öcsibácsi Elküldve Július28, 2010 Megoszt Elküldve Július28, 2010 Szerintem az összkerékhajtással van a gond. Némely típusnál 100 km/h-nál kapcsol ki magától. Lehet ez itt nem jól működik. Ott keresném a hibát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Július29, 2010 Megoszt Elküldve Július29, 2010 Elméletileg lehet cserélni a HF-levétele nélkül, de nagyon macerás, egyszerűbb ha leveszed. Ellenőrizni nem nagyon lehet, ha megszűnik az olajfogyás, akkor az volt kopva. Mennyi olaj fogy mondjuk 1000kilóméter alatt? És milyen van benne? Mostanába rakok bele shell vmit 1300ft a boltba 1 liter, kb. 1000km 1 liter olaj :s De majd lefényképezem a gyertyákat Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július29, 2010 Megoszt Elküldve Július29, 2010 Mostanába rakok bele shell vmit 1300ft a boltba 1 liter, kb. 1000km 1 liter olaj :s De majd lefényképezem a gyertyákat Az már nagyon a "zabája az olajat" kategória. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Július29, 2010 Megoszt Elküldve Július29, 2010 Hát igen, szelepszár szimeringet megprobálnám És a váltókulissza oldalán tiszta olajos az egész motor, a tömités szétszakadt volna?? :D Holnapra fényképezek Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július29, 2010 Megoszt Elküldve Július29, 2010 Hát igen, szelepszár szimeringet megprobálnám És a váltókulissza oldalán tiszta olajos az egész motor, a tömités szétszakadt volna?? :D Holnapra fényképezek Vagy csak a kulissza szimeringje ereszt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Július29, 2010 Megoszt Elküldve Július29, 2010 A motorolajnak mi köze a kulisszához :D??? Nem külön van a kettő Az is eléggé olajos, de én a motort mondom hogy a kulissza oldalánál tiszta olaj, ez akkor történt amikor felfort a víz és kilyukadt a hütö oldalán lévő müanyag vmi Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Július29, 2010 Megoszt Elküldve Július29, 2010 A motorolajnak mi köze a kulisszához :D??? Nem külön van a kettő Az is eléggé olajos, de én a motort mondom hogy a kulissza oldalánál tiszta olaj, ez akkor történt amikor felfort a víz és kilyukadt a hütö oldalán lévő müanyag vmi A kulissza oldala az a váltó és a szimering ereszti a váltóolajat. Az enyém is ilyen volt, amíg nem cseréltem szimeringet. 500pénz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Július29, 2010 Megoszt Elküldve Július29, 2010 De nekem a motor ereszti, csak a kulissza oldalán lévő motor tiszta olaj, légszürö fele nem, csak a kulissza felől De holnap fényképezem és látjátok hogy a hengerfej tömitésnél folyik le az olaj Link to comment Megosztás: More sharing options...
pistaxi Elküldve Július31, 2010 Megoszt Elküldve Július31, 2010 Üdvözlök minden Opel szakértőt! Van egy 2,5 DTI (Y25DT) Omegám, amivel komoly gondom van, és hozzáértő tanácsra lenne szükségem. Február óta jelen van egy motorhiba, amit eddig két szakműhelyben (?) nem tudtak orvosolni, sőt megállapítani sem. Mostanáig enyhe gázadásnál és 2000-es fordulat alatt erőtlen és "zakatoló" jellegű volt a motor, ami magasabb fordulaton és nagyobb gázra eltűnt. Zakatoláskor elégetlen gázolaj füstje jött. Tegnap hirtelen állandósult a dolog, most 2700 fölé nem forog a motor, semmi ereje nincs, zakatol és dől erőlködéskor a kék füst (nem motorolaj), ezenkívül kormol. Télen átnézettem az egész rendszert, semmi hibát nem talált senki, kompjuter sem jelez, alapjárat jó, könnyen indul, és eddig 8 liter alatt fogyasztott. A befecskendező fúvókák nyomáspróbán megfeleltek. Olyan ez, mint a 10 millió forintos kérdés... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Július31, 2010 Megoszt Elküldve Július31, 2010 Hello! Nekem is volt ilyesmi hibám még anno, nem teljesen ugyanez, nekem gyertya csere megoldotta a gondot, vmi nagyon más gyertya volt benne. Vettem belevaló Bosch azóta szépen megyeget :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pistaxi Elküldve Július31, 2010 Megoszt Elküldve Július31, 2010 Hello! Nekem is volt ilyesmi hibám még anno, nem teljesen ugyanez, nekem gyertya csere megoldotta a gondot, vmi nagyon más gyertya volt benne. Vettem belevaló Bosch azóta szépen megyeget :wacko: Heló! Az enyémben nincs gyertya (csak izzító), mivel dízel... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Július31, 2010 Megoszt Elküldve Július31, 2010 Jah tényleg, nem is néztem milyen autó :S Akkor én passzolok, majd jönnek az okosak :D Szerk: Csináltam képeket, igen a váltókulissza is ereszti az olajat (oda váltóolaj kell??) :http://kepfeltoltes.hu/view/100801/DSC0098...ltoltes.hu_.jpg Meg a motor fala is olajos :http://kepfeltoltes.hu/view/100801/DSC0098...ltoltes.hu_.jpg Akkor így, hogy látjátok tudtok segíteni, hogy miért engedheti az olajat a motornál? Váltó kulisszánál szimeringet kell cserélni és a motornál??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Augusztus2, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2010 Üdvözlök minden Opel szakértőt! Van egy 2,5 DTI (Y25DT) Omegám, amivel komoly gondom van, és hozzáértő tanácsra lenne szükségem. Február óta jelen van egy motorhiba, amit eddig két szakműhelyben (?) nem tudtak orvosolni, sőt megállapítani sem. Mostanáig enyhe gázadásnál és 2000-es fordulat alatt erőtlen és "zakatoló" jellegű volt a motor, ami magasabb fordulaton és nagyobb gázra eltűnt. Zakatoláskor elégetlen gázolaj füstje jött. Tegnap hirtelen állandósult a dolog, most 2700 fölé nem forog a motor, semmi ereje nincs, zakatol és dől erőlködéskor a kék füst (nem motorolaj), ezenkívül kormol. Télen átnézettem az egész rendszert, semmi hibát nem talált senki, kompjuter sem jelez, alapjárat jó, könnyen indul, és eddig 8 liter alatt fogyasztott. A befecskendező fúvókák nyomáspróbán megfeleltek. Olyan ez, mint a 10 millió forintos kérdés... :D Hmm... Kompressziómérés volt már? A kérdés az, hogy ha kap üzemanyagot, akkor miért nem jön létre az öngyulladás (mert gázolajszagot érzel)?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
pistaxi Elküldve Augusztus2, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2010 Hmm... Kompressziómérés volt már? A kérdés az, hogy ha kap üzemanyagot, akkor miért nem jön létre az öngyulladás (mert gázolajszagot érzel)?! Télen megfelelő volt a kompresszió mérés után. Én is azt nem értem, miért nem ég el az üzemanyag. Nincs gázolajszag, de a kék füst egyértelműen gázolaj és nem motorolaj. A legfurcsább pedig éppen az, hogy a hiba hol van, hol nincs, illetve erősebben-gyengébben jelentkezik. Olyan, mintha dugulás lenne, de akkor ugye nem lenne gázolajfüst. Esetleg kompjuterhiba lenne? Vagy valami jeladó? Laza csatlakozó? De olyat is mondtak nekem, hogy hengerfejrepedés, de akkor szerintem nem változna a hiba jellege. :D :wacko: :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Augusztus6, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2010 Télen megfelelő volt a kompresszió mérés után. Én is azt nem értem, miért nem ég el az üzemanyag. Nincs gázolajszag, de a kék füst egyértelműen gázolaj és nem motorolaj. A legfurcsább pedig éppen az, hogy a hiba hol van, hol nincs, illetve erősebben-gyengébben jelentkezik. Olyan, mintha dugulás lenne, de akkor ugye nem lenne gázolajfüst. Esetleg kompjuterhiba lenne? Vagy valami jeladó? Laza csatlakozó? De olyat is mondtak nekem, hogy hengerfejrepedés, de akkor szerintem nem változna a hiba jellege. :wacko: :wacko: :wacko: :D :D Gázolaj kék füsttel? Kék korom is kérhető hozzá? :D Na, félre a tréfával! Az olajnívó alátámasztja a feltételezésed? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pistaxi Elküldve Augusztus6, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2010 Az olajnívó alátámasztja a feltételezésed? Nem fogy a motorolaj, a kék füst meg csak - mint írtam - akkor van, mikor éppen nincs erő a motorban. Tökéletlen égés szerintem, na de mitől??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
msanyesz Elküldve Augusztus7, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2010 Üdvözlök minden Opel szakértőt! Van egy 2,5 DTI (Y25DT) Omegám, amivel komoly gondom van, és hozzáértő tanácsra lenne szükségem. Február óta jelen van egy motorhiba, amit eddig két szakműhelyben (?) nem tudtak orvosolni, sőt megállapítani sem. Mostanáig enyhe gázadásnál és 2000-es fordulat alatt erőtlen és "zakatoló" jellegű volt a motor, ami magasabb fordulaton és nagyobb gázra eltűnt. Zakatoláskor elégetlen gázolaj füstje jött. Tegnap hirtelen állandósult a dolog, most 2700 fölé nem forog a motor, semmi ereje nincs, zakatol és dől erőlködéskor a kék füst (nem motorolaj), ezenkívül kormol. Télen átnézettem az egész rendszert, semmi hibát nem talált senki, kompjuter sem jelez, alapjárat jó, könnyen indul, és eddig 8 liter alatt fogyasztott. A befecskendező fúvókák nyomáspróbán megfeleltek. Olyan ez, mint a 10 millió forintos kérdés... :D Egy kérdés. Hol tankolsz? Jó minőségű a gázolaj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pistaxi Elküldve Augusztus8, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2010 Egy kérdés. Hol tankolsz? Jó minőségű a gázolaj? Többnyire Agipnál, néha máshol is, de már évek óta. Tehát a hiba jelentkezése előtt is így volt, és most sem változik, mindegy, hol tankolok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
msanyesz Elküldve Augusztus8, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2010 Többnyire Agipnál, néha máshol is, de már évek óta. Tehát a hiba jelentkezése előtt is így volt, és most sem változik, mindegy, hol tankolok. Értem. Akkor az kilőve. Motorvezérlő computer? Csak próbakép nem lehetne kicserélni egy másikra? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pistaxi Elküldve Augusztus8, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2010 Értem. Akkor az kilőve. Motorvezérlő computer? Csak próbakép nem lehetne kicserélni egy másikra? Nekem azt mondták, az úgy nem megy, mert autóhoz van passzintva. Bár én ezt furcsállom... Amúgy meg ha az rossz, ki kéne gyulladnia a checklámpának, nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
msanyesz Elküldve Augusztus8, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2010 Nekem azt mondták, az úgy nem megy, mert autóhoz van passzintva. Bár én ezt furcsállom... Amúgy meg ha az rossz, ki kéne gyulladnia a checklámpának, nem? Ez mondjuk más autóknál fordult elő és nem computerrel, de pl. Opel Vectra B2 1.8 benzin, gyújtástrafó ment ki valamelyik hengernél és azt sem villogta ki, pedig ki kellene. Dettó ugyanez volt egy 1.6i Renault Meganenál is, csak ott kettő is kiment. Az nekem is furcsa, hogy az autóhoz van passzintva. Mondjuk, ja! Nem tehetsz bele mondjuk 2.5 dízel BMW computert, mert az BMW. Én azért kipróbálnám ha kivitelezhető lenne! Egyébként meg a computer villogtatja a check engine lámpát. Ha pont az rossz ami villogtatja akkor nem biztos, hogy villog! Link to comment Megosztás: More sharing options...
dini979 Elküldve Augusztus9, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2010 Sziasztok. Hidegindíás után csörög valami a motorban pár másodpercig.Mintha egy marék aprópénzt rázna valaki egy pohárban És nem egy csörgőkigyó az!! Nem ékszíjtárcsa,klimakompresszor,ékszíjfeszíőgörgő.A vezérlést egy éve cserélem,eddig birta volna a feszítő? És miután bemelegedett a motor megmarad egy zörgés folyamatosan.Ja, astra g z16xe :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
czupok Elküldve Augusztus10, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2010 Sziasztok. Hidegindíás után csörög valami a motorban pár másodpercig.Mintha egy marék aprópénzt rázna valaki egy pohárban És nem egy csörgőkigyó az!! Nem ékszíjtárcsa,klimakompresszor,ékszíjfeszíőgörgő.A vezérlést egy éve cserélem,eddig birta volna a feszítő? És miután bemelegedett a motor megmarad egy zörgés folyamatosan.Ja, astra g z16xe :D Szia! Néztétek már a szívócsonkot? Abban van pár lamella ami tud ilyet produkálni. Olyan mintha hidró tőke zörögne. Már jártunk így pár autóval. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dini979 Elküldve Augusztus10, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2010 Köszönöm,már mi is csak erre tudunk gondolni.Jövő héten megnézi egy ismerősöm.Szinte mindent kicseréltem már,de nagyon idegesít a dolog :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
cserko Elküldve Augusztus27, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2010 Köszönöm,már mi is csak erre tudunk gondolni.Jövő héten megnézi egy ismerősöm.Szinte mindent kicseréltem már,de nagyon idegesít a dolog ^_^ Hello. Ez a jelenség van nekem is. 1.4 meriva a drága.Ha valamit tudsz mondani a javitásrol azt szivesen veném. Persze a javitási költség érdekelne a legjobban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts