Qpack Elküldve Június1, 2009 Elküldve Június1, 2009 Sziasztok!Vettem az autómra 16"-os gyári opel alufelnit,ET szám és minden passzol,csak mióta fenn van azóta morgó hangot hallok hátulról.Előzőleg 15",185/65 volt rajta,2évig hangtalanul jártam vele.Normális ez,vagy talán lassan kerékcsapágy cserére szorul? :lol: Van valakinek hasonló tapasztalata?Ossza meg velem.Köszi Mivel ennél a típusnál a hátsó futómű rendesen terpeszt(a jobb stabilitás miatt)...így valószínűleg a gumi belső élén lévő profil miatt ad ilyen hangot...nem hiszem hogy csapágy...km? milyen és mekkora gumi lett rátéve?
teroe Elküldve Június1, 2009 Elküldve Június1, 2009 Mivel ennél a típusnál a hátsó futómű rendesen terpeszt(a jobb stabilitás miatt)...így valószínűleg a gumi belső élén lévő profil miatt ad ilyen hangot...nem hiszem hogy csapágy...km? milyen és mekkora gumi lett rátéve? Hát a km az 353000,a gumik elöl good year,hátul continental 205/55 r16.De a télen a 15"-al nem morgott.
julien Elküldve Június1, 2009 Elküldve Június1, 2009 Hát a km az 353000,a gumik elöl good year,hátul continental 205/55 r16.De a télen a 15"-al nem morgott. Ez a 353k már döfi
Qpack Elküldve Június2, 2009 Elküldve Június2, 2009 Hát a km az 353000,a gumik elöl good year,hátul continental 205/55 r16.De a télen a 15"-al nem morgott. Ha jól írtad a km-t, akkor érdemes megnézni a kerékcsapágyat is...ha eddig nem volt cserélve, ugyanis a szélesebb gumi, ha esetleg már van egy kis lógása csinálhat ilyent! De esetleg még azt is próbáld meg, hogy az elsőket teszed hátra...gondolom más mintázat..ha változik a zaj (a morgás), akkor a gumi csinálja...de csere közben győződj meg a csapágy "kotyogásáról" is!! :lol:
teroe Elküldve Június2, 2009 Elküldve Június2, 2009 Ha jól írtad a km-t, akkor érdemes megnézni a kerékcsapágyat is...ha eddig nem volt cserélve, ugyanis a szélesebb gumi, ha esetleg már van egy kis lógása csinálhat ilyent! De esetleg még azt is próbáld meg, hogy az elsőket teszed hátra...gondolom más mintázat..ha változik a zaj (a morgás), akkor a gumi csinálja...de csere közben győződj meg a csapágy "kotyogásáról" is!! :lol: Köszi az infót,kipróbálom. :D
frankee Elküldve Június2, 2009 Elküldve Június2, 2009 Ha meg már úgyis felemeled pörgesd meg a kereket a kézifék kiengedése után (csak ha kitámasztottad a másik kereket mert csúnya látvány az emelőről dőlő autó) lehet így is érezhtő a nem túl jó kerékcsapágy. A hibás csapágy csere nem túl olcsó móka, 25 30 e per darab ha ABS-es. De legalább könnyű cserélni, 4 csavar az egész. A 353 e -hez meg gratula én még sehol se vagyok hozzá.
ha4nz Elküldve Június9, 2009 Elküldve Június9, 2009 Házilag hogyan lehet biztosan megállapítani a kerékcsapágy hibáját? Ennek van valami tipikus hangja vagy alkváltozása(kerékterpesztésnél)?
speter Elküldve Június9, 2009 Elküldve Június9, 2009 Házilag hogyan lehet biztosan megállapítani a kerékcsapágy hibáját? Ennek van valami tipikus hangja vagy alkváltozása(kerékterpesztésnél)? morog és egyre jobban morog, és morog és morog :lol:
gezoli Elküldve Június9, 2009 Elküldve Június9, 2009 Házilag hogyan lehet biztosan megállapítani a kerékcsapágy hibáját? Ennek van valami tipikus hangja vagy alkváltozása(kerékterpesztésnél)? Megemeled az autót annál a keréknél amelyik gyanús. Annyira emeld meg, hogy 6 óránál és 12 óránál meg tudd fogni a kereket. Ha nem kottyan akkor nincs baj. Ha kottyan akkor hívsz segítséget aki óvatosan!!! beül az autóba és megnyomja a fékpedált. Ha így a kottyanás megszűnik akkor a kerékcsapágy a probléma. Ha továbbra is kottyan akkor valamelyik futómű alkatrész a ludas.
K-G-za Elküldve Június15, 2009 Elküldve Június15, 2009 Egy kis Helpet kérnék: Mekkora, milyen méretű felnit tehetek fel az ASTRA G 99' -re ha a "elvileg gyári" 6J×15H2 ET 49. Ehhez tartozó gumika 185/65 R15 Valami szép kis Alu-t szeretnék a megfelelő gumikkal (nyárra) :lol:
Qpack Elküldve Június15, 2009 Elküldve Június15, 2009 Egy kis Helpet kérnék: Mekkora, milyen méretű felnit tehetek fel az ASTRA G 99' -re ha a "elvileg gyári" 6J×15H2 ET 49. Ehhez tartozó gumika 185/65 R15 Valami szép kis Alu-t szeretnék a megfelelő gumikkal (nyárra) :lol: Ez túlontúl sok mindentől függ...vkinek nem gáz, ha beleérhetne a gumi az ívbe...ő inkább keményebb gátlót és rugót tett bele, hogy így mehessen...szerintem néz körül az eladó gumik-felnik vagy vmi ilyesmi a címe a topicba, ott találsz olyan felni+gumi kombinációkat, amik már pl astrán voltak, de leszerelték..mert pl eladták a gépet..
Zachi Elküldve Június15, 2009 Elküldve Június15, 2009 Egy kis Helpet kérnék: Mekkora, milyen méretű felnit tehetek fel az ASTRA G 99' -re ha a "elvileg gyári" 6J×15H2 ET 49. Ehhez tartozó gumika 185/65 R15 Valami szép kis Alu-t szeretnék a megfelelő gumikkal (nyárra) :lol: Váltóméretek. Gumiban a 185/65 R15 helyett ajánlom a 195/60 R15 méretet nyáriban, amennyiben az R15 maradna. A mostani méretet használd télen. 17 coll fölé ne menj.
tgabika76 Elküldve Június15, 2009 Elküldve Június15, 2009 17 coll fölé ne menj. Mér? :lol: Szetm még a 20" is elfér, csak /25-ös gumival... :D
atom Elküldve Június15, 2009 Elküldve Június15, 2009 Mér? :lol: Szetm még a 20" is elfér, csak /25-ös gumival... :D Tudtommal ha 17" fölé mész nagyon megviseli a nagyon széles felni a futóművet,nagyobb a tapadás az igaz,de több a fogyasztás is....
gabesz76 Elküldve Június16, 2009 Elküldve Június16, 2009 Sziasztok! Most állok gumi vásárlás előtt. Kérdésem: 195/60R15 Dunlop SP sport 01 15e/ db Dunlop SP sport fastresponse 16e/db Melyik a jobb? Tapasztalat? Halk legyen és sok-sok kilométert fusson:-) Árban szinte semmi a különbség.
atom Elküldve Június16, 2009 Elküldve Június16, 2009 Sziasztok! Most állok gumi vásárlás előtt. Kérdésem: 195/60R15 Dunlop SP sport 01 15e/ db Dunlop SP sport fastresponse 16e/db Melyik a jobb? Tapasztalat? Halk legyen és sok-sok kilométert fusson:-) Árban szinte semmi a különbség. nézd meg a kilóméter tartományt jelzö betűt,érdemes a nagyobbikat venni.Szerintem.
gabesz76 Elküldve Június17, 2009 Elküldve Június17, 2009 nézd meg a kilóméter tartományt jelzö betűt,érdemes a nagyobbikat venni.Szerintem. Mindkettő " H "-s.
tommirra Elküldve Június17, 2009 Elküldve Június17, 2009 tavaly a fastresponse majdnem ugyanebben a méretben tesztgyősztes volt az adac-nál. 2. amúgy szerintem dönts a minta szerint amelyik jobban tecc. ha már a márka tuti befutó.
PGA Elküldve Június17, 2009 Elküldve Június17, 2009 Sziasztok! Most állok gumi vásárlás előtt. Kérdésem: 195/60R15 Dunlop SP sport 01 15e/ db Dunlop SP sport fastresponse 16e/db Melyik a jobb? Tapasztalat? Halk legyen és sok-sok kilométert fusson:-) Árban szinte semmi a különbség. Szia! Ha jól tudom, a Fastresponse az újabb fejlesztésű mintázat. Tapasztalatom nincs egyikkel se, de így vizuálisan a Fastresponse mintája „nagyautósabb”, talán még jobban kihegyezték a folyamatos nagy sebességű haladásra (ez persze csak az én tippem...). Egetverő különbség azonban szerintem nem nagyon lehet, egyik ismerősömnek Sport 01-e van, nagyon dicséri. Ami az újabb fejlesztés javára szólhat, hogy ha pótlásra lenne szükség, még kapható legyen.
gabesz76 Elküldve Június17, 2009 Elküldve Június17, 2009 Szia! Ha jól tudom, a Fastresponse az újabb fejlesztésű mintázat. Tapasztalatom nincs egyikkel se, de így vizuálisan a Fastresponse mintája „nagyautósabb”, talán még jobban kihegyezték a folyamatos nagy sebességű haladásra (ez persze csak az én tippem...). Egetverő különbség azonban szerintem nem nagyon lehet, egyik ismerősömnek Sport 01-e van, nagyon dicséri. Ami az újabb fejlesztés javára szólhat, hogy ha pótlásra lenne szükség, még kapható legyen. Ez a pótlás dolog meggyőzött. Jártam már úgy, hogy kamion szemből előzött és szálszakadásosra fékeztem a bal elsőt. A jobb egy meg a füvön csúszott:-)
atom Elküldve Június17, 2009 Elküldve Június17, 2009 Ez a pótlás dolog meggyőzött. Jártam már úgy, hogy kamion szemből előzött és szálszakadásosra fékeztem a bal elsőt. A jobb egy meg a füvön csúszott:-) gumiszervizben is melóztam,ha nem nyüstölöd a gumikat nagyon elmehetsz velük akár3 évet is,nos 3 év múlva vadászhatod bármelyiket.....addigra kijön még vagy 10típus....
Guest kumabushi Elküldve Június29, 2009 Elküldve Június29, 2009 üdv lehet ez is hülye kérdés de úgy teszem fel, hogy GYÁRILAG, mekkora kerekek, felnik vannak egy 2001-es opel astra g caravan-on? most 14 colos van fent, 185/65 ös gumik, és szerintem 15-ös lenne a gyári lehet hogy ezért mér 15 km/h -val többet a ténylegesnél? vettem 15-ös alufelniket, omegáét, 195/65 r15 michelin gumikkal, elvileg ha befér, ezzel jól kéne mérnie? sajna egyik gumit elégették, így vagy szerzek ugyanolyan használtat mint a többi, vagy veszek két darab újat....
speter Elküldve Június29, 2009 Elküldve Június29, 2009 üdv lehet ez is hülye kérdés de úgy teszem fel, hogy GYÁRILAG, mekkora kerekek, felnik vannak egy 2001-es opel astra g caravan-on? most 14 colos van fent, 185/65 ös gumik, és szerintem 15-ös lenne a gyári lehet hogy ezért mér 15 km/h -val többet a ténylegesnél? vettem 15-ös alufelniket, omegáét, 195/65 r15 michelin gumikkal, elvileg ha befér, ezzel jól kéne mérnie? sajna egyik gumit elégették, így vagy szerzek ugyanolyan használtat mint a többi, vagy veszek két darab újat.... 195/60R15 a nyári méret télibe 185/65R15
gezoli Elküldve Június29, 2009 Elküldve Június29, 2009 195/60R15 a nyári méret télibe 185/65R15 Vigyázz mert régebbi G Astrák jöttek ki 14-es gumikkal.
atom Elküldve Június29, 2009 Elküldve Június29, 2009 Vigyázz mert régebbi G Astrák jöttek ki 14-es gumikkal. hát én még nem láttam olyat...
Recommended Posts