Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elméletileg lehet cserélni a HF-levétele nélkül, de nagyon macerás, egyszerűbb ha leveszed. Ellenőrizni nem nagyon lehet, ha megszűnik az olajfogyás, akkor az volt kopva. Mennyi olaj fogy mondjuk 1000kilóméter alatt? És milyen van benne?

Mostanába rakok bele shell vmit 1300ft a boltba 1 liter, kb. 1000km 1 liter olaj :s

De majd lefényképezem a gyertyákat

Megosztás:

A motorolajnak mi köze a kulisszához :D???

Nem külön van a kettő

Az is eléggé olajos, de én a motort mondom hogy a kulissza oldalánál tiszta olaj, ez akkor történt amikor felfort a víz és kilyukadt a hütö oldalán lévő müanyag vmi

Megosztás:

A motorolajnak mi köze a kulisszához :D???

Nem külön van a kettő

Az is eléggé olajos, de én a motort mondom hogy a kulissza oldalánál tiszta olaj, ez akkor történt amikor felfort a víz és kilyukadt a hütö oldalán lévő müanyag vmi

A kulissza oldala az a váltó és a szimering ereszti a váltóolajat.

Az enyém is ilyen volt, amíg nem cseréltem szimeringet. 500pénz.

24072-20100328-6OFSs1.jpg

Megosztás:

Üdvözlök minden Opel szakértőt!

Van egy 2,5 DTI (Y25DT) Omegám, amivel komoly gondom van, és hozzáértő tanácsra lenne szükségem. Február óta jelen van egy motorhiba, amit eddig két szakműhelyben (?) nem tudtak orvosolni, sőt megállapítani sem. Mostanáig enyhe gázadásnál és 2000-es fordulat alatt erőtlen és "zakatoló" jellegű volt a motor, ami magasabb fordulaton és nagyobb gázra eltűnt. Zakatoláskor elégetlen gázolaj füstje jött. Tegnap hirtelen állandósult a dolog, most 2700 fölé nem forog a motor, semmi ereje nincs, zakatol és dől erőlködéskor a kék füst (nem motorolaj), ezenkívül kormol. Télen átnézettem az egész rendszert, semmi hibát nem talált senki, kompjuter sem jelez, alapjárat jó, könnyen indul, és eddig 8 liter alatt fogyasztott. A befecskendező fúvókák nyomáspróbán megfeleltek. Olyan ez, mint a 10 millió forintos kérdés... :D

Megosztás:

Hello!

Nekem is volt ilyesmi hibám még anno, nem teljesen ugyanez, nekem gyertya csere megoldotta a gondot, vmi nagyon más gyertya volt benne.

Vettem belevaló Bosch azóta szépen megyeget :wacko:

Heló!

Az enyémben nincs gyertya (csak izzító), mivel dízel... :D

Megosztás:

Jah tényleg, nem is néztem milyen autó :S Akkor én passzolok, majd jönnek az okosak :D

Szerk:

Csináltam képeket, igen a váltókulissza is ereszti az olajat (oda váltóolaj kell??) :http://kepfeltoltes.hu/view/100801/DSC0098...ltoltes.hu_.jpg

Meg a motor fala is olajos :http://kepfeltoltes.hu/view/100801/DSC0098...ltoltes.hu_.jpg

Akkor így, hogy látjátok tudtok segíteni, hogy miért engedheti az olajat a motornál?

Váltó kulisszánál szimeringet kell cserélni és a motornál???

Megosztás:

Van egy 2,5 DTI (Y25DT) Omegám, amivel komoly gondom van, és hozzáértő tanácsra lenne szükségem. Február óta jelen van egy motorhiba, amit eddig két szakműhelyben (?) nem tudtak orvosolni, sőt megállapítani sem. Mostanáig enyhe gázadásnál és 2000-es fordulat alatt erőtlen és "zakatoló" jellegű volt a motor, ami magasabb fordulaton és nagyobb gázra eltűnt. Zakatoláskor elégetlen gázolaj füstje jött. Tegnap hirtelen állandósult a dolog, most 2700 fölé nem forog a motor, semmi ereje nincs, zakatol és dől erőlködéskor a kék füst (nem motorolaj), ezenkívül kormol. Télen átnézettem az egész rendszert, semmi hibát nem talált senki, kompjuter sem jelez, alapjárat jó, könnyen indul, és eddig 8 liter alatt fogyasztott. A befecskendező fúvókák nyomáspróbán megfeleltek. Olyan ez, mint a 10 millió forintos kérdés... :D

Hmm...

Kompressziómérés volt már? A kérdés az, hogy ha kap üzemanyagot, akkor miért nem jön létre az öngyulladás (mert gázolajszagot érzel)?!

Megosztás:

Hmm...

Kompressziómérés volt már? A kérdés az, hogy ha kap üzemanyagot, akkor miért nem jön létre az öngyulladás (mert gázolajszagot érzel)?!

Télen megfelelő volt a kompresszió mérés után. Én is azt nem értem, miért nem ég el az üzemanyag. Nincs gázolajszag, de a kék füst egyértelműen gázolaj és nem motorolaj. A legfurcsább pedig éppen az, hogy a hiba hol van, hol nincs, illetve erősebben-gyengébben jelentkezik. Olyan, mintha dugulás lenne, de akkor ugye nem lenne gázolajfüst. Esetleg kompjuterhiba lenne? Vagy valami jeladó? Laza csatlakozó? De olyat is mondtak nekem, hogy hengerfejrepedés, de akkor szerintem nem változna a hiba jellege. :D :wacko: :wacko:

Megosztás:

Télen megfelelő volt a kompresszió mérés után. Én is azt nem értem, miért nem ég el az üzemanyag. Nincs gázolajszag, de a kék füst egyértelműen gázolaj és nem motorolaj. A legfurcsább pedig éppen az, hogy a hiba hol van, hol nincs, illetve erősebben-gyengébben jelentkezik. Olyan, mintha dugulás lenne, de akkor ugye nem lenne gázolajfüst. Esetleg kompjuterhiba lenne? Vagy valami jeladó? Laza csatlakozó? De olyat is mondtak nekem, hogy hengerfejrepedés, de akkor szerintem nem változna a hiba jellege. :wacko: :wacko: :wacko:

:D :D

Gázolaj kék füsttel? Kék korom is kérhető hozzá? :D

Na, félre a tréfával! Az olajnívó alátámasztja a feltételezésed?

Megosztás:

Egy kérdés. Hol tankolsz? Jó minőségű a gázolaj?

Megosztás:

Nekem azt mondták, az úgy nem megy, mert autóhoz van passzintva. Bár én ezt furcsállom...

Amúgy meg ha az rossz, ki kéne gyulladnia a checklámpának, nem?

Ez mondjuk más autóknál fordult elő és nem computerrel, de pl. Opel Vectra B2 1.8 benzin, gyújtástrafó ment ki valamelyik hengernél és azt sem villogta ki, pedig ki kellene. Dettó ugyanez volt egy 1.6i Renault Meganenál is, csak ott kettő is kiment.

Az nekem is furcsa, hogy az autóhoz van passzintva. Mondjuk, ja! Nem tehetsz bele mondjuk 2.5 dízel BMW computert, mert az BMW. Én azért kipróbálnám ha kivitelezhető lenne!

Egyébként meg a computer villogtatja a check engine lámpát. Ha pont az rossz ami villogtatja akkor nem biztos, hogy villog!

Megosztás:

Sziasztok.

Hidegindíás után csörög valami a motorban pár másodpercig.Mintha egy marék aprópénzt rázna valaki egy pohárban És nem egy csörgőkigyó az!!

Nem ékszíjtárcsa,klimakompresszor,ékszíjfeszíőgörgő.A vezérlést egy éve cserélem,eddig birta volna a feszítő?

És miután bemelegedett a motor megmarad egy zörgés folyamatosan.Ja, astra g z16xe :D

Megosztás:

Sziasztok.

Hidegindíás után csörög valami a motorban pár másodpercig.Mintha egy marék aprópénzt rázna valaki egy pohárban És nem egy csörgőkigyó az!!

Nem ékszíjtárcsa,klimakompresszor,ékszíjfeszíőgörgő.A vezérlést egy éve cserélem,eddig birta volna a feszítő?

És miután bemelegedett a motor megmarad egy zörgés folyamatosan.Ja, astra g z16xe :D

Szia!

Néztétek már a szívócsonkot? Abban van pár lamella ami tud ilyet produkálni. Olyan mintha hidró tőke zörögne. Már jártunk így pár autóval.

Megosztás:

• 3 weeks later...
Köszönöm,már mi is csak erre tudunk gondolni.Jövő héten megnézi egy ismerősöm.Szinte mindent kicseréltem már,de nagyon idegesít a dolog ^_^

Hello.

Ez a jelenség van nekem is.

1.4 meriva a drága.Ha valamit tudsz mondani a javitásrol azt szivesen veném.

Persze a javitási költség érdekelne a legjobban.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.