Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumi, felni kérdések

GABBE

Recommended Posts

itt van a paradaról egy kis véleményalkotás!

végig excellent és superior pontozást kapott, 91%osnak írják a kategória legjobbjához képest, azszerintem egy nagyon jó érték egy külföldi oldalon, ahol az embereknek jobban van lehetőségük kipróbálni a különböző gummákat és azok teljesítményét, akár összehasonlítási szinten is

Megosztás:

Yokohama A539: hétköznapi szép mintázatú gumi, sokáig bírja, nekem volt olyanom, hogy 7 szeget vettek ki belőle, és 2 hétig tartott, amiíg leeresztett. viszont nagyon zajos, ez tény. útfogás esőben/szárazon átlag feletti, de nem kiemelkedő.

Yokohama A520: vaddisznó gumi, de max 20000 kilcsi (30000, de akkor a végén már életveszély, ha ütögeted) útfogás mesés esőben is. ennek a dörömbölése sokkal durvább, mint az A539-nek :lol: :lol:

Yokohama Parada: nagyon jó gumi, de ez se bírja sokáig. útfogás gyérebb, mint A520.

Ennyit tudok a Yokohama-król. A539-em most is van (a Tigra-n), én szerintem nagyon jó gumi, A520-at még biztos veszek, Parada nem kell többet. Mindegyikből volt vagy 4-5 garnitúrám, szóval elég sokat teszteltem. Kivétel Parada, amit A520 hiányában vettem egyszer.

Skülönbenis, a legzajosabb a Pirelli Zero Nero, ennek ellenére az ár/értékaránya tönkreveri az összes általam használt egyéb gumit. na jó, nem olyan szép, mint a Yoko-k, de erre teszek.

Megosztás:

Falken szerintem jó. Bár tény, hogy nekem sem többszezonos lesz az, ami most van a kocsin.

nagyon jól tapad, cserébe kopik is. Pályanapi 15 kör + 3 szlalom kb. 1-2 mm-be került.

És eddig nagyon jól teljesít.

Falken ZE512-öm volt nekem is az előző - OFF: VW Polo - autómon.. Bár szinte a legolcsóbb változat a Falken sorozatból, de nagyon jól tapadt, de tény, hogy kopott rendesen.. Zajosnak nem volt zajos.. Igaz lehet, hogy elnyomta a motor hangja. :lol:

Tomka

Megosztás:

Falken ZE512-öm volt nekem is az előző - OFF: VW Polo - autómon.. Bár szinte a legolcsóbb változat a Falken sorozatból, de nagyon jól tapadt, de tény, hogy kopott rendesen.. Zajosnak nem volt zajos.. Igaz lehet, hogy elnyomta a motor hangja. :lol:

Tomka

Igen, Falken-ban a ZE512-t választanám. Elég jókat hallottam róla én is.

KUMHO? :lol:

Megosztás:

Pirelli P Zero nero nekem nagyon bejött.Ha megint gumit vennék ezt venném meg.

ezzel egyetértek.

viszont aki Uniroyal Rainsport-ot merészel venni, én fogom kettérepeszteni az agyvelejét! gyér gumi, szóra sem érdemes, még az esőbeni tudománya sem.

Megosztás:

Igen, a P Zero Nero tuti, és most ócsón is lehetett venni az Abaquánál.... nekem eddig a Pirelli mindig bejött. A Rosso állítólag még jobb. A haverom vett az OFF Alfájára (156) 235/45ZR17-ben P Zero Rossot, és amikor pár ezer km-el később eladta az autót, csak a felnit adta el, a gumit megtartotta, annyira meg volt vele elégedve. Most már fel is rakta az új Vectra GTS-ére.... :lol:

Megosztás:

ha zavar, hogy morajlik, mint az Etna, akkor ne vegyél Zero Nerot, mert iszonyatosan hangos nagysebességnél! egyszer megálltam az M7-en hazafelé, mert egyszerűen azt hittem, a gumi leeresztett, és a felnin megyek, vagy valami ilyesmi, pedig semmi baja sem volt, csak jól be volt melegedve, és muzsikált a fülembe egy cseppet. 200 felett rémisztő a hangja elsőre.

Megosztás:

• 2 weeks later...

hm... nézelődtem egy kicsit, és véletlenül rátaláltam a http://www.gumiteszt.com/ oldalra, ahol rengeteg gumi népítélete van fent, többnyire külföldről, és jó, mert nemcsak kis teljesítményű autókon lévő gumikról van vélemény, hanem Audi TT, 330as Bömi, E-class merci stb is... Érdemes megnézni

Mivel valszeg Kléber Krisalp HP lesz az astrán 205/50 R16os méretben, így arra is rápillantottam, összevetve a többi esélyesemmel, és érdekes módon ez kapta a legtöbb pontot közülük (BFGoodrich Winter G, Firestone Winterhawk, Fulda Kristall Supremo) ez a 20-30 ezerig árkategória nevesebb gumijai, és érdekes módon itthon ebben a méretben a felsoroltak közül a Kléber a legolcsóbb: van ahol 23.033 Ft darabja, ami szerintem igen baráti.

szerintetek? Mi a véleményetek a Kléber Krisalp HP-ról? 132.000ből fel lenne gumizva-felnizve télére az autó. Az szerintem nem rossz ekkora méretben :D Ha valaki máshogy látja, ossza meg velünk légyszi :lol:

Mellesleg ma felkerültek a Corsira is a téli gummák, az viszonylag olcsó volt, jó kis Barumokkal. Igaz nem egy premium gumi, de öreg kis corsi teljesítményéhez és használatához mérten pont megfelelő... eddigi 9 éve alatt most kapott először téligumit a lelkem :lol:

Megosztás:

Velo: Bátyámnak is Barum polaris 2 van a Clio-ján és nagyon meg van vele elégedve! Nekem az előző autómon (Suzuki Swift) volt: Barum Polaris 1 és nem volt semmi bajom vele-5 évig használtam.

Viszont 1 Astra Coupe-ra nem ebből a kategóriából választanék magamnak..nem bántani akarlak, de a menet teljesítményekhez meg a presztizshez szerintem nem illő márkákat választottál. Kétségtelen, hogy olcsók, de kis szerencsével kifoghatsz vagy kifoghattál volna már akciót és a magasabb kategóriából választhattál volna.

A múlt tél is igen hosszú volt: én ezért is választottam Continentalt (de Pirelli, Dunlop, Michelin...stb ből is tudsz válogatni) Nekem a téli biztonság a legfontosabb és ha valamin-->akkor a téligumi nállam nem spórolós kategória! :lol:

Megosztás:

Nagyon nem értek egyet Endy hozzászólásával!

Szerintem tökéletes! És a Kléber igenis jó gumi! Nem minden a márkanév! :lol:

Kész szerencse, hogy mindenki megoszthatja a véleményét a többiekkel! :lol:

Én akkor is tartom: Nem Turbo Coupe-ra való...persze ha télen light-osan használod kitünő választás a Kléber!!

Megosztás:

Kész szerencse, hogy mindenki megoszthatja a véleményét a többiekkel! :lol:

Én akkor is tartom: Nem Turbo Coupe-ra való...persze ha télen light-osan használod kitünő választás a Kléber!!

nézd, tekintve hogy a mostani gumi elég tré, így most is lightosan használom, nem szoktam hajtani :lol:

télen mégúgysem fogom, tekintve hogy téligumi ide vagy oda, a hó meg a jég csúszós dolog, és mégsem szeretném összetörni. Szerintem is jó a Kléber, szerintem kitartok mellette :D

Megosztás:

• 1 month later...
Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.