opel16v Elküldve Október6, 2007 Megoszt Elküldve Október6, 2007 Érdemes komplett motort bontóból... az olcsó :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
forgacsp Elküldve Október6, 2007 Megoszt Elküldve Október6, 2007 C14NZ-t már alakítottak át itt a fórumon is C14SE-re, 1.8-asról még nem hallottam. De gondolom kb. ugyanaz a menete (már ha van egyáltalán olyan, hogy C18SE): SE hengerfej (felújítás után) átrak az összes sallangjaival, kábelköteg csere a motorvezérlővel együtt, AC-pumpa csere (a hengerenkénti injektoros motoroké 3bar-os), vákuumcsövek bekötése,aztán imádkozik...és örül :lol: A Tuning topicban (F Astra tuning) le van írva a C14SE átalakítás, sztem nagyjából az vonatkozik erre is. Köszi ,olvasom :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
forgacsp Elküldve Október6, 2007 Megoszt Elküldve Október6, 2007 Érdemes komplett motort bontóból... az olcsó :lol: Meg a műszaki vizsgán is szeretik :lol: Ha meg le akarom papírozni akkor már érdemesebb az egész autót lecserélni egy megfelelő motorosra :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október6, 2007 Megoszt Elküldve Október6, 2007 Meg a műszaki vizsgán is szeretik :lol: Ha meg le akarom papírozni akkor már érdemesebb az egész autót lecserélni egy megfelelő motorosra :lol: Sztem ezt Nandesz-nek írta Gábor :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nandesz78 Elküldve Október6, 2007 Megoszt Elküldve Október6, 2007 Érdemes komplett motort bontóból... az olcsó :lol: De a bontott motorban is ki tudja hányszázezer km-van! Ha pedig megcsináltatnám a motorgenerált akkor szinte új motor lenne! Már csak az a kérdés , hogy mennyibe is kerül ez? Ha kb. 150-180-ezer forintból kijön akkor érdemes lenne elvinni egy gépműhelybe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október7, 2007 Megoszt Elküldve Október7, 2007 De a bontott motorban is ki tudja hányszázezer km-van! Ha pedig megcsináltatnám a motorgenerált akkor szinte új motor lenne! Már csak az a kérdés , hogy mennyibe is kerül ez? Ha kb. 150-180-ezer forintból kijön akkor érdemes lenne elvinni egy gépműhelybe. Nem fog kijönni ennyiből. Ami teljes értékű felújítás lenne, az minden munkadíjjal és sallanggal 3 kiló is lesz valszeg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
feribo Elküldve Október23, 2007 Megoszt Elküldve Október23, 2007 Hali mindenkinek. Tudna valaki nekem segíteni mennyi az omega b 2.0 16v kompresszió. És mennyi az újj autó -é? :lol:) Köszönöm . Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 Hali mindenkinek. Tudna valaki nekem segíteni mennyi az omega b 2.0 16v kompresszió. És mennyi az újj autó -é? :lol:) Köszönöm . Üdv Ha tudod a motorkódod, akkor itt meg tudod nézni: http://www.opel-infos.de/ Motoren menüben. (Verdichtung) Ez természetesen nem lesz azonos a sűrítési végnyomással. Link to comment Megosztás: More sharing options...
feribo Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 Hali. Köszi a tippet ezt tudtam hogy ennyi a kompreszió viszony. Csak a minap mértünk komp. és langyos motornál volt 14.8 és 15 a saját szememmel láttam. Akkor most mi is van???? x20xev mociról van szó. Na nem tom akkor . Ha valakinek van ötlete mondhatna valamit. Köszi. ÜDV! Link to comment Megosztás: More sharing options...
feribo Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 Nem fog kijönni ennyiből. Ami teljes értékű felújítás lenne, az minden munkadíjjal és sallanggal 3 kiló is lesz valszeg. Hali Én megkérdeztem a korbensmith dugó /utángyártot de a legjobb / csapszeg meg dugó 119.000-huf a négy darab. Hali Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 Hali Én megkérdeztem a korbensmith dugó /utángyártot de a legjobb / csapszeg meg dugó 119.000-huf a négy darab. Hali Ez még a fele sincs az összköltségnek, ami egy generálkor adódik :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
feribo Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 Ez még a fele sincs az összköltségnek, ami egy generálkor adódik :lol: Hali. Tudom . A furás kb 3000 / luk honólva hajtókar 2500/db. Főtengely kb 15 plusz csapágy, vonalbafúrás ha kell, sikolás, és ez csak a blokk ja meg a dugók. Utánna hengerfej 60.000-70.000 de akkor minden kivan benne cserélve szelepülés stb. Nem irok le mindent mert dolgozó lány sokk:O) Dolgoztam motorfelújító cégnél nagy a drágaság , DE lesssz egy jó mocid. Szerintem csak annak érdemes felujítani aki hosszutávra akarja megtartani. És nincs szétrohadva a kaszni. Én az omegámat szinte lecsontoztam teljessen miután megvettem , és most jutottam arra a döntésre , hogy megtartom. Ha van valakinek kérdése a kasznival kapcsolatba hogy hol vannak zugok segítek. Az enyém tök kopasz volt. /kicsit fanatikus vagyok/ Hali Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 Köszi a tippet ezt tudtam hogy ennyi a kompreszió viszony. Csak a minap mértünk komp. és langyos motornál volt 14.8 és 15 a saját szememmel láttam. Akkor most mi is van???? x20xev mociról van szó. Na nem tom akkor . Ha valakinek van ötlete mondhatna valamit. Jó értéknek tűnik főleg, ha minden hengerben ennyi volt, de az a sűrítési végnyomás amit mértetek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
feribo Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 Jó értéknek tűnik főleg, ha minden hengerben ennyi volt, de az a sűrítési végnyomás amit mértetek. Haki. A 10:1 az a kompresszió viszony nem? Szertem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október25, 2007 Megoszt Elküldve Október25, 2007 Haki. A 10:1 az a kompresszió viszony nem? Szertem. http://en.wikipedia.org/wiki/Compression_ratio Itt le van írva egész jól az első két pontban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Október25, 2007 Megoszt Elküldve Október25, 2007 mérés nélkül meg lehet-e állapítani, hogy nem jó a kompresszió? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október25, 2007 Megoszt Elküldve Október25, 2007 mérés nélkül meg lehet-e állapítani, hogy nem jó a kompresszió? hát ha pl kinyomja a nívópálcát a helyéről a kartergáz, akkor már túl jó nem lehet :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október25, 2007 Megoszt Elküldve Október25, 2007 mérés nélkül meg lehet-e állapítani, hogy nem jó a kompresszió? Kartergázból (ha leszeded a szívórészre menő csövet) lehetne találgatni, de nagyon szubjektív lenne. (főleg, ha nincs összehasonlítási alapod) És a legrosszabb, hogy a hengerek közti eltérést sem érzékelnéd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Október25, 2007 Megoszt Elküldve Október25, 2007 az a baj, hogy nincs kedvem elmenni emberemhez, pedig jó lenne tudni, hogy ez rendben van-e meg lenne még pár dolog, de mostanában se idő, se pénz nagyon rá Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október25, 2007 Megoszt Elküldve Október25, 2007 az a baj, hogy nincs kedvem ... se idő, se pénz ... Ezek mostanában nekem is elég sűrűn előjönnek. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
feribo Elküldve Október27, 2007 Megoszt Elküldve Október27, 2007 Hali. Akkor szerintetek jó a 15 végnyomás? Hali Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabi25 Elküldve November22, 2007 Megoszt Elküldve November22, 2007 Hi Mesterek. Nem tudtam hogy hova irjam a próblémám ez tünt jonak. Van nékem egy 94-es corsa B 1,4i. 14nz motorral már ezt is tudom 1hetes autonál :D Na szóval az olyat csinált hogy elindulás után felvilant a sárga lámpa egy fél másodpercre se, "azt hitem a szemem káprázik ráfogtam a novemberi napsűtésre :P", de nem. Este szintén indulás után max: 1km mulva megint kivilant s úgyis maradt s leállt ;) Probáltam beinditani de csak tekert s tekert ... kb.: 1-2perc mulva úgydöntöt hogy beindul s haza vit :P .Másnap reggel beinditottam /ma/ s alapjáraton ketyeget 2-3 percig s leállt, inditottam megint járt szépen s megint leállt pár perc útán,ha letapostam vette alapot. Levitem a haverhoz "többet látott autot szédszedve mint én, szerelőnek tanult" s talált rajta hibát.A központi injektoron egy fekete gumi/levegő csövet ami levolt törve róla a törött rész úgynézet ki mint a régi gyertya pipák/trabant/,tsak kitsibe s gumiból. Valamilyen relétöl jöt a az injektor másik oldalára. Ezt megcsináltuk s az aksi sarukat leszedtük hogy felejtsen. Kocsikáztunk kb.:50km-et s nem volt sárga control lámpa világolás, s az alapjáratom mükszik nem áll le :cry: Szerintettek ez volt a bünös vagy tsak a nem akart elöjöni a hibba? Szóval pesszimista vagyok s nem akkarom elhini hogy egy kis vacak gumi cső igy leszo....-on egy "tele" elektronikás autot, vagy igen? Azért kérdem mert szeretnék vele hoszabb utra indulni, s nem szeretnék a főuton elakadásjelzözni, meg amugyis. Bocsi a hosszu magyarázatért, de szerintem így kerek :( A hozászolásokat elöre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November22, 2007 Megoszt Elküldve November22, 2007 ...A központi injektoron egy fekete gumi/levegő csövet ami levolt törve róla a törött rész úgynézet ki mint a régi gyertya pipák/trabant/,tsak kitsibe s gumiból. Valamilyen relétöl jöt a az injektor másik oldalára. Ezt megcsináltuk s az aksi sarukat leszedtük hogy felejtsen. Kocsikáztunk kb.:50km-et s nem volt sárga control lámpa világolás, s az alapjáratom mükszik nem áll le :P Szerintettek ez volt a bünös vagy tsak a nem akart elöjöni a hibba? Ugyanaz a motorunk :( Ha jól gondolom, az lehetett a probléma. Sztem az a relé szerű valami a MAP szenzor lehetett. Az mondja meg a motorvezérlő computernek, mennyi szívóvákuum van a szívócsőben. Hogy ennek pontosan mi az értelme, azt ne kérdezd, majd valami hozzáértő megmondja. Ha le tudod fényképezni esetleg azt a relé szerű valamit, akkor kiderül tutira. Ha neked vagy haverodnak van egy kis műszaki érzéketek, otthon is ki tudjátok faggatni a motorvezérlő computert, mi volt a baja, itt találsz hozzá leírást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve November22, 2007 Megoszt Elküldve November22, 2007 hát a MAP az erősen lehet azért ludas. Ha azt érzékeli, hogy mondjuk nincs vákuum, és ezért bedúsít az ECU(mert ugye akkor nincs, vagy kisebb a vákuum, amikor nyitod a folytószelepet, vagyis gázt adsz), hogy had tudjon pörögni a moci, közben meg ezzel a plusz benyával csak befullasztja. Ez csak egy eszmefutattás volt. nem kell 100%-nak venni. Nem ismerem, hogy mihez viszonyítja az értékeket. Lehet a légkörihez, lehet 2 pont közti különbséget figyel, passz. Csak leírtam, amit logikusnak gondolok. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November22, 2007 Megoszt Elküldve November22, 2007 ...mennyi szívóvákuum van a szívócsőben... Nyomóvákuum is van? Bocs. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts