Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Én sem értem,  miért erőltetik a nem gyári méreteket? Van netán valami előnye?

Ráadásul eléggé bután" néz ki - látszik, hogy nem odavaló...:confused:

Annak idején (80-as évek) skoda 120L - 14" felni - mint egy lovaskocsi

Elküldve
4 órája, gezoli írta:

Miért erőlteted a 205-ös gumit? Fölösleges. Elég a 195-ös.

Hát ja,ha lehetne a 17"felnimre is 195-ös gumit tettem volna tavaly

Elküldve
On 2017. 07. 12. at 13:33, gezoli írta:

Miért erőlteted a 205-ös gumit? Fölösleges. Elég a 195-ös.

Nem erőltetném a 205-öst, csak nem tudtam, hogy erre a felnire lehet rakni 195-öst is. :) Gyárilag is az van rajta nekem, úgyhogy ha rámegy az alura is az, tökéletes lesz. Igazából a kérdés az lett volna, hogy a 4x100 7Jx15H2 ET37 felnit fel tudom-e tenni.  

Elküldve
16 perce, Bogica91 írta:

Nem erőltetném a 205-öst, csak nem tudtam, hogy erre a felnire lehet rakni 195-öst is. :) Gyárilag is az van rajta nekem, úgyhogy ha rámegy az alura is az, tökéletes lesz. Igazából a kérdés az lett volna, hogy a 4x100 7Jx15H2 ET37 felnit fel tudom-e tenni.  

7J-re már kell a 205ös. A 6J-re jó a 195.

Elküldve (edited)
1 óra, AstryG írta:

7J-re már kell a 205ös. A 6J-re jó a 195.

Én 7Jx16-on 195x55 gumikkal jártam évekig gond nélkül...

Sógi meg 7,5Jx15 szintén 195-ös gumikkal

Módosítva : csicsó
Elküldve
11 órája, csicsó írta:

Én 7Jx16-on 195x55 gumikkal jártam évekig gond nélkül...

Sógi meg 7,5Jx15 szintén 195-ös gumikkal

Akkor nyílvánvaló, hogy nem vágom a témát! :-)

12 órája, gezoli írta:

Nekem 185-ös volt rajta, igaz nem volt a legszebb.

Szóval a 185 a lélektani határ :)

10 órája, Geopake írta:

165-öst is rá lehet robbantani :)

Az már elég gangsztán nézne ki :-)

kepatmeretezes_hu_235e66c5f720b8fea8874f

• Like 1
Elküldve
15 órája, Bogica91 írta:

Igen

Elküldve
22 órája, Geopake írta:

165-öst is rá lehet robbantani :)

11 órája, AstryG írta:

Az már elég gangsztán nézne ki :-)

Annyira azért nem, a télire használt autómon pontosan ilyen kombó van, 165-ös gumi 7" széles felnin. Holnap ha el nem felejtem, lövök képet, de a gumis egy szót sem szólt amikor felrakattam vele, pedig készültem rá hogy nem fog neki tetszeni...

Elküldve
On 2017. 07. 14. at 20:22, tgabika76 írta:

Annyira azért nem, a télire használt autómon pontosan ilyen kombó van, 165-ös gumi 7" széles felnin. Holnap ha el nem felejtem, lövök képet, de a gumis egy szót sem szólt amikor felrakattam vele, pedig készültem rá hogy nem fog neki tetszeni...

Izé... mea culpa, javítanom kell magam: látszik hogy régen vezettem, de a téli autón mégsem 165, hanem 175/55 R15 van 7" széles felnin. Így néz ki:

IMG_20170715_150553.jpg

Annyira végülis nem feszül szerintem...

Elküldve

Ja, amúgy öröm is van: tegnap óta 18"-on gurulok, az új választás a Corsa D OPC felnije lett. Íme a régi és az új egymás mellett, jobbról az eddigi Rial Viper D70 (7.5x17" ET35, 215/40 R17-el), bal oldalon pedig a Corsa D OPC (lánykori nevén Ronal 7792) (7.5x18" ET47, 205/40 R18-al):

IMG_20170716_115358.jpg

Elküldve

Ja igen, lemaradt a végeredmény, így néz ki most a coupé:

IMG_20170717_154718.jpg

Sajnos a gumi nem váltóméret (az a 205/35 R18 lenne), így emelnem kellett a futóművön elöl 8, hátul 3mm-t, de meglepő tapasztalat hogy a peresebb gumi ellenére így már van rugózás, és nem is ér bele sehol a kasztniba). Meg ekkora felni alatt elöl hiába van 308mm-es féktárcsa, az is játékszernek tűnik.:cool:

• Like 3
Elküldve
4 órája, tgabika76 írta:

Izé... mea culpa, javítanom kell magam: látszik hogy régen vezettem, de a téli autón mégsem 165, hanem 175/55 R15 van 7" széles felnin. Így néz ki:

IMG_20170715_150553.jpg

Annyira végülis nem feszül szerintem...

Ezen szinte alig látszik valami. Fene gondolta volna :)

Elküldve
4 órája, tgabika76 írta:

Ja igen, lemaradt a végeredmény, így néz ki most a coupé:

IMG_20170717_154718.jpg

Sajnos a gumi nem váltóméret (az a 205/35 R18 lenne), így emelnem kellett a futóművön elöl 8, hátul 3mm-t, de meglepő tapasztalat hogy a peresebb gumi ellenére így már van rugózás, és nem is ér bele sehol a kasztniba). Meg ekkora felni alatt elöl hiába van 308mm-es féktárcsa, az is játékszernek tűnik.:cool:

Jesszus mennyire szép! :cool: A kis szárny az CSR tuning, jól látom? Illetve az antenna szár az milyen gyártmány? Nagyon szeretnék egy rövidebbet enyémre, de nem igazán találok :(

Plusz egy mert nem tudom melyik topicban kérdezhetném meg. Tehetek kék fóliát a ködlámpára? Vagy inkább ne mert büntetnek érte?

Elküldve
13 órája, spzoli írta:

Ezek az en regi kerekeim a csokivadasztol? :)

Ejj, mik derülnek ki! Tőle van, igen, de akkor hozzá meg tőled került ezek szerint.:cool:

Valahogy itt a fórumon körbejárnak dolgok...

PS.: Ha már itt tartunk: a felnikupakokról tudsz valamit? Mert én már nem kaptam meg hozzá az eredetieket, végülis nem nagy gond mert tudok rendelni a netről, csak gondoltam hátha van egyszerűbb megoldás is

Elküldve
20 órája, AstryG írta:

Jesszus mennyire szép! :cool: A kis szárny az CSR tuning, jól látom? Illetve az antenna szár az milyen gyártmány? Nagyon szeretnék egy rövidebbet enyémre, de nem igazán találok :(

Plusz egy mert nem tudom melyik topicban kérdezhetném meg. Tehetek kék fóliát a ködlámpára? Vagy inkább ne mert büntetnek érte?

Köszi!

A kis szárnya az valami univerzális dolog, már nem emlékszem honnan vettem, lehet hogy CSR, de akár RDX is....

Az antenna pedig Mazda3-é, tökéletesen passzol az Astra antennatalpára, bármiféle átalakítás nélkül.

A kék fóliáért elvileg büntethetnek, szóval ha emiatt aggódsz, akkor inkább ne tegyél, bár kérdés hogy a rendőröket mennyire érdekli.... (szigorúan véve a 6/1990-es KÖHÉM rendeletben a ködfényszóró által kibocsájtott fény színe van meghatározva, nem pedig a lámpatest búrájának színe, szóval ha kék fóliával ellátva is sárga fény jön ki rajta, akkor elvileg semmi kifogásuk nem lehet ellene.)

Elküldve
1 órával ezelőtt, tgabika76 írta:

Köszi!

A kis szárnya az valami univerzális dolog, már nem emlékszem honnan vettem, lehet hogy CSR, de akár RDX is....

Az antenna pedig Mazda3-é, tökéletesen passzol az Astra antennatalpára, bármiféle átalakítás nélkül.

A kék fóliáért elvileg büntethetnek, szóval ha emiatt aggódsz, akkor inkább ne tegyél, bár kérdés hogy a rendőröket mennyire érdekli.... (szigorúan véve a 6/1990-es KÖHÉM rendeletben a ködfényszóró által kibocsájtott fény színe van meghatározva, nem pedig a lámpatest búrájának színe, szóval ha kék fóliával ellátva is sárga fény jön ki rajta, akkor elvileg semmi kifogásuk nem lehet ellene.)

Én is szemeztem coupe-val, de a végén a sedan maradt anyámék miatt is.

Most hogy mondod, a teljes képen látszik is, hogy a szélek le vannak kerekítve akkor meglehet, hogy RDX. Jó hír, hogy egyik boltban sokkal olcsóbb mint a másikban mind a két szárny :)

Értem az jó! De vlmi támpont hol nézhetném meg esetleg? Keresem, de most nem vagyok ügyes :(

Na rendben akkor nem packáznuk velük. A kadmium sárga is jó lesz hozzá. Köszönöm!

Elküldve
2 órája, tgabika76 írta:

Ejj, mik derülnek ki! Tőle van, igen, de akkor hozzá meg tőled került ezek szerint.:cool:

Valahogy itt a fórumon körbejárnak dolgok...

PS.: Ha már itt tartunk: a felnikupakokról tudsz valamit? Mert én már nem kaptam meg hozzá az eredetieket, végülis nem nagy gond mert tudok rendelni a netről, csak gondoltam hátha van egyszerűbb megoldás is

Holnap hivj fel.

Elküldve
16 órája, spzoli írta:

Ezek az en regi kerekeim a csokivadasztol? :)

jó helyre került, az enyémen nem állt jól, mert nagyon bent volt. 

Elküldve
20 órája, snec írta:

jó helyre került, az enyémen nem állt jól, mert nagyon bent volt. 

Az enyémen is ugyanígy áll :(

Ki kellett vennem a nyomtávszélesítőt, mivel annak 70mm-es tengelycsonk átmérője volt (a régi felnihez lett csináltatva), de nem marad így, lesz csináltatva hozzá másik, de most nem az az első számú projekt. Előbb bőrbelsőre hajtok.

Elküldve

A Crossclimate és a Crossclimate+  között mennyire van érdemi különbség?

A napokban szeretném megrendelni a gumikat de jó lenne tudni hogy jó a sima vagy a + -os sokkal jobb?

• 3 weeks later...
Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.