Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Ott van minden instrukció a linken. nézd meg.

Diagcsatiban kell két lábat összezárni, majd gyújtásra elkezd villogni a műszeregységen a sárga lámpa. azt kell számolni.

Köszönöm. Azonban több problémám van, mi az a "digicsati"? Valamint nagyon hiányos az angol tudásom. Ebből kiderült számodra, hogy teljesen uborka vagyok az egészhez. Esetleg valami segítséget tudnál ajánlani, mert magam biztosan nem tudok boldogulni.

Megosztás:

Köszönöm. Azonban több problémám van, mi az a "digicsati"? Valamint nagyon hiányos az angol tudásom. Ebből kiderült számodra, hogy teljesen uborka vagyok az egészhez. Esetleg valami segítséget tudnál ajánlani, mert magam biztosan nem tudok boldogulni.

diagcsati, nem digicsati. :rolleyes: biztosítéktábla szélén van, 10 vagy 16 pólusú. A linken találsz ezekhez képet, melyik két

lábát kell összekötni (ehhez egy vezetékdarab, vagy iratkapocs is jó). Utána gyújtásra teszed, majd bőszen számolod

a villanásokat a műszerfalon. Készülj egy jegyzetfüzettel és tollal, mert sok lesz elsőre ;)

Megosztás:

nem vészes

azon az oldalon csak a képeket nézd meg, a szöveg lényegtelen

ha 10 pines a csatolód, akkor 2 jegyű hibakódokat kell figyelned

1-2, ez az alap kód, ezt mindig beadja

minden kódot 3x ismétel, tehát követhető

ha 16 pines, akkor 4 jegyű kódot kapsz

itt a 10 villogás 0-át jelent

a kapott kódokat és a motorkódodat írd be ide és valaki megmondja, melyik mit jelent

Megosztás:

nem vészes

azon az oldalon csak a képeket nézd meg, a szöveg lényegtelen

ha 10 pines a csatolód, akkor 2 jegyű hibakódokat kell figyelned

1-2, ez az alap kód, ezt mindig beadja

minden kódot 3x ismétel, tehát követhető

ha 16 pines, akkor 4 jegyű kódot kapsz

itt a 10 villogás 0-át jelent

a kapott kódokat és a motorkódodat írd be ide és valaki megmondja, melyik mit jelent

Megpróbálom, köszönöm.

Megosztás:

Urak, teljes siker koronázta a ténykedésem, hála a kiváló segítségnek. Tehát, 10 pines a csati. Úgy tettem ahogy leírtátok. Először 1 villanás, szünet, majd 2 villanás. Gondolom ez tizenkettőt jelent (?).

A motor kód alatt gondolom a számát értettétek, az pedig a következő: x16xel20191282.

Az autó 1994.12. havi, 1600ccm, 16V, és 5 ajtós.

Köszönettel veszem a további segítséget. Örömmel tölt el, hogy ide kerülhettem. 1994 óta opelozok, de a szerelésre sosem vállalkoztam.

Megosztás:

Tudom, az egy és kettő az alap villogás. Most végig vártam, három kódot adott ki (?) ez lehet? Kivillogta a 47, 16, 19 kódokat. Ez akkor nagy baj lehet? Köszönöm.

47: EGR position

16: Knock Signal Circuit

19: Crank Angle Sensor (CAS) - Incorrect RPM signal

:rolleyes:

Megosztás:

A kopogásszenzorral van baja, és a kipufogógáz-visszavezető szeleppel (AGR).

A kopogásszenzort meg kéne nézni, nem lazult-e ki (szívósor alatt a blokkba csavarva, alulról lehet jól közelíteni).

Illetve a csatijában kontaktsprét kéne alkalmazni.

Az AGR szelep már mókásabb, mert az valszeg szanaszét kopott már neked, cserélni kellene... egyben érdemes

lezárni is egy vékony fémlemezzel. Van belőle utángyári típus, kb 20e ft körül ha jól emlékszem.

Ja, és a CAS-t valszeg azért jelzi, mert nem jár a motor. :rolleyes:

Megosztás:

A kopogásszenzorral van baja, és a kipufogógáz-visszavezető szeleppel (AGR).

A kopogásszenzort meg kéne nézni, nem lazult-e ki (szívósor alatt a blokkba csavarva, alulról lehet jól közelíteni).

Illetve a csatijában kontaktsprét kéne alkalmazni.

Az AGR szelep már mókásabb, mert az valszeg szanaszét kopott már neked, cserélni kellene... egyben érdemes

lezárni is egy vékony fémlemezzel. Van belőle utángyári típus, kb 20e ft körül ha jól emlékszem.

Ja, és a CAS-t valszeg azért jelzi, mert nem jár a motor. :rolleyes:

Ezt a szenzort még meg tudom nézni, de a másikkal mit kezdek? Azt javítani nem lehet?

Megosztás:

Ezt a szenzort még meg tudom nézni, de a másikkal mit kezdek? Azt javítani nem lehet?

Javítani nem lehet, de meg lehet próbálni kimosni (kiszereled, egy éjszakát áztatod féktisztítóban, vagy brigéciolban, nitrohigítóban,

majd jól átmosod), hátha egy ideig még jó lesz...

Megosztás:

Tisztelt Uraim. Köszönöm a segítséget. A problémát megoldottam. Találtam a motor mögött egy szakadt, vékony vezetéket. Az egyik vége egy csatiba ment a másik pedig egy fekete műanyag sínbe. A vezeték színe sárga és zöld volt. A vezetéket lecsupaszítottam és egy sor kapoccsal össze kötöttem, leszigeteltem. Beindítva az autót elmúlt a hiba üzenet, és 4000 fölött is megy a motor, nem tilt le. Fogalmam sincs milyen vezeték, de jó lett. Még egyszer köszi a segítséget, ha gondom lesz hozzátok fordulok, nagyon rendesek vagytok.

Megosztás:

sima OHC motoron szeretnék szárszimmeringet cserélni hfej levétel nélkül

szükségem lenne fényképre, ábrára szeleprugóleszorító céleszkezről

valami olyan ábrára, amiről legyárthatom itthon

Hi megoldható.

Én már tulvagyok rajta. So kell egy olyan kütyü ami bemegy a gyertya furaton oszt betámaszt a szeleptányérnak, mondjuk egy L alakú vas. A L kinézetű vasat a felső száránál kiforod s rárakod mondjuk egy 1,5m erökarra. Én ezt egy 30*30 zártszervényre raktam, kb. a végétől 15cm-re. Az erőkar végére pedig szintén kell egy L alakú kütyű aminek a az alsó szára kb. egy 15mm furat van, amivel le tudod nyomni a szelep rugott ugy hogy a szelepszár átjön rajta a bíztosítókkal együtt a furraton. Nagyából ennyí remélem érthető volt

Megosztás:

szia,

köszi a reagot, sajnos még nem látom a megoldás egyszerűségét

rugóleszorító kütyű van itthon, a rugó leszorításával nem is lenne gond, csakkhogy eklőtte a himbát is le kénne venni, a himbán meg rajta van a veztengely, ezt mind szorítja egymáshoz a szeleprugó...

van itt egy távlati kép:

gallery_602_113_24880.jpg

az egyszerű, hogy az ember fecsavarozza a bütyköstengelyházra, a leszorítás technikáját viszont a képről még nem látom...

azt talán még értem, hogy a himba szelep felőli végét kellene lenyomni, de a képen a leszorító csavarok a házra merőlegesen helyezkednek el, miközben a leszorítandó pontok nem.

talán azért olyan vastag a házra csavarozott tám mert középen lukas, a tényleges leszorító eszköz pedig egy asszimetrikus u alakú idom?

asszem egyszerűbb lenne a szerelés, ha a ház nem egy darabból lenne, és elég lenne a veztengelycsapágyaknál leoldani a veztengelyt, talán még gyártani is egyszerűbb lett volna.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.