kojakarettenetes Elküldve Február18, 2009 Megoszt Elküldve Február18, 2009 C20NE motorral van olyan problémám, hogy nem elég erős és nehezen indul. És talán picit többet is eszik a kelleténél. (+1-1,5 l) A mechanikai problémát nagyjából kizárnám, mivel én raktam össze a motort és már akkor sem volt eléggé erős. Az állapota viszont kifogástalan volt. Valakinek valami ötlete??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február18, 2009 Megoszt Elküldve Február18, 2009 Kösd be a check lámpát, és villogtasd ki az ecu nyűgjeit :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február18, 2009 Megoszt Elküldve Február18, 2009 Kösd be a check lámpát, és villogtasd ki az ecu nyűgjeit :) Lehet begyűrődött az első sárvédő, mint egyszer " valakinek" és az fékezi a kocsit. :lol: :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február19, 2009 Megoszt Elküldve Február19, 2009 Lehet begyűrődött az első sárvédő, mint egyszer " valakinek" és az fékezi a kocsit. :lol: :blush: Vagy a gázpedál alatt a padlólemez nyomodótt már annyira ki, hogy beleér az első kerékbe :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kojakarettenetes Elküldve Február20, 2009 Megoszt Elküldve Február20, 2009 Kösd be a check lámpát, és villogtasd ki az ecu nyűgjeit :D Köszönöm a szakszerű tanácsokat. :blush: :lol: :) Nem dob semmilyen hibakódot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február20, 2009 Megoszt Elküldve Február20, 2009 Köszönöm a szakszerű tanácsokat. :blush: :lol: :) Nem dob semmilyen hibakódot. Vezérlés a helyén van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kojakarettenetes Elküldve Február20, 2009 Megoszt Elküldve Február20, 2009 Vezérlés a helyén van? Azt ma megnézem. Már jött ez a tipp, hogy esetleg az alsó gumis ékszíjtárcsa elfordult, vagy esetleg kimozdult az ék vhogy az alsó bordáskerék alól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február20, 2009 Megoszt Elküldve Február20, 2009 Azt ma megnézem. Már jött ez a tipp, hogy esetleg az alsó gumis ékszíjtárcsa elfordult, vagy esetleg kimozdult az ék vhogy az alsó bordáskerék alól. az is lehet... vagy AC... meg még ezer más :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 C20NE motorral van olyan problémám, hogy nem elég erős és nehezen indul. És talán picit többet is eszik a kelleténél. (+1-1,5 l) A mechanikai problémát nagyjából kizárnám, mivel én raktam össze a motort és már akkor sem volt eléggé erős. Az állapota viszont kifogástalan volt. Valakinek valami ötlete??? Hello! 1. Kompresszió mérés -> ha kevés, akkor már érthető, hogy miért gyengusz és miért indul nehezen 2. Gyújtórendszer vizsgálata ( gyújtási időpont, gyertyák, elosztó ?? ezen van??, stb.) 3. Üzemanyagellátó rendszer vizsgálata ( üa.nyomás, injektorok, szűrők, tápszivattyú !! ) 4. Vezérlés ell. - az alsó ék ritkán tud elfordulni, mert általában egybe van öntve a kisfogaskerékkel, legalább is én így tudom. Ha kifogástalan volt az állapota, akkor miért szedted szét ?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Február23, 2009 Megoszt Elküldve Február23, 2009 Hello! 1. Kompresszió mérés -> ha kevés, akkor már érthető, hogy miért gyengusz és miért indul nehezen 2. Gyújtórendszer vizsgálata ( gyújtási időpont, gyertyák, elosztó ?? ezen van??, stb.) 3. Üzemanyagellátó rendszer vizsgálata ( üa.nyomás, injektorok, szűrők, tápszivattyú !! ) 4. Vezérlés ell. - az alsó ék ritkán tud elfordulni, mert általában egybe van öntve a kisfogaskerékkel, legalább is én így tudom. Ha kifogástalan volt az állapota, akkor miért szedted szét ?? Nem szétszedte, úgy rakta össze. :blush: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február23, 2009 Megoszt Elküldve Február23, 2009 Nem szétszedte, úgy rakta össze. :blush: :D De előtte szétszedte nem? :lol: :) OFF Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Február23, 2009 Megoszt Elküldve Február23, 2009 De előtte szétszedte nem? :blush: :) OFF Neszójábe. :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve Február23, 2009 Megoszt Elküldve Február23, 2009 Nem szétszedte, úgy rakta össze. :blush: :D Akkor meg azt nem értem, miért nem mérték meg a cuccokat összerakás előtt?? :D " Digitális szemmértékkel " nehéz megmondani, ha már szarrá volt kopva minden..., erre találták ki a mikrométert. Kétszer dolgozni ebben a drága világban, amikor nem olcsó az iparosmunka ! :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február23, 2009 Megoszt Elküldve Február23, 2009 Akkor meg azt nem értem, miért nem mérték meg a cuccokat összerakás előtt?? :D " Digitális szemmértékkel " nehéz megmondani, ha már szarrá volt kopva minden..., erre találták ki a mikrométert. Kétszer dolgozni ebben a drága világban, amikor nem olcsó az iparosmunka ! :blush: :lol: Biztos mért előtte. Pölö azt, hogy mennyire van veszélyes közelségbe az első sárvédő a kerékhez. :) Nade nem OFF-olok tovább. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
egykuty Elküldve Február23, 2009 Megoszt Elküldve Február23, 2009 időközben megoldódott Kojak gondja. a vezérlés el volt rakva pöppet:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kojakarettenetes Elküldve Február23, 2009 Megoszt Elküldve Február23, 2009 Akkor meg azt nem értem, miért nem mérték meg a cuccokat összerakás előtt?? :) " Digitális szemmértékkel " nehéz megmondani, ha már szarrá volt kopva minden..., erre találták ki a mikrométert. Kétszer dolgozni ebben a drága világban, amikor nem olcsó az iparosmunka ! :blush: :lol: Először is ha valami szarrá van kopva, akkor csukott szemmel is tudod, mert elég megfogni. A másik, hogy újszerű tengellyel, himbákkal és hidrotőkékkel raktam össze. A hengerfej szintén megkímélt volt. A blokknak pedig semmilyen látható és érezhető baja nem volt, hacsak a végig látszó hónolás nem az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kojakarettenetes Elküldve Február23, 2009 Megoszt Elküldve Február23, 2009 De előtte szétszedte nem? :blush: :lol: OFF Azért szedtem szét, mert volt egy motorhibás autóm motor elektronika nélkül és volt egy másik komplett 2000-es motor, csak ott törött volt a blokk a motortartónál. Itt a motorhiba: Ezért maradt a "motorhibás" blokkja, meg a másiknak az összes többi cucca. Hengerfej, tengely, himbák, minden elektronika. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kojakarettenetes Elküldve Február23, 2009 Megoszt Elküldve Február23, 2009 Köszönöm a tanácsokat, de mint Egykuty is írta a gumis ékszíjtárcsa viccelt meg. Még mindig nehezen indul, de most üzemanyagtankot cserélek, meg ha összejön AC-t is. Mert ezek nem a leggyáribbak rajta. Van egy hely ahol szoktam mérni az autók sebességét. Ott eddig 160-165 volt a vége. Most 185km/h. Szóval eléggé érezhető a változás. :blush: :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ichbin Elküldve Március1, 2009 Megoszt Elküldve Március1, 2009 szevasztok! omega 98-as x20xev motorral! nem rég vettem és amikor néztem is meleg volt a motor! a gondom az hogy hidegen úgy zörög mintha diesel lenne! ahogy melegszik úgy tünnek el a hangok majd üzemmelegen teljesen normális hangja van! de nem hiszem hogy hidrotőke mert annak nem ilyen hangja van! már rohamom van mert senki nem tudja hogy mi ez! 175000 van benne! havan vkinek tippje szóljon megcsörget visszahivom! 302809138 Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 Pedig az jó eséllyel hidrotőke vagy csapágy lesz akkor. Esetleg egy törött dugattyú... válassz, melyik rosszabb :blush: Mindenképpen vidd el egy hozzáértőhöz... olajszint rendben? olajnyomáslámpa elalszik az indítás után rendben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ichbin Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 ha választhatok persze egyiksem! olaj teljesen rendben olajnyomás rögtön elalszik! dolgozó lány trehány gazdája volt előttem láttam az autón! ma csináltam egy olajcserét motormosóval! ahogy járt a mosós olajjal szüntek meg a hülye hangok! 5/40-es olajat raktam bele és nekem sokkal szebb lett a hangja! na de reggel kiderül hidegen mert melegen tökéletes hangja van! köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március2, 2009 Megoszt Elküldve Március2, 2009 ha választhatok persze egyiksem! olaj teljesen rendben olajnyomás rögtön elalszik! dolgozó lány trehány gazdája volt előttem láttam az autón! ma csináltam egy olajcserét motormosóval! ahogy járt a mosós olajjal szüntek meg a hülye hangok! 5/40-es olajat raktam bele és nekem sokkal szebb lett a hangja! na de reggel kiderül hidegen mert melegen tökéletes hangja van! köszi Azért azt a motoröblítőt legközelebb felejtsd el. Az olaj meg 10W40 legyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március3, 2009 Megoszt Elküldve Március3, 2009 lényegében mindent rosszul csináltál :blush: a motormosó adalékot felejtsd el, pontosan emiatt most cseréld le mégegyszer az olajat, ha nem akarsz generált. :lol: meg az 5W40 nem is jó bele, ezért 10W40-et tegyél bele. ajánlom a metabond olajat, jó minőség olcsón :) Persze szűrőt is cseréld mégegyszer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
picee Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 Hello! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Már egy ideje kergetem Opel motorok műszaki rajzait, de sehol se találni, a gyári szervízprogramok meg semmi értelmeset nem tartalmaznak. Ha valaki tud, legyen szíves segíteni. (C14NZ, C14SE, C16SE motorokról lenne szó) Köszi! Pic Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Március26, 2009 Megoszt Elküldve Március26, 2009 Hello! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Már egy ideje kergetem Opel motorok műszaki rajzait, de sehol se találni, a gyári szervízprogramok meg semmi értelmeset nem tartalmaznak. Ha valaki tud, legyen szíves segíteni. (C14NZ, C14SE, C16SE motorokról lenne szó) Köszi! Pic Ilyet én is keresek 3D modellezés/makettezés céljából. Ha esetleg van C20XE-ről is jó lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts