdődik a spórolás egy új nyári garnitúrára! Ez a gyári Dunlop gumi egyébként is egy hulladék, nem bánom, hogy le kell cserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Június9, 2011 Megoszt Elküldve Június9, 2011 Ma voltam futómű ellenőrzésen is, minden érték bőven tűréshatáron belül volt, szinte gyári értékeken. Igazából nem tudtak nagyon hozzászólni a dologhoz, talán a gumi lehet problémás szerintük is, kezdődik a spórolás egy új nyári garnitúrára! Ez a gyári Dunlop gumi egyébként is egy hulladék, nem bánom, hogy le kell cserélni. Nincs véletlenül oldalról készült képed a gumikról? Ha farkafogasra vannak a blokkok kopva (pl.: elöl 3mm hátul 5mm), akkor oltári lármát és rezgést tud produkálni, főleg, ha nem ugyanoda van visszarakva mint ahol pár év alatt bekopott. Asszonykám Vekijén 4 évig mindig egy helyre rakták fel a gumikat. Nah ebből az lett, hogy én már hiába akartam az 5. évben megforgatni a gumikat nem lehetett, mert 60-70 környékétől olyan lármája volt, hogy 200km után visszacseréltem őket. Lehet nálad is hasonló a helyzet. Bár nem vagyok szakértője a felni témának, de az az 50g szerintem sok... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hradam Elküldve Június9, 2011 Megoszt Elküldve Június9, 2011 Nincs véletlenül oldalról készült képed a gumikról? Ha farkafogasra vannak a blokkok kopva (pl.: elöl 3mm hátul 5mm), akkor oltári lármát és rezgést tud produkálni, főleg, ha nem ugyanoda van visszarakva mint ahol pár év alatt bekopott. Asszonykám Vekijén 4 évig mindig egy helyre rakták fel a gumikat. Nah ebből az lett, hogy én már hiába akartam az 5. évben megforgatni a gumikat nem lehetett, mert 60-70 környékétől olyan lármája volt, hogy 200km után visszacseréltem őket. Lehet nálad is hasonló a helyzet. Bár nem vagyok szakértője a felni témának, de az az 50g szerintem sok... Fényképem az nincs, de nincs fűrészfogasra kopva a gumi. Az autóban most van 32e.km, így a gumiban kb 20e. lehet, de még nem cseréltem a gumikat a tengelyek között, mivel nem láttam szükségét, nincs túl nagy különbség kopásban az első és hátsó gumik között nálam. Egyébként ennek a gyári dunlop guminak új korában is nagy hangja volt, mikor az első télen felkerültek a michelin gumik meglepődtem, hogy a téli mintázattal kisebb a menetzaj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Június9, 2011 Megoszt Elküldve Június9, 2011 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a következő ügyben: visszaolvasva pár oldalt láttam , hogy több embernek is gondja volt kormányrázással kapcsolatban. Hát a jelenség nálam is fenáll és egyre rosszabbodik a helyzet. Tavaly tavasszal vettem egy zsír új 15-ös enzo felni garnitúrát, amire a gyári (egyébként hulladék) Dunlop gumik kerültek, amikben akkor kb.15e km volt.Már akkor is jelentkezett autópálya tempónál a rázás, sokszori ,több helyen elvégzett centrírozás után sem tünt el a hiba. Idén mikor felkerültek ismát az alufelnik elvittem centríroztatni, kb 100-120gr. súly kellett mind a négy kerékre, így lettek nullásak, viszont a rázás nemhogy megszünt volna, de még jobban felerősödött.Ma két és fél órán keresztül küzdött velük a gumis, elforgattuk a felnin a gumit, így már elég volt rá kb. 50-60gr. súly is, nullára ki lett centrírozva az összes kerék, próbaút: 120 és 140km/h között kormányrázás ismét. A gumikon nem látszik semmi hiba, a felnik nem voltak megütve, bár érdekes, hogy a felnik üresen gumi nélkül megpörgetve is 40-45 gr. súlyt kérnek. Mi lehet még a hiba oka, lehet ezzel valamit kezdeni? Énnekem is jelen volt ez a kormányrázásos jelenség 130-140- körül. Holott valamikor április körül vettem a gumikat, és a felniket.. Rendesen kicentírozták stb. Csütörtökön elmentem egy másik gumishoz, és az egyik keréken 30 gr. eltérés volt, a másikon 40 gr. Mindez 1500-ért. Azóta Ok minden. Szerintem a gumisok egy hányadának nem pontos a centírozógépe! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Június9, 2011 Megoszt Elküldve Június9, 2011 Énnekem is jelen volt ez a kormányrázásos jelenség 130-140- körül. Holott valamikor április körül vettem a gumikat, és a felniket.. Rendesen kicentírozták stb. Csütörtökön elmentem egy másik gumishoz, és az egyik keréken 30 gr. eltérés volt, a másikon 40 gr. Mindez 1500-ért. Azóta Ok minden. Szerintem a gumisok egy hányadának nem pontos a centírozógépe! Tavaly az alukkal reszketett 120 körül, de mivel nem jártam pályán úgy maradt. Idén felraktam ugyanúgy, direkt meglövettem 140-ig, de simán fut. Ki érti ezt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 Sziasztok! Felniken van valahol jelölve az osztókőr? Vagyis vettem egy mankókereket, le szeretném ellenőrizni átvételkor, hogy tényleg 100-as.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 tudomásom szerint nincs.... próba fel.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 Tavaly az alukkal reszketett 120 körül, de mivel nem jártam pályán úgy maradt. Idén felraktam ugyanúgy, direkt meglövettem 140-ig, de simán fut. Ki érti ezt? a központositók benne vannak a felniben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 tudomásom szerint nincs.... próba fel.... Köszi! Akkor marad a legegyszerűbb megoldás. :D Átrajzolom egy A4-es lapra a csavarlyukakat, ha megegyezik akkor jó, ha nem akkor meg próba, hogy felmegy-e... Éppen talán 10 perce ütöttem le a Vaterán EZT. Jó üzlet volt? Átvenni meg áttudom, mert egy hétig Bp-en suliban leszek. :D Tegnap betettem a csomitartóba a pótkereket, de felét elfoglalja, és magas is. Ez talán jobb lesz, s marad benne állandóan. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 a központositók benne vannak a felniben? Benne. Igaz úgy esztergáltuk a melóhelyen, de van olyan, mint a bolti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 Sziasztok! Felniken van valahol jelölve az osztókőr? Vagyis vettem egy mankókereket, le szeretném ellenőrizni átvételkor, hogy tényleg 100-as.... Viszel egy centit, oszt megméred a furatközepek távolságát. (100-nak kell lennie :P) A 4 lyukat meg megszámolod! :D :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 Köszi! Akkor marad a legegyszerűbb megoldás. :D Átrajzolom egy A4-es lapra a csavarlyukakat, ha megegyezik akkor jó, ha nem akkor meg próba, hogy felmegy-e... Éppen talán 10 perce ütöttem le a Vaterán EZT. Jó üzlet volt? Átvenni meg áttudom, mert egy hétig Bp-en suliban leszek. :D Tegnap betettem a csomitartóba a pótkereket, de felét elfoglalja, és magas is. Ez talán jobb lesz, s marad benne állandóan. :D ez jó üzelt volt, nekem is kéne egy. De itt inkább az agyátmérő a lényeges még, hogy felmenjen. asszem 56,5mm , de ebbe nem vagyok biztos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 Benne. Igaz úgy esztergáltuk a melóhelyen, de van olyan, mint a bolti. az jó... nekem is ilyen volt. mert ha nincs bent, vagy nemjó akkor tud így rázni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 ez jó üzelt volt, nekem is kéne egy. De itt inkább az agyátmérő a lényeges még, hogy felmenjen. asszem 56,5mm , de ebbe nem vagyok biztos. Ennyit tudok én is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 cool :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 Köszi! Akkor marad a legegyszerűbb megoldás. :lol: Átrajzolom egy A4-es lapra a csavarlyukakat, ha megegyezik akkor jó, ha nem akkor meg próba, hogy felmegy-e... Éppen talán 10 perce ütöttem le a Vaterán EZT. Jó üzlet volt? Átvenni meg áttudom, mert egy hétig Bp-en suliban leszek. :lol: Tegnap betettem a csomitartóba a pótkereket, de felét elfoglalja, és magas is. Ez talán jobb lesz, s marad benne állandóan. :D :lol: Jelenlegi nyertes: suzuimy :D :D :D :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 ezen én is mosolyogtam, csak nem írtam be :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 :lol: Jelenlegi nyertes: suzuimy :D :D :D :P Mi azzal a baj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június19, 2011 Megoszt Elküldve Június19, 2011 ez jó üzelt volt, nekem is kéne egy. De itt inkább az agyátmérő a lényeges még, hogy felmenjen. asszem 56,5mm , de ebbe nem vagyok biztos. Remélem az csak jó lesz. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Június20, 2011 Megoszt Elküldve Június20, 2011 van valakinek képe 17-es felniről G astrán? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Június20, 2011 Megoszt Elküldve Június20, 2011 Mi azzal a baj? Jaj, dehogy baj! :D Csak ezen a fórumon hat viccesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Június20, 2011 Megoszt Elküldve Június20, 2011 van valakinek képe 17-es felniről G astrán? a gugli a barátod: képek Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts