Zachi Elküldve Április3, 2009 Megoszt Elküldve Április3, 2009 I S így gondolta az első megjegyzését: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invi Elküldve Április3, 2009 Megoszt Elküldve Április3, 2009 Astra G 1.6-al nem áll szándékomban Autobahnon kipróbálni, hogy a gyári 188 felülmúlható-e... Ezt figyelembe véve 185/65 Dunlop gumiból elég a T-s vagy (max 190km/h), vagy kell a H-s (210km/h)? A dolgo anyagilag sem mindegy, mert a T-s szet 185/65-ben 58k, míg H-ban 68k. Vagy legyen 195/60 H-s 64-ért? Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Április4, 2009 Megoszt Elküldve Április4, 2009 Astra G 1.6-al nem áll szándékomban Autobahnon kipróbálni, hogy a gyári 188 felülmúlható-e... Ezt figyelembe véve 185/65 Dunlop gumiból elég a T-s vagy (max 190km/h), vagy kell a H-s (210km/h)? A dolgo anyagilag sem mindegy, mert a T-s szet 185/65-ben 58k, míg H-ban 68k. Vagy legyen 195/60 H-s 64-ért? Érdekes, hogy általában ugyanaz a gumi, ugyanolyan sebességindex-szel 195/60-as méretben olcsóbb szokott lenni, mint 185/65-ben (a 185/65-öt ritkábban keresik). Nyárra inkább a szélesebbet szokás használni, de nyilván ez nem kötelező érvényű. Egyébként csak a sebességindex miatt nem érdemes több pénzt adni, a T-s szerintem bőven megfelel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invi Elküldve Április4, 2009 Megoszt Elküldve Április4, 2009 Érdekes, hogy általában ugyanaz a gumi, ugyanolyan sebességindex-szel 195/60-as méretben olcsóbb szokott lenni, mint 185/65-ben (a 185/65-öt ritkábban keresik). Nyárra inkább a szélesebbet szokás használni, de nyilván ez nem kötelező érvényű. Egyébként csak a sebességindex miatt nem érdemes több pénzt adni, a T-s szerintem bőven megfelel. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április4, 2009 Megoszt Elküldve Április4, 2009 A T-s (190km/h-ig) sebességindex nem azt jelenti hogy ha eléred a 191km/h-t akkor durrdefektet fogsz kapni, hanem hogy hosszú távon (értsd: adott esetben akár több mint egy óra hosszáig autópályán) nem biztos hogy végig megőrzi az elvárható tapadási értéket (túlmelegszik), illetve nem használ az élettartamának sem (nagyobb esély a szálszakadásra). Sztem a munkás autóm (off kisáruszállító) téli gumiját sem arra tervezték hogy tavaszi időjárási viszonyok között, jóval túl a megengedett tengelyterhelési értéken, 150km-en keresztül folyamatosan 140-el menjek vele, mégis bírja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invi Elküldve Április4, 2009 Megoszt Elküldve Április4, 2009 A T-s (190km/h-ig) sebességindex nem azt jelenti hogy ha eléred a 191km/h-t akkor durrdefektet fogsz kapni, hanem hogy hosszú távon (értsd: adott esetben akár több mint egy óra hosszáig autópályán) nem biztos hogy végig megőrzi az elvárható tapadási értéket (túlmelegszik), illetve nem használ az élettartamának sem (nagyobb esély a szálszakadásra). Sztem a munkás autóm (off kisáruszállító) téli gumiját sem arra tervezték hogy tavaszi időjárási viszonyok között, jóval túl a megengedett tengelyterhelési értéken, 150km-en keresztül folyamatosan 140-el menjek vele, mégis bírja. Ellenpélda: BMW-n T-s gumi - Autobahn-on 200-210el mentek vele, majd utána kezdett rázni és itthon más soha nem lehetett centíroztatni, mert annyira megsérült a szerkezete és egy prémium gyártó 2 hónapos termékéről volt szó. