outsider Elküldve Október24, 2017 Megoszt Elküldve Október24, 2017 6,5J széles felnire felmegy még a 195 széles gumi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Október24, 2017 Megoszt Elküldve Október24, 2017 10 perce, outsider írta: 6,5J széles felnire felmegy még a 195 széles gumi? Itt van egy táblázat erről. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Október25, 2017 Megoszt Elküldve Október25, 2017 21 órája, outsider írta: 6,5J széles felnire felmegy még a 195 széles gumi? teljesen jó 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október26, 2017 Megoszt Elküldve Október26, 2017 On 2017. 10. 24. at 22:04, PGA írta: Itt van egy táblázat erről. Ezek amolyan biztonsági határok szerintem,nekem a 7" széles felnin 175-ös gumi van fent, pedig a táblázatban azt írják, 195 a minimum. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyolc8 Elküldve Október28, 2017 Megoszt Elküldve Október28, 2017 On 2017. 10. 19. at 8:49, nyolc8 írta: Én ezeket nézegettem most: Bridgestone DriveGuard Winter XL RFT (defekttűrő) Goodyear ULTRA GRIP 9 Continental WinterContact TS 860 Van valakinek tapasztalata ezekről? Esetleg valamelyik túl hangos, stb? Vagy bármelyik jó? Mert nem igazán tudok dönteni, árban 200-1000Ft a különbség köztük. Végülis egy negyediket, Nokian WR D4 féle gumit választottam, ahogy néztem az egyik legjobb tapadást adja vizes út felületen (A besorolás, míg a fentieknél B-C). És mellesleg olcsóbb is volt. Már csak elkell értük menni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Október28, 2017 Megoszt Elküldve Október28, 2017 22 perce, nyolc8 írta: Végülis egy negyediket, Nokian WR D4 féle gumit választottam, ahogy néztem az egyik legjobb tapadást adja vizes út felületen (A besorolás, míg a fentieknél B-C). És mellesleg olcsóbb is volt. Már csak elkell értük menni. Én meg nemrég rendeltem D3-ast. De most nézem, hogy azóta leakciózták a D4-est is arra az árra. Megpróbálom, hátha még át lehet variálni. Pénteken raknák fel, úgyhogy akár még belefér... Az én méretemben a D3 91T kategóriája C-C. A D4 91T-ben már C-B. A legtöbb gumi ebben az árkategóriában (16-17k) E-D kategória... Link to comment Megosztás: More sharing options...
KMilán Elküldve Október28, 2017 Megoszt Elküldve Október28, 2017 1 órával ezelőtt, nyolc8 írta: Végülis egy negyediket, Nokian WR D4 féle gumit választottam, ahogy néztem az egyik legjobb tapadást adja vizes út felületen (A besorolás, míg a fentieknél B-C). És mellesleg olcsóbb is volt. Már csak elkell értük menni. Az van nekem is Bár szerintem zajosabb, mint a nyári gumijaim (pirelli). Ilyen 10-15 fokban tud zajoskodni, mínuszokban mintha halkabb lenne. Amúgy most, hogy lent vannak a nyáriak, elgondolkodtam azon, hogy cseréljem-e őket. 5-6 mm-es a profilmélységük. Megérné ezt így eladni és venni másik szettet? Egy évet még biztosan kibírna, de kettőt nem hiszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Október28, 2017 Megoszt Elküldve Október28, 2017 54 perce, KMilán írta: Az van nekem is Bár szerintem zajosabb, mint a nyári gumijaim (pirelli). Ilyen 10-15 fokban tud zajoskodni, mínuszokban mintha halkabb lenne. Amúgy most, hogy lent vannak a nyáriak, elgondolkodtam azon, hogy cseréljem-e őket. 5-6 mm-es a profilmélységük. Megérné ezt így eladni és venni másik szettet? Egy évet még biztosan kibírna, de kettőt nem hiszem. ezért döntöttem inkább a goodyear mellett Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Október30, 2017 Megoszt Elküldve Október30, 2017 Az abroncsnál a T és a H sebességindex gyakorlatilag mindegy, normál felhasználás esetén? Úgy gondolom az előtte lévő szám fontosabb esetemben 91. Tehát egy 91H és egy 91T közül választhatom nyugondtan a T-t, feltételezem a megengedett 191 km/h-t sosem fogom elérni... A H-ra 210 km/h a megengedet... On 2017. 10. 28. at 18:47, KMilán írta: Az van nekem is Bár szerintem zajosabb, mint a nyári gumijaim (pirelli). Ilyen 10-15 fokban tud zajoskodni, mínuszokban mintha halkabb lenne. Amúgy most, hogy lent vannak a nyáriak, elgondolkodtam azon, hogy cseréljem-e őket. 5-6 mm-es a profilmélységük. Megérné ezt így eladni és venni másik szettet? Egy évet még biztosan kibírna, de kettőt nem hiszem. Mondjuk nem kifejezetten téli körülmények között (15 fok), a legtöbb téli hangosabb, többnyire a mintázat miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Október30, 2017 Megoszt Elküldve Október30, 2017 On 2017. 10. 28. at 17:50, outsider írta: Én meg nemrég rendeltem D3-ast. De most nézem, hogy azóta leakciózták a D4-est is arra az árra. Megpróbálom, hátha még át lehet variálni. Pénteken raknák fel, úgyhogy akár még belefér... Az én méretemben a D3 91T kategóriája C-C. A D4 91T-ben már C-B. A legtöbb gumi ebben az árkategóriában (16-17k) E-D kategória... Na sikerült átiraton WR D4 91T-re Link to comment Megosztás: More sharing options...
