szürkeastra Elküldve Szeptember27, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2014 Mert olcsóbb! Firestone téli van valakinek? Milyen? Hankook van még hasonló árban, még Barum.Utóbbi már ismerős. Más kocsimon volt más méretben, nyáriban :D A B arum Polaris 3, szerintem egész jó téli gumi. A nyári Barum nekem sem vált be, de a Polaris 2-vel és még inkább a- sal semmi gondom nem volt. Az ára is elfogadható, a teszteken mindig a középmezőnyben végez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Szeptember28, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2014 Kinek meddig bírják a gumik?Én most cseréltem le a télit 2007-es volt a régi.A nyári gumim 2010-es és ma láttam megdöbbenve hogy repedezik!Mi a férfinemiszerv van ezekkel a szar gumikkal?Most 4 évente vegyek gumit? 8 éves a kocsi és ha nem cseréltem volna le alura a lemezfelniket, akkor jövő évet még kibírta volna a 2. szett nyári, szóval átlagban 4,5 évet bír nálam egy szett, pedig nem is megyek túl sokat, igaz, nem a gyári Dunlop után nem prémium kategóriát kapott, hanem Kormorant. Bár igaz, hogy én 2-3mm-el (1,6mm kopásjelzőt is beleértve) már nem biztos, hogy felteszem, nyugodtabb vagyok, ha tuti, hogy jól tapadnak a papucsok és meg bírok állni, ha satuzni kell :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atala Elküldve Október12, 2014 Megoszt Elküldve Október12, 2014 Nyári UniRoyal esőmintás. Tapad fog, nem pörög el ("i20"-on azt hiszem pirelli van és úgy elkapar meg felül a vízre) Télit most cseréltem mert 2006osak voltak és hát nem tetszett már. Nokian lett helyette. 185/65 R15 mind a két méret. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dannert Elküldve Október13, 2014 Megoszt Elküldve Október13, 2014 (edited) Valami konkrét, bevált ötlet, hogy milyen szerrel ápoljam le, és rakjam el a nyári gumikat? Olyan kéne, amitől nem marad ilyen zsíros, olajos... Módosítva Október13, 2014 : Dannert Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atala Elküldve Október14, 2014 Megoszt Elküldve Október14, 2014 Mosószeres víz, kefés mosás, magasnyomásúval öblítés. Father metroból hoz gumiápolót azzal befújom és úgy be egy gumistól kapott zacskóba. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wakond Elküldve Október14, 2014 Megoszt Elküldve Október14, 2014 Valami konkrét, bevált ötlet, hogy milyen szerrel ápoljam le, és rakjam el a nyári gumikat? Olyan kéne, amitől nem marad ilyen zsíros, olajos... én kézzel, mosószeres szivaccsal, körömkefével lemosom őket, a kádban. mondjuk nekem felnistűl vannak, így a felniket is szépen letisztítom. ha megszáradt, akkor nagy zacsi, és a régi szobámba elteszem, jó kellemes 25 fokon vannak nyárig:))) télieket szintén így teszem el. a kavicsokat természetesen kiveszem. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Október14, 2014 Megoszt Elküldve Október14, 2014 Valami konkrét, bevált ötlet, hogy milyen szerrel ápoljam le, és rakjam el a nyári gumikat? Olyan kéne, amitől nem marad ilyen zsíros, olajos... Többen mondják itt a zacskóba zárást, én ezt nem javaslom. Persze attól függ, hol tárolja az ember de, ha be tud párásodni a nejlon alatt az nem jó. Lehet kapni ilyentájt több multinál pár ezresért gumitároló állványt, annyit megér a dolog. Ezen kis helyigény mellett, felfekvés mentesen lehet tartani a gumit, rá lehet teríteni a hozzá adott porvédőt, aztán annyi. A kerekek között tud járni a levegő is. Nálam a kazánház egy sarkában pihennek, nagyjából állandó hőmérsékleten. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve Október14, 2014 Megoszt Elküldve Október14, 2014 Többen mondják itt a zacskóba zárást, én ezt nem javaslom. Persze attól függ, hol tárolja az ember de, ha be tud párásodni a nejlon alatt az nem jó. Lehet kapni ilyentájt több multinál pár ezresért gumitároló állványt, annyit megér a dolog. Ezen kis helyigény mellett, felfekvés mentesen lehet tartani a gumit, rá lehet teríteni a hozzá adott porvédőt, aztán annyi. A kerekek között tud járni a levegő is. Nálam a kazánház egy sarkában pihennek, nagyjából állandó hőmérsékleten. Teljesen egyetértek. A gumisok is felhivják mindig a figyelmet, hogy ne a zacsiba tartsák a gummát. Acél felninél meg pláne gáz, ha pára van a zacsiba! Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Október15, 2014 Megoszt Elküldve Október15, 2014 Hány Nm-re kell a kerék csavart meghúzni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Október15, 2014 Megoszt Elküldve Október15, 2014 Hány Nm-re kell a kerék csavart meghúzni? Nekem 110Nm rémlik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Október15, 2014 Megoszt Elküldve Október15, 2014 Elállítottam a nyomi kulcsot és nem tudom hogy milyen értéken volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Október15, 2014 Megoszt Elküldve Október15, 2014 Elállítottam a nyomi kulcsot és nem tudom hogy milyen értéken volt. Biztos a 110Nm. csak nem már a téli gumikat rakod fel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
merenyi85 Elküldve Október15, 2014 Megoszt Elküldve Október15, 2014 110 Nm. Én tegnap raktam fel. (mindegy melyikkel áll az autó) Legalább nem kellet fagyoskodnom miközben cserélek :) Van téli és nyári garnitúra gumim is és kb. 10.000 az éves futás. Mindkettőt a kora miatt fogom majd egykoron lecserélni.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tyupi87 Elküldve Október20, 2014 Megoszt Elküldve Október20, 2014 Sziasztok! Érdeklődnék hogy egy 2003 as G astra caravan alá aláfér e a 16" et 38 7.5" Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Október20, 2014 Megoszt Elküldve Október20, 2014 Sziasztok! Érdeklődnék hogy egy 2003 as G astra caravan alá aláfér e a 16" et 38 7.5" Igen. Főleg ha váltóméretű a gumi is rajta. Mondjuk 205/50R16 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tyupi87 Elküldve Október20, 2014 Megoszt Elküldve Október20, 2014 Igen. Főleg ha váltóméretű a gumi is rajta. Mondjuk 205/50R16 205/55. Ez szerinted elmegy ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszaby Elküldve Október20, 2014 Megoszt Elküldve Október20, 2014 205/55. Ez szerinted elmegy ? Igen nekem is ilyen van fenn. Csak annyi hogy csalni fog az órád, amikor 100-at mutat 103al mész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tyupi87 Elküldve Október20, 2014 Megoszt Elküldve Október20, 2014 Akkor ami a lényeg hogy a 2003 as caravan alá simán elfér a 7.5x16 et38 205/55 s gumikkal. Még rendelhető akkor? Nem lessz sokkal beljebb kiljebb mint a gyári ? Bocsi a sok kérdésért de ehhez sötét vagyok ;) Viszont felpróbálni nem tudom a felniket mert messziről jön. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Október20, 2014 Megoszt Elküldve Október20, 2014 Én is 205/50 R 16-os helyett 55-öst akarok felrakatni.Olcsóbb is egy kicsit,meg legalább nem ér le az alja a garázslejárón.Már levágtam a sárfogók aljából.Lassan a középső dobot is be kell horpasztanom :)Az ostoba gumistól megkérdeztem poénból,hogy felmegy-e.Azt mondta hogy az 5 csavaros felnire felmegy a 4-re nem.Mondom neki mi a különbség? Ugyanaz a kaszni.Ugyanaz a felniméret.Nem is értem mit keres ott :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
retfirD Elküldve Október20, 2014 Megoszt Elküldve Október20, 2014 Kumho márkával van valakinek tapasztalata? Tudom, hogy még most jön a tél, de a téli gumival még nincs gondom, a nyári gumim viszont már 8 éves (Continental Premium Contact), és ebben a méretben (205/55 R17) a Kuhmo (egész pontosan Kuhmo Solus KH25) a Contihoz képest ~60 ezerrel olcsóbb lenne... Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Október21, 2014 Megoszt Elküldve Október21, 2014 Sziasztok! Érdeklődnék hogy egy 2003 as G astra caravan alá aláfér e a 16" et 38 7.5" kalkulátorok szerint 30mm-el lesz kintebb a kűlső széle a keréknek,plusz 205/55 gumival 17mm-el lesz nagyobb az átmérő a gyárihoz képest Nekem 7" ET 37 16" felnivel 195/55 gumival hátul 3 fővel csomagok nélkül beleért a műanyag sárvédő betétbe,így nyárra ki is vettem <_< 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dannert Elküldve Október21, 2014 Megoszt Elküldve Október21, 2014 Már egy hete a télikkel járok. Sajnos a zacskóban (amiben felhozták) még jobban festett, valójában elég bánatosak már. Meg is keményedett, kb. 0 a komfortérzet. Lélekben felkészültem egy soron kívüli téli gumi vásárlásra... A nyárik viszont lemosva és lekezelve el lettek téve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Október21, 2014 Megoszt Elküldve Október21, 2014 Kumho márkával van valakinek tapasztalata? Tudom, hogy még most jön a tél, de a téli gumival még nincs gondom, a nyári gumim viszont már 8 éves (Continental Premium Contact), és ebben a méretben (205/55 R17) a Kuhmo (egész pontosan Kuhmo Solus KH25) a Contihoz képest ~60 ezerrel olcsóbb lenne... Nekem Kumho Solus KH17 van.Tökéletes gumi ami a tapadást , menetzajt illeti. Viszont én 2010-ben vettem és már repedezik.Azt nem tudom hogy ez a gumi hibája-e, vagy az enyém, de kiakadtam rajta az biztos.. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tyupi87 Elküldve Október21, 2014 Megoszt Elküldve Október21, 2014 kalkulátorok szerint 30mm-el lesz kintebb a kűlső széle a keréknek,plusz 205/55 gumival 17mm-el lesz nagyobb az átmérő a gyárihoz képest Nekem 7" ET 37 16" felnivel 195/55 gumival hátul 3 fővel csomagok nélkül beleért a műanyag sárvédő betétbe,így nyárra ki is vettem <_< Akkor sanszos hogy beleér hátul? Link to comment Megosztás: More sharing options...
retfirD Elküldve Október21, 2014 Megoszt Elküldve Október21, 2014 Nekem Kumho Solus KH17 van.Tökéletes gumi ami a tapadást , menetzajt illeti. Viszont én 2010-ben vettem és már repedezik.Azt nem tudom hogy ez a gumi hibája-e, vagy az enyém, de kiakadtam rajta az biztos.. Én nem sokat megyek éves szinten a kocsival, lehet tovább bírja. De ha 4 évente veszek egy szettet 70-ért, akkor még mindig jobban állok, mintha 140-ért veszek valami prémium márkát 6 évente. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts