Speed Elküldve Március18, 2006 Elküldve Március18, 2006 MEGVAN A FELNIM!!! ;) Bent figyel a QP hátuljában! ;) Nem ismeri senki a Dayton 210-es gumát? Valami vélemény? Lécci! :) Én Dayton D200-ast használtam az F Astrámon nekem nagyon bejött! (195/50R15) Szerintem jó gumik voltak, jól fogták az utat és csendesen "csípték" a kanyarokat! Sokan meglepődtek, hogy milyen jól fordul vele az autó! ;) Hogy a 210-es milyen? Passz. A jó előd még nem garancia az utódra!
urbanjozsi Elküldve Március23, 2006 Elküldve Március23, 2006 Szevasztok az én nevem Malacka ! Én tavaly karácsony után vettem egy metál fekete G Astrát. Olyat ami Amusing nevű barátomnak van csak ez Twinportos motorral szerelt és gyárilag benne vannak az elektromos kütyük.Most kezdtem el csinosítgatni és tuningolni. A gyári lemezfelniket lecseréltem egy 16"colos alufelnire ami elöl 7.5col,hátul 9col széles a gumik mérete elöl 205/55/16,hátul 225/50/16 ! Mivel a kerekek elég nagyok kénytelen voltam hátul rugót cserélni úgyhogy a gyári rugó helyét egy Opel Zafira rugó vette át így egy kicsit magasan van a hátulja de legalább a kerekek nem érnek bele a sárvédő ívbe. Felraktam rá egy lájtos sportkipufugót aminek lágy mélyhangja van.Egyenlőre ennyit az autómról.Szevasztok ! :) A 205/55/R16 nem magas egy picit?
Amusing Elküldve Március23, 2006 Elküldve Március23, 2006 A 205/55/R16 nem magas egy picit? de magas neki, bele is ér a kasztniba :)
Malacka Elküldve Március23, 2006 Elküldve Március23, 2006 A 205/55/R16 nem magas egy picit? Szeva Józsi ! A nevem Malacka. A kérdésedre a válaszom az az hogy az első kerekek (205/55/16)nem érnek bele semmibe,a kormány rendesen elfordul. A hátsó kerekeknél már volt egy kis bibi. Mivel a hátsó kerek mérete 225/50/16 így a gyári rugó gyengének mínősült így kénytelen voltam venni egy erősebb rugót. A választásom egy Zafira rugóra esett ami jól bevált,igaz kicsit magasabb lett a kocsi hátulja,de szerintem zsírul nézki és elég kemény is. Hát ez a válaszom a kérdésedre ! Hellóka :)
Speed Elküldve Március23, 2006 Elküldve Március23, 2006 Szeva Józsi ! A nevem Malacka. A kérdésedre a válaszom az az hogy az első kerekek (205/55/16)nem érnek bele semmibe,a kormány rendesen elfordul. A hátsó kerekeknél már volt egy kis bibi. Mivel a hátsó kerek mérete 225/50/16 így a gyári rugó gyengének mínősült így kénytelen voltam venni egy erősebb rugót. A választásom egy Zafira rugóra esett ami jól bevált,igaz kicsit magasabb lett a kocsi hátulja,de szerintem zsírul nézki és elég kemény is. Hát ez a válaszom a kérdésedre ! Hellóka :) Miért vettél ilyen magas gumikat? ;) A gyári méret 205/50R16 az simán elfér... és az még jobban is néz ki! Hátulra pedig 225/45R16 simán jó lett volna. Az elférne kényelmesen!
so666 Elküldve Március24, 2006 Elküldve Március24, 2006 Hello! Meglevo 2 db. Firestone TZ200 nyari gumim melle kellene vennem uj gumikat. Vehetnek pont ugyanilyeket is, de nem sokkal dragabbert lattam MICHELIN Energy E3A-t ugyanugy 185/65 R16 88H-sat. Vennek ilyet, de nem tudom hogy jo-e az ha elol es hatul mas gyarto gumijai vannak, ami a tapasztalat szerint azonos meretezesnel sem jelent mindig ugyanakkora atmerot, vagy jo az a TZ200 nem eri meg a dragabb.
uhuhu Elküldve Március24, 2006 Elküldve Március24, 2006 jó rá, a kresz szerint tengelyenként kell egyforma gumi.
Petya95 Elküldve Március24, 2006 Elküldve Március24, 2006 Sziasztok! Mit jelenta felniknél az hogy pl ET49??? Astra Classic II-re szeretnék venni alufelnit és asszem erre ilyen ET49-es kell. De én sehol nemtalálok ilyent. Csak ET38-ast. Ez mibe másabb?? Illetve a gyári felni 6*15-ös. Azért jó a 6.5*15-ös is? A gyári gumi 195/60 R15 Köszike
Hic Elküldve Március24, 2006 Elküldve Március24, 2006 (edited) Sziasztok! Mit jelenta felniknél az hogy pl ET49??? Astra Classic II-re szeretnék venni alufelnit és asszem erre ilyen ET49-es kell. De én sehol nemtalálok ilyent. Csak ET38-ast. Ez mibe másabb?? Illetve a gyári felni 6*15-ös. Azért jó a 6.5*15-ös is? A gyári gumi 195/60 R15 Köszike Az ET szám azt mondja meg, hogy a felni középvonalától hány mm-re van a rögzítési pontja (ahol az agyra felfekszik) - a kisebb ET szám azt jelenti, hogy a kerék kicsit kijjebb lesz, mint az eredeti... kb. egy centivel. Nem nagy ügy, sőt jobban is néz ki. Csak arra vigyázz, hogy ha a kerék teljesen berugózik, ne érjen bele a gumi a sárvédőbe. A 38-as ET-vel nem lesz gondod. Van aki 15-20mm nyomtávszélesítőt rak a kerék alá - mit számít akkor az a 11mm..... :) A felniből akár a 7x15-ös is felmegy gond nélkül. Az első szám a felni szélessége collban, mivel 195-ös a gumid, ennél azért sokkal szélesebb nem igazán jó, de a 195mm az majdnem 8 coll, úgyhogy a 6.5x15, vagy 7x15-ös felni is sirály. Ami viszont FONTOS! A kerék agymérete pontosan kell egyezzen (56,5mm), vagy be kell szerezz megfelelő központosító adaptergyűrűt!!! A terhelést nem a csavarok viszik, hanem a kerékagy - ha nem pontosan illeszkedik, akkor egy nagyobb kátyúban elmozdulhat, ütni fog, aztán szétverheti a futóművet. Arról ne is beszéljünk, hogy mi van a balesetbiztonsággal. Szóval az agyméret a lényeg! Üdv, Hic Módosítva Március24, 2006 : Hic
Petya95 Elküldve Március24, 2006 Elküldve Március24, 2006 Sziasztok! Szerintetek melyik illene jobban egy Astra Classic Sedan-ra? Ezüstmetál a kocsi. http://www.startgumi.hu/images/type/1/5636393561.jpg Vagy pedig ez:
ENDYKA Elküldve Március25, 2006 Elküldve Március25, 2006 Sziasztok! Mit jelenta felniknél az hogy pl ET49??? Astra Classic II-re szeretnék venni alufelnit és asszem erre ilyen ET49-es kell. De én sehol nemtalálok ilyent. Csak ET38-ast. Ez mibe másabb?? Illetve a gyári felni 6*15-ös. Azért jó a 6.5*15-ös is? A gyári gumi 195/60 R15 Köszike Nekem 7X17-es van rajta, 215/45R17-es gumival.. nincs probléma Sziasztok! Nekem az AWS jobban tetszene rajta. Máson nem gondolkoztál? Mekkorát akarsz feltenni?
Petya95 Elküldve Március25, 2006 Elküldve Március25, 2006 Szia! Mindenképpen a gyárihoz legközelebb álló méretűt szeretnék. Nemakarok gumit is cserélni. Amúgy sok típust nézegettem talán ezek tetszenek a legjobban. De szivesen veszem ha ajánlasz másik típust. Megnézném azt is. Köszi
Jim Elküldve Március25, 2006 Elküldve Március25, 2006 Szia! Mindenképpen a gyárihoz legközelebb álló méretűt szeretnék. Nemakarok gumit is cserélni. Amúgy sok típust nézegettem talán ezek tetszenek a legjobban. De szivesen veszem ha ajánlasz másik típust. Megnézném azt is. Köszi Hali! Ízlések és pofonok, de a kettő közül talán én is az AWS-re szavaznén. DE! Szerintem nincs nagyon értelme egy halom pénzt gyárival megegyező méretű felnire költeni. Akkor inkább add el a gumit is, de legalább egy mérettel nagyobb alufelnit vegyél. Én pont ma rakattam fel 7X16-os felnire 205/55R16-os gumikat. Nagyon állat lett :)
berlina Elküldve Március25, 2006 Elküldve Március25, 2006 ideírom, mert G Astra-val kapcsolatban merült fel tegnap a meet-en a dolog: sok gumisnak még mindig nincs gumibevonatos kerékanyakulcsa, sokszor összekaristolják a felniket szereléskor. nem tudom lehet vkinek olyan kapcsolata amelyen keresztül kedvezményesebben vehetnénk otthonra ilyen spéci kímélö kerékanyadugót. lehet, hogy többünket is érdekelné a dolog jelenleg kb olyan 3e Ft a darabára ?
Jim Elküldve Március25, 2006 Elküldve Március25, 2006 ideírom, mert G Astra-val kapcsolatban merült fel tegnap a meet-en a dolog: sok gumisnak még mindig nincs gumibevonatos kerékanyakulcsa, sokszor összekaristolják a felniket szereléskor. nem tudom lehet vkinek olyan kapcsolata amelyen keresztül kedvezményesebben vehetnénk otthonra ilyen spéci kímélö kerékanyadugót. lehet, hogy többünket is érdekelné a dolog jelenleg kb olyan 3e Ft a darabára ? A gumibevonatos kerékanyakulcsra szeretnék reagálni. Én pont ma szereltettem fel alufelniket és ott sem volt ilyen kulcs, de a srác úgy bánt a felnikkel, mint a hímestojással. Manapság elég ritkaság az ilyen sajnos. :) .
Speed Elküldve Március25, 2006 Elküldve Március25, 2006 Tegnap este felkerültek az új felnijeim... gondoltam a különbség láthatósága végett összehasonlító képeket rakok fel! Nekem nagyon tetszik! :) Ezek amúgy a Turbo Coupe gyári felnijei... eléggé feldobják az autót! ;) szerintem... ;)
urbanjozsi Elküldve Március25, 2006 Elküldve Március25, 2006 Sziasztok! Szerintetek melyik illene jobban egy Astra Classic Sedan-ra? Ezüstmetál a kocsi. [im]http://www.startgumi.hu/images/type/1/7703010596.jpg http://www.startgumi.hu/images/type/1/5636393561.jpg Vagy pedig ez: [ig]http://www.startgumi.hu/images/type/1/5636393561.jpg A választásnál szerintem vedd figyelembe a "takaríthatóságot"!Sztem az AWS-sel van macera rendesen!! Nekem spec a DEZENT vagy:http://www.makwheels.it/webadmin/include/imgviewer.asp?ID=440
ENDYKA Elküldve Március25, 2006 Elküldve Március25, 2006 Tegnap este felkerültek az új felnijeim... gondoltam a különbség láthatósága végett összehasonlító képeket rakok fel! Megcsodáltuk és nagyon tetszett!! Bőven van különbség! :)
Jim Elküldve Március25, 2006 Elküldve Március25, 2006 Sziasztok! Nekem is felkerültek az új felnijeim, majd ha sikerül lefotóznom, akkor rakok fel képet :). De van egy kis problémám. Úgy néz ki, hogy hátulra erősebb rugó kellene, mert egy olyan bukkanónál, ahol nagyon berugózik az autó (pl. Árpád-híd Pestről-Budára egyik részén), ott egy hangyányit beleér a gumi a dobtakaró lemez sarkába ;). Kicsit túlméreteztem magam, de nem akarok gumit cserélni ;) . Van valakinek tapasztalata, ötlete a megoldásra? (Felni, gumi ceteris paribus ;)) Előre is köszönöm mindenki segítségét! :D
Amusing Elküldve Március25, 2006 Elküldve Március25, 2006 Sziasztok! Nekem is felkerültek az új felnijeim, majd ha sikerül lefotóznom, akkor rakok fel képet :). De van egy kis problémám. Úgy néz ki, hogy hátulra erősebb rugó kellene, mert egy olyan bukkanónál, ahol nagyon berugózik az autó (pl. Árpád-híd Pestről-Budára egyik részén), ott egy hangyányit beleér a gumi a dobtakaró lemez sarkába ;). Kicsit túlméreteztem magam, de nem akarok gumit cserélni ;) . Van valakinek tapasztalata, ötlete a megoldásra? (Felni, gumi ceteris paribus ;)) Előre is köszönöm mindenki segítségét! :D érdekes módon nem te vagy az első akinek nem lett jó a 16 kerékméret classic II-re Malacka emiatt lecseréltette a hátsó rugót keményebre hagondolod összehozlak titeket, Ő is XVII ker-i
coupe Elküldve Március25, 2006 Elküldve Március25, 2006 Sziasztok! Nekem is felkerültek az új felnijeim, majd ha sikerül lefotóznom, akkor rakok fel képet :). De van egy kis problémám. Úgy néz ki, hogy hátulra erősebb rugó kellene, mert egy olyan bukkanónál, ahol nagyon berugózik az autó (pl. Árpád-híd Pestről-Budára egyik részén), ott egy hangyányit beleér a gumi a dobtakaró lemez sarkába ;). Kicsit túlméreteztem magam, de nem akarok gumit cserélni ;) . Van valakinek tapasztalata, ötlete a megoldásra? (Felni, gumi ceteris paribus ;)) Előre is köszönöm mindenki segítségét! :D Felejtsd el a rugó cserét az nagyon rossz megoldás.Gondolom nem akarsz erősebb rugókat meg gátlókat,ezért én azt mondanám hogy vagy cseréld le a gumit váltó méretre,vagy egy lakatossal hajlitsd vissza a sárvédőív peremeit és akkor nem fog beleérni.Van olyan lakatos aki a fényezés sérülése nélkül meg tudja csinálni.Sokat nem is kérhetnek érte. Rugót semmiféle képpen ne cserélj nagyobbra,magasabbra.
coupe Elküldve Március25, 2006 Elküldve Március25, 2006 érdekes módon nem te vagy az első akinek nem lett jó a 16 kerékméret classic II-re Malacka emiatt lecseréltette a hátsó rugót keményebre hagondolod összehozlak titeket, Ő is XVII ker-i Ha jól emlékszem valahol azt írtad hogy magasabb rugót rakott bele.Vagy rosszul emlékszem?
paja Elküldve Március26, 2006 Elküldve Március26, 2006 ideírom, mert G Astra-val kapcsolatban merült fel tegnap a meet-en a dolog: sok gumisnak még mindig nincs gumibevonatos kerékanyakulcsa, sokszor összekaristolják a felniket szereléskor. Szigetelő szallag csodákra képes.... :) ;)
Recommended Posts