Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumi, felni kérdések

GABBE

Recommended Posts

hy akkor a g astra alá befér akár a 205/40R19 is ?

szerintem nem,át kell alakitani kerékjárati ivet,hátsó sárvédőt szélesiteni,ráadásul akkora a futófelület,hogy aligfog menni a kocsi,és a nyomvájúba megizzadsz hogy uton tartsd.....<_<

Megosztás:

Magyar utakon 2 hetet sem adok neki... <_<

meg lehet tanulni a magyar utakon is használni 17.18 as kerekeket használni, sőt ültetett autóval közlekedni is.

nekem mindegyik autóm ültetve volt, és sose csaptam oda egyiketse...

külön odafigyelést igényel, és lehet használni...

az Astra F be 60E km

Az arany Coupéba 50E-t tettünk bele ketten,

a kékbe meg majdnem 30E-t tettem bele, és mindegyiken kf felni + ültetés volt...

http://picasaweb.google.hu/lh/photo/tjjlc9...feat=directlink

Megosztás:

meg lehet tanulni a magyar utakon is használni 17.18 as kerekeket használni, sőt ültetett autóval közlekedni is.

az Astra F be 60E km

a kékbe meg majdnem 30E-t tettem bele, és mindegyiken kf felni + ültetés volt...

Igazad lehet, odafigyeléssel használva esetleg megóvható a gép, de szerintem aránytalanul nagy az az odafigyelés, főleg itt, vidéken. Ha ne adj' Isten aszfalt nélküli :) , hepehupás utcában laksz, az udvarból sem lehetne egy ilyen géppel kigurulni... Elismerem, hogy jól mutatnak a nagyobb felnik, de fenntartom, hogy ezek nem Magyarországra valók, és nem elsősorban az userek hibájából... <_<

Megosztás:

az Astra F be 60E km

enyém sem magasabb:)

Megosztás:

• 2 weeks later...
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,hogy az astrára feltehető e a 205 55R16-os gumi vagy csak a 205 50 R16-os fér el minden gond nélkül.

Esetleg megoldás még a 195 55 R16 os gumi?

Szia!

Befér gond nélkül a 205/55 R16-os is, csak valamennyit csalni fog az órád. A /50-es a hivatalos váltóméret ebben az átmérőben és szélességben.

Ajánlom ezt az oldalt, itt kalkulálhatsz további méreteket:

http://www.astraownersclub.com/tyresize.php

Megosztás:

Már többen írták itt korábban hogy nem fér be a /55-ös........

Elvileg elférhet, de ez ugye függ a használt felni ET számától is, mert ha /55 és 38-nál kisebb az ET, akkor már esélyes, hogy beér. Nekem 205/50R17 simán beért hátul teleülve egyenes úton is, de nekem 35 az ET. Most a /40 már nem akar közelébe sem kerülni, pedig picike ültetés is lett rajta eszközölve.

Megosztás:

Elvileg elférhet, de ez ugye függ a használt felni ET számától is, mert ha /55 és 38-nál kisebb az ET, akkor már esélyes, hogy beér. Nekem 205/50R17 simán beért hátul teleülve egyenes úton is, de nekem 35 az ET. Most a /40 már nem akar közelébe sem kerülni, pedig picike ültetés is lett rajta eszközölve.

Igazad van, az ET-ről el is felejtkeztem. Maradi módon csak a 46-osban gondolkodtam. :)

Megosztás:

Alapból ebből indulunk ki, nem? :P

Az eltérő ET a felni szélességéből adódik!

Itt egy kis magyarázat!

Ezzel vitatkoznék :hiya: Csak mert jó móka :(

Teljesen más J számú azaz szélességű két felninek is lehet ugyanaz az ET száma, de nyílván nem egyformán fognak mégsem elférni, a szélesebb pontosan a szélesség különbség felével fog kintebb lógni.

Ugyanakkor ugyanolyan J széles de eltérő ET számú felnik sem egyformán lógnak ki, itt pedig a kisebb ET számú lesz kintebb az ET számok különbségével.

A full eltérőt meg hagyjuk (más ET más J), ott keményen kell számolni, én tudom :)

Megosztás:

Ezzel vitatkoznék :lol: Csak mert jó móka :hiya:

Teljesen más J számú azaz szélességű két felninek is lehet ugyanaz az ET száma, de nyílván nem egyformán fognak mégsem elférni, a szélesebb pontosan a szélesség különbség felével fog kintebb lógni.

Ugyanakkor ugyanolyan J széles de eltérő ET számú felnik sem egyformán lógnak ki, itt pedig a kisebb ET számú lesz kintebb az ET számok különbségével.

A full eltérőt meg hagyjuk (más ET más J), ott keményen kell számolni, én tudom :P

NYERTÉL!!!!! :( :)

(Lehet, hogy gumis műhelyben dolgozol?!)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.