Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

• 2 months later...
  • Hozzászólások 158
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Legtöbb hozzászólás

Elküldve

Holnap megyek műszakira, úgyhogy ma volt egy kis körömlakklemosós sika-mika. :D

Szépen lehozta a MOTIP lámpafestéket a hátsó lámpáról és az irányjelzőről, bár a hátsón, azon a részen, ahol nem világít a lámpa, ott rajtahagytam. Ott ugyanis több rétegben festettem, és nem hozta le ennyi mosástól. Remélem nem kötnek bele! Azért a biztonság kedvéért viszek magammal körömlakklemosót! :)

Szorítsatok, hogy minden OK legyen!

Kedden reggel már Pestre kell mennem, úgyhogy sikerülnie kell!

Elküldve

Nem fújtad vastagon esetleg? Nekem is múlt héten vizsgázott az autó, vékony rétegben pirosra fújt hátsó lámpákkal, de fel sem tűnt senkinek. Igaz, csak onan venni észre hogy le van festve, hogy a tolatólámpa enyhén rózsaszín, de azt biztos nem nézték

Elküldve

Az oldalát (ahol nem világít) szándékosan fújtam vastagon, a többi részét csak vékonyan. A biztonság kedvéért az utóbbit lemostam, ez "könnyen" lejött, de a vastag réteg nem adta magát könnyen, úgyhogy az maradt. Nem szóltak semmit, pedig a szigorú közlekedési felügyeletes vizsgára vittem. Szerencsére OK volt minden :) .

Hamarosan jön az újrafestés :D .

• 1 month later...
Elküldve

Végigolvasva ezt a topic-ot azt sikerült leszűrnöm, hogy a lakkbenzin is leviszi az lámpasötétítő festéket, de az aceton-mentes körömlakk-lemosó a legjobb . Jól foglaltam-e össze ? A felvidéken jártamkor Technicky Benzin-t tudtam venni, talán ez is jó lesz ? Hol lehet kapni a csodaszert, azaz az aceton-mentes körömlakk-lemosót és rá van-e írva a csomagolásra, hogy aceton-mentes ? És ha nem aceton-mentes , az gond ?

Elküldve
Végigolvasva ezt a topic-ot azt sikerült leszűrnöm, hogy a lakkbenzin is leviszi az lámpasötétítő festéket, de az aceton-mentes körömlakk-lemosó a legjobb . Jól foglaltam-e össze ? A felvidéken jártamkor Technicky Benzin-t tudtam venni, talán ez is jó lesz ? Hol lehet kapni a csodaszert, azaz az aceton-mentes körömlakk-lemosót és rá van-e írva a csomagolásra, hogy aceton-mentes ? És ha nem aceton-mentes , az gond ?

Ha aceton tartalmú megmarja a müanyagot,matt lesz tőle!

Én inkább fa-szesszel,vagy tiszta szesszel esnék neki!

Elküldve
Ha aceton tartalmú megmarja a müanyagot,matt lesz tőle!

Én inkább fa-szesszel,vagy tiszta szesszel esnék neki!

A magam részéről sima nitrohigítóval (illetve higítós ronggyal) csináltam, és nem mart meg semmit. Persze azért nem kell literszám adagolni az oldószert.

Elküldve
A magam részéről sima nitrohigítóval (illetve higítós ronggyal) csináltam, és nem mart meg semmit. Persze azért nem kell literszám adagolni az oldószert.

Nem a mennyiség számít. Acetonból kicsi is szép munkát végez. :) De szerintem egy cd tok fedelén érdemes kipróbálni, ha azt nem marja meg, akkor talán a lámpát sem fogja bántani. De ott gyorsan és szépen látszódik, hogy milyen munkát végez az aceton.

Elküldve
Először lakkbenzinnel próbáld, az biztos nem marja meg. A nitrót próbáld ki a lámpa balső szélén ésha nem marja meg akkor lehet tisztítani, de utána egyból lemosni.

Köszönöm a tippeket. Üdv: Tom

• 1 month later...
Elküldve

az lenne a kérdésem attól aki már sötétitett házilag, hogy hogy kell fújni? leszerelem és a földön megfújom vizszintesen? :) ha megfolyik a festék, vagy nem lesz egyenletes, akkor mit lehet csinálni?

Elküldve

Nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet kapni értelmes, és szép hátsó lámpát Astra Coupéhoz?

nem lexus vagy hasonló kakira gondoltam, hanem valkami szép - és sötét lámpára...

Elküldve
Nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet kapni értelmes, és szép hátsó lámpát Astra Coupéhoz?

nem lexus vagy hasonló kakira gondoltam, hanem valkami szép - és sötét lámpára...

Ebay-en próbálnék vadászni ilyet a helyedben. Vagy legalább keresgélni, aztán valami biztos forrásból megszerezni.

Elküldve

Szerintem vagy n-joy lámpa vagy irmscher.A többi elég gagyi :)

Elküldve
Láttad smiley-t a mondatom mögött? :( Nehéz a neten keresztül az irónikus hangnemet átadni!

De kötözködni könnyűűű! :)

Meg ugye megint offóni............... Igaz Bazs? :)

• 4 years later...
Elküldve

Végigolvastam a topikot.

Nagyon kevés hangzik el a lámpák fóliázásáról. Én azt gondolnám a legegyszerűbb megoldásnak, csak nem tudom mennyire maradandó.

Az uccsó hozzászólás óta eltelt 4-5 év, hátha azóta elterjedtebbé vált, nem tudom?!

Az üvegfóliáshoz elvinném, kiválasztanám a fóliát (fényáteresztő képesség, pl 50%) és ráraknák pár ezresért.

Csak ugye az ablakon belülről van, ezért időtálló, a lámpabúrán meg ki tudja....

Na, ki tudja? <_<

Elküldve
Végigolvastam a topikot.

Nagyon kevés hangzik el a lámpák fóliázásáról. Én azt gondolnám a legegyszerűbb megoldásnak, csak nem tudom mennyire maradandó.

Az uccsó hozzászólás óta eltelt 4-5 év, hátha azóta elterjedtebbé vált, nem tudom?!

Az üvegfóliáshoz elvinném, kiválasztanám a fóliát (fényáteresztő képesség, pl 50%) és ráraknák pár ezresért.

Csak ugye az ablakon belülről van, ezért időtálló, a lámpabúrán meg ki tudja....

Na, ki tudja? <_<

a.) ne gagyizz. ha nincs pénzed tuningra, akkor inkább hagyd. A homasitás kiegészitős autónál nincs rondább

b.) szar lesz.

c.) amikor majd fél éves lesz és kopik, karcolódik, ocsmánylesz.

vagy rendesen, vagy semmit.

amugy a fóliázás árához hozzáteszek 1-2 ezrest, és veszel gyári sötétített lámpákat.

és még egy fontod dolog: ne gagyizz. az ocsmány,és nem szép lesz tőle az autód, hanem gagyi, ocsmány, megnevettető....

:P :angry:

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.