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április4, 2009 Megoszt Elküldve Április4, 2009 Gondolom számít a gumimárka is, meg az is hogy az előírt nyomáson használták-e, illetve nem írtad hogy milyen időtartamban használták a megengedett sebességindex felett. (nem mindegy hogy csak 1 percre gyorsítottak fel ilyen tempóra, vagy már másfél órája ennyivel mentek amikor bemondta az unalmast) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invi Elküldve Április4, 2009 Megoszt Elküldve Április4, 2009 Gondolom számít a gumimárka is, meg az is hogy az előírt nyomáson használták-e, illetve nem írtad hogy milyen időtartamban használták a megengedett sebességindex felett. (nem mindegy hogy csak 1 percre gyorsítottak fel ilyen tempóra, vagy már másfél órája ennyivel mentek amikor bemondta az unalmast) 300km-en mentek ennyit az előírt nyomással. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Április4, 2009 Megoszt Elküldve Április4, 2009 Ne csak a sebességindexet (T v.s. H) figyeljétek, hanem a terhelését is (88). Az általam oly sokszor emlegetett kezelési könyvben ;) az utolsó lapokon táblázatba foglalva megtalálható az előírt levegő nyomás értéke, motortípus, gumiméret és terheltség függvényében. Ha jól emlékszem, akkor ebben is 195/60 R15 88H érték szerepel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invi Elküldve Április4, 2009 Megoszt Elküldve Április4, 2009 Utolsó körkérdés, utána rendelek (megjött a jó idő és még mindig a téli gumi van fent... felnire most nem is lesz pénzem, max majd ősszel). Dunlop SP Sport 1 185/65 T - 14k/db vagy Dunlop SP Sport 1 195/60 H - 17k/db vagy Goodyear Excellence 185/65 H 17k/db? Mindegyik R15. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Április4, 2009 Megoszt Elküldve Április4, 2009 Nyárra 195/60 R15, télre 185/65 R15. Ez is nagyon jó, de olcsóbb! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invi Elküldve Április4, 2009 Megoszt Elküldve Április4, 2009 Még alszom rá egyet. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Április5, 2009 Megoszt Elküldve Április5, 2009 Utolsó körkérdés, utána rendelek (megjött a jó idő és még mindig a téli gumi van fent... felnire most nem is lesz pénzem, max majd ősszel). Dunlop SP Sport 1 185/65 T - 14k/db vagy Dunlop SP Sport 1 195/60 H - 17k/db vagy Goodyear Excellence 185/65 H 17k/db? Mindegyik R15. Ha nem számít a 12.000/garnitúra árkülönbség, a 195-öst (a szélessége, nem a H-s indexe miatt), ha spórolósabb a történet, a 185-ös Dunlop-ot venném. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invi Elküldve Április5, 2009 Megoszt Elküldve Április5, 2009 Ha nem számít a 12.000/garnitúra árkülönbség, a 195-öst (a szélessége, nem a H-s indexe miatt), ha spórolósabb a történet, a 185-ös Dunlop-ot venném. Találtam egy másik shopot, ahol csak 6k volt a különbség a 185-195 között. Ezt a békát már lenyeltem, pedig most nincsen sok pénz. ;) Köszi a tanácsokat. Ui.: Még majd kell egy tárcsa+betét csere is, mert szerelő szerint még 4-5k km van benne (kanyarban már néha nyikorog). Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április5, 2009 Megoszt Elküldve Április5, 2009 én simán megvenném a 185 ös gumit a kisebb sebességüt... nem versenyzel vele, hogy jobb legyen a nagyobb....... és még fogyasztást is spórolsz vele... csak ne gagyit. nevesebb gyártót válassz Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra1.6 Elküldve Április5, 2009 Megoszt Elküldve Április5, 2009 Helló! Nézd meg a www.gumidirekt.hu -n! Én náluk találtam a legjobb áron gumit! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invi Elküldve Április5, 2009 Megoszt Elküldve Április5, 2009 én simán megvenném a 185 ös gumit a kisebb sebességüt... nem versenyzel vele, hogy jobb legyen a nagyobb....... és még fogyasztást is spórolsz vele... csak ne gagyit. nevesebb gyártót válassz 63000-ért lett Dunlop SP Sport 01 195/60 R15 a mobilio.hu -tól a végén, legalábbis erre adtam le ma a rendelésemet. Mennyi lehet a fogyasztási különbség a 85 és a 95 között? 1-5%? Vagy több? Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Április5, 2009 Megoszt Elküldve Április5, 2009 63000-ért lett Dunlop SP Sport 01 195/60 R15 a mobilio.hu -tól a végén, legalábbis erre adtam le ma a rendelésemet. Mennyi lehet a fogyasztási különbség a 85 és a 95 között? 1-5%? Vagy több? kb 1 deci max., ha ugyanúgy használod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április5, 2009 Megoszt Elküldve Április5, 2009 kb 1 deci max., ha ugyanúgy használod. Én meg 205/55-re nevezek be, ha a gyári donlop elkopik....Elvileg többet eszik, gyorsabban felúszik a vízen, de a féktávolsága rövidebb.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Április5, 2009 Megoszt Elküldve Április5, 2009 63000-ért lett Dunlop SP Sport 01 195/60 R15 a mobilio.hu -tól a végén, legalábbis erre adtam le ma a rendelésemet. Mennyi lehet a fogyasztási különbség a 85 és a 95 között? 1-5%? Vagy több? Szerintem nem csináltál rossz vásárt (árban is jó). ;) A Dunlop-nak ez a mintázata klasszisokkal jobb, mint amivel újabban a CL2-t kihozzák. Fogyasztáson szerintem nem fogsz igazán mérhető különbséget észlelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Április6, 2009 Megoszt Elküldve Április6, 2009 urbanjozsi Bridgestone: Pofás, „mérges” mintázatú ez a Potenza, gondolom tapad is rendesen, csakhát, ahogy mondod, kicsit Nivás... ;) Ha legközelebb is maradsz a japóknál, a Turanza ER300-at jó szívvel ajánlom, tényleg nagyon csöndes (én direkt erre mentem a vásárláskor, és nem csalódtam), emellett jól is tapad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Április6, 2009 Megoszt Elküldve Április6, 2009 urbanjozsi Bridgestone: Pofás, „mérges” mintázatú ez a Potenza, gondolom tapad is rendesen, csakhát, ahogy mondod, kicsit Nivás... ;) Ha legközelebb is maradsz a japóknál, a Turanza ER300-at jó szívvel ajánlom, tényleg nagyon csöndes (én direkt erre mentem a vásárláskor, és nem csalódtam), emellett jól is tapad. Bakker ez tényleg jó megfogalmazás: "NIVÁS" hangú :lol: Mondjuk, tényleg jól tapad Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Április7, 2009 Megoszt Elküldve Április7, 2009 http://www.vezess.hu/magazin/zold_gumi_mar_nagyoknak/18230/ Ha esetleg valakit érdekel.;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Április7, 2009 Megoszt Elküldve Április7, 2009 Hi, szeretnék alufelnit venni az autóra. Kinéztem egy alufelnit, fekete felpolírozott. Íme: Threeface Frost (fekete hátterű, polírozott küllőkkel) -- 6,5x15 4x100 ET38 - Van hátrány a fekete színnek? - Tudtok valami terhelőt erről a márkáról (Threeface Frost)? köszi ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április7, 2009 Megoszt Elküldve Április7, 2009 - Van hátrány a fekete színnek? Előttem csak előnye ismert, például hogy nem látszik meg rajta annyira a fékpor. Meg aztán szebb is mint a sima alumínium színű, de ez elég szubjektív dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts