Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumi, felni kérdések

GABBE

Recommended Posts

Hi, Buktor!

A sokkal ezelőtti hozzászólásomat fenntartom (lásd: Mélykék-link) azzal kiegészítve, h az OPC futóműve (és mindene) a sportosságra van hangolva és megerősítve. (Ez jó magyartalan így, de érthető). A ClassicII a hagyományos - bocs - "tucat"-futóművet kapta, amihez nem túl előnyös a 17-es felni a korábban általam leírtak miatt. De felteheted, ha mindenképp ragaszkodsz hozzá, mert nagyon jól mutat a vason, csak meg kell tanulnod a sávon belüli szlalomozást a bucka- és kátyúmentes közlekedéshez.

Peace

Köszia választ!

akkor szerinted a 205/50R16-al is jóljárok? az is mutat valmait igaz?

Megosztás:

Köszia választ!

akkor szerinted a 205/50R16-al is jóljárok? az is mutat valmait igaz?

Nincs mit.

Ya, a 16"-os teljesen OK. Nekem a 17" előtt ugyanez a méret volt a kocsimon, ugyan ráültetve. (Lásd az avatarom; 7,5X16-os felnin). Azért úgy az igazi. De ezzel is csak óvatosan, aránylag hepehupamentesen!

Good luck! :supz:

Megosztás:

Nincs mit.

Ya, a 16"-os teljesen OK. Nekem a 17" előtt ugyanez a méret volt a kocsimon, ugyan ráültetve. (Lásd az avatarom; 7,5X16-os felnin). Azért úgy az igazi. De ezzel is csak óvatosan, aránylag hepehupamentesen!

Good luck! :supz:

hali!

7.5-ös felni az nem széles 205-ös gumihoz? 90 LE autó mekkora szélességü gumit bír el! 7.5-ös felnire 215 vagy 225-ös kerék a jobb! Persze csak az astrához mérve!

Megosztás:

Szia!

Miért jó az, ha idő előtt kerékcsapágyat, meg más futóműelemeket kell cserélni az autón? Az Astrára szerintem (ha az 1.4 -es vagy 1.6 os) teljességgel értelmetlen 205 -ös guminál nagyobbat tenni!

Persze mindenkinek jogában áll olyan kereket tenni amilyet csak akar.... :wink:

Megosztás:

Szia!

Miért jó az, ha idő előtt kerékcsapágyat, meg más futóműelemeket kell cserélni az autón? Az Astrára szerintem (ha az 1.4 -es vagy 1.6 os) teljességgel értelmetlen 205 -ös guminál nagyobbat tenni!

Persze mindenkinek jogában áll olyan kereket tenni amilyet csak akar.... :wink:

ok,ez is egy tanács

köszi

Megosztás:

Hát ha nekem valaki egy 1.4-es Astrát ajánlana 17" -os alukerekekkel meg jó széles gumival, az valószínüleg nem érdekelne, mert számomra az ilyen annak a bizonyítéka, hogy az a valaki esetleg nem csak nem figyel oda az autójára, de nem is érdekli, vagy nagyon nem ért hozzá!

Sztem ha valaki ekkora kerékméretet szeretne, és arra van pénze, hogy áldozzon rá, akkor azért legyen neki arra is, hogy megerősíti a futóművet alatta.... akkor már adjuk meg a módját rendesen!

A nehezebb kerék okozta fogyasztásnövekedésről, meg a gördülési komfort romlásáról nem is beszélek. Egy méret fölött viszont már tolakodó és nem szép a kerék. Az Astra alatt sztem a 16" -os éppen jó, persze ez is ízlés kérdése! Ahhoz másabb kialakítású kerékjárat, és másabb sárvédő idomok kellenének. De ez szigorúan a magánvéleményem! :lol: 8)

Megosztás:

Én mindezt csak azért próbálom megtudni, hogy kinek mi a véleménye,ugyanis nem szeretném tönkretenni az autómat! Azért is gondolkodom mindebben, mert a télikerekeimet tetettem fel a gyári acélra és nemigen akarom őket onnan levenni! És ha már felnit cserélek, gondoltam teszek rá egy kicsit tetszetősebbet mint a gyári acél+tárcsa!

Megosztás:

Értelek én téged, de nagyon szép alukat lehet kapni 15 - 16 coll méretben is, és azoktól bizti semmi baja nem lesz az autódnak!!

Kérdezd meg Uhuhu vezérünket, neki pl. van egy nagyon szép felnije, ami nem nagy mégis szép, és még olcsó is volt! ... a minőségét én nem ismerem, de Uhuból kiindulva oan sz@r nem lehet! :lol:

A G Astra felni mérete asszem 6,5 X 15" Arra én egy 205/50/15 gumit tennék, esetleg ugyanezt 16" -lal! nyáriból, téligumit meg 195/60/15 szigorúan! 8) :wink:

De ne érts félre, én nem akarlak semmirő lebeszélni, ....igaz rá sem!

Csak a véleményem mondom!

Megosztás:

Értelek én téged, de nagyon szép alukat lehet kapni 15 - 16 coll méretben is, és azoktól bizti semmi baja nem lesz az autódnak!!

Kérdezd meg Uhuhu vezérünket, neki pl. van egy nagyon szép felnije, ami nem nagy mégis szép, és még olcsó is volt! ... a minőségét én nem ismerem, de Uhuból kiindulva oan sz@r nem lehet! :lol:

A G Astra felni mérete asszem 6,5 X 15" Arra én egy 205/50/15 gumit tennék, esetleg ugyanezt 16" -lal! nyáriból, téligumit meg 195/60/15 szigorúan! 8) :wink:

De ne érts félre, én nem akarlak semmirő lebeszélni, ....igaz rá sem!

Csak a véleményem mondom!

A véeményekből meg az autómból kiindulva én 205/50R16-ot teaszek,ez már korábban is látszott-számomra!

a téli természetesen 195/60R15! Barum Polais2-stratgumi 13000ft/db

Nem értlek félre,scak a jószándék beszél belőled!

Megosztás:

ha belekötnének akkkor meg miért árulnak gyári nagyobb kerekeket a szalonok? nem??

Nem fognak belekötni, csak max akkor ha nagyon széles, és kilóg a kerékíven kívülre... A 205/50R16 még egy ET35-38-as felnivel sem lóg ki asszem. A gyári 16-os ET száma egyébként ET49, ha jól tudom. Ezzel tuti biztosan átmegy. :lol:

Megosztás:

Nem fognak belekötni, csak max akkor ha nagyon széles, és kilóg a kerékíven kívülre... A 205/50R16 még egy ET35-38-as felnivel sem lóg ki asszem. A gyári 16-os ET száma egyébként ET49, ha jól tudom. Ezzel tuti biztosan átmegy. :lol:

Na előjött amit nem tudok, hogy mi az! egyszer olvastam róla a Ladám ügyében az ET számról de mára már nemtom mi fán terem!

Van energiád elmondani röviden tömören?

nagyon megköszönném!

Megosztás:

Na előjött amit nem tudok, hogy mi az! egyszer olvastam róla a Ladám ügyében az ET számról de mára már nemtom mi fán terem!

Van energiád elmondani röviden tömören?

nagyon megköszönném!

Asszem volt már ebben a topikban róla szó vhol, Bazs szakszerűen elmagyarázta. Röviden és egyszerűen ez határozza meg, hogy oldalirányban mennyire van kinn a kerék (a felni középvonalának távolsága a kerék felfogatási síkjától vagy hogy is híjjáktól, most nem jut eszembe rá jobb szó... :roll:, de lehet, hogy rosszul definiáltam). A gyakorlatban általában minél kisebb (igen kisebb!), annál kijebb van a kerék (nagyobb a nyomtáv).

Megosztás:

... most nem jut eszembe rá jobb szó...

"Offset".

Ez olyan brutálisan egyszerű szó, és mindenkinek egyértelmű (aki beszél angolul). Miért nincs magyarul egy normális szó rá??? :?

Az ET szám a felni agyra felfekvő felületsíkjától a felni függőleges középvonaláig mért táv.

(Van nullás, van mínuszos és van pluszos felni. :lol: )

De így a legegyértelműbb:

offset_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Hát ja. Inchben kicsit fura lenne. :lol:

Tehát nagy ET szám: keskenyebb nyomtáv (hülyén néz ki)

Kisebb ET szám: "kihegesztett felni"

:lol: :lol: ;)

Mindkét esetben előfordulhat, hogy valamibe beleér a felni vagy a gumi. Gyárinál nagyobb et számnál esetleg féknyeregbe, lengéscsillapítóba, kormányösszekötőbe stb. Kisebb et számnál meg a sárvédőívbe. :?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.