starchild83 Elküldve Április1, 2010 Elküldve Április1, 2010 Nálam a gyárilag adott dunlop gumik gumik mentek vissza nyárra :)
woody1 Elküldve Április1, 2010 Elküldve Április1, 2010 Most csak 1 gumira van pénzem.. 4 szóba se jöhet. Szerintem bal első kerékre rakom majd fel.. úgyis az van hozzám a legközelebb. :D ...szerintem ez csak pojén volt--- :) Egyébként én most cseréltem ki a télit (Kléber) nyárira (Dunlop). Nagyon furcsa volt, még nem is szoktam meg, mert sokkal hangosabb, mint a téli. Ugyanis tavaly októberben vettem a gépet, akkor a Dunlop volt rajta. Majd november végén feltettem a télit és örültem, hogy nem hangos .... Most vissza a Dunlop és azóta, amióta fent van csak hallgatózok, mert olyan alaphangja van, hogy kissé zavar...
Thor Elküldve Április1, 2010 Elküldve Április1, 2010 Nekem most Barum van fenn!(nem röhögni) :) Hihetetlenül meg vagyok elégedve Asszony Barum Bravuráival (195/60R15). 6 éve nyüstöli őket, de olyan brutálisan egyenletes a kopásképe, mint a fene :D Szárazon és vizen is jól tapad, ráadásul még csendes is. Szóval nincs miért röhögni ;)
hening Elküldve Április1, 2010 Elküldve Április1, 2010 Hihetetlenül meg vagyok elégedve Asszony Barum Bravuráival (195/60R15). 6 éve nyüstöli őket, de olyan brutálisan egyenletes a kopásképe, mint a fene :) Szárazon és vizen is jól tapad, ráadásul még csendes is. Szóval nincs miért röhögni :D Nekem is Barum mind a 2 garnitúra. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Igaz ez "csak" 175/70R13-as, de hát ez való az astrára.
KGR Elküldve Április1, 2010 Elküldve Április1, 2010 Akkor inkább NE vegyél. Gumit minimum párban cserélünk. Ahogy féktárcsából se veszel csak bal oldalra, mert az van hozzád a legközelebb....lol. Emberek..... OTT a SMILEY A VÉGÉN!! :) Azért ennyire még emlékszek a kresz oktatásról. :D Megnyuktatásul: 4db Michelin Energy Saver 195/60-ast kapok ma. Sebességindex: H ....tudom felesleges a H, de nem volt T-s és csak 200Ft/db-al volt drágább....összességében viszont 3000Ft-al kapom olcsóbban darabját még így is min bárhol máshol. Ja és természetesen új, 2010-es gyártású.
PGA Elküldve Április1, 2010 Elküldve Április1, 2010 Hihetetlenül meg vagyok elégedve Asszony Barum Bravuráival (195/60R15). 6 éve nyüstöli őket, de olyan brutálisan egyenletes a kopásképe, mint a fene :) Szárazon és vizen is jól tapad, ráadásul még csendes is. Szóval nincs miért röhögni :D A mintázata is pofásan néz ki.
smokk Elküldve Április1, 2010 Elküldve Április1, 2010 Olyan ET számút sosem fogsz kapni, mint amit a GM gyárt, ez összefüggésben van azzal, hogy azok 6" szélesek, a nem gyári meg 7" alatt nincs is. Ha katalógusból nézte ki a G Astrádhoz, akkor jó is lesz. Igen mak oldalán néztem.ott ezt dobta ki,illetve egy másik méretet de abban a méretben már nem is gyártják :) Köszi szépen.
KGR Elküldve Április1, 2010 Elküldve Április1, 2010 Nah ebédidőben elhoztam a gumit. :) Olyan szép az új "szőrős" michelin. :D
andris83 Elküldve Április1, 2010 Elküldve Április1, 2010 Akkor gyorsan borotváld le :) Aztán csak óvatosan az utakon ;) Nah ebédidőben elhoztam a gumit. :D Olyan szép az új "szőrős" michelin. ;)
nundee Elküldve Április1, 2010 Elküldve Április1, 2010 Vegyetek Michelin Energy-t az jó gumi...... Sziasztok! Ajánlanám figyelmetekbe a legfrissebb nyárigumi-teszteket, pld. Auto Bild áprilisi száma. Az "üzemanyag-takarékos" gumik vizes úton nem tapadnak valami fényesen... Más! 195/60R15-ös gumihoz a 7J-s felni szerintetek stimmel-e? A viszonylag széles felni nem húzza túl szét a fenti gumiméretet? Köszi előre is a válaszokat!
Gery Elküldve Április1, 2010 Elküldve Április1, 2010 Sziasztok! Ajánlanám figyelmetekbe a legfrissebb nyárigumi-teszteket, pld. Auto Bild áprilisi száma. Az "üzemanyag-takarékos" gumik vizes úton nem tapadnak valami fényesen... Más! 195/60R15-ös gumihoz a 7J-s felni szerintetek stimmel-e? A viszonylag széles felni nem húzza túl szét a fenti gumiméretet? Köszi előre is a válaszokat! Jó lesz az, nem széles hozzá, nekem 205 van 8"-on:)
G á b o r Elküldve Április2, 2010 Elküldve Április2, 2010 "Az idei ADAC teszten több, olcsó távol keleti márka (Wanli, Sunny, Interstate, Goodride) is szerepelt. Az ADAC szakemberei külön felhívják a figyelmet arra az óriási különbségre, amely a biztonság szempontjából lényeges tényezők esetében tapasztalható a minőségi és az olcsóbb, de műszaki tudásukat tekintve is lényegesen gyengébb gumik között. Amikor a vizes úton a legrövidebb fékúttal rendelkező autó már áll, addig a gyenge minőségű, olcsó gumival szerelt gépkocsi még 47 km/h sebességgel halad, vagy éppen ütközik!" http://www.mobilio.hu/hirek/mit_ajanl_az_adac_49.html
Qpack Elküldve Április3, 2010 Elküldve Április3, 2010 Egy apróság a Kínai gumi témához...a Good Year gumikat gyárt Kínában is! Saját szememmel láttam egy Good year gumin MADE IN CHINA.....akkor ki milyen rossz gumikat gyárt...jó persze most lehet azt mondani hogy a good year minőségi követelményeinek meg kell, hogy feleljen....hát igen...de akkor is ezt is Kínában gyártják...és mégis egészen jól szerepelnek teszteken! :)
Zachi Elküldve Április3, 2010 Elküldve Április3, 2010 Egy apróság a Kínai gumi témához...a Good Year gumikat gyárt Kínában is! Saját szememmel láttam egy Good year gumin MADE IN CHINA.....akkor ki milyen rossz gumikat gyárt...jó persze most lehet azt mondani hogy a good year minőségi követelményeinek meg kell, hogy feleljen....hát igen...de akkor is ezt is Kínában gyártják...és mégis egészen jól szerepelnek teszteken! :) Azok a kifogásolt gumik nem attól kínaiak, hogy ott gyártják, hanem attól, hogy kínai "fejlesztésűek". És ez így van az élet sok más területén, mint pl.elektronika, híradástechnika, stb. Gondolom Te is inkább a kínai gyártású, Philips márkanév alatt megjelenő árut vennéd és nem a full kínai (tehát nem koppintott) "Sárga folyó" fantázianevűt.
tgabika76 Elküldve Április3, 2010 Elküldve Április3, 2010 Azok a kifogásolt gumik nem attól kínaiak, hogy ott gyártják, hanem attól, hogy kínai "fejlesztésűek". És ez így van az élet sok más területén, mint pl.elektronika, híradástechnika, stb. Gondolom Te is inkább a kínai gyártású, Philips márkanév alatt megjelenő árut vennéd és nem a full kínai (tehát nem koppintott) "Sárga folyó" fantázianevűt. Szted a kínaiak fejlesztenek? Sztem csak simán ellopják a már bevált koncepciókat amint lehetőségük van rá, méghozzá gátlástalanul. :)
Zachi Elküldve Április3, 2010 Elküldve Április3, 2010 Szted a kínaiak fejlesztenek? Sztem csak simán ellopják a már bevált koncepciókat amint lehetőségük van rá, méghozzá gátlástalanul. :) Azzal, hogy "fejlesztenek", pont arra gondoltam, amire Te is. Had tegyem hozzá, hogy elég tré minőségben művelik.
Mc-elek Elküldve Április4, 2010 Elküldve Április4, 2010 OFF Csak hogy hozzá szóljak a kínai témához. Öcsémnek van egy szóba bringája ami szintén kínai lom. A lényeg hogy kitört az a cső ami a talpába van be hegesztve,a másik végébe meg kapaszkodik a jószág. A talp zártszelvényből van,de olyan anyagból van hogy vízpumpafogóval elszakítottam a szelvényt..... Tehát ennyit a kínai minőségről. De nagyon sok nagy múltú cég Kínában gyártatja termékeit,mert ott olcsóbb a munkaerő..... Szóval nemfeltétlenül rossz a kínai termék. Persze kivétel a fent említett szobabringa ..... mert az valami jui chung márkájú... A gumi nem játék, mert spórolunk 4-5e ft??!!.Biztos ér ennyit a testi épségünk na meg a vasé. ON
Balageaxe Elküldve Április4, 2010 Elküldve Április4, 2010 OFF Csak hogy hozzá szóljak a kínai témához. Öcsémnek van egy szóba bringája ami szintén kínai lom. A lényeg hogy kitört az a cső ami a talpába van be hegesztve,a másik végébe meg kapaszkodik a jószág. A talp zártszelvényből van,de olyan anyagból van hogy vízpumpafogóval elszakítottam a szelvényt..... Tehát ennyit a kínai minőségről. De nagyon sok nagy múltú cég Kínában gyártatja termékeit,mert ott olcsóbb a munkaerő..... Szóval nemfeltétlenül rossz a kínai termék. Persze kivétel a fent említett szobabringa ..... mert az valami jui chung márkájú... A gumi nem játék, mert spórolunk 4-5e ft??!!.Biztos ér ennyit a testi épségünk na meg a vasé. ON OFF Tessék egy kis kínai "biztonsági" ajtó... ON
Mc-elek Elküldve Április4, 2010 Elküldve Április4, 2010 OFF Tessék egy kis kínai "biztonsági" ajtó... ON Erről beszélek.... :)
G á b o r Elküldve Április4, 2010 Elküldve Április4, 2010 OFF Tessék egy kis kínai "biztonsági" ajtó... ON Milyen lehet a nem biztonsági ajtó? Kartonlap? :)
Barracuda Elküldve Április4, 2010 Elküldve Április4, 2010 Sziasztok! Remélem valaki tud választ adni a kérdésemre, mert olvasgatva a dolgokat a felnikről, ET számokról kicsit belekavarodtam. Pár napja vettem 4 db alufelnit, meg hozzá 4db Continental ContiPremium Contact2-es 195/60 R15-ös gumit. Ha jól vettem ki a hozzászólásokból, akkor a G astrára egy ET38-as felni való? Nekem egy ilyet adott el a gumis: Dezent 6.5x15 4x100 ET 45. Ezek szerint ez nem jó rá? Kinyírja a kerékcsapágyakat, futóművet? A téli kerekek acélfelnin vannak mely asszem ET 49-es 6x15-ös kerék. Ilyenkor mi van? Visszavigyem neki, vagy maradhat az autón? Remélem valaki jobban konyít ezekhez a dolgokhoz, előre is köszi!
spzoli Elküldve Április4, 2010 Elküldve Április4, 2010 Sziasztok! Remélem valaki tud választ adni a kérdésemre, mert olvasgatva a dolgokat a felnikről, ET számokról kicsit belekavarodtam. Pár napja vettem 4 db alufelnit, meg hozzá 4db Continental ContiPremium Contact2-es 195/60 R15-ös gumit. Ha jól vettem ki a hozzászólásokból, akkor a G astrára egy ET38-as felni való? Nekem egy ilyet adott el a gumis: Dezent 6.5x15 4x100 ET 45. Ezek szerint ez nem jó rá? Kinyírja a kerékcsapágyakat, futóművet? A téli kerekek acélfelnin vannak mely asszem ET 49-es 6x15-ös kerék. Ilyenkor mi van? Visszavigyem neki, vagy maradhat az autón? Remélem valaki jobban konyít ezekhez a dolgokhoz, előre is köszi! Teljesen jó amit adott. A tehermentesítő gyűrű a kérdéses. Meg kéne mérned, mekkora a felni közepén levő luk. 56.6 a tökéletes. Ha nagyobb, akkor venni/csináltatni kell olyan közgyűrűt ami ekkorára szűkíti a lukat. Ha kisebb, akkor esztergálni kell a felniből....
Barracuda Elküldve Április4, 2010 Elküldve Április4, 2010 Teljesen jó amit adott. A tehermentesítő gyűrű a kérdéses. Meg kéne mérned, mekkora a felni közepén levő luk. 56.6 a tökéletes. Ha nagyobb, akkor venni/csináltatni kell olyan közgyűrűt ami ekkorára szűkíti a lukat. Ha kisebb, akkor esztergálni kell a felniből.... Köszi Spzoli a gyors segítséget! :-) Nagyob a felni középfurata de mutatott valami műanyag gyűrűket bele is pattintotta a felnibe, azt mondta ez kell hozzá és korrekt lesz. Asszem ez volt írva a gyűrűk dobozára: ZJ01 Astra G. Fene tudja mit jelent, de úgy tűnt direkt g astrához készült gyűrűkről van szó. Akkor 15.000-et/ db megért ezek szerint. Köszi még egyszer, s Kellemes Ünnepeket!
J0hnny Elküldve Április4, 2010 Elküldve Április4, 2010 Csak hogy hozzá szóljak a kínai témához. Szóba...és írásban? :)
Recommended Posts