csicsó Elküldve Július21, 2014 Megoszt Elküldve Július21, 2014 Akkor mi van ha téli guminak is a 195/60 R15-öt rakom fel? Most van egy 7 éves téli garnitúrám amit cserélni akarok, és arra gondoltam hogy 185/65 r15 helyett most 195/60R15-öt kéne felrakni. Amelyiket jobb árban kapod azt vedd meg,amúgy télire a keskenyebb méretet szokták ajánlani :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
merenyi85 Elküldve Július22, 2014 Megoszt Elküldve Július22, 2014 (edited) Akkor mi van ha téli guminak is a 195/60 R15-öt rakom fel? Most van egy 7 éves téli garnitúrám amit cserélni akarok, és arra gondoltam hogy 185/65 r15 helyett most 195/60R15-öt kéne felrakni. Kis különbség lehet, a mindennapos használatban, nem is hiszem, hogy vennél észre érezhető külőnbséget, de téli guminak a 185/65 R15 G-astrára jobb döntés. (És álltalában ez szokott az olcsóbb is lenni) Jól tapadó száraz úton a szélesebb gumival lehet fokozni a tapadást, de havon és latyakban fontos a nagyobb súly, az egységnyi felületen, tehát a keskenyebb gumi jobb. Kérdez meg gumisokat, vagy csak olvasgass a neten, de a keskenyebb télinak jobb! Náluk, fontos a jó tapadás, és télen elég kis virsli gumikat használnak: http://static.origos.hu/s/img/i/0802/2008020714.jpg Módosítva Július22, 2014 : merenyi85 Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Július22, 2014 Megoszt Elküldve Július22, 2014 Kis különbség lehet, a mindennapos használatban, nem is hiszem, hogy vennél észre érezhető külőnbséget, de téli guminak a 185/65 R15 G-astrára jobb döntés. (És álltalában ez szokott az olcsóbb is lenni) Jól tapadó száraz úton a szélesebb gumival lehet fokozni a tapadást, de havon és latyakban fontos a nagyobb súly, az egységnyi felületen, tehát a keskenyebb gumi jobb. Kérdez meg gumisokat, vagy csak olvasgass a neten, de a keskenyebb télinak jobb! Náluk, fontos a jó tapadás, és télen elég kis virsli gumikat használnak: http://static.origos.hu/s/img/i/0802/2008020714.jpg Hétköznapi használatra nyugodtan rakj fel 195/60R15-ös télit, nekem is az van. Nagyon jól elmegy hóban is, ha meg nincs hó, jobb is mint a 185-ös. A linkelt Imprezán alighanem szöges gumi van, az azért más... Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Július25, 2014 Megoszt Elküldve Július25, 2014 Ahhoz, hogy biztonságosan használd a kerekeket hány mm menetet kell tudni betekerni a csavarból? Remélem érthető a kérdés :icon1: (felraktam az alufelnit a gyári lemezhez kapott csavarokkal, előtte megkérdeztem gumis ismerőst, aki azt mondta, hogy az esetek nagy többségében megfelelő a gyári csavar (tesóméknál is így van, csak suzukin)) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pali001 Elküldve Augusztus5, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2014 Üdv! Olyan kérdésem lenne, hogy földúton menve nyöszörög a gumi, meg éles kanyarokban is hallatszik. Gumi hiba lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
beghyn Elküldve Augusztus6, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2014 Üdv! Olyan kérdésem lenne, hogy földúton menve nyöszörög a gumi, meg éles kanyarokban is hallatszik. Gumi hiba lehet? Mennyire van fújva? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Augusztus6, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2014 Nem a gumi nyöszörög, hanem a kutyacsont szilentjei, azokat hallod. Mégpedig azért mert ki vannak száradva. Egy kevés szilikonspray átmenetileg segít rajta, de ez csak tüneti kezelés, előbb-utóbb ki kell cserélned őket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Augusztus6, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2014 Szereztem ma 16"-os gyári alufelnit 205/50 R16-os Nexen nevezetű gumi van rajta.Az a baj,hogy nem volt ráírva melyik hol volt,és nem forgásirányos a gumi.Azt kitudom találni melyik volt elöl-hátul,csak azt nem tudom melyik a jobb oldali meg a bal.Gumis ránézésre megtudja mondani? Gondolom nem tesz neki jót,ha felcserélem az oldalakat.Ezt a pár hónapot kihúzza még jön a tél.Jövőre majd veszek rá új gumikat.Nem tudjátok mi a színkódja a gyári ezüst felninek?Jó lenne újrafényezni,van rajta egy pár karc. Link to comment Megosztás: More sharing options...
psych0 Elküldve Augusztus6, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2014 Szereztem ma 16"-os gyári alufelnit 205/50 R16-os Nexen nevezetű gumi van rajta.Az a baj,hogy nem volt ráírva melyik hol volt,és nem forgásirányos a gumi.Azt kitudom találni melyik volt elöl-hátul,csak azt nem tudom melyik a jobb oldali meg a bal.Gumis ránézésre megtudja mondani? Gondolom nem tesz neki jót,ha felcserélem az oldalakat.Ezt a pár hónapot kihúzza még jön a tél.Jövőre majd veszek rá új gumikat.Nem tudjátok mi a színkódja a gyári ezüst felninek?Jó lenne újrafényezni,van rajta egy pár karc. Pont a tőled kapott Dunlop gumik miatt tudom erre a kérdésre a választ. :) Szóval a Te volt Dunlopjaid sem forgásirányosak és krétás nyíllal sem volt jelölve az irány. Azonban a gumik szélén volt egy krétás jelölés, ami mindösszesen csak egy vonás volt, egy egyenes vonal, ami gumis nyelven a külső oldalt jelöli. Ennyi infóból már ugye kikövetkeztethető a forgásirány. Az egyik guminál viszont hiányzott ez a jelölés, nem találtuk egyik oldalon sem. A gumis ekkor pedig végighúzta a tenyerét a futófelületen. Természetesen párhuzamosan, nem keresztbe merőlegesen. Amelyik irányban símán tudta húzni a kezét, az volt a forgásirány. A másik irányban pedig picit akadozott a tenyere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jerik92 Elküldve Augusztus6, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2014 Pontosan amerre forgott ott "levannak kerekedve a minta élei" a másik irányba meg "éles"!!!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Augusztus6, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2014 Pont a tőled kapott Dunlop gumik miatt tudom erre a kérdésre a választ. :) Szóval a Te volt Dunlopjaid sem forgásirányosak és krétás nyíllal sem volt jelölve az irány. Azonban a gumik szélén volt egy krétás jelölés, ami mindösszesen csak egy vonás volt, egy egyenes vonal, ami gumis nyelven a külső oldalt jelöli. Ennyi infóból már ugye kikövetkeztethető a forgásirány. Az egyik guminál viszont hiányzott ez a jelölés, nem találtuk egyik oldalon sem. A gumis ekkor pedig végighúzta a tenyerét a futófelületen. Természetesen párhuzamosan, nem keresztbe merőlegesen. Amelyik irányban símán tudta húzni a kezét, az volt a forgásirány. A másik irányban pedig picit akadozott a tenyere. Köszi.Akkor majd holnap megsimogatom a gumikat :)Ha nem érzek semmit leviszem a gumishoz.Nem sok minta van már rajta kb.4 mm.A céges Saxon 2 évig fordítva volt felrakva az egyik téligumi,pedig azon rajtavolt a nyíl.Nem lett semmi baja.Mikor levette a gumis kidobtam mindet,mert a főnök felrakatta volna megint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pali982 Elküldve Augusztus7, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2014 Sziasztok! 4+1db 90%-os Kumho ECSTA 91H 195/65 R15 nyári gumiabroncsomat eladnám.Ha érdekel valakit,írjon privátban. Köszönöm! Pali Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Augusztus11, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2014 Elnyomtam ma a régi 15"-os felniket annyiért amennyiért vettem a 16"-osokat.Így most árában van szebb felnim.Leteszteltem Verőcéig a Nexen gumikat,nem búg meg zörög mint a kopott Good Year.Pedig ez sem jobb gumi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom86 Elküldve Augusztus26, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2014 (edited) Sziasztok! A gyári 5/110/65 16x6.5 ET38-45 felni és 205/50 R16 gumi helyett kellene valami hasonló paraméterekkel rendelkező megoldás, amit eddig sikerült megtudnom hogy elvileg a H Astra 5/110/65 16x6.5 ET37 és a C Vectra 5/110/65 16x6.5 ET41 jó lehet hozzá. Találtam pár gumi méretet is, ezekből melyiket érdemes felrakni téligumi gyanánt? 185/55 185/60 195/50 195/55 Üdv Módosítva Augusztus26, 2014 : Tom86 Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Augusztus26, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2014 Sziasztok! A gyári 5/110/65 16x6.5 ET38-45 felni és 205/50 R16 gumi helyett kellene valami hasonló paraméterekkel rendelkező megoldás, amit eddig sikerült megtudnom hogy elvileg a H Astra 5/110/65 16x6.5 ET37 és a C Vectra 5/110/65 16x6.5 ET41 jó lehet hozzá. Találtam pár gumi méretet is, ezekből melyiket érdemes felrakni téligumi gyanánt?185/55185/60195/50195/55Üdv Van egy szett irmscher 16os alum meg mostanra ok 195/55 telivel. vagy jo 195/50 kulon. irj privit Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Augusztus26, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2014 Sziasztok! A gyári 5/110/65 16x6.5 ET38-45 felni és 205/50 R16 gumi helyett kellene valami hasonló paraméterekkel rendelkező megoldás, amit eddig sikerült megtudnom hogy elvileg a H Astra 5/110/65 16x6.5 ET37 és a C Vectra 5/110/65 16x6.5 ET41 jó lehet hozzá. Találtam pár gumi méretet is, ezekből melyiket érdemes felrakni téligumi gyanánt? 185/55 185/60 195/50 195/55 Üdv 195/55 és a 185/60 a váltóméret 16" ban tehát ezek közűl valamelyik,de az utóbbi nem túl gyakori méret <_< Én télre inkább 15" választanék 185/65 vagy 195/60 gumival :icon1: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Augusztus26, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2014 195/55 és a 185/60 a váltóméret 16" ban tehát ezek közűl valamelyik,de az utóbbi nem túl gyakori méret <_< Én télre inkább 15" választanék 185/65 vagy 195/60 gumival :icon1: 308as fekre nem megy fel a 15 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom86 Elküldve Augusztus27, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2014 (edited) 195/55 és a 185/60 a váltóméret 16" ban tehát ezek közűl valamelyik,de az utóbbi nem túl gyakori méret <_< Én télre inkább 15" választanék 185/65 vagy 195/60 gumival :icon1: Köszönöm a tippet, 185/60-at nem néztem még :icon1: 308as fekre nem megy fel a 15 Talán hátra még felmenne, bár úgy elég érdekesen mutatna :icon1: Módosítva Augusztus27, 2014 : Tom86 Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Augusztus27, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2014 Van egy garnitúra téli gumim amit most eladok.Ezek a gyári felnin vannak.A vevő meg szeretné venni a felniket is, de nem tudom hogy mennyit kérjek értük.Mennyit érnek ezek?Szépek, semmi bajuk sincsen most novemberben lesznek 7 évesek.Rozsda sincsen egyiken sem szép a festés is ha le vannak mosva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Probert Elküldve Augusztus27, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2014 (edited) Van egy garnitúra téli gumim amit most eladok.Ezek a gyári felnin vannak.A vevő meg szeretné venni a felniket is, de nem tudom hogy mennyit kérjek értük.Mennyit érnek ezek?Szépek, semmi bajuk sincsen most novemberben lesznek 7 évesek.Rozsda sincsen egyiken sem szép a festés is ha le vannak mosva. Én 2 éve 4000Ft/db áron vettem és szintén teljesen hibátlanok voltak. Jelenleg ennyi az új ára. Módosítva Augusztus27, 2014 : Probert Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dannert Elküldve Augusztus27, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2014 Nem is gondoltam, hogy csak ennyibe kerül egy lemezfelni, azt hittem több! Még a végén elgondolkozom, hogy a felújjítás helyett inkább vegyek-e újat, melyik érné meg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bombero Elküldve Augusztus27, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2014 Nem is gondoltam, hogy csak ennyibe kerül egy lemezfelni, azt hittem több! Még a végén elgondolkozom, hogy a felújjítás helyett inkább vegyek-e újat, melyik érné meg? Hacsak nem ütnek nagyon akkor azért egy újrafestetés jóval olcsóbban kijön mint négy új felni. Én most újíttatom fel a télen használt felnijeimet. Éppen ma vittem el őket söréteztetni. Ez kb. négy-ötezer lesz, plusz a festés. Ezüst színre akarom majd fújatni őket. Máskor itt valaki KTL technologiával festette le a felnijeit. Azt hiszem tizenegynéhány ezerért csinálták. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dannert Elküldve Augusztus27, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2014 Egyáltalán nem ütnek! Viszont itt Pesten gondolom magasabb árakon dolgoznak. :inquisitive: Nem tud valaki Budapesten "bejáratott" gumist, aki értelmesen, reális áron felújjítaná a lemezfelniket? Hacsak nem ütnek nagyon akkor azért egy újrafestetés jóval olcsóbban kijön mint négy új felni. Én most újíttatom fel a télen használt felnijeimet. Éppen ma vittem el őket söréteztetni. Ez kb. négy-ötezer lesz, plusz a festés. Ezüst színre akarom majd fújatni őket. Máskor itt valaki KTL technologiával festette le a felnijeit. Azt hiszem tizenegynéhány ezerért csinálták. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Augusztus28, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2014 Egyáltalán nem ütnek! Viszont itt Pesten gondolom magasabb árakon dolgoznak. :inquisitive: Nem tud valaki Budapesten "bejáratott" gumist, aki értelmesen, reális áron felújjítaná a lemezfelniket? Valaki tavaly télen porszóratta a felnieit, nagyon szépek lettek talán 10-15e Ft között fizetett érte. Miért gumist keresel? Miért nem egy olyan műhelyt ahol porfestenek? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Augusztus28, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2014 Valaki tavaly télen porszóratta a felnieit, nagyon szépek lettek talán 10-15e Ft között fizetett érte. Miért gumist keresel? Miért nem egy olyan műhelyt ahol porfestenek? Én tegnap kérdeztem a srácot ahol tegnap homokszóróztattam. Azt mondta a motorfelnire, hogy a két darab 20-25e cakk-pakk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts