corsarulez Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Már egy ideje foglalkoztat egy kérdés: az autómat főleg városban használom, ide-oda megyek, általában 3-4 km megyek a munkahelyig, és délután haza. Szóval szinte mindig csak kis utakra használom. (hetente kétszer megyek vele hoszabb utakra) Az egyik hátulütőjét, hogy sokat fogyaszt, már tapasztalom. De nagyon parázok attól, hogy olvastam: ha nem melegszik be rendesen a motor, az súlyos károsodást és kopást okozhat. Kérdésem: mennyi idő után jelentkeznek ezek a bajok? Mik lehetnek? Mik a tünetek? Hogy előzhetem meg őket? (89 000 km van a kocsiban.) Köszi a választ, remélem, megnyugtattok egy aggódó lelket!!!! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 ugy előzheted meg, hogy amig hideg, azaz nem áll az üzemi hőfokon a mutató, addig nagyon kíméletesen vezeted. igy is sokat fog fogyasztani..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Ajánlom a kíméletes vezetésen kívül még a megfelelő motorolaj kiválasztását, az sokat segít a problémán. És ha történetesen még raksz hozzá Metabond OLD adalékot is, akkor még kisebb mértékű lesz a kopás, és az olajpumpa megterhelés. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Addamsky Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Miért érzem úgy mintha a TVshop oldalát olvasnám? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Ajánlom a kíméletes vezetésen kívül még a megfelelő motorolaj kiválasztását, az sokat segít a problémán. És ha történetesen még raksz hozzá Metabond OLD adalékot is, akkor még kisebb mértékű lesz a kopás, és az olajpumpa megterhelés. :) :shock: ne má... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Aki nem hiszi, járjon utána... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Ha kopik akkor meg Restorer-t neki :) :) :) :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Miért érzem úgy mintha a TVshop oldalát olvasnám? :) Ott a pont! De Gabi nem voltá' ilyen régen... mi lett Veled? Tutti nő van a dologban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Érdekes, hogy elkezdek saját meggyőződésből ajánlani valamit, amiből még előnyöm is származhat, és máris hátsó szándékot kell benne keresni... Amikor régebben ajánlottam valamit, nem volt ilyen visszhangja. Ez most tényleg azért van, mert érdekem is fűződik hozzá???? Tényleg azt hiszi innen valaki, hogy a versenygépbe belerakok olyan olajat, ami nem jó neki??? Akinek nem tetszik a dolog, nem kell kipróbálnia, nem kötelező... Én élek vele. Szerintem. 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Ne szívd mellre, csak ugratnak.Sztem! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Nem szokásom mellre szívni dolgokat, csak értetlenül állok az eset előtt... :shock: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Nem szokásom mellre szívni dolgokat, csak értetlenül állok az eset előtt... :shock: Csak cinkelnek!Hidd már el na.Ha mondom. :wink: Ugye Cartársak! :?: :!: Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsarulez Elküldve Február28, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február28, 2005 Köszi a tanácsot. Azt nem írtátok, hogy milyen jelei vannak a kopásnak? Mikor kell gyanakodni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Köszi a tanácsot. Azt nem írtátok, hogy milyen jelei vannak a kopásnak? Mikor kell gyanakodni? Nehéz indulás, sokat fogyaszt, erősen füstöl, és nem megy úgy, mint régen.Sztem. 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsarulez Elküldve Február28, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február28, 2005 OFF (tényleg, most akkor mi van ezzel a metabonddal? Ez az az adalék, amivel olaj nélkül is jár a motor? :) ) ON Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 OFF (tényleg, most akkor mi van ezzel a metabonddal? Ez az az adalék, amivel olaj nélkül is jár a motor? :) ) ON Nem ez nem az szerencsére... amúgy minden motor elmegy olaj nélkül 20-40 km-et... szal... erről ennyit... A mi avtónkat is Pesten használták korábban, gyanítom rövid távokra, a moci mégis nagyon jól megy... szal nem kell parázni nem teszi az tönkre, DE tényleg nem szabad hidegen hajtani és tényleg jó olaj kell neki ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 "most akkor mi van ezzel a metabonddal? Ez az az adalék, amivel olaj nélkül is jár a motor?" Látom sokat nézel TV-t... :) Ha valóban érdekel, akkor a hozzászólásom alján található linken találhatsz róla felhasználóbarát leírást. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 Nem szokásom mellre szívni dolgokat, csak értetlenül állok az eset előtt... :shock: most hogy elolvastam amit írtál igy már OK. De akkor is tévésópposan nyomod :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsarulez Elküldve Március1, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Március1, 2005 Mindenkinek köszi a tanácsot! :) Mostmár nyugodtabban autózok ezután..... :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Albert Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Hali! Sajna fel kell dobjam ezt a topikot. Az én 1,4S motorom kopott, és ez most már eléggé aggaszt is. Most jártam meg Balcsit oda-vissza, és megzabált cirka 1 liter olajat. Ha odalépek neki, úgy megy mint az állat, de füstöl is mint a motortuningos GSi (Bocs Atommanó :( ). Úgyhogy nem is nyomom, hacsak Wagon R+ nem akar megelőzni :( Ezért Tuskó gazdaságos olajat töltök bele, nehogymá' a full-szintetikust zabálja meg. Ha elviszem motorgenerálra, az kibeb*szott sok máni, annál jóval olcsóbb az olaj. Gondolkoztam a sima gyűrűcserén is, múltkor nekem Kőbányán Harkáék 10750-ért adtak volna egész garnitúrát az 1,3-ashoz. Dehát azt még ki is kell cserélni... Egy kreatív 5letnek örülnék... THX Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Hali! Sajna fel kell dobjam ezt a topikot. Az én 1,4S motorom kopott, és ez most már eléggé aggaszt is. Most jártam meg Balcsit oda-vissza, és megzabált cirka 1 liter olajat. Ha odalépek neki, úgy megy mint az állat, de füstöl is mint a motortuningos GSi (Bocs Atommanó :( ). Úgyhogy nem is nyomom, hacsak Wagon R+ nem akar megelőzni :( Ezért Tuskó gazdaságos olajat töltök bele, nehogymá' a full-szintetikust zabálja meg. Ha elviszem motorgenerálra, az kibeb*szott sok máni, annál jóval olcsóbb az olaj. Gondolkoztam a sima gyűrűcserén is, múltkor nekem Kőbányán Harkáék 10750-ért adtak volna egész garnitúrát az 1,3-ashoz. Dehát azt még ki is kell cserélni... Egy kreatív 5letnek örülnék... THX Átmenetileg, roppant sűrű olaj használata ? :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Albert Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Átmenetileg, roppant sűrű olaj használata ? Köszi, ez jó 5let. Jelenleg 15W-40 SFCC van benne, valójában nem Tuskó, de azért nóném. Remélem ez nem a legsűrűbb. Asszem írok egyet Gábornak, milyen Metabondot ajánl :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Albertka! Már meg sem hallom az ilyeneket... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Sűrűbbre gondoltam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Albert Elküldve Április19, 2005 Megoszt Elküldve Április19, 2005 Atommanó: Tényleg bocsi, de magas laszti volt! Mélykék: Sűrűbbre, ok! Akkor tudnál nekem konkrét példát mondani plíííz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts