Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumi, felni kérdések

GABBE

Recommended Posts

még nem láttam az enyémen 16"-os papucsokat.

csak a szóban forgó felnikről volt kép is kocsin, és jól nézett ki.

na meg más is linkelt képet 16-os szereléssel, és tettszik! :D

el kéne adnom a 15-ös szettet és venni egy 16-ost :D

Tegyél úgy,nem bánod meg! :icon1:

Megosztás:

Tegyél úgy,nem bánod meg! :icon1:

Megelőlegezni nem tudom a 16-os szettet, ezért vár még a projekt.

Vagy beszámítással csereberével, de nehéz olyat találni akinek olyan van ami nekem kell és fordítva.

És ehhez még hozzá jön a gumi kérdés, nekem vagy 2 szezonosak még a pirelli gumik rajta.

Úgy már nem biznisz, hogy megint vehetek gumikat a másik alufelnire én meg adom a jókat.....

Megosztás:

Sziasztok!G Astrámra vennék 16"-os felnit és találtam is egyet.Elöl 7.5 coll-os ET50 (befelé 20mm,kifelé 18mm-el lenne nagyobb a gyárinál) ,hátul 9 coll-os ET 45 (befelé 34mm,kifelé 42mm) az ET kalkulátor szerint.Szeretném kikérni a véleményeteket,ti úgyis tapasztaltabbak vagytok ebben az ügyben.Beleérne-e valamibe ezekkel a méretekkel a kerék,kilógna e a kaszni síkjából,megengedett-e,hogy a hátsó kerék szélesebb legyen az elsőnél és nem gond-e,hogy ebből kifolyólag az első és hátsó kerék sem futna egy nyomon?Több kérdésem nincs! :D Válaszaitokat előre is köszönöm!!

Megosztás:

Bagi, on 20 Jan 2015 - 4:01 PM, said:

Sziasztok!G Astrámra vennék 16"-os felnit és találtam is egyet.Elöl 7.5 coll-os ET50 (befelé 20mm,kifelé 18mm-el lenne nagyobb a gyárinál) ,hátul 9 coll-os ET 45 (befelé 34mm,kifelé 42mm) az ET kalkulátor szerint.Szeretném kikérni a véleményeteket,ti úgyis tapasztaltabbak vagytok ebben az ügyben.Beleérne-e valamibe ezekkel a méretekkel a kerék,kilógna e a kaszni síkjából,megengedett-e,hogy a hátsó kerék szélesebb legyen az elsőnél és nem gond-e,hogy ebből kifolyólag az első és hátsó kerék sem futna egy nyomon?Több kérdésem nincs! :D Válaszaitokat előre is köszönöm!!

Nem tartom valami jó választásnak. Milyen gumikat tennél rá? A kilences felni igen széles, legalább két mérettel nagyobb kéne rá, mint az elsőkre. Ez nem csak a műszakin felejtős, de a rendőr is kiszúrja.

Az ET50 sem valami jó előre, nem biztos hogy elfér a rugótányérnál. Én a helyedben 7-7,5 széles felniben gondolkodnék ET35-45 körül, 195/55 vagy 205/50-es gumival. Az nem feltűnő, sőt szerintem vizsgaképes.

Megosztás:

Nem tartom valami jó választásnak. Milyen gumikat tennél rá? A kilences felni igen széles, legalább két mérettel nagyobb kéne rá, mint az elsőkre. Ez nem csak a műszakin felejtős, de a rendőr is kiszúrja.

Az ET50 sem valami jó előre, nem biztos hogy elfér a rugótányérnál. Én a helyedben 7-7,5 széles felniben gondolkodnék ET35-45 körül, 195/55 vagy 205/50-es gumival. Az nem feltűnő, sőt szerintem vizsgaképes.

Gumikat még nem is néztem rá,mert a felni méreteivel sem voltam kibékülve ezért kérdezek inkább :) Egy konkrét felnit keresgetek (RH Cup),ebből találtam még egyet,de ott is mind a 4 felni ET50/7,5 coll ami megint csak nem lesz jó ezek szerint a rugótányér miatt.

Módosítva : Bagi
Megosztás:

Bagi, on 20 Jan 2015 - 6:38 PM, said:Bagi, on 20 Jan 2015 - 6:38 PM, said:

Gumikat még nem is néztem rá,mert a felni méreteivel sem voltam kibékülve ezért kérdezek inkább :) Egy konkrét felnit keresgetek (RH Cup),ebből találtam még egyet,de ott is mind a 4 felni ET50/7,5 coll ami megint csak nem lesz jó ezek szerint a rugótányér miatt.

Keress rá Dezent Cup néven is.

Itt van egy pl: http://www.autoalkatresz.hu/auto-felni/dezent_alufelni_16x7_5-740383

Megosztás:

Most ezt mondta a gumis is. Aszongya':

"ha a gyári lemezfelni csavarját az alufelnire rákapva 10x körbe tudsz tekerni, akkor jó az alufelnihez is..."

lehetséges, én gumisnál cseréltetem, minden éveben mert, centírozást is megcsináltatom szezonális cserekor.

Megosztás:

Sziasztok!

Egy kèrdèsem lenne... Olvasgatok itt,de ilyen mèretet nem látok... A sztori az,hogy az előző kocsimról maradt ez a mèret 215/40 r16 ès 7,5x16 et 35 a felni. Tudom,hogy ez a gumi nem váltomèret Astrán,de mèg kb 1 szezon van bennük bőven ès sajnálom ledobni 2012es gumik...

Szerintetek ezekkel a mèretekkel gondom lehet egy 40mmes ültetès mellett? Gondolok itt arra,hogy beleèrhet valahol? Stb.

Megosztás:

Sziasztok!

Egy kèrdèsem lenne... Olvasgatok itt,de ilyen mèretet nem látok... A sztori az,hogy az előző kocsimról maradt ez a mèret 215/40 r16 ès 7,5x16 et 35 a felni. Tudom,hogy ez a gumi nem váltomèret Astrán,de mèg kb 1 szezon van bennük bőven ès sajnálom ledobni 2012es gumik...

Szerintetek ezekkel a mèretekkel gondom lehet egy 40mmes ültetès mellett? Gondolok itt arra,hogy beleèrhet valahol? Stb.

Rakd fel és kiderül. Monitor mögül nem fogja senki se megmondani, hogy melyik sárvédődet lakatolták(lehet hogy pontatlanul), vagy melyik dobbetéted lóg egy kicsit....

Megosztás:

Gondoltam hátha volt,van valakinek ilyen mèret. Mert azèrt nem akartam lehozni őket a padlásról tavasz előtt...

Amugy az autó full gyári mivel a családban van 2003.12.21.-e óta. 0-kmel guritottuk ki a szalonból,van benne 120ezer km ès nem volt javítva egyik ív ès dob sem... Most vettem át.

Megosztás:

Helló!

Menet közben 80-90 km/h tempónál a kormány picit ráz, valamint lassú tempójú kanyarodáskor is "szitálva" tér vissza egyenesbe. Voltam gumisnál, kicentírozta a kerekeket, de még mindig fennáll a jelenség. Szilentek, összekötők jók, most műszakizott. Mi lehet a probléma? Szálszakadásra gondolok -de nem örülnék neki-, az okozhat ilyet?

Köszi!

Megosztás:

steve78, on 23 Jan 2015 - 4:20 PM, said:

Helló!

Menet közben 80-90 km/h tempónál a kormány picit ráz, valamint lassú tempójú kanyarodáskor is "szitálva" tér vissza egyenesbe. Voltam gumisnál, kicentírozta a kerekeket, de még mindig fennáll a jelenség. Szilentek, összekötők jók, most műszakizott. Mi lehet a probléma? Szálszakadásra gondolok -de nem örülnék neki-, az okozhat ilyet?

Köszi!

A szálszakadást a gumis észrevette volna centírozásnál. Szemmel látható deformálódással jár. Ha éles kanyarban kis sebességnél ráz, akkor féltengely.

Megosztás:

peacetrang, on 26 Jan 2015 - 8:33 PM, said:

Az idén nyári gumit kell vennem, így elkezdtem nézelődni. 16-7ezertől többet nem szánok rá, így 2-3 márka jön szóba, konkrétan:

Falken

Toyo

Barum

Tapasztalatok?

Barum Bravurisom volt a Calibrán, nem nagyon tudok rosszat mondani róla, meg voltam elégedve vele.

Toyo van az ismerettségi körömben, dícsérik. A Falkent nem ismerem.

• Like 1
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.