zotya975 Elküldve Február16, 2017 Elküldve Február16, 2017 8 órája, Geopake írta: Van olyan céges kocsink amibe már több gumitüske van mint eredeti gumi Azt mondta a gumis ha a futófelület sérül akkor az javítható,ha a széle akkor kuka. Ja hát a széle van ahol nincs fél centi vastag.
bluemirage Elküldve Február24, 2017 Elküldve Február24, 2017 (edited) Közeleg a tavasz és a nyári gumi... A legjobb 20 nyárigumi Az AutoBild máris kijött egy friss kizárólag féktávot mutató (záras/nedves) teszttel. Táblázatot most is a Continental vezeti... de fékezésben már 1-2 évtizede szinte mindig ők az elsők... Mindenki keresgélheti a saját gumiját és nézheti, hogy hány méterrel vagy esetleg hány kocsihosszal van hátrányban 80 km/h-ról való fékezésnél... Forrás: http://jogumi.blog.hu/2017/02/22/a_legjobb_husz_nyari_abroncs_fektav_szerint Azért már az is durva, hogy a top 20, azaz az ajánlott kategória első és utolsó helyezettje között majdnem egy kocsihossznyi különbség van... pedig van amikor 20-30 cm különbség jelent 100 ezres javítási számlát... vagy 1 méter életet és halált... Tehát abroncsfüggők hajrá! ;) Módosítva Február24, 2017 : bluemirage
Janó32 Elküldve Február24, 2017 Elküldve Február24, 2017 43 perce, bluemirage írta: Közeleg a tavasz és a nyári gumi... A legjobb 20 nyárigumi Az AutoBild máris kijött egy friss kizárólag féktávot mutató (záras/nedves) teszttel. Táblázatot most is a Continental vezeti... de fékezésben már 1-2 évtizede szinte mindig ők az elsők... Mindenki keresgélheti a saját gumiját és nézheti, hogy hány méterrel vagy esetleg hány kocsihosszal van hátrányban 80 km/h-ról való fékezésnél... Forrás: http://jogumi.blog.hu/2017/02/22/a_legjobb_husz_nyari_abroncs_fektav_szerint Azért már az is durva, hogy a top 20, azaz az ajánlott kategória első és utolsó helyezettje között majdnem egy kocsihossznyi különbség van... pedig van amikor 20-30 cm különbség jelent 100 ezres javítási számlát... vagy 1 méter életet és halált... Tehát abroncsfüggők hajrá! ;) Azért kérdezhetek? Mi köze a 17-es méretű gumik tudásának a 15-ös méretkategóriához? Továbbá szerinted csak a gumi határozza meg féktáv hosszát? Útburkolat minősége, fékek állapota, környezeti +/- tényezők, futómű állapota, reakció idő, ABS és sorolhatnám...
tgabika76 Elküldve Február24, 2017 Elküldve Február24, 2017 8 perce, Janó32 írta: Azért kérdezhetek? Mi köze a 17-es méretű gumik tudásának a 15-ös méretkategóriához? Na igen, éppen ez a bajom nekem is, hogy az AutoBild gumitesztjei bár mértékadóak, sajnos csak abban a méretkategóriában relevánsak, amelyikről a teszt szól. Attól hogy egy Continental PremiumContact 6 az első helyet szerezte meg a 225/50 R17 méretkategóriában, még korántsem jelenti hogy az általam használt 215/40 R17-ben is ők a legjobbak, egyebek közt azért, mert ebben a méretben olyan márkák is lehetnek, amik a másik tesztben nem szerepeltek. Azonkívül ezek a tesztek nem is igazán időtállóak, lévén hogy egy gumi mintázata gyakran, a gumikeverék anyaga viszont akár évente változhat, szóval az ilyen teszt leginkább azoknak segítség, akik ebben az évben akarnak adott méretű gumiabroncsot venni.
KMilán Elküldve Február27, 2017 Elküldve Február27, 2017 Újra nekiesek az alufelni keresésnek (használt) a gyári méret ez igaz? 4x100 6Jx15 56,5 Et49
csicsó Elküldve Február27, 2017 Elküldve Február27, 2017 44 perce, KMilán írta: Újra nekiesek az alufelni keresésnek (használt) a gyári méret ez igaz? 4x100 6Jx15 56,5 Et49 igen,de ha már alufelnit veszel legyen kicsit mutatósabb pl.16" kisebb ET-vel(37-40) Gumiba mehet rá 195/55,nekem off G-n ilyen kombó volt,mutatott is és a komfortot sem vitte el Most a H-n 17" van,ez is vállalható még 205/50 gumikkal
Fulmen Elküldve Február27, 2017 Elküldve Február27, 2017 Üdv! Valakinek van tapasztalat a FALKEN ZE914 vagy a HANKOOK K425 nyári gumikkal? Árban mind a kettő 16 ezer környékén van (195/60 R15) A FALKEN-ről jobb a vélemény ezen http://www.tyrereviews.co.uk/ az oldalon, meg több a tapasztalat is bár sok kritika más mérető gumikról íródott.
flali Elküldve Február27, 2017 Elküldve Február27, 2017 2 órája, Fulmen írta: Üdv! Valakinek van tapasztalat a FALKEN ZE914 vagy a HANKOOK K425 nyári gumikkal? Árban mind a kettő 16 ezer környékén van (195/60 R15) A FALKEN-ről jobb a vélemény ezen http://www.tyrereviews.co.uk/ az oldalon, meg több a tapasztalat is bár sok kritika más mérető gumikról íródott. A gumi "minősítéséhez" nem elég, hogy milyen márkáról van szó. Ugyanis méretenként változó lehet a tulajdonsága. Két betűvel és egy decibel értékkel jellemeznek egy-egy gumit. Legjobb az A A és 70 dB, vagy alatti érték, legrosszabb pl. F G (lásd Tescoban kapható gumik). Tehát nem releváns hacsak a márka egyezik. Ebben a méretben 16 ezerért E-s F-es gumikat lehet venni, amit inkább hanyagolnék. Nekem GoodYear Efficient Grip van (BB71), de ennek 19 e. volt darabja. Szerintem megér 12 ezer árkülönbséget a minőség. De kinek a pap.... Egyébként az említett linken az all test fület legördítve látható, hogy a tesztekben nem szerepel ez a méret (195/60 R15)! Google a barátod, keresd a betűket és a számot, ne hagyatkozz a megérzésekre...
Janó32 Elküldve Február27, 2017 Elküldve Február27, 2017 6 órája, Fulmen írta: Üdv! Valakinek van tapasztalat a FALKEN ZE914 vagy a HANKOOK K425 nyári gumikkal? Árban mind a kettő 16 ezer környékén van (195/60 R15) A FALKEN-ről jobb a vélemény ezen http://www.tyrereviews.co.uk/ az oldalon, meg több a tapasztalat is bár sok kritika más mérető gumikról íródott. Falken Ziex van 185/65 R15-ben, én maximálisan elégedett vagyok vele. Előtte volt Michelin és Pirelli is, és ezek tükrében is elégetett vagyok.
presidentÁkos Elküldve Március5, 2017 Elküldve Március5, 2017 Hahó, volna egy sűrgősebb kérdésem. Lehet e valahogy ellenőrízni, ha egy elhasznált gumit valahogy feljavítanak? Állítólag a fickónak van szinte tiszta új 6-7 miliméteres michelin gumijai de nagyon olcsó, mert az ismerőse hozza be németből s nagyon sok van neki ezért ilyen olcsó. 4 darab 77 euró.
csicsó Elküldve Március5, 2017 Elküldve Március5, 2017 29 perce, presidentÁkos írta: Hahó, volna egy sűrgősebb kérdésem. Lehet e valahogy ellenőrízni, ha egy elhasznált gumit valahogy feljavítanak? Állítólag a fickónak van szinte tiszta új 6-7 miliméteres michelin gumijai de nagyon olcsó, mert az ismerőse hozza be németből s nagyon sok van neki ezért ilyen olcsó. 4 darab 77 euró. És mennyi idősek ezek a gumik?
Geopake Elküldve Március5, 2017 Elküldve Március5, 2017 Én is most adtam el 4 darab 10 éves gumit 20 ezerért.6 mm-es minta van rajta.215/40 R17 es. Nem igazán jó az astrára. Ezek is Németből valók állítólag
csicsó Elküldve Március5, 2017 Elküldve Március5, 2017 (edited) 1 órával ezelőtt, Geopake írta: Én is most adtam el 4 darab 10 éves gumit 20 ezerért.6 mm-es minta van rajta.215/40 R17 es. Nem igazán jó az astrára. Ezek is Németből valók állítólag Valaki még pénzt ad 10 éves gumikért?én eladni se tudnám jó szívvel!hiába van rajta 6mm,repedezik,kikeményedik,hangos,nincs tapadása Max.6-7 évesen csere,akármekkora a mintázat mélysége Inkább legyen egy középkategóriás új,mint egy öreg prémium márka De persze ha csak füstölni kell és nem közutra akkor vigyék Módosítva Március5, 2017 : csicsó 1
zotya975 Elküldve Március5, 2017 Elküldve Március5, 2017 40 perce, csicsó írta: Valaki még pénzt ad 10 éves gumikért?én eladni se tudnám jó szívvel!hiába van rajta 6mm,repedezik,kikeményedik,hangos,nincs tapadása Max.6-7 évesen csere,akármekkora a mintázat mélysége Inkább legyen egy középkategóriás új,mint egy öreg prémium márka De persze ha csak füstölni kell és nem közutra akkor vigyék Én szétvágtam a 7 éves 3-4 milis gumikat, még csak véletlenül se kerülhessenek többet autóra. Tudom, hogy van olyan gumis aki eladja a nála kidobott gumikat, de nem az enyémeket.
Geopake Elküldve Március5, 2017 Elküldve Március5, 2017 2 órája, csicsó írta: Valaki még pénzt ad 10 éves gumikért?én eladni se tudnám jó szívvel!hiába van rajta 6mm,repedezik,kikeményedik,hangos,nincs tapadása Max.6-7 évesen csere,akármekkora a mintázat mélysége Inkább legyen egy középkategóriás új,mint egy öreg prémium márka De persze ha csak füstölni kell és nem közutra akkor vigyék Én mondtam neki hogy öreg a gumi.Le is fényképeztem a DOT számokat.Búg is rendesen.Repedezettség az nincs rajta.Nem tudom mit akar vele csinálni,de nem is érdekel. Ha neki ennyit megér vegye vigye.
presidentÁkos Elküldve Március5, 2017 Elküldve Március5, 2017 8 órája, csicsó írta: És mennyi idősek ezek a gumik? Most tudtam meg, hogy az egyik 2010 es a másik 2008-as, szóval felejtős.
csicsó Elküldve Március5, 2017 Elküldve Március5, 2017 (edited) 1 óra, presidentÁkos írta: Most tudtam meg, hogy az egyik 2010 es a másik 2008-as, szóval felejtős. Gondoltam... Sokan össszeszedik a kinnt kidobált kivénhedt gumikat,itt meg óccsón árulják,mert sajnos sokan csak ezt tudják megvenni Módosítva Március5, 2017 : csicsó
gedikart Elküldve Március8, 2017 Elküldve Március8, 2017 (edited) Mennyire tartós gumi lehet a Vredestein sportrac 5 ? 15700 Ft a 195/60 R15 méretben. egy teszt, de ez a 185/65-ös méretben (váltóméret, de mégsem ugyanaz, mintha 195/60-at tesztelnének) https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2016_Sommerreifen_Test_185_65_R15.aspx?ComponentId=254855&SourcePageId=31821 Vagy inkább Nokian iline? Vagy Goodyear/Conti? Tudom, a pénz is számít általában, de hosszútávon a legoptimálisabbat szeretném. Módosítva Március8, 2017 : gedikart
kobraCode Elküldve Március9, 2017 Elküldve Március9, 2017 9 órája, gedikart írta: Mennyire tartós gumi lehet a Vredestein sportrac 5 ? 15700 Ft a 195/60 R15 méretben. egy teszt, de ez a 185/65-ös méretben (váltóméret, de mégsem ugyanaz, mintha 195/60-at tesztelnének) https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2016_Sommerreifen_Test_185_65_R15.aspx?ComponentId=254855&SourcePageId=31821 Vagy inkább Nokian iline? Vagy Goodyear/Conti? Tudom, a pénz is számít általában, de hosszútávon a legoptimálisabbat szeretném. Szerintem inkábbb Goodyear/Conti párosban gondolkozz. Nekem pl Dunlop Sport BluResponse gumik vannak és teljesen megvagyok vele elégedve. 1
flali Elküldve Március9, 2017 Elküldve Március9, 2017 3 órája, kobraCode írta: Szerintem inkábbb Goodyear/Conti párosban gondolkozz. Nekem pl Dunlop Sport BluResponse gumik vannak és teljesen megvagyok vele elégedve. Teljesen mindegy, hogy egy más méretű gumi hogy szerepelt a teszten. Egyáltalán nem mérvadó, még márkaazonosság esetén sem. Az is előfordul különböző méretek esetében, hogy nemcsak a mintázat, de a szerkezet is lehet különböző. A jellemző 2 betűt és számot, és a DOT számot kell "értékelni" az ár függvényében.... a többi valszeg csak rizsa... 1
Geopake Elküldve Március14, 2017 Elküldve Március14, 2017 Lassan kellene vennem nyári gumikat.Voltam a gumisnál nézegettük miket lehet rendelni.Ajánlotta a Vredestein ultrac satint meg a Hankook ventus prime 3-at.Majdnem egy árban van,de ő azt mondta a Vredestein az jobb.Van valakinek tapasztalata ezekkel ? 205/45 R17 es kell.Nagyon olcsót sem akarok,de drágát sem.25-30 ezer/db árban gondolkodom.A Fulda Sportcontroll2 is eléggé "baráti" árban van ebben a méretben.
Geopake Elküldve Április1, 2017 Elküldve Április1, 2017 Végül Vredesteint vettem a héten.Ma fel is rakta a gumis.Jó csendesen suhan
csicsó Elküldve Április2, 2017 Elküldve Április2, 2017 9 órája, Geopake írta: Végül Vredesteint vettem a héten.Ma fel is rakta a gumis.Jó csendesen suhan Volt nekem is anno T Track-ba,szerettem
Bmájki Elküldve Április3, 2017 Elküldve Április3, 2017 Egy kis olvasni való: (vagyis kettő) http://totalcar.hu/belsoseg/2017/03/31/gokartta_valtozik_a_tehen/ http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2017/01/19/teligumi_7fok/ Ezek után mindig jön a bizonytalanság. Főleg a 7 fokos után.
Bmájki Elküldve Április19, 2017 Elküldve Április19, 2017 Mehetnek fel a téli kerekek! Reggel 1.5 fok és havaseső lepett meg. 2
Recommended Posts