Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

Flowachild

Recommended Posts

azért te ezt jól végiggondoltad????

lemérted már 1 6hengeres cih motor hosszát és súlyát?érdekesen lehetne belepajszerolni....

az ahoz való váltók mind hátsókerekes autókhoz lettek gyártva.szal azok kilőve.elsőkerekes váltót meg rászegecselni nem 1xű.váltópajzsot kell faragni valahogy.

ez hamvában holt 5let sztem,ha rám halgatsz ne pazarolsz erre időt és pénzt.

Nem mértem még, ezért kértem az itteniek tapasztalatait, segítségét, a váltók hogy-hogy nem kompatibilisak? Az hittem, hogy a váltó utáni rész különbözik csak, vagy esetleg magában a váltóban van eltérés, de a váltók felfogatása egyforma az opel motorok szinte mind1ikében.

Megosztás:

Nem mértem még, ezért kértem az itteniek tapasztalatait, segítségét, a váltók hogy-hogy nem kompatibilisak? Az hittem, hogy a váltó utáni rész különbözik csak, vagy esetleg magában a váltóban van eltérés, de a váltók felfogatása egyforma az opel motorok szinte mind1ikében.

tudod te mi a külömbség 1 hosszmotor kaszni-váltó és 1 keresztmotoros kaszni-váltó között????? <_< :)

Megosztás:

sztem ne folytassuk ezt,mert nem tudod miket írsz. <_<

Megosztás:

Omiban, meg Kadettban is volt C20NE, meg C20XE is :-DDDDD A váltóról nem tudok semmit, de sportautómataváltót szeretnék bele, ami tudtommal rövidebb.

Előbb még 6 hengeresnél jártunk, én azokra gondoltam.... kismotor persze hogy bemegy, de nem az vót ugyi a kérdés...

Én maradnék egy 2,5V6 nál az volt Asconában, Kadett tere nem sokkal kisebb, ott "csak" tűzfalvágással miegymás meg lehetett oldani (Az se lehetett kis meló, de ez.... mintha fából vaskarika)

Huh... Hát nemtom... 20ezerért vennél motort, ez a farigcsa mondjuk váltó nélkül úgy 200ezer (ez csak a kaszniszélesítés, futómű, motorbölcső átalakítás.... :) :) mondjuk 40 ért a váltó <_< harangátalakítás, kihajtások összeillesztése (és mert ezek szakembert igényelnek, vagy ok lehet kóklerkedni, de akkor meg minek, mert 100 km után szétesik az egész....)

István jól látja (végülis sör6 van nekije.) szal a váltók beillesztése még C26 - C30SE-LE stb között sem mindig probléma mentes, mert hol az önindító van másik oldalon a harangban, de akkor a felfüggesztés nem stimmel... ezt mind mind meg kell oldani. NEM LEHETETLEN!! leszögezném.. ha van fölös fél milkád erre, vágj bele... ha nincs vegyél C20LET mocit és tedd be a Kadettbe....

Megosztás:

a cihnek bal míg az ohc-nek jobb oldalon van az önindító.nem komplikált.

Ja azt harangcserével megoldod, de holszerzel harangot... meghát ugye nem az a váltó kéne rá, szal a motor plusz az egyik harang... kb 1 méter... egyebek... pff... szélesebb lesz mint egy kamion <_<

Megosztás:

Ja azt harangcserével megoldod, de holszerzel harangot... meghát ugye nem az a váltó kéne rá, szal a motor plusz az egyik harang... kb 1 méter... egyebek... pff... szélesebb lesz mint egy kamion <_<

neeeeem jóóóóóóóó................. :) :) csak a 264/265-ős getragnak levehető a harangja..a kisebb 240-esenek nem és azok voltak csak ohc-n.

Megosztás:

neeeeem jóóóóóóóó................. :) :) csak a 264/265-ős getragnak levehető a harangja..a kisebb 240-esenek nem és azok voltak csak ohc-n.

:lol:

Sose vót sorhatom... De emlékeim szerint TAS megmachinálta a dolgot... de lehet hogy csak tévedek... <_<

Megosztás:

sztem ne folytassuk ezt,mert nem tudod miket írsz. :)

Nem gondolod, ha tisztában lennék mindennel a témával kapcsolatban, akkor nem írtam volna ide, és nem érdekelt volna, hogy mit gondoltok? :DDDDDDDDDDDDDD

Bár amit tudok, az tuti, hogy C20NE, meg XE is volt mindkét típusban, de ha azt mondjátok, hogy a keresztmotoros C20NE, és XE felfogatásai máshol vannak a motoron, akkor értem, mi lehet a gond. Bár én aszittem, hogy csak a kasztnin vannak máshol, a motor ugyanúgy néz ki Kadettban is, meg Omiban is.

Mondjuk akkor konkréten úgy lehetne jutni vamire az ügyben, ha megmérném a motor-váltó szélességét, és az én motorteremet. Szélesíteni semmiképpen nem akarom, a kasztnimat már kialakítottam olyanra, ami nekem teccik.

Egyébként meg ha jön vmeikőtök majd Blitzre, akkor megkérném, hogy kopogtasson már meg majd, hogy héééééééé Endlos ittvan a gép, méricskéjjél <_<)

Címmel kapcs meg 2-t is tudok 20-ért, de egyelőre nem szeretném kiadni, mert vmeiket csak el akarom vadászni :DDDDDDDD

Megosztás:

Bár amit tudok, az tuti, hogy C20NE, meg XE is volt mindkét típusban, de ha azt mondjátok, hogy a keresztmotoros C20NE, és XE felfogatásai máshol vannak a motoron, akkor értem, mi lehet a gond. Bár én aszittem, hogy csak a kasztnin vannak máshol, a motor ugyanúgy néz ki Kadettban is, meg Omiban is.

Mondjuk akkor konkréten úgy lehetne jutni vamire az ügyben, ha megmérném a motor-váltó szélességét, és az én motorteremet. Szélesíteni semmiképpen nem akarom, a kasztnimat már kialakítottam olyanra, ami nekem teccik.

Egyébként meg ha jön vmeikőtök majd Blitzre, akkor megkérném, hogy kopogtasson már meg majd, hogy héééééééé Endlos ittvan a gép, méricskéjjél :))

Címmel kapcs meg 2-t is tudok 20-ért, de egyelőre nem szeretném kiadni, mert vmeiket csak el akarom vadászni :DDDDDDDD

1. Még mindig C20Ne-Xe motorokról beszélsz.. azok 4 hengeresek, a C26 meg 6 hengeres! ... Biztosan kell lenni még 1 motortartó baknak, mellékesen hosszban és keresztben beépített motoroknak más más motortartó bakjuk van. Az hogy ugyanúgy néz ki két 4 hengeres csak elforgatod, az nem jelenti azt, hogy ha elforgatsz egy 6hengerest az ugyanoda kerülne (ha lenne is helyed... )

- Privát kérdés mindenkinek, mekkora a legnagyobb keresztben beépített motor? Ccm-re, méretre? Sejtésem szerint a túl nagy ccm-es mocikat hosszban építik be, vmi okos váltóval...

2. Én hiába mennék le a Blitzre (bár nagyon szeretnék, de kicsi a valószínűsége) Az én verdámban V6 van... Szal marad István :) - Ezért mondtam, hogy gondolkozz V6ban... az nagy valószínűséggel, kisebb vágással (tűzfal tuti ugrik így is) megoldhatónak tűnik, lévén Corsába, Asconába stb raktak be már...

3. nekem nem sűrgős, csak gondoltam van egy tartalék C20NE mocim, váltóval... van egy A Omegám C20NE-vel.. mi lenne ha csak papíron lenne C20NE <_< De mivel pénzem nincs, és remélem időm sem lesz egyhamar.. vszínű megint csak álmodozom...

Megosztás:

1. Még mindig C20Ne-Xe motorokról beszélsz.. azok 4 hengeresek, a C26 meg 6 hengeres! ... Biztosan kell lenni még 1 motortartó baknak, mellékesen hosszban és keresztben beépített motoroknak más más motortartó bakjuk van. Az hogy ugyanúgy néz ki két 4 hengeres csak elforgatod, az nem jelenti azt, hogy ha elforgatsz egy 6hengerest az ugyanoda kerülne (ha lenne is helyed... )

- Privát kérdés mindenkinek, mekkora a legnagyobb keresztben beépített motor? Ccm-re, méretre? Sejtésem szerint a túl nagy ccm-es mocikat hosszban építik be, vmi okos váltóval...

2. Én hiába mennék le a Blitzre (bár nagyon szeretnék, de kicsi a valószínűsége) Az én verdámban V6 van... Szal marad István :) - Ezért mondtam, hogy gondolkozz V6ban... az nagy valószínűséggel, kisebb vágással (tűzfal tuti ugrik így is) megoldhatónak tűnik, lévén Corsába, Asconába stb raktak be már...

3. nekem nem sűrgős, csak gondoltam van egy tartalék C20NE mocim, váltóval... van egy A Omegám C20NE-vel.. mi lenne ha csak papíron lenne C20NE <_< De mivel pénzem nincs, és remélem időm sem lesz egyhamar.. vszínű megint csak álmodozom...

ÖÖBiztos, hogy a chevrolet Epica 2.5 sor hat, elől keresztbe van beépítve!

Megosztás:

ÖÖBiztos, hogy a chevrolet Epica 2.5 sor hat, elől keresztbe van beépítve!

Hát amit láttam képet azon nem derült ki.... a nagy műanyag szar alatt....

Igen - meg nem mondom hol mikor - de láttam már hosszban beépített elsőkerekest...

Megosztás:

Például VW konszern! Ott nem egy van hosszába. Passat, A4, stb! Most Pedig Az új seat exeo, az is hosszmotor fronthajtás(előző audi A4 átszabott változata)

Élőben még nem láttam, de ez tutira keresztben van benn? Elhiszem, csak akkor osztom István verzióját a lökethossz, és dugó átmérőről.

Megosztás:

Élőben még nem láttam, de ez tutira keresztben van benn? Elhiszem, csak akkor osztom István verzióját a lökethossz, és dugó átmérőről.

2492 cm3 soros 6 hengeres benzines

156 LE @ 5800 rpm

237 Nm @ 4000 rpm

6 seb. automata váltó

Lehet, mert nem sok a ló!

Megosztás:

mind1 hogyan van benne a moci.

szerintem hosszmotor és hátsókerék hajtás nélkül nem autó az autó.

Yikes! ... :P :) :)

CS-en van egy 4x4 es 2.8 Tujbós Insignia.. tulaj : 4x4 vagy hátsókerék... malterkoma érdeklődött rá, hogy hogy is van ez erre a tulaj... sport fokozatban teljes hátsókeék hajtás van... hát nem tom, az opel oldalon csak 80-20at ír, ami "hátsókerékhajtás érzetét kelti"... De nem ua :P <_<

Nem tud vki egy borult Insignia OPC ről? :lol: kőne a motor :lol: ^_^ ... vicceltem... :lol:

Megosztás:

ott van a 12 centi spórolás.az már sok és ha annak nem olyan a vízpumpája mint a cih-nek akkor ott is lehet sokat spórolni.

Meg mennyi a furatok közötti hézag itt és mennyi mondjuk egy 20 éves mocin.. sztem az is lehet 1-2 cm differencia, a felépítmények elhelyezkedése is számít...

Megosztás:

mind1 hogyan van benne a moci.

szerintem hosszmotor és hátsókerék hajtás nélkül nem autó az autó.

:DDDDDDDDDDDDDDDD

De sokat vitatkoztunk anno Rolival erről. (VAscona) én a 4x4-re esküszöm, és bár sokan KAdettklubon őrültnek tartanak, de eddig még minden őrült ötletemet megvalósítottam, a KAdim lesz 4x4-es, és természetesen autómataváltós. Én íígy szeretem, szeretek kapcsolatban lenni az úttal, ami hátsó kerekessel nem igazán megvalósítható, esetleg ha megpakolom hátul, de akkor sem fog kivinni a sárból úgy, mint amikor jobbra-balra forgatod a meghajtott kereket............

Na mind1, ebben a vitában úgysem fogok győzni, nem is akarok, már belefáradtam :DDDDDDDD

(közúton is jobb a front, vagy 4x4-es)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.