Jim Elküldve Március27, 2005 Elküldve Március27, 2005 Ühhüm...ésez mit befolyásol?? Mert a nyomtávot elméletileg nem.....szerintem... Szerintem meg igen. Az ET49-nek 12 mm-rel keskenyebb a nyomtávja ugyanannál a tengelynél, mint az ET43-nak. Ha jól értelmezem.... Szerk: Bazs gyorsabb voltál :smt038
Hagalex Elküldve Március27, 2005 Elküldve Március27, 2005 Nem a toszba ne mán! Hiszen ha jól látok minél nagyobb az ET szám, annál közelebb esik a felni középvonala a kocsi hosszanti tengelyéhez, tehát csökken a nyomtáv, sőt adott esetben belelóghat a kerék a kaszniba! Van olyan extrém kiképzésű alufelni (mert nyilván lemezfelnik esetén ez nem kardinális kérdés) amelynek az ET száma akkora, hogy nem fér be egy adott típus alá? Gondolom a gyártók praktikusan, minél nagyobb egy felni annál kisebb ET számmal dolgoznak. ....hogy beférjen. Pl. Az én Astrámon ugyi 15" -os felni van gyárilag...ha én feltennék rája 17" -osat..akkor már illő lenne gondolom az ET számot is figyelni, viszont 15" -nál ez nem jelenthet gondot...
bazs Elküldve Március27, 2005 Elküldve Március27, 2005 15-nél is lehet gond az ET és a szélesség is tudok 11x15-ös felniről, mínuszos ET-vel azt érdekesen raknád be a G alá legalább 10 centi szélesítés kell hozzá ;-) 17-ben a G alatt elfér egy 8-as lyan ET20-ig :wink:
bazs Elküldve Március27, 2005 Elküldve Március27, 2005 Szerk: Bazs gyorsabb voltál :smt038 én mán csak ilyen vagyok :wink: igazi profi: gyors, pontos és sosem hibázok :D :P :D
bazs Elküldve Március27, 2005 Elküldve Március27, 2005 Bammeg! ...én esztet értem! :shock: nnna akkor cserébe, hogy elmagyaráztam, megiszol velem egy sört Fóton :D
Hagalex Elküldve Március27, 2005 Elküldve Március27, 2005 Meg én 2 is, csak szesz ne legyen benne! Abcinenc vok! ...vagy micsoda! :D
meriva1.8 Elküldve Március27, 2005 Elküldve Március27, 2005 Én értettem eddig is, de azért a sört megiszom Fóton alkohollal is! :D De annyit hozzátennék, javítsatok ki, ha nem így van, az ET érték azért a futómű terhelésébe is beleszól, mivel arrébb kerül a kerék tömegközéppontja és ez megváltoztatja a terhelési viszonyokat. Ha jól emlékszem, ezért tört ki annak idején annyi szélesített Zsiga futómű is.
Hagalex Elküldve Március27, 2005 Elküldve Március27, 2005 Hmmm..ezt ne tudom, de az a gyanúm, hogy anno azoknak nem kimondottan a széleítésbe tört bele a futóművük, hanem a házinagyonértünkhozzá szerelésbe! :D :wink: :wink:
meriva1.8 Elküldve Március27, 2005 Elküldve Március27, 2005 Hát azért az számít, hogy egy gyár mondjuk megtervez egy futóművet ET39-re és kb.5Jx14 collra. Erre aztán feltesznek ET49-t meg szélesítőt és 8x16 coll-t. Ez nagyon megváltoztatja a csapágyon ébredő forgatónyomatékokat, mivel mind a forgó tömeg, mind az erőkar változik. Keményebb csillapítások, szerintem egy alap, gyári futómű nem tolerálja ezeket.
bazs Elküldve Március27, 2005 Elküldve Március27, 2005 Meg én 2 is, csak szesz ne legyen benne! Abcinenc vok! ...vagy micsoda! :P akkó marad a kóla :D
Hagalex Elküldve Március27, 2005 Elküldve Március27, 2005 Abból tok jó sokat inni! :wink: Igyunk, hogy legyen hugyunk! :D
bazs Elküldve Március27, 2005 Elküldve Március27, 2005 az alap gyári futómű elég sokmindent elbír, ha nincs szétrohadva (régi zsigák) ismerek embert, aki a gyári 6x15, ET49 helyett 8,5x17, ET20-szal jár és full gyári a futómű csak hamarabb használódik a nem ennyire extrém felnik esetében (bár ez sem olyan nagyon az) annyit veszel észre, hogy 200.000 km helyett csak 180.000-et mész el vele :wink:
bazs Elküldve Március27, 2005 Elküldve Március27, 2005 Abból tok jó sokat inni! :wink: Igyunk, hogy legyen hugyunk! :D nekem asszonytól függ úgyis a sör... bár felírtam, de még nem tudja, hogy jön :P
Hagalex Elküldve Március27, 2005 Elküldve Március27, 2005 pffffff...Nekem mikor Ladám volt..(1500-piros'77, 1500S-fehér'81, 2105-fosbarna87') bacottul örültem, ha jófajta használt gumit tudtam rá tenni, meg a gömbfejeket, talpasokat cserélni...féket már szóba se hozom... :shock: :D Nna ebben az érában sokalltam be a naon öreg, naon szar, naon magam szerelős ótóktól! ..és utánna vettünk OPELT!
bazs Elküldve Március27, 2005 Elküldve Március27, 2005 Na mondom én, hogy hülye vagyok. annyira nem, mert igaz, amit mondasz, csak nem olyan vészes, mint gondoltad :wink:
kori Elküldve Március28, 2005 Elküldve Március28, 2005 Nekem a rekordon ET49 helyett ET13 van rajta, még jó hogy olcsó a karékcsapágy, bár eddig egy garnitúra elsőt és egy db hátsót nyírt ki, de azok még gyáriak voltak. :D De kárpótol az autó terpesztése és az útfogása. 8)
KoPi Elküldve Március28, 2005 Elküldve Március28, 2005 Nekem a rekordon ET49 helyett ET13 van rajta, még jó hogy olcsó a karékcsapágy, bár eddig egy garnitúra elsőt és egy db hátsót nyírt ki, de azok még gyáriak voltak. :D De kárpótol az autó terpesztése és az útfogása. 8) Ha bírod pénzzel? :wink: Nem akarok okoskodni, de most mégis megteszem. A kocsi súlya hatalmas és itt egy kis erőkar növelés borzasztó nagy terhelést jelent, még akkor is ha a tervező mérnökök hagytak egy kis pluszt.
KoPi Elküldve Március28, 2005 Elküldve Március28, 2005 nekem asszonytól függ úgyis a sör... bár felírtam, de még nem tudja, hogy jön :P Őket is fell kell írni? Én a lányomat szeretném rávenni, hogy legalább Szilasligetig vigye el az autót! A buli meddig szokott tartani?
kori Elküldve Március28, 2005 Elküldve Március28, 2005 Azt elfelejtettem mondani, hogy ennyi csapágyat 170 e km alatt evett meg, és gondolom amikor hozzánk került már akkor is volt benne bőven.
KoPi Elküldve Március28, 2005 Elküldve Március28, 2005 Azt elfelejtettem mondani, hogy ennyi csapágyat 170 e km alatt evett meg, és gondolom amikor hozzánk került már akkor is volt benne bőven. Bocs, akkor ez dícséretes! Remélem az enyém is ilyen jó anyagból készült. :wink: Megtudhatom, most milyen csapágyakat kapott?
kori Elküldve Március28, 2005 Elküldve Március28, 2005 A dobozon kívül daewoo felirat volt, benne pedig made in hungary, és az első csapágyak 3000 ft/ db, hátra pedig egy másik hídból raktuk át a csapágyat, ami szintén x ezer kilómétert futott már.
KoPi Elküldve Március28, 2005 Elküldve Március28, 2005 Daewoo? Már Chevrolet. Made in hungary? Jó motorokat gyártottunk, :D, de miért pont ez?
Hagalex Elküldve Március29, 2005 Elküldve Március29, 2005 bazs írta: Hagalex írta: Abból tok jó sokat inni! Igyunk, hogy legyen hugyunk! nekem asszonytól függ úgyis a sör... bár felírtam, de még nem tudja, hogy jön Őket is fell kell írni? Én a lányomat szeretném rávenni, hogy legalább Szilasligetig vigye el az autót! A buli meddig szokott tartani? Ha nnaná, hogy lehet hozni! Ahogy a kiírást láttam 10:00 -től lesz, gondolom amíg, és ahogy érezzük! :D :wink:
Recommended Posts