Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Honap ilyen felnit lesek meg.

A srác lóg nekem,nem kicsi pénzel,és ezt ajánlotta törlesztésnek.Egy éve vette a D corsáját,talán 10000km-t mentek a kerekek.

Felpróbálom,majd kiderül. :D

Szerintem is 7" széles, de ezen a Racing Bazáros képen is (csak el lett írva), mert a 215-ös gumi nem így állna egy 8.5" széles felnin, hanem kifeszülne.

Elküldve
Szerintem is 7" széles, de ezen a Racing Bazáros képen is (csak el lett írva), mert a 215-ös gumi nem így állna egy 8.5" széles felnin, hanem kifeszülne.

Ez is igaz. :D Amúgy szerintem jól néz ki. Én is akartam volna egy 17-est mert a gumicsere aktuálissá vált, aztán a vége az lett, hogy a régi felnit eladtam, az újnak az árát meg inkább félreteszem az új személygépjárműre.

Elküldve

Remélem, azért aki 17-es felnit választ, nem kínai használtgumit rak fel rá, meg úgy általában, nem használt gumit... :D

Elküldve
Én csütörtökön felrakatom! már nem bírom.... :lol:

Helyes,aztán képet kérek :D

Megnéztem ma a kerekeket,hát a gumik mind a négy kuka!Hülye gyerek szétforgatta,meg fékezte őket.Ugy hogy nem lett biznic. :D

140E-be meg nem számolom be neki adósságba...

Elküldve
Remélem, azért aki 17-es felnit választ, nem kínai használtgumit rak fel rá, meg úgy általában, nem használt gumit... :D

Miért ne raknék rá használtat?Ha erre van pénzem :lol: .Tudom honnan van,megbízható.És nem kínai.

De szerintem ezt döntse el mindenki maga!!

Elküldve
Miért ne raknék rá használtat?Ha erre van pénzem :D .Tudom honnan van,megbízható.És nem kínai.

Jah inkább egy MEGBÍZHATÓ helyről származó használt, mint a kinai!!

Elküldve

No meg miért ne lehetne használt, ha nem 10 éves és nem 2mm-es a minta? A legtöbben tudtommal használt gumikkal autóznak :D

Elküldve

Sziasztok! Néztem téligumis, hóban vezetős videókat. Abban mondta az ember, hogy a téli garnitúrát érdemes évente centíroztatni, mert az nehezebb, vastagabb szerkezetű. Én azt hittem a nyárit is, főleg hogy az többet fut általában.

Ti mindig centíroztattok, minden cserénél?

Elküldve
Miért ne raknék rá használtat?Ha erre van pénzem :D .Tudom honnan van,megbízható.És nem kínai.

Azért írtam, mert sok elrettentő példát látni a parkolókban: egyébként szép felni, rajta lefoszlott, gagyi gumi. Mondjuk egy 215-ös lepattant gumi, meg vízfilm az úton nem jó párosítás. A biztos helyről (ismerőstől) származó, jó profilú használt, de nem gagyi azért más tészta. Viszont csak úgy beesve egy gumishoz én nem mernék megvenni pl. egy 17-es, nem forgásirányos gumit, amit az egyik irányba már jól megfékezgetett egy 5-ös Bömös. De persze, mindenki maga dönt...

Elküldve
Sziasztok! Néztem téligumis, hóban vezetős videókat. Abban mondta az ember, hogy a téli garnitúrát érdemes évente centíroztatni, mert az nehezebb, vastagabb szerkezetű. Én azt hittem a nyárit is, főleg hogy az többet fut általában.

Én csak minden 2. nál

Elküldve

Használt kínait biztos nem vennék. Most Dunlop van 2008-asok, 5mm mintával. Szerintem nem lesz gond vele.

Elküldve

Ha gumit cserélek a felnin, akkor automatikusan centírozzák, nem is kell szólni. Amúgy, ha felnivel együtt cserélgetem a kereket, nem szoktam centíroztatni, csak ha érzem hogy ráz.

Elküldve
BBS

Lájk! Ez nagyon kéne!! A dobfék sem kacsintana ki annyira mögüle...

Valaki nem akarja megvenni, és pár hét múlva átveszem tőle?:D

Ha drágábban átveszed, lehet róla szó... :lol:

Elküldve

Én minden szezon kezdetén centíroztatom.

Elküldve
Én minden szezon kezdetén centíroztatom.

Én is centíroztatom minden felrakásnál. Ahova én hordom ott 3000 Ft a 4 db kicentírozott és átcserélt felni.

Elküldve
15-ös alufelnin milyen méretű gumi mutatna jó, és melyik lenne a legcélszerűbb méret?

195/60 R15 ill. 185/65 R15

Ezek leginkább az utóbbi kritériumnak felelnek meg.

Vagy a váltóméretek csak ne ess túlzásba. Már a 205 széles is érezhetően visszafogna.

Elküldve
15-ös alufelnin milyen méretű gumi mutatna jó, és melyik lenne a legcélszerűbb méret?

Nem célszerű eltérni nagyon a gyári mérettől, így 195/60R15. A kinézet az egy más kérdés. A 15"-on a 195/50R15 vagy kisebb mutatna jól, az viszont nagyon kicsi átmérőben erre az autóra. Igazából ha adott a 15" akkor nincs sok varia, 185/65, 195/60 vagy esetleg még a 205/55 és 205/60 határesetként.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.