ftamas0201 Elküldve November4, 2017 Megoszt Elküldve November4, 2017 Sziasztok! Sajnos ezer éve nem jártam már erre, rengeteg egyéb elfoglaltság volt, gép elé sem kerültem Viszont most egy kérdéssel térnék vissza hozzátok. Tudom fura de én a nyári gumik között keresgélek már, találtam is egy tökéleteset ami számomra megfelelne ez pedig a Goodyear Efficientgrip Performance gumija. És itt jön két kérdés. Valakinek van esetleg ilyen? tapasztalat érdekelne róla. A másik kérdésem pedig hogy jelenleg 185/65 15" van fent ez a gumi viszont 195/65 15". Gond lehet ez nekem vagy elhanyagolható a dolog? Ha nem megfelelő a méret akkor keresek a gyári méretek között valami jó ajánlatot ami jó minőségű kb így 16ezer ft környékén darabját, de ha tökéletesen megfelel ez a méret is akkor nem keresek tovább. Köszönöm nektek a választ előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve November4, 2017 Megoszt Elküldve November4, 2017 24 perce, ftamas0201 írta: Sziasztok! Sajnos ezer éve nem jártam már erre, rengeteg egyéb elfoglaltság volt, gép elé sem kerültem Viszont most egy kérdéssel térnék vissza hozzátok. Tudom fura de én a nyári gumik között keresgélek már, találtam is egy tökéleteset ami számomra megfelelne ez pedig a Goodyear Efficientgrip Performance gumija. És itt jön két kérdés. Valakinek van esetleg ilyen? tapasztalat érdekelne róla. A másik kérdésem pedig hogy jelenleg 185/65 15" van fent ez a gumi viszont 195/65 15". Gond lehet ez nekem vagy elhanyagolható a dolog? Ha nem megfelelő a méret akkor keresek a gyári méretek között valami jó ajánlatot ami jó minőségű kb így 16ezer ft környékén darabját, de ha tökéletesen megfelel ez a méret is akkor nem keresek tovább. Köszönöm nektek a választ előre is! Keress tovább! Nem jó a méret. Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve November4, 2017 Megoszt Elküldve November4, 2017 48 perce, ftamas0201 írta: Sziasztok! Sajnos ezer éve nem jártam már erre, rengeteg egyéb elfoglaltság volt, gép elé sem kerültem Viszont most egy kérdéssel térnék vissza hozzátok. Tudom fura de én a nyári gumik között keresgélek már, találtam is egy tökéleteset ami számomra megfelelne ez pedig a Goodyear Efficientgrip Performance gumija. És itt jön két kérdés. Valakinek van esetleg ilyen? tapasztalat érdekelne róla. A másik kérdésem pedig hogy jelenleg 185/65 15" van fent ez a gumi viszont 195/65 15". Gond lehet ez nekem vagy elhanyagolható a dolog? Ha nem megfelelő a méret akkor keresek a gyári méretek között valami jó ajánlatot ami jó minőségű kb így 16ezer ft környékén darabját, de ha tökéletesen megfelel ez a méret is akkor nem keresek tovább. Köszönöm nektek a választ előre is! 195/60 a gyári méret. Annak a váltója a 185/65. A 195/65 nem váltóméret. Valószínűleg 185/65 méretben olcsóbban fogsz kapni. A 195/60 nem annyira járatos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ftamas0201 Elküldve November4, 2017 Megoszt Elküldve November4, 2017 4 órája, gezoli írta: Keress tovább! Nem jó a méret. 3 órája, outsider írta: 195/60 a gyári méret. Annak a váltója a 185/65. A 195/65 nem váltóméret. Valószínűleg 185/65 méretben olcsóbban fogsz kapni. A 195/60 nem annyira járatos. Köszönöm nektek. Fura de 185/65 drágábbak mint az említett nagyobb méret, de akkor még nyárig pár fizuból elteszek és kerítek valami normálisat a gyári méretben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve November4, 2017 Megoszt Elküldve November4, 2017 8 perce, ftamas0201 írta: Köszönöm nektek. Fura de 185/65 drágábbak mint az említett nagyobb méret, de akkor még nyárig pár fizuból elteszek és kerítek valami normálisat a gyári méretben. Válaszd a 195/60R15-öt egy kicsit jobban mutat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve November4, 2017 Megoszt Elküldve November4, 2017 1 órával ezelőtt, ftamas0201 írta: Köszönöm nektek. Fura de 185/65 drágábbak mint az említett nagyobb méret, de akkor még nyárig pár fizuból elteszek és kerítek valami normálisat a gyári méretben. Nem tudom, most rákerestem. 185/65-nél 13E-nél kezdődik a márkás gumi, mondjuk Barummal. Continental 18k. Michelin 21k. 195/60-nál 15E-nél szintén Barummal. Continental 21k. Michelin 24k. Lehet ha konkrét típusra szűsz más a helyzet... Én még mindig azt látom a 185-ös olcsóbb Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve November4, 2017 Megoszt Elküldve November4, 2017 (edited) Na, felkerült a Nokian WR D4. Rájöttem, hogy a nyári gumim, amit a kocsival vettem rohand hangos... Azóta semmilyen gördülési zaj nincs, pedig a valaki által említett 12-15 fok volt ma... A nyárim 2014-es Taurus High Performace 91H... Kerüljétek... :D Már már azt hittem csapágyas az autó, de mivel 2 órás átvizsgáláson esett át megvételkor, ezt elvetettem. Elég baltával szabott mintázata van ennek a Taurusnak, szerintem megy a levesbe... Ehhez képest a téli Nokian "lábujjhegyen jár"... Módosítva November4, 2017 : outsider Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve November4, 2017 Megoszt Elküldve November4, 2017 Ezekről mik a vélemények? http://www.marso.hu/termekek/nyari-gumi-szemelyautokra/hankook-k125_ventus_prime_3/195-65-r15-91h-18294?filtering=1 Nekem azt mondták a gumisnál, hogy a Hankook-ok hajlamosak a korai öregedésre. Mondjuk a Contira is ezt mondták... Árban jó... Nyáriban milyen a Nokian? Van vkinek tapasztalata. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyolc8 Elküldve November6, 2017 Megoszt Elküldve November6, 2017 On 2017. 11. 04. at 19:08, outsider írta: Na, felkerült a Nokian WR D4. Rájöttem, hogy a nyári gumim, amit a kocsival vettem rohand hangos... Azóta semmilyen gördülési zaj nincs, pedig a valaki által említett 12-15 fok volt ma... A nyárim 2014-es Taurus High Performace 91H... Kerüljétek... :D Már már azt hittem csapágyas az autó, de mivel 2 órás átvizsgáláson esett át megvételkor, ezt elvetettem. Elég baltával szabott mintázata van ennek a Taurusnak, szerintem megy a levesbe... Ehhez képest a téli Nokian "lábujjhegyen jár"... Ezt bíztató olvasni, én ma megyek értük a gumishoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve November7, 2017 Megoszt Elküldve November7, 2017 On 2017. 11. 06. at 9:53, nyolc8 írta: Ezt bíztató olvasni, én ma megyek értük a gumishoz. Nokianért, vagy Taurusért? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyolc8 Elküldve November8, 2017 Megoszt Elküldve November8, 2017 Nokian 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
bonat Elküldve November8, 2017 Megoszt Elküldve November8, 2017 Sziasztok, Most vettem új téli gumikat 195/60 R15 méretben. A régi gumik 195/65 R15-ösek voltak és van nekem hozzájuk való hóláncom! A hóláncot használhatom az új gumikon is????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November8, 2017 Megoszt Elküldve November8, 2017 2 órája, bonat írta: Sziasztok, Most vettem új téli gumikat 195/60 R15 méretben. A régi gumik 195/65 R15-ösek voltak és van nekem hozzájuk való hóláncom! A hóláncot használhatom az új gumikon is????? Nincs már meg a hólánc doboza? Rá szokták írni hogy milyen méretű gumikhoz jó... A két általad említett méret között átmérőben ~2cm, kerületben ~6cm a különbség, nem tudom ennyit lehet-e állítani a hóláncon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bonat Elküldve November8, 2017 Megoszt Elküldve November8, 2017 14 perce, tgabika76 írta: Nincs már meg a hólánc doboza? Rá szokták írni hogy milyen méretű gumikhoz jó... A két általad említett méret között átmérőben ~2cm, kerületben ~6cm a különbség, nem tudom ennyit lehet-e állítani a hóláncon. de meg van a doboza.... önfeszítős a hólánc de azon ez a méret nincs rajta gumis szerint rámegy ne foglalkozzak vele Link to comment Megosztás: More sharing options...
NW1 Elküldve November8, 2017 Megoszt Elküldve November8, 2017 (edited) 41 perce, bonat írta: de meg van a doboza.... önfeszítős a hólánc de azon ez a méret nincs rajta gumis szerint rámegy ne foglalkozzak vele A kézi feszítésű hóláncoknál külön dobozban találtam (és vettem) meg a 195/60 és a 195/65-ös gumikra valót. Előbbi méretre való hólánc típusszáma a 70-es, utóbbira a 80-as kell. Módosítva November8, 2017 : NW1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts