PGA Elküldve Március30, 2008 Elküldve Március30, 2008 Inside, Outside felirat sincs? :D Valaminek kéne lennie, ha már asszimetrikus. Inside-outside természetesen van, de az még nem dönti el a forgásirányt. Az asszimetrikusságból adódóan az egyik oldal fordítva forog a másikhoz képest... Ha nem így lenne, külön kellene jobbost-balost gyártani (ha jól tudom, versenygumiknál van is ilyen).
mackosajt Elküldve Március30, 2008 Elküldve Március30, 2008 vagyis most lehet, hogy a jobbosok a baloldalon vannak, illetve fordítva. :D nehéz lesz így eldönteni
PGA Elküldve Március30, 2008 Elküldve Március30, 2008 vagyis most lehet, hogy a jobbosok a baloldalon vannak, illetve fordítva. :D Így van, ez a gondom. :D
Vicsor Elküldve Március30, 2008 Elküldve Március30, 2008 Megnéztem az általatok beírt oldalakat. Hát némelyik gumi elég húzós ára van. :D
Zachi Elküldve Március30, 2008 Elküldve Március30, 2008 Megnéztem az általatok beírt oldalakat. Hát némelyik gumi elég húzós ára van. :D Hát manapság csak Durexet és befőttest lehet olcsóbban kapni! :D :D :D
Vicsor Elküldve Március30, 2008 Elküldve Március30, 2008 Hát manapság csak Durexet és befőttest lehet olcsóbban kapni! :D :D :D Na ja. Vagy veszek egy szekeret használtan és átrakom a kerekeit. :D
rele Elküldve Április1, 2008 Elküldve Április1, 2008 Sziasztok, Tanácsot szeretnék kérni, 3 gumi között tétovázok. 195/60r15 a méret, nyári. (2003-as astra g caravan 1.4 njoy) VREDESTEIN Sportrac 3 Pirelli p6 Bridgestone turanza er300 Startgumi.hu-n néztem, ott ebben a sorrendben drágultak. Nem fogok sokat menni az autóval, de szeretnék egy jó, megbízható gumit venni. A vredestein-nek tetszik jobban az ára és mondjuk, hogy a mintája is tetszik nekem. Adac tesztben mind3 elől végzett. Van-e valakinek tapasztalata, akár pozitív akár negativ ezekkel kapcsolatban? Előre is köszönöm a segítséget. -- relé
PGA Elküldve Április1, 2008 Elküldve Április1, 2008 Sziasztok, Tanácsot szeretnék kérni, 3 gumi között tétovázok. 195/60r15 a méret, nyári. (2003-as astra g caravan 1.4 njoy) VREDESTEIN Sportrac 3 Pirelli p6 Bridgestone turanza er300 Startgumi.hu-n néztem, ott ebben a sorrendben drágultak. Nem fogok sokat menni az autóval, de szeretnék egy jó, megbízható gumit venni. A vredestein-nek tetszik jobban az ára és mondjuk, hogy a mintája is tetszik nekem. Adac tesztben mind3 elől végzett. Van-e valakinek tapasztalata, akár pozitív akár negativ ezekkel kapcsolatban? Előre is köszönöm a segítséget. -- relé Üdv.! Mint ahogy fentebb írtam, nekem nagyon bevált a Bridgestone. Abszolút komfortra van hangolva, emiatt kanyarban kissé ballonosnak tűnik, de nem sodródik, jól betapad. Kicsi a belső zaja is. A rossz magyar utakra szerintem ideális. A Pirelli is hasonló, de az egy kicsit közvetlenebb, feszesebb. A mintázat alapján kétségtelenül a Vredestein néz ki a legjobban, viszont –a „V” sebességindex miatt is – szerintem ez kophat a leggyorsabban, valamint a menetzaja is nagyobb lehet a másik kettőnél. Szerintem: ha komfortot keresel: 1. Bridgestone, 2. Pirelli, 3. Vredestein. Ha a sportosabb megjelenés is komoly szempont: 1. Vredestein, 2. Bridgestone, 3. Pirelli. Egyébként bármelyik jó választás lehet, egyikkel sem nyúlsz mellé... :D
Vicsor Elküldve Április1, 2008 Elküldve Április1, 2008 Sziasztok! Én most beszéltem az Opel Maxabóval és várom tőlük a visszajelzést, hogy 195/60 15" gumi milyen áron van, mert állítólag akció van náluk 4 év feletti autókra.
ENDYKA Elküldve Április1, 2008 Elküldve Április1, 2008 Sziasztok! Én most beszéltem az Opel Maxabóval és várom tőlük a visszajelzést, hogy 195/60 15" gumi milyen áron van, mert állítólag akció van náluk 4 év feletti autókra. Igen meglepődnék, ha olcsóbban beszerezhető lenne a szalonban a gumi, mint a Gumi Kereskedésekben.. :D
uhuhu Elküldve Április1, 2008 Elküldve Április1, 2008 Sziasztok! Én most beszéltem az Opel Maxabóval és várom tőlük a visszajelzést, hogy 195/60 15" gumi milyen áron van, mert állítólag akció van náluk 4 év feletti autókra. nem csak ott. mindenhol :D asszem 11.000 ft a barum valami...
Vicsor Elküldve Április1, 2008 Elküldve Április1, 2008 Gumi márkát nem mondtak csak annyit, hogy a 195/60-as 13-15 ezer kb. szerelési díj nélkül.
ROLÓ Elküldve Április1, 2008 Elküldve Április1, 2008 VREDESTEIN Sportrac 3 Pirelli p6 Bridgestone turanza er300 Ha igazán jó gumit akarsz: MICHELIN ENERGY (A vagy B sorozat) A Vredestein nem nagy durranás, jó középkategória, ez volt nekem az astrámon, annyira nem nagy szám. Most Michelin -el járok, klasszissal és sokkal jobb gumi :D Figyelj a garanciális háttérre, ez nagyon változó, van ahol a szerelési költséget beépítik a gumi árába és fordítva....
rele Elküldve Április1, 2008 Elküldve Április1, 2008 Üdv.! Mint ahogy fentebb írtam, nekem nagyon bevált a Bridgestone. Abszolút komfortra van hangolva, emiatt kanyarban kissé ballonosnak tűnik, de nem sodródik, jól betapad. Kicsi a belső zaja is. A rossz magyar utakra szerintem ideális. A Pirelli is hasonló, de az egy kicsit közvetlenebb, feszesebb. A mintázat alapján kétségtelenül a Vredestein néz ki a legjobban, viszont –a „V” sebességindex miatt is – szerintem ez kophat a leggyorsabban, valamint a menetzaja is nagyobb lehet a másik kettőnél. Szerintem: ha komfortot keresel: 1. Bridgestone, 2. Pirelli, 3. Vredestein. Ha a sportosabb megjelenés is komoly szempont: 1. Vredestein, 2. Bridgestone, 3. Pirelli. Egyébként bármelyik jó választás lehet, egyikkel sem nyúlsz mellé... :D Köszi a választ, hasonlót gondoltam én is. Igazából nem sokat fogok menni az autóval, de ha megyek akkor nagyobb utak lennének (~300km egy irányba) + néha város. A hosszú utakból kifolyólag lehet, hogy jobb lenne a kisebb zaj, de ezt nemtudom elképzelni, hogy mennyivel másabb egyik mint a másik. A kopása nem hiszem, hogy gondot okoz, a kevés km(kb 10.000km fogok menni évente) miatt. A vredestein felé húz a szivem, mivel az egy kicsivel olcsóbb és jobban néz ki(sajnos hú az ember :D ), de a másik kettő indokai is hasonlóan erősek :D jó nehéz döntés lesz, de majd beszámolok róla, hogy mit álmodtam és majd arról is, hogy milyen lett az eredmény, de sajnos arra még várni kell... -- relé
Vicsor Elküldve Április2, 2008 Elküldve Április2, 2008 És a többi márkával nem vagytok kibékülve? Pl.: Kleber, Fulda, Sava, Kormoran, Dunlop és társaik.
PGA Elküldve Április2, 2008 Elküldve Április2, 2008 És a többi márkával nem vagytok kibékülve? Pl.: Kleber, Fulda, Sava, Kormoran, Dunlop és társaik. Dehogynem! Rele kolléga dobta fel ezt a három típust, azokról beszélgettünk. Rolónak pl. a Michelin jött be, másnak a Good Year... Hál' Istennek már túl vagyunk a „Stomil-Victoria korszakon”, olyan hihetetlenül nagy a választék, hogy az ember csak karcolgatni tudja a témát, és nagyon nehéz dönteni. Azért az szerencse, hogy nagy betlibe nem nagyon tud belefutni az ember, a hétköznapi, normális használat melletti normákat ma illik teljesíteni a gumimezőnynek. Az általad említett márkák – kivéve a Dunlopot – a „nagyok” (Bridgestone, Michelin, Pirelli, Good Year, Continental...) másodmárkái. Általában régebbi fejlesztésű, esetleg már kifutott prémium-márkás módosított mintázatokat gyártanak, ami önmagában nem rossz, csak már létezhet újabb, jobb fejlesztés – persze drágábban. Szóval, szerintem érdemes először behatárolni a pénzkeretet, amit rá tudunk szánni gumivásárlásra, ezen belül pedig meg kell próbálni a prémium-gumik felé mozdulni. Info-szerzésre esetleg: www.gumiteszt.com
Vicsor Elküldve Április2, 2008 Elküldve Április2, 2008 1 Toyo - PROXES T1-R 1.60 124 2 Vredestein - HI-TRAC 1.77 30 3 Kenda - KR-02 Komet 1.78 12 4 BF Goodrich - g-FORCE PROFILER 1.81 15 5 Nokian - NRZi 1.84 27 Én ezt találtam táblázatban a gumiteszt.com-on. Ez az 5 a teszt győztes nyári gumi.
Vicsor Elküldve Április2, 2008 Elküldve Április2, 2008 Vélemény a hankook gumikkal kapcsolatban? Ezen a honlapon utána tudsz olasgatni ( bár a tesztelők nem magyar autó tulajok és valamikor több éves teszteredmények és vélemények vannak fent).
Vicsor Elküldve Április2, 2008 Elküldve Április2, 2008 Nem rossz ez az oldal amit PGA beírt csak figyelmesen elkel olvasni ( legalább én egy kicsit görcsőltem vele mire kihámoztam a dolgokat :D ).
telo Elküldve Április2, 2008 Elküldve Április2, 2008 Köszi a választ, hasonlót gondoltam én is. Igazából nem sokat fogok menni az autóval, de ha megyek akkor nagyobb utak lennének (~300km egy irányba) + néha város. A hosszú utakból kifolyólag lehet, hogy jobb lenne a kisebb zaj, de ezt nemtudom elképzelni, hogy mennyivel másabb egyik mint a másik. A kopása nem hiszem, hogy gondot okoz, a kevés km(kb 10.000km fogok menni évente) miatt. A vredestein felé húz a szivem, mivel az egy kicsivel olcsóbb és jobban néz ki(sajnos hú az ember :D ), de a másik kettő indokai is hasonlóan erősek :D jó nehéz döntés lesz, de majd beszámolok róla, hogy mit álmodtam és majd arról is, hogy milyen lett az eredmény, de sajnos arra még várni kell... -- relé Esetleg tudom még ajánlani a Yokohama C drive-ot. Nekem ez van. Nem mai fejlesztés, és nem tudom árban hogy viszonyul a többihez, de baromi csendes és jók a tapadási tulajdonságai is. Rákerestem a gumiteszt.com-on is: http://www.einsehen.de/reifentestcom/cgi-b...p;&HU&0
Vicsor Elküldve Április2, 2008 Elküldve Április2, 2008 A számok mit jelentenek a betük előtt? A H-t, a T-t és a V-t azt nagyjából tudom ( megendegt sebesség vagy valami hasonló :D )
PGA Elküldve Április2, 2008 Elküldve Április2, 2008 A számok mit jelentenek a betük előtt? A H-t, a T-t és a V-t azt nagyjából tudom ( megendegt sebesség vagy valami hasonló :D ) Akár ITT is lehet ez ügyben szemezgetni. :D
Recommended Posts