Qpack Elküldve Április7, 2004 Megoszt Elküldve Április7, 2004 Szevasztok Asconások! Beköszönök hozzátok is! Azért van ám egy kérdésem is...: :) Asconára milyen méretű felni való? Azért ezen kérdés, mert már 10 éve van a család szolgálatában egy D Kadett, de a téli gumihoz szereztem hozzá gyári lemez felnit (tavaly), mert nem gyári volt rajta mikor megvettük és feltűnően nehezebben tekerhető a kormány a nem gyári felnivel, ami szerintem Asconához való, de pontos méretet nem találok..főleg az ET szám érdekelne....(azért csak most tűnt fel, mert a gyárit rátéve meglepően könnyű volt a kormányzás a "megszokotthoz" képest és most kerűlt vissza a nyári) Ha jól emlékszem ennyi van rá írva: 4,5 vagy 5.5J13 és kb 62 es a közepe ahol felfekszik az agyra... Akkor milyen felni is való Asconára? XJR13 ETXX.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
muck Elküldve Április30, 2004 Megoszt Elküldve Április30, 2004 Látom senki nem segít neked, majd én megtszem. :) Megnéztem a gyári felnit. Ez a legegyszerűbb gyári felni, nem amit a sportos verziókra raktak. A tipusa: 5Jx13CH ET37 üdv: muck Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Április30, 2004 Megoszt Elküldve Április30, 2004 Látom senki nem segít neked, majd én megtszem. :) Megnéztem a gyári felnit. Ez a legegyszerűbb gyári felni, nem amit a sportos verziókra raktak. A tipusa: 5Jx13CH ET37 üdv: muck Köszi a segítséget! még annyit kérdeznék, hogy mennyi a tehermentesítő váll átmérője? Üdv. Qpack Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Május2, 2004 Megoszt Elküldve Május2, 2004 Hi. Megmértem, 57mm az átmérő. üdv: muck Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Május2, 2004 Megoszt Elküldve Május2, 2004 Hi. Megmértem, 57mm az átmérő. üdv: muck Kösz muck...akkor ez nem ascona felni vagy vmi sport verzió lehet? pedig Opel... A kadett-é 56mm körűl van, de a közdarab biztos van legalább 1 mm falvastagságú...ha nem több..ha egy kicsit ráérek, majd memérem a pontos méretet..... Esetleg az eddigi adatok alapján vmi tipp, hogy miféle opelé lehet? :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabo007 Elküldve Május4, 2004 Szerző Megoszt Elküldve Május4, 2004 A fene.. Tavaj fullra felújitottam a fékeket elöl-hátul. 7végén leanyáztam az elöttem haladót h. milyen rohadt büdös a kocsija, de amikor megálltam kiderült h. én égek :oops: ..vagyis a fékem füstölt kissé.. Elmentem egy futóműszerelőhöz és asszonta h. ne nyugtasson meg a tudat h. egy éve megcsináltam, ugyanis elég sűrűn berohadnak a kadett és ascona első "úszóágyazású" féknyereg csapjai. Egy okos bontós adta az ötletet h. tegyem fel az astra (230mm hűtött tárcsás) féknyergeit, meg is úsztam a 2 nyerget és a betéteket 15-ből, a hűtött tárcsa már volt szerencsére. ..egy az egybe felment rá, komplikáció nélkül.. ..és ez valószinűleg nem rohadhat be (mert gumiágyas) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabo007 Elküldve Május4, 2004 Szerző Megoszt Elküldve Május4, 2004 ..bocsika.. C-ascona C20NE.. :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Május25, 2004 Megoszt Elküldve Május25, 2004 Szia mindenkinek 1. Asconám van (volt) /1.6D/ és ugyan nálam is előferdűlt hogy berohadt kissé, de ezt az első fékezéskor észrevenni, mert elhúz az autó (sose jutotam odáig, hogy füstölésig használjam így :) ) Nos és amikor előjött ez a probléma egy kis ráhatás megfelelő F erővel, mindig rendbehozta egy időre a dolgot :) 2. Épp eladó a fent említett 1982-es 1.6D Ascona jó sok pótcuccal (átváltottam egy 93-as Omegára) Ha vkit érdekelne esetleg dobjon hozzám egy mélt! gabler@interware.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabo007 Elküldve Május26, 2004 Szerző Megoszt Elküldve Május26, 2004 Gabo! Mit kérsz az öreg dizelért? Nagyon le van pusztulva? :shock: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Május26, 2004 Megoszt Elküldve Május26, 2004 Gabo! Mit kérsz az öreg dizelért? Nagyon le van pusztulva? :shock: Ez volt az első hozzászólása....szerintem írj neki mailt! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Május31, 2004 Megoszt Elküldve Május31, 2004 Bocs riktán járok ide, idő hiányában, email gyorsabb lett volna :) Hát figy mi a lepusztult? Belsőleg annyi, hogy a műszerfal elkezdett repedezni mert 2 éve már el akartam adni, és "elfelejtettem" szilikonozni. Kivül azért vannak hibák, bár egy része úgy 5 éve javítva lett. (hátsó hossztaró részek, köszöbök) Ha pesti vagy (ha nem akkor is :o) emilben egyeztetünk és bármikor megtekinthető a "dög" ;), amúgy úgy 180e körül tartom, persze alkuképesen (De hát tudod hogy van, mondj nagyot, hogy maradjon vmi :D) Email-ben szívesen kirészletezem a hibákat (jó hosszú listára készűlj :D), De Te is tudod, nem új autóról van szó. Amúgy júli 17. ig van vizsga rajta, szeptemberig ződ kártya :) és üzemképes, szal akár a lábán - hm kerekein - elviheted :) Amúgy az avataron épp az az Ascona van (mi is lehetne ? :P) Gábor Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabo007 Elküldve Június16, 2004 Szerző Megoszt Elküldve Június16, 2004 Ajánlok mindenkinek karosszériázás után alváz és üregvédelmet, amióta megcsináltattam azóta egy rozsdafolt sincs alul :twisted: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kósza Elküldve Június25, 2004 Megoszt Elküldve Június25, 2004 Sziasztok! Pár napja vettünk a Párommal egy 19 éves Asconát. Első autónk, úgyhogy nemhogy az Asconához nem értünk, de még az autókhoz sem... :oops: Remélem, Ti majd tudtok nekünk segíteni! Az OHC leírását kéne megszereznem valahonnan. Ebben tudtok segíteni? Előre is KÖSZI a válaszokat! Szép napot mindenkinek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
GPont Elküldve Június25, 2004 Megoszt Elküldve Június25, 2004 Az OHC leírását kéne megszereznem valahonnan. Nekem megvan az 'Így szereld az Asconádat' c. biblia. Ha pontosabban megmondod, mi kellene, beszkenneltetem, és elküldöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kósza Elküldve Június25, 2004 Megoszt Elküldve Június25, 2004 Köszönöm a válaszodat! :) Csak nekem fogalmam sincs, hogy pontosan mi kellene - a Párom mondta, hogy nézzek utána... :oops: Azt a "bibliát" hol lehet beszerezni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
GPont Elküldve Június25, 2004 Megoszt Elküldve Június25, 2004 Azt a "bibliát" hol lehet beszerezni? Ugyan, nincs mit! Ezért van ez a fórum! Sztem nézz meg olyan könyvesboltot, ahol műszaki könyvekkel foglalkoznak. Elég régi, de hátha van még néhány belőle... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Június25, 2004 Megoszt Elküldve Június25, 2004 Én az Asconámhoz hozzáadom eme remekművet! (INGYÉ! ! :)) :) Tény hogy pl. az Omegáról kiadott hasonló kiadványa kalap s***t se ér :) Pesten amúgy nagyobb bevásárlóközpontokban fellelhető "műszaki" könyvboltokban 3-4ezer környékén mintha láttam volna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sancoo Elküldve Június26, 2004 Megoszt Elküldve Június26, 2004 Sziasztok!Meg tudnátok nekem mondani hogy az asconába hányas számu kerékcsapágy kell?Ja, hátulra kellene.Mielött szétszedem jo lenne megvenni,nem akkor szaladgálni már érte :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
GPont Elküldve Június26, 2004 Megoszt Elküldve Június26, 2004 Sziasztok!Meg tudnátok nekem mondani hogy az asconába hányas számu kerékcsapágy kell?Ja, hátulra kellene.Mielött szétszedem jo lenne megvenni,nem akkor szaladgálni már érte :) Na ez jó kérdés, pedig én is nemrég cseréltem! Sztem nem lehet túl sok variáció, mert én is csak bementem a boltba, aztán már adták is. Annyira emléxem, hogy a szett 3500 volt/oldal... Te figyelj! Az avatarodban lévő kép alapján elég jól néz ki a paripád! Meg lehet nézni valahol? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sancoo Elküldve Június27, 2004 Megoszt Elküldve Június27, 2004 Hellosztok! Köszi a választ,hétfön intézem is:)a paropárol majd dobok fel képeket ma este a tárhelyemre,és belinkelem.még van rajta mit csinálni,de már alakul:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kósza Elküldve Június28, 2004 Megoszt Elküldve Június28, 2004 Sziasztok! KÖSZÖNÖM szépen a válaszokat!!! :) Akkor valamelyik könyvesboltban megpróbálom majd beszerezni "A Bibliát". Szép napot! Kósza Link to comment Megosztás: More sharing options...
GPont Elküldve Június28, 2004 Megoszt Elküldve Június28, 2004 Sziasztok! KÖSZÖNÖM szépen a válaszokat!!! :) Akkor valamelyik könyvesboltban megpróbálom majd beszerezni "A Bibliát". Szép napot! Kósza Most egy félórája láttam a partsneten, de szőke vagyok és nemtom, hogy 3 vagy 5e volt az ára. Nézd meg: partsnet.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
GPont Elküldve Június28, 2004 Megoszt Elküldve Június28, 2004 Megkerestem: Katt ide! 5 pénz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kósza Elküldve Június28, 2004 Megoszt Elküldve Június28, 2004 Szia! KÖSZI szépen!!! :) Ezt a könyvet kaptuk meg a tulajtól is, csak németül... :? Fogalmunk sem volt róla, hogy erről szól... de így sem jutunk vele előre, úgyhogy majd megpróbálom magyarul is megvenni! Nagyon hálás vagyok a sok segítségért! Minden jót: Kósza Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sancoo Elküldve Június28, 2004 Megoszt Elküldve Június28, 2004 Na ez jó kérdés, pedig én is nemrég cseréltem! Sztem nem lehet túl sok variáció, mert én is csak bementem a boltba, aztán már adták is. Annyira emléxem, hogy a szett 3500 volt/oldal... Te figyelj! Az avatarodban lévő kép alapján elég jól néz ki a paripád! Meg lehet nézni valahol? Na most tudom feltenni a képeket,ha még érdekel 1általán:)Amugy még még nem teljes a verda,sportkipuff,alufelni .egyenlöre ezek jönnek most még.Csak hát kéne kavics:P http://members.chello.hu/sancoo/Ascona.jpg http://members.chello.hu/sancoo/Ascona1.jpg http://members.chello.hu/sancoo/Ascona2.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts