Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Szervusztok !

( megint én )

Tudja valaki ; hogy a X12XE motor láncos v . bordásszijjas ?!?!?!?!??!

/Corsa B 1.2 16 V , 2000.május /

Ma beszereztem 1-2 dolgot , amit ki akarok cserélni a kisautón ; és a zord

kereskedő nem akart nekem bordásszijat adni .

Irigy a muki ; v tényleg láncos ?????

:lol:

Köccccönöm

András

Megosztás:

Hi!

Indulás előtt járasd 5-10 percet a motort, majd kíméletesen menj vele! Néha nem árt megkergetned, mert a folytószelepház el fog koszolódni, dadogni fog a motor és sokat fog fogyasztani, valamit az AGR is elkoszolódhat és fennakadhat!

Üdv: ADAM

Már egy ideje foglalkoztat egy kérdés:

az autómat főleg városban használom, ide-oda megyek, általában 3-4 km megyek a munkahelyig, és délután haza. Szóval szinte mindig csak kis utakra használom. (hetente kétszer megyek vele hoszabb utakra) Az egyik hátulütőjét, hogy sokat fogyaszt, már tapasztalom.

De nagyon parázok attól, hogy olvastam: ha nem melegszik be rendesen a motor, az súlyos károsodást és kopást okozhat.

Kérdésem: mennyi idő után jelentkeznek ezek a bajok? Mik lehetnek? Mik a tünetek? Hogy előzhetem meg őket? (89 000 km van a kocsiban.)

Köszi a választ, remélem, megnyugtattok egy aggódó lelket!!!! :wink:

Megosztás:

Hi!

Indulás előtt járasd 5-10 percet a motort, majd kíméletesen menj vele! Néha nem árt megkergetned, mert a folytószelepház el fog koszolódni, dadogni fog a motor és sokat fog fogyasztani, valamit az AGR is elkoszolódhat és fennakadhat!

az autómat főleg városban használom, ide-oda megyek, általában 3-4 km megyek a munkahelyig, és délután haza. Szóval szinte mindig csak kis utakra használom. (hetente kétszer megyek vele hoszabb utakra) Az egyik hátulütőjét, hogy sokat fogyaszt, már tapasztalom.

De nagyon parázok attól, hogy olvastam: ha nem melegszik be rendesen a motor, az súlyos károsodást és kopást okozhat.

Kérdésem: mennyi idő után jelentkeznek ezek a bajok? Mik lehetnek? Mik a tünetek? Hogy előzhetem meg őket? (89 000 km van a kocsiban.)

esetleg ha tolod az autót az segithet........ :lol:

a kopások jelentős része az okosok szerint az indítás után keletkezik üzemi hőfok eléréséig.

jó olaj+kiméletes vezetés hidegen.többet nem tehetsz.

Megosztás:

Hi!

:lol: Nem kell 89000 km ezekhez - 27800 km van az enyémben :lol:

Megosztás:

Hi!

Pont időben válaszoltál, végülis csak 3 és fél éve tette fel a kérdést :lol:

Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok !

Már megint én .

Vissza az egész !

Megtörtént a vizsga , a "szervíz" (olaj ,ékszíjjjj ...stb) .

Tejben vajban fürdetem a kisautót , erre nem elkezdett megint rángatni ;

elindulok szépen adom a gézt - egyszer csak megtorpan ; majd a segg...embe jöttek ;

aztán szépen megy. Feljebb váltok 2. - megint ua. - még 3. ban is néha .....

Tud valaki Budán ( XI. ker környékén ) nagytudású , lelkiismeretes , látói képességekkel

megáldott szakit aki szerény juttatás ellenében gatyába rázná kisautómat !?!?!??!

Köszönöm

András

( eddig 3 szerelő állította : semmi baj a kocsival ; -nincs hibakód = tökéletes )

Megosztás:

Sziasztok !

Már megint én .

Vissza az egész !

Megtörtént a vizsga , a "szervíz" (olaj ,ékszíjjjj ...stb) .

Tejben vajban fürdetem a kisautót , erre nem elkezdett megint rángatni ;

elindulok szépen adom a gézt - egyszer csak megtorpan ; majd a segg...embe jöttek ;

aztán szépen megy. Feljebb váltok 2. - megint ua. - még 3. ban is néha .....

Tud valaki Budán ( XI. ker környékén ) nagytudású , lelkiismeretes , látói képességekkel

megáldott szakit aki szerény juttatás ellenében gatyába rázná kisautómat !?!?!??!

Köszönöm

András

( eddig 3 szerelő állította : semmi baj a kocsival ; -nincs hibakód = tökéletes )

Üzemanyagszűrőt is cseréltetek?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.