csicsó Elküldve Május1, 2017 Megoszt Elküldve Május1, 2017 19 órája, zolikaDB írta: Udv mindenki! Van itt olyan, aki 16"-os felnin 185-os gumit hasznal? Ha igen, milyen magassagut? Jelenleg egy garnitura Irmscherem van, es csereerettek a 195/55 R16-os Falkenek (tudom, nem gyari valtomeret), es azt tapasztalatam az 5 ev alatt, h nehezebb ilyen szeles gumikkal terelgetni az autot, mint a téli 185-os 15-osokkel. (1.4, 90LE) Viszont a felnik szepek, megtartanam oket es nem valtanek 15-re nyaron. Szoval a kerdes adott: 185/? R16. Ertelemszeruen nagyon ballonosat nem akarok es kereskedelmi forgalomban kaphato legyen. Koszonom! A 195/55R16 váltoméret,én is ezt használtam off g-n,amiért könnyebbnek érzed a terelgetést az a gumi téli mivolta miatt lehet inkább,gyárilag szerelték 195mm szélessel Van 185/60 R16 ez váltóméret Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Május1, 2017 Megoszt Elküldve Május1, 2017 3 perce, zolikaDB írta: @csicsó ertem, koszonom! En ugy tudtam, h 16-ban 205/50 R16 a valto, persze a 195/55 nem olyan nagy elteres, es ugye kaphato is, bar csal egy keveset, de szep is, jo is. Mint írták váltóméret a 195/55R16. Én is ezt használom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Május1, 2017 Megoszt Elküldve Május1, 2017 Sziasztok! A tavalyi szettem 16x7j ET35 195/55R16 gumikkal ha picit jobban terhelve volt hátul már beleért a műanyag dobbetétbe. Idén felni váltottam, most 16x7j ET40 van fent 205/50R16 gumikkal, nem is ér bele sehova. Viszont a gumikat le kell cserélnem, és 195/55R16-ban találtam már jó árban peremvédős gumit. Vajon ezzel is beleütne a műanyag betétbe a két hátsó sárvédőnél? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május2, 2017 Megoszt Elküldve Május2, 2017 10 órája, peacetrang írta: Sziasztok! A tavalyi szettem 16x7j ET35 195/55R16 gumikkal ha picit jobban terhelve volt hátul már beleért a műanyag dobbetétbe. Idén felni váltottam, most 16x7j ET40 van fent 205/50R16 gumikkal, nem is ér bele sehova. Viszont a gumikat le kell cserélnem, és 195/55R16-ban találtam már jó árban peremvédős gumit. Vajon ezzel is beleütne a műanyag betétbe a két hátsó sárvédőnél? Ez vmi takolt dobbetet? Nekem dimenziokkal mas meretu kerek sem er bele.. Jo a 9,5x18 et33 neha beleert, de az mas. :D 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Május2, 2017 Megoszt Elküldve Május2, 2017 2 perce, spzoli írta: Ez vmi takolt dobbetet? Nekem dimenziokkal mas meretu kerek sem er bele.. Jo a 9,5x18 et33 neha beleert, de az mas. :D Nem tákolt, első tulaja vagyunk a kocsinak és sosem nyúltunk hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május2, 2017 Megoszt Elküldve Május2, 2017 15 perce, peacetrang írta: Nem tákolt, első tulaja vagyunk a kocsinak és sosem nyúltunk hozzá. Akkor biztos tul puha mar a rugo/gatlo. A teli szettem 8x17 et35. 215/40 gumival es az se er be sehova. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Május2, 2017 Megoszt Elküldve Május2, 2017 11 órája, peacetrang írta: Sziasztok! A tavalyi szettem 16x7j ET35 195/55R16 gumikkal ha picit jobban terhelve volt hátul már beleért a műanyag dobbetétbe. Idén felni váltottam, most 16x7j ET40 van fent 205/50R16 gumikkal, nem is ér bele sehova. Viszont a gumikat le kell cserélnem, és 195/55R16-ban találtam már jó árban peremvédős gumit. Vajon ezzel is beleütne a műanyag betétbe a két hátsó sárvédőnél? Ugyanilyen méretü gumival és felnivel nekem is belevert terhelten a dobbetétbe sedanon Nyárra kiszoktam venni a betétet A 195/55 gumival 9,5mm-el lesz nagyobb az átmérö mint 205/50 esetén,nem biztos elèg lesz az az 5mm plusz ET-ben Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Május2, 2017 Megoszt Elküldve Május2, 2017 17 perce, csicsó írta: Ugyanilyen méretü gumival és felnivel nekem is belevert terhelten a dobbetétbe sedanon Nyárra kiszoktam venni a betétet A 195/55 gumival 9,5mm-el lesz nagyobb az átmérö mint 205/50 esetén,nem biztos elèg lesz az az 5mm plusz ET-ben Igen, ezen agyaltam én is, úgyhogy biztos ami biztos jön a malomkerék megint a kis 90lóra, 205/50 lett a vége Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Május2, 2017 Megoszt Elküldve Május2, 2017 2 órája, peacetrang írta: Igen, ezen agyaltam én is, úgyhogy biztos ami biztos jön a malomkerék megint a kis 90lóra, 205/50 lett a vége Annyira azért nem túlzó ez a méret sem Én most ugyanezt a gumiméretet használom H astrán csak 17"-ban... De azért más a dinamika a téli 15" 195/65 után Link to comment Megosztás: More sharing options...
five Elküldve Május4, 2017 Megoszt Elküldve Május4, 2017 Sziasztok! 1.5 éve vezetek egy Opel Astra G 2005os Classicot (1.6). Eljött az első gumicsere ideje. Gyári könnyűfém felnivel (15os), 195/60as gumival vettem. A gumis 205/60as gumit javasolt. Nem vagyok tapasztalt autós, arra lennek kíváncsi, hogy erdemes-e erre a méretre cserélnem vagy milyenre kéne? Futómű beállítva alkatreszei cserélve. Milyen hatása lenne a szelesebb kerekeknek? Koszi a választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Május4, 2017 Megoszt Elküldve Május4, 2017 11 órája, five írta: Sziasztok! 1.5 éve vezetek egy Opel Astra G 2005os Classicot (1.6). Eljött az első gumicsere ideje. Gyári könnyűfém felnivel (15os), 195/60as gumival vettem. A gumis 205/60as gumit javasolt. Nem vagyok tapasztalt autós, arra lennek kíváncsi, hogy erdemes-e erre a méretre cserélnem vagy milyenre kéne? Futómű beállítva alkatreszei cserélve. Milyen hatása lenne a szelesebb kerekeknek? Koszi a választ! Nem érdemes.Ráadásul nem is váltómérete. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Május4, 2017 Megoszt Elküldve Május4, 2017 13 órája, five írta: Sziasztok! 1.5 éve vezetek egy Opel Astra G 2005os Classicot (1.6). Eljött az első gumicsere ideje. Gyári könnyűfém felnivel (15os), 195/60as gumival vettem. A gumis 205/60as gumit javasolt. Nem vagyok tapasztalt autós, arra lennek kíváncsi, hogy erdemes-e erre a méretre cserélnem vagy milyenre kéne? Futómű beállítva alkatreszei cserélve. Milyen hatása lenne a szelesebb kerekeknek? Koszi a választ! Ha marad a 15" felni akkor maradj az eredeti méretnél,tök felesleges a 205mm szélesség,bár nem tudom mennyire vezetsz sportosan Aki szélesebb gumit akar felrakni általában nagyobb felnit vesz hozzá,az legalább mutat is A gumis által javasolt méretnél a felni még annyit sem mutat mint az eredeti gumimérettel... Link to comment Megosztás: More sharing options...
five Elküldve Május5, 2017 Megoszt Elküldve Május5, 2017 10 hours ago, csicsó said: Ha marad a 15" felni akkor maradj az eredeti méretnél,tök felesleges a 205mm szélesség,bár nem tudom mennyire vezetsz sportosan Aki szélesebb gumit akar felrakni általában nagyobb felnit vesz hozzá,az legalább mutat is A gumis által javasolt méretnél a felni még annyit sem mutat mint az eredeti gumimérettel... Köszi a gyors válaszokat! Csak egy gyors kérdés, mekkora felni mehetne rá vajon? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Május5, 2017 Megoszt Elküldve Május5, 2017 47 perce, five írta: Köszi a gyors válaszokat! Csak egy gyors kérdés, mekkora felni mehetne rá vajon? Ha olyan kereket szeretnél ami mutat is az autón akkor 16" vagy 17" 16" felnihez 195/55 vagy 205/50 gumiméret 17" felnihez 205/45 gumi kell legalább Nekem off G-n a 16" 195/55 kombó volt,jól mutatottsemmivel sem volt "döcögősebb"és menetdinamikában sem éreztem hátrányát A H-ra már 17" vettem 205/50 gumikkal,ezt már érzem minden szempontból Én az általam G-n használt méreteket ajánlanám... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Május5, 2017 Megoszt Elküldve Május5, 2017 14 órája, five írta: Köszi a gyors válaszokat! Csak egy gyors kérdés, mekkora felni mehetne rá vajon? Nekem 17 es van most rajta 205/45 ös gumikkal.Nem bántja annyira az út Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Május6, 2017 Megoszt Elküldve Május6, 2017 On 2017. 05. 04. at 9:52, five írta: Sziasztok! 1.5 éve vezetek egy Opel Astra G 2005os Classicot (1.6). Eljött az első gumicsere ideje. Gyári könnyűfém felnivel (15os), 195/60as gumival vettem. A gumis 205/60as gumit javasolt. Nem vagyok tapasztalt autós, arra lennek kíváncsi, hogy erdemes-e erre a méretre cserélnem vagy milyenre kéne? Futómű beállítva alkatreszei cserélve. Milyen hatása lenne a szelesebb kerekeknek? Koszi a választ! Szia! Érdekes némelyik gumis..elhiszem, hogy már szakmában van tizenhuszonéve és van tapasztalata, de mikor a 195/55R16 méret szerinte túl ritka és drága, továbbá nem is váltóméret, nem jó G Astrára...ajánlott helyette 205/55-öt, mert az a standard méret, no meg az volt nála készleten. Aztán nem jutott el a tudatáig az sem, hogy nem 195/65R15 a gyári méretem, úgyhogy nem lett belőle üzlet Viszont jó tapasztalat is van: legutóbb ahol ott hagytam a gumijaim kérdezte, hogy viszem vagy marad? Mondom itt hagynám inkább. Válasz: biztos? Mert akkor kiszúrom még most..és a szemem előtt kiszúrta az összes oldalfalát, hogy még véletlenül se kerülhessen fel más autóra. Legközelebb is nála gumiztatok Picit elkalandoztam, de visszatérve a kérdésedhez: ha marad a 15-ös felni, akkor én maradnék a 195/60-nál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Május6, 2017 Megoszt Elküldve Május6, 2017 2 órája, peacetrang írta: Szia! Érdekes némelyik gumis..elhiszem, hogy már szakmában van tizenhuszonéve és van tapasztalata, de mikor a 195/55R16 méret szerinte túl ritka és drága, továbbá nem is váltóméret, nem jó G Astrára...ajánlott helyette 205/55-öt, mert az a standard méret, no meg az volt nála készleten. Aztán nem jutott el a tudatáig az sem, hogy nem 195/65R15 a gyári méretem, úgyhogy nem lett belőle üzlet Viszont jó tapasztalat is van: legutóbb ahol ott hagytam a gumijaim kérdezte, hogy viszem vagy marad? Mondom itt hagynám inkább. Válasz: biztos? Mert akkor kiszúrom még most..és a szemem előtt kiszúrta az összes oldalfalát, hogy még véletlenül se kerülhessen fel más autóra. Legközelebb is nála gumiztatok Picit elkalandoztam, de visszatérve a kérdésedhez: ha marad a 15-ös felni, akkor én maradnék a 195/60-nál. A gumis is azt ajánlja ami van neki meg amin a legnagyobb haszna van... Úgy vannak vele mint a márkaszerviz a 10W-40 olajjal,jóaz bele 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
five Elküldve Május9, 2017 Megoszt Elküldve Május9, 2017 On 2017. 05. 06. at 5:55 PM, csicsó said: A gumis is azt ajánlja ami van neki meg amin a legnagyobb haszna van... Úgy vannak vele mint a márkaszerviz a 10W-40 olajjal,jóaz bele Amióta a szerelő által preferált 10W40 olajat lecseréltem 5W40-re, csendesebb lett a kocsim... Akkor a következő kérdésem annyi lenne, hogy megéri-e prémium gumi (Goodyear Efficientgripet néztem ki), vagy nincsen különbség mondjuk egy Hankookkal/Fulda/Debicaval szemben. Köszönöm a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Május9, 2017 Megoszt Elküldve Május9, 2017 2 órája, five írta: Amióta a szerelő által preferált 10W40 olajat lecseréltem 5W40-re, csendesebb lett a kocsim... Akkor a következő kérdésem annyi lenne, hogy megéri-e prémium gumi (Goodyear Efficientgripet néztem ki), vagy nincsen különbség mondjuk egy Hankookkal/Fulda/Debicaval szemben. Köszönöm a válaszokat! Mérlegelni kell a felhasználási körülményeket pl:éves futás km,autopálya?város?... Na meg a pènztárca... Link to comment Megosztás: More sharing options...
five Elküldve Május10, 2017 Megoszt Elküldve Május10, 2017 Pénz talán még lenne is rá, csak tényleg nem szeretném feleslegesen elkölteni. (Kicsivel jobb és kétszeres az ára az nem oké.) Ingázok, de rövid távon így éves szinten kb 16-17000 km. Pálya-város, fele-fele. Szóval ennek fényében, van valós különbség egy közepes és egy prémium gumi között? Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Május10, 2017 Megoszt Elküldve Május10, 2017 1 órával ezelőtt, five írta: Pénz talán még lenne is rá, csak tényleg nem szeretném feleslegesen elkölteni. (Kicsivel jobb és kétszeres az ára az nem oké.) Ingázok, de rövid távon így éves szinten kb 16-17000 km. Pálya-város, fele-fele. Szóval ennek fényében, van valós különbség egy közepes és egy prémium gumi között? Szia! Sok autópályánál szerintem már elgondolkodnék, hogy érdemes-e a legolcsóbbat venni. Én is inkább a középkategóriával szemeznék: hankook, firestone, falken. Ekkora futásnál szerintem nem éri meg még prémiumot venni, főleg ha saját pénztárcából kell kifizetni Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Május10, 2017 Megoszt Elküldve Május10, 2017 21 órája, five írta: Amióta a szerelő által preferált 10W40 olajat lecseréltem 5W40-re, csendesebb lett a kocsim... Akkor a következő kérdésem annyi lenne, hogy megéri-e prémium gumi (Goodyear Efficientgripet néztem ki), vagy nincsen különbség mondjuk egy Hankookkal/Fulda/Debicaval szemben. Köszönöm a válaszokat! Szerintem igen! Nálam is Goodyear Efficientgrip lett a választás 8 év és 120.000 km gyári Dunlop után. Ég és föld a különbség, 78.000 Ft volt szerelve. Az olcsóbb - de nem gagyi - kb. 60.000 Ft lett volna. Az-az újabb 8 évre +18.000 Ft. Évi ~2,200 Ft, nem kérdés.... ennyi különbségért hanyagolom a "olcsó" E, F, G, minősítésű gumikat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Május10, 2017 Megoszt Elküldve Május10, 2017 11 órája, five írta: Pénz talán még lenne is rá, csak tényleg nem szeretném feleslegesen elkölteni. (Kicsivel jobb és kétszeres az ára az nem oké.) Ingázok, de rövid távon így éves szinten kb 16-17000 km. Pálya-város, fele-fele. Szóval ennek fényében, van valós különbség egy közepes és egy prémium gumi között? Mennyi lenne az ár ķülönbség 4db esetén a középkategória(hankook,semperit,firestone,vredestein stb)és a goodyear között? Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Május11, 2017 Megoszt Elküldve Május11, 2017 14 órája, csicsó írta: Mennyi lenne az ár ķülönbség 4db esetén a középkategória(hankook,semperit,firestone,vredestein stb)és a goodyear között? 18.000 Ft, vagy kevesebb....., ezért kár sz@rrágózni, akármilyen sok vagy kevés az autópálya.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Május11, 2017 Megoszt Elküldve Május11, 2017 7 órája, flali írta: 18.000 Ft, vagy kevesebb....., ezért kár sz@rrágózni, akármilyen sok vagy kevés az autópálya.... Olvastam idei tesztet,dicsérik a goodyeartsztem megéri azt a plusz 15-18 ezret "akármilyen sok vagy kevés az autópálya" Